My Lovely Followers

Google+ Followers

Sunday, October 18, 2015

KENAPA PILIH SAYA SEBAGAI MENTOR ANDA?



Nak mulakan Biznes Shaklee?

Kecil-kecilan dahulu, besar-besaran kemudian.

Saya bukan MENTOR tersohor. Saya bukan Mentor glamour.. tapi saya ingin jadi MENTOR anda supaya jadi hebat, bukan sehebat saya tapi lebih HEBAT dari saya. Saya ingin mendidik Anda yang benar2 telus, fokus, ingin belajar, suka dan berminat untuk berniaga produk shaklee.

BAGAIMANA SAYA MULA TERJEBAK DENGAN BIZNES SHAKLEE??

Mengenali shaklee sejak tahun 2012.
Asalnya kerana kurang stok susu akibat kekangan kerja yg banyak di pejabat dan ketika itu saya baru memulakan biz mumnbaby. Akibat badan yang sering letih dan production susu semakin kurang. Akhirnya saya mencari produk yg dpt bantu masalah sy ni. Terjumpalah dengan shaklee.. Alhamdulillah, pembelian set trial menyusu tika itu memberikan hasil yang superEXTRApower pada diri. Hanya mereka yg dh cuba je akan tahu RASA tu.

Di situ lah terjebak nya saya dengan biz shaklee ni..

Bulan Feb 2012, saya ambil keputusan untuk berhenti kerja kerana situasi di pejabat yang saya rasa membeban kan, dengan biz barang baby sy yg semakin hari semakin memerlukan saya untuk lebih fokus serta perasaan, naluri hati dan impian seorang ibu yang ingin mengasuh dan menjaga anak2nya sendiri.

Setelah berfikir sedalamnya, dan mendapat restu serta izin suami tercinta, akhirnya saya memutuskn untuk resign bekerja.
Dengan simpanan yang agak terhad, biz mumnbaby yg alhamdulillah cukup2 untuk bayar hutang piutang, saya terfikir untuk mencuba menjual produk shaklee.

Awalnya berjinak dengan shaklee, memang sangat mencabar.
1. PERSAINGAN yg ramai dari SID lain. Adakalanya buat saya down seketika. Tapi saya Terus CUBA. lawan perasaan negatif tu.

2. ILMU produk yg saya miliki sangat sikit dan saya kurang masa untuk belajar.
Awalnya saya pun rasa tertekan sebab produk shaklee banyak dan dah tentu saya perlukan masa yg pjg utk belajar kn. Tapi, sy jadikan itu cabaran. Dari seorang yang suka BERTANYA di group2 sokongan SID, saya mula belajar untuk google info, menelaah buku product yg shaklee beri, membaca dan menjadikan buku Nutrisi yang di beli dari upline saya sebagai sumber rujukan, hinggalah saya mendapat testimoni2 sendiri dari pelanggan dan sid lain. KINI, saya sudah boleh memberi rujukan, pandangan dan mengajar ahli baru supaya bertindak seperti saya.

Semua orang bermula dari KOSONG betul? Jadi perlulah ada inisiatif untuk memenuh kan ilmu didada tu.. JANGAN TERUSAN menjadi TUKANG TANYA!

ada banyak lagi cabaran2 yang sy hadapi, tapi itu semua kenalah di positif kan. Bukan nya terus di belenggu sikap MALAS, NEGATIF dan BERALASAN.

16 bulan mengemudi kan biznes shaklee, akhirnya berkat usaha, semangat, cabaran, dorongan dan DOA yang tak pernah putus di pohon, saya berjaya merangkul pangkat tertinggi dalam shaklee iaitu MASTER COORDINATOR.

kini, tugas saya sebagai mentor untuk melahirkan master coordinator dari EMPAYAR JMS saya!

Saya ingin anda bersama2 saya dan rakan di JMS untuk bina Ruang niaga shaklee anda dengan kami!!

Hubungi saya di 012.3814786
IG @ vitaminshopsgbuloh

Sekian perkongsian dari hati saya..
Saya doakan anda terus beri peluang pada diri untuk MEMAJUKAN DIRI!

SuzieEizmierah
FB Eizmierah Mumnbabyshop
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, October 9, 2015

Benvenuto ke Italy!!

AlhamdulillaH...

Surat dari shaklee untuk trip PERCUMA kami ke Italy dah pun di terima melalui penghantaran email semalam.

In shaa allah, kami akan berangkat ke Italy dan menikmati percutian tajaan sepenuhnya dari shaklee ini pada pertengahan bulan November nanti.

Rasa macam bermimpi ja. Kali ni saya bakal ke Italy tanpa perlu mengeluarkan apa2 bayaran dan wang ringgit.

Best nya lah shaklee ni.
Sambil menjual, dapat pula bonus. sambil dapat bonus, dapat pula keuntungan2 lain dari meraka.
Alhamdulillah, segalanya berkat kekuatan semangat dan kerja keras dalam biznes shaklee ni.

Saya yakin dan sentiasa berharap, anak2 didik shaklee saya juga dapat rasa trip ke luar negara tajaan shaklee ni secara percuma akan datang.


Buat seluruh Shaklee Independent Distributor yang sedang, masih berniaga produk shaklee, saya sarankan anda teruskan lah usaha dan kejar impian serta cita2 yang anda inginkan dalam shaklee. Segala yang shaklee beri kan dan tawarkan bukan lah sekadar rekaan semata. ianya adalah benar dan ia mampu di miliki buat anda yang terus berusaha untuk maju dan berjaya dengan biznes shaklee ini.

Ingat lah, Tiada kesusahan sebelum kesenangan. Tiada kepayahan sebelum kemudahan. Tiada kegagalan sebelum Kejayaan.
Jika anda pernah rasa jatuh, bangkitlah.. bukan terus jatuh dan koma.

Perjuangan belum berakhir selagi anda tidak mengecapi impian yang di idamkan.

Selamat berjuang SID!

Jumpa anda di puncak Master Coordinator!

Suzie Eizmierah
IG @ vitaminshopsgbuloh
012.3814786

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, October 8, 2015

DIY - Dari Botol vitamin ke Pasu Bunga

Assalamualaikum.. selamat petang.
Alhamdulillah, setelah menghilang beberapa hari, hari ni saya dapat juga luangkan masa untuk tajuk 'best' ni, DIY pasu dari Tong Vitamin.

Ok lah, mudah je pun nak buat pasu ni.
Apa yang kita perlukan, Tong suplimen dan Garfu je..

Rata2 rakyat malaysia sekarang ni mengambil suplimen untuk jaga kesihatan betul? Jadi, dah tentulah botol-botol dan tong-tong vitamin yang telah habis tu di buang atau disimpan tanpa digunapakai semula kan?

Sekarang ni, saya nak tunjuk tong ESP dan tong Performance Drinks yang telah habis dan saya jadikan pasu untuk tanam pokok2 bahan masakan saya ni. 
Cara ni sangat mudah di urus dan di ubah kedudukan sebab kecil dan ringan.


Tong ESP ni saya gunakan untuk tanam Pokok Kesum.

Caranya, pelekat ESP tu di buang dahulu.
Kemudan, ambil garfu besi dan panas kan di atas api hingga garfu tu panas dan mudah untuk menebuk bahagian bawah tong ESP tu.

Kemudian, tebuk lah dalam 2 ke 4 tebukan dengan menggunakan garfu panas tadi. Untuk tanam kesum  tak perlu tebuk banyak pun tak pe. Sebab penanaman kesum perlukan air yang banyak dan pohon kesum tu perlu terendam dengan air. Baru lah kesum hidup subur dan hijau.


Masuk kan tanah, kemudian ambil kesum yang korang boleh dapat beli dari kedai dan cucuk kan ke dalam tanah tadi. Kemudian, curah air hingga penuh dan biarkan kesum tu terendam dalam tong tu.

Dah siap pun 1 pasu tanaman kesum saya...

Ni pokok daun sup. Saya tanam 3 bulan lalu. Saya beli 2 3 pokok sup dari kedai  daunnya saya guna untuk masakan dan tangkai yang berakar tu sy rendam dulu seharian, kemudian baru saya tanam dalam tong Performance Drinks tu.

Alhamdulillah, pokok sup ni hidup subur dan dah dah ada pohon baru pun..

Ini lah rupa pohon sup saya.
Subur kan?

Ni antara koleksi tanaman masakan yang saya guna kan tong2 suplimen tu.

Pokok Rosemarry tu pun bakal di alih ke tong suplimen ni juga. Kena tunggu tanah baru.

Ni lah pokok Rosemarry tu.

Koleksi tanaman saya.. alhamdulillah..

Anda pun boleh cuba tau DIY pasu ni..

Mudah, murah dan boleh di cantikkan lagi dengan deco kreatif anda sendiri..

Sekian, share biasa2 aje dari saya.

Suzie Eizmierah
Shaklee Independent Distributor
Eizmierah Mumnbabyshop
IG @ vitaminshopsgbuloh
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, September 23, 2015

Chew Vitalea si Multi-Vitamin untuk kanak-kanak

Assalamualaikum...

Pentingkah vitamin untuk kanak2?
Ini antara persoalan yang selalu di ajukan pada kami para pengedar Shaklee. Ada setengah ibu bapa yang tidak alert tentang pemberian vitamin pada anak2 mereka, hingga lah anak2 mereka menampakkan perubahan pada fizikal diri.

Biasanya ibu bapa akan tersedar bila anak2 tu kerap demam, kerap sakit, kurus, kurang aktif. Betul?
Ini lah adat manusia.

Jadi, anda berada di golongan yang mana? prihatin tentang kesihatan anak2 atau tunggu hingga perkara yang tak di ingini berlaku?




Baiklah, hari ni saya nak kongsikan tentang Multi-vitamin untuk kanak2 iaitu Chewable Vitalea.

* Merupakan Multivitamin yang sesuai untuk anak yang sering lesu, letih dan tidak bermaya serta sering sakit

* Ianya mudah di kunyah oleh kanak-kanak

* Rasanya yang sedap dan berbau anggur, memang menarik selera anak-anak untuk mencubanya.

* Vitamin ini merangkumi lebih 18 jenis vitamin dan mineral dalam tablet.

* TIADA PEMANIS TIRUAN. Hanya xylitol ada dalam vitamin ini. Xylitol adalah sejenis gula dalam tumbuhan dan tidak akan mengakibatkan kaviti gigi, terutama bagi kanak-kanak.


Anda bayang kan, anak2 yang masih kecil tu perlu makan semua ni untuk dapatkan jumlah intake nutrisi yang di perlukan oleh badan dia. Mampu kah? dah semestinya tidak, betul?

Jadi, shaklee telah mengkaji dan membuat supliment khas untuk tubuh kanak2 ini..


Gambar atas ni adalah jumlah vitamin yang terkandung di dalam Chew Vitalea tu. Anda boleh rujuk sini ya.

Sempena Promosi bulan ni, Shaklee ada menawarkan Belian 3 botol akan dapat sebotol percuma. Berbaloi kan?


Sekiranya anda berminat nak dapatkan Chew Vitalea ni, boleh lah hubungi saya di talian 012.3814786 ya. In shaa allah, konsultasi secara percuma akan di berikan buat anda yang membeli produk shaklee dari saya

Sekian, sharing hari ini

Suzie Eizmierah
Founder of Eizmierah
Shaklee independent Distributor


Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, September 22, 2015

Nutriwhite Make Up Remover

MAKEUP REMOVER dari Nutriwhite ni antara produk penjagaan luaran kulit wajah yang saaaangat laris. 

Fungsi nya bukan sahaja untuk menanggalkan Make up. tapi dia digunakan untuk singkirkan kotoran yang melekat di wajah kita. Almaklum, kulit muka kita ni terdedah dengan kotoran dari habuk, minyak, debu dan macam2 lagi lah kan.

Jadi, Makeup remover ni gunanya untuk buang dulu kotoran tu. kemudian, baru lah guna pencuci muka untuk bersihkan kulit muka kita tu.

Cara gunanya senang je. hanya sedikit je kita guna. 

1 tiub Make up remover ni tahan hingga berbulan tau. Jadi, sangat lah untung membeli produk Nutriwhite dari shaklee ni. Bayangkan, 1 tiub boleh tahan lebih 3 bulan.




Nahhhhhhhh... ini dia testimoni Happy Sokmo dari pengguna Makeup remover shaklee.
Dina ni baru je start guna tau. X sampai seminggu kot. Tapi, terserlah kepuasan hatinya tu disitu.. 

Make up remover shaklee ni mmg tak pernah mengecewakan pun.
Boleh katakan, semua yang baru cuba pasti jatuh hati tak terkata.

1 lagi testimoni berfacial dengan produk shaklee. Beliau gunakan make up remover dlm aktiviti ber'facial' tu. Boleh lawat blog Hafidahkhaja ni ye. Mesti anda teruja

Anda yang nak tanggalkan daki dan make up tu, mudahkan kerja dgn penggunaan make up remover ni k.


Jom dapatkan Make up Remover!

Suzie Eizmierah
Founder of Eizmierah
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, September 21, 2015

Peppermint Ginger bantu Kurangkan angin dalam badan dengan Mudah

PEPPERMINT GINGER 


Si Agen pembuang angin TerrrrrrrrBAIK!

Al kisah nya, cerita di cameron tempohari. Kakak saya ni terlebih makan ubi keledek dan jagung yg sgt sdp di cameron tu. Akibat sedap sangat tu, maka bermula lah episod angin sebu kus kus masuk ke perut dan segenap tubuh nya.. bila dah masuk angin, memang buat apa pun tak kena lh kan.. 
Saya yang kesian tengok dia menahan angin sebu kus kus tu, mengOfferkan Peppermint Ginger ni pada dia. Tapi, dia tolak. "Tak mau lah.." katanya..
Saya bgtau dia, peppermint ni baguslah utk kuarkan angin ko tu..
Tapi, dah dia tak mau..ku pun x paksa lh kn..

Pastu dia masuk bilik.. ingatkan dia dah tidur, tup2 kuar bilik n mengadu sakit lg.. sy pun capai 2biji peppermint dan suh dia telan. Lepastu dia masuk bilik balik..

Esok nya dah ok dah.. alhamdulillah..


**********************************************************************************************
Kita berkenalan dengan si Peppermint Ginger ni ye..


Peppermint Ginger ni banyak manfaat nya dan bahan2nya pun dalah dari tumbuhan yang biasa kita jumpa.

Semua orang boleh ambil Peppermint ginger ni ye. tiada larangan pun.

Soalan yang mesti dan wajib pelanggan tanya pada saya, sebelum membeli Peppermint ni:
- SEBOTOL ADA BERAPA BIJI?
Dalam sebotol Peppermint Ginger ni ada 90 biji

- BERAPA HARGANYA?
Harga Retail price adalah RM47.70 (tidak termasuk kos penghantaran)
Sekiranya anda menjadi ahli, harga produk akan jadi lebih murah. iaitu kurang 20% dari harga RP tu.

-MACAM MANA CARA MAKAN?
Caranya, Telan 1-2 biji sehari atau anda juga boleh larutkan ke dalam segelas air kosong suam. larutkan Peppermint ginger ni hingga hancur. ia akan jadi seperti air teh. Kemudian, boleh lah di minum.
seperti gambar di bawah ni.
Pic ni ehsan dari Pakcik Google


nota kaki: Musim Raya dan cuti sekolah ni, dah tentulah kita2 ni akan pulang ke kampung kan? makanya, dah tentulah berbagai juadah makanan yang akan masuk ke perut tu. jadi, sebagai langkah berjaga2 dan langkah awal. Sila dapat kan segera Peppermint Ginger ni dari saya ye. Siap2 letak dalam Handbag anda tu. mudah bila anda di datangi angin sebu.. betul?

Sekiranya berminat, anda boleh dapatkan dari saya dengan menghantar tempahan ke no handphone saya di 012.3814786.

Sekian, perkongsian saya hari ni.


Suzie Eizmierah
Founder of Eizmierah

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Sunday, September 20, 2015

I Love Blogging! - satu Masa Dulu -

Aduh.. Tajuk nya kok sedap benarrrrr keh keh keh keh...

Ye, dulu2 kan saya memang seorang yang addicted dengan dunia blog. Apa sahaja yang saya rasai, saya lalui, saya hadapi, saya makan, saya guna, dan apa sahaja perkara best yang berlaku. Blog adalah tempatnya..

Blog adalah dunia Online pertama yang saya jelajah. Blog lah yang menambah ramaikan sahabat maya saya. dari blog yang simple dan kaku. kemudiannya bertukar kepada blog yang ramai follower. ramai penkomen. t

Masa tu, saya tiada sebarang komitmen.
Belum Kahwin
Single mingle
Belum ada anak
Belum ada bisnes

Saya punya masa dan ruang untuk berblog. tiada sekatan. Pantang ada perkara menarik, terus on blog.

pegi mana2, mesti snap pic sebab nak masukkan dalam blog.

sampai lah satu ketika, saya dah kahwin dan hamil anak pertama. Biasalah, orang mengandung ni. alahannya terlalu banyak. salah satu alahan saya adalah jengah blog. Maka, dari saat saya hamil tu, Blog ni jadi TUKUN. heheheheh...

seriously, nak karang entry pun tak ada idea tau. Minda tepu time tu. sedangkan, itu lah saat2 yang wajib saya simpan dlm blog saya ni kan???
tapi, saya lepaskan peluang tu.. saya bazirkan usia blog saya ni..

tapi lepas dari tu, saya mula giat balik. giat ber blog.. tapi, kerajinan nak ber blogwalking tu masih samar2...

in shaa allah, sedang dalam proses nak walk in to tuanpuan punya blog ya..

ok, meh lah jengah blog2 saya yang lain...

ni antara koleksi blog saya ye..

1. Koleksi resipi dan tempat makan yang saya pergi : RESIPI CHUGIE

2. Blog Bisnes Barang penyusuan saya, Eizmierah Mumnbabyshop

3. Blog suka suki join contest dan giveaway : Chugie & Contest 

Ada 1 lagi blog, iaitu blog anak2ku.. tapi dah lama sangat terabai dah.. so bai bai je lah..

ok, sudi2 kan lah menjengah blog2 hasil nukilan saya tu ye. Blog biasa je.

sekian dulu lah ekkkk..

Suzie Eizmierah
Founder of EIZMIERAH

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

ESP Shaklee dan kombinasi terbaik dari kami! #Part 1

pic ehsan Google


Sempena Promosi ESP besar-besaran di bulan September ni kan, saya nak kongsi lah juga set2 atau kombinasi2 yang paling larissssss


Pic Ehsan dari Google


ok, bawah ni antara kombinasi2 yang memang pelanggan saya di Eizmierah Mumnbabyshop atau IG@Vitaminshopsgbuloh akan beli dan ianya memang tersangat lah larisnya.

1. ESP + Vitalea (Multivitamin) = Kesihatan Optimum
Kombinasi dua produk ni akan bekalkan vitamin dan mineral yang diperlukan untuk seharian supaya kekal bertenaga.
Set ni sesuaiiii sangat buat korang2 yang terlalu sibuk bekerja dan dengan tugas harian tu

2. ESP + Performance Drinks = Tambah Tenaga
Set ni buat si pengamalnya kekal bertenaga berpanjangan. Untuk korang yang mengamalkan gaya hidup aktif dan gemar bersukan.
Set ni juga antara set yang terlaris sepanjang bulan puasa dan ketika berpuasa sunat.

3. ESP + Zinc = Kesuburan Lelaki
Haaaa.. ni mesti lelaki suka.
Set ni bantu pelihara kesihatan prostat lelaki.
Bantu dalam penyembuhan luka terutamanya pembedahan.
Untuk wanita yang baru lepas bersalin pun bagus tau

4. ESP + GLA = Kesuburan Wanita
Set ni bantu stabilkan hormon.
Bantu wujudkan kitaran haid yang teratur.
Bantu melindungi dinding ateri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel

5. ESP + B Complex = Ibu Hamil
Set ni sangat2 laris!!
sebab majoriti pelanggan di kedai saya adalah ibu hamil, ibu menyusu dan berpantang.
Set ni bantu kurangkan tekanan dan juga meningkatkan tenaga.
Bcomplex yang mengandungi Asid Folic, adalah vitamin yang sangat baik buat wanita hamil

6. ESP + Alfalfa Complex = Ibu Menyusu
Ya, ini set yang juga terlajak Laris. Set milkbooster, orang kata..
Juga memberi tenaga kepada si ibu dalam masa yang lama terutama ibu2 yang baru lepas bersalin tu.
Set ni memang sangat membantu dalam meransang penghasilan susu ibu.

7. ESP + Lecithin = Pelansingan
Set ni khas untuk ibu2 yang nak slim kan tubuh tu. terutama yang lepas bersalin. memang mereka akan beli set ni. Bajet slim katanya.
Set ni akan beri rasa kenyang.
Bantu dalam pembakaran Lemak dalam Badan
Juga bantu mengurangkan Kolesterol.... Terbaik kan?

Ok, ada lagi sebenarnya kombinasi2 ESP ni.. kita sambung kemudian ye. tunggu saya buat entry #PART 2

Apa yang anda nampak dari kombinasi2 yang saya cadangkan di atas tu?
ESP adalah untuk semua.. betul?

ok, mesti korang pelik, kenapalah SID2 ni mesti paksa or offer pelanggan shaklee untuk ambil ESP ni?
haaaaa nak tau ke?
ok, sebabnya, ESP ni kan protein. Protein ni sangat2 di perlukan dalam penyerapan apa sahaja makanan atau vitamin yang kita ambil. Pengambilan Protein dan apa2 vitamin memang sangat2 bantu penyerapan yang lebih optimum. jadi, sebab itu lah para SID menyarankan dan cuba minta anda untuk ambil juga ESP ni.

ok lah, sekian perkongsian dari saya ye...

Suzie Eizmierah,
founder of Eizmierah Mumnbabyshop
Jika nak order: PM saya di 012.3814786
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Saturday, September 19, 2015

Satay Minang

Satay Minang / Satay Padang, haaa sama lah tu. Sama tapi tak serupa. Sama, sebab rupanya. tak serupa sebab namanya jee...

ni pun baru pekena satay minang. Adik belikan. rezeki malam hari... hihi..

ada yang tak pernah tengok rupa satay minang ke? Ni ha!.. lihat pic bawah ye.


Add caption

rasa dia, Mavelesssss!!
tak percaya? kena lah rasa sendir ye..




Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Khasiat Biji Rambutan untuk pesakit Diabetes Tahap 2



Khasiat Biji Rambutan.

Biji rambutan, kalau orang yang tak tahu khasiatnya, memang tak pandang lah si biji rambutan ni. Makan buah rambutan, habis isi, biji buang masuk tong sampah je lah kan..

Tapi, untuk pengetahuan korang semua, Biji Rambutan ni ada khasiatnya tau. Iaitu boleh digunakan dalam rawatan pesakit diabetes tahap 2. Kajian penyelidikan memberitahu, ektstrak methanol pada biji rambutan tu mengandungi falvaniod dan fenolik. Manfaatnya, aktiviti hipoglikemik menjadi berpotensi utk bantu pesakit yang menghidap diabetes.

Biji rambutan ni juga dikatakan boleh menguati penyakit buah pinggang.

Rambutan memiliki kandungan karbohidrat, lemak, protein, fosfor, besi, vitamin C dan kalsium. Kulit buahnya mengandung tannin dan saponin. Bijinya mengandung polifenol dan lemak, kulit batangnya mengandung tannin, flavonida, saponin, zat besi dan pectic substance. Sedangkan daun rambutan mengandung saponin dan tannin. Di dalam buah rambutan tersimpan khasiat sebagai ubat yang tidak ternilai harganya. Menurut kajian pakar tanaman ubat, setiap 100 gram mengandungi 69 kalori, 58 mg vitamin, dan 18,1 gram karbohidrat.

Buah rambutan juga memiliki kadar serat yang cukup tinggi, sekitar 2 gram per 100gram berat buah. Dengan jumlah kandungan di dalam rambutan, ianya sesuai untuk kesihatan dan buat orang – orang yang tengah berdiet tu.

Bagaimana nak buat nya?

Kumpul biji2 rambutan yang korang dh makan isinya tu.
Kemudian cuci bersih, tanggal kan juga kulit2 tebal tu ye
Lepas tu, goreng di kuali tanpa minyak (sangai) Macam pic bawah ni.

Pic Ehsan Google

Dah selesai goreng biji tu, tumbuk lumat. Pastikan anda guna lesung berasingan dengan lesung tumbuk cili ye. kang pedas panas pula biji rambutan yang nak makan tu :P

ok, dah selesai sesi tumbuk menumbuk, campur sedikit dalam air suam. Kacau2 dan boleh lah di minum hari2. Amalkan lah selalu hingga diabetes anda tu turun.

Ini hanya sekadar ikhtiar dari segi semulajadi ya.. apa pun, jangan lah lupa untuk berdoa, mohon Allah berikan kesembuhan pada penyakit yang kita hadapi tu dan jangan berhenti untuk berikhtiar. selagi ada usaha, selagi itu pasti ada hasil yang positif.

sekian...

Bagi yang rasa susahnya lah dan malas nak berenyah2 untuk buat semua diatas tu, Sila lah dapatkan set diebetes shaklee atau Vivix shaklee dari saya ye.. Tak mahal pun. Pastinya berbaloi dan berkesan untuk masalah anda.

Jangan kedekut nak melabur demi kesihatan sendiri...

Nak sakit atau Nak sihat? Pilihan anda!

Sekian dulu...

Suzie Eizmierah
Founder of, Eizmierah Mumnbabyshop / IG @ Vitaminshopsgbuloh
012.3814786

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, September 14, 2015

Insiden Kren Tumbang di Mekah - September 2015

Allahuakbar.. Allahuakbar.. Allahuakbar..



Insiden Kren Tumbang di Masjidil Haram yang berlaku pada jumaat lepas, 11/9/15 amat memeranjat kan seluruh rakyat malaysia. Insiden yang buat seluruh umat islam berasa pilu dan sedih bila di maklumkan, antara yang terlibat adalah jemaah dari malaysia. Yang menjadi semakin pilu bila mereka yang terlibat tu meninggal dunia.  Allahu... sedangkan kita yang tiada kaitan hubungan kekeluargaan dengan jemaah yang terlibat pun rasa sedih dan pilu dengar berita ni, apatah lagi ahli keluarga sendiri yang menerima berita ni kan..

Bila lihat gambar2 insiden di sana yang di viral kan di FB, buat hati makin di gamit sayu dan pilu. Tapi semua ni ada hikmahnya, ada rahmatnya dan ada asbab nya.. Ap yang berlaku ni adalah dalam perancangan Allah, Dia lebih tahu apa yang berlaku kan..

Kalau kita rasa ianya musibah, adalah sebaiknya jika ia di pandang dari sudut yang baik dan positif, ianya adalah satu rahmat. Mereka yang terkorban tergolong dalam syahid. Bertuahnya mereka. Di jemput Allah pada hari jumaat yang mulia yang di minta2, di jemput di tanah suci mekah, tempat yang paling mulia, di jemput pula ketika dalam menunaikan haji, rukun Islam ke 5.

Bila lihat video2 yang di rakam oleh jemaah yang berada di sana, teringat balik kenangan masa kami berada di sana mengerjakan umrah. Melihat kan kren2 yang tinggi dan banyak memenuhi persekitaran  masjidil haram tu buat otak berfikir macam2 yang buruk. Tapi, cepat2 fikiran tu di buang jauh2. Bila kita dah berada di tanah suci, automatik mind kita jadi telus. tak nak fikir kan sebarang keburukan. yang kita fikirkan hanya 1, iaitu Allah sedang dekat dengan kita. Apa je kemungkinan yg bakal berlaku pada kita, REDHA adalah jawapannya. REDHA demi Allah.

Al Fatihah buat seluruh Jemaah haji yang terkorban..

Buat seluruh Jemaah haji yang berada di tanah suci, selamat menunaikan ibadah haji.

buat kita yang berada di malaysia, sama2 doakan keselamatan dan perlindungan jemaah haji kita..

Mudah2an ada jemputan buat saya untuk ke tanah suci di kala umur masih muda dan tubuh masih kuat ni. Rindunya nak ke rumahMU Ya Allah..







Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Saturday, September 12, 2015

Tips SIHAT ketika jerebu

Bismillah...

Jerebu makin teruk minggu ni. Hari jumaat, paling teruk sekali jerebu di kawasan sungai buloh ni tau. Ada yang sampai accident, trailer bertembung dengan lori. Ngeri tengok berita tu.

Ok, saya pun tak nak cerita panjang lebar, hanya nak bagi beberapa tips perlindungan tubuh dari cuaca yang teruk ni.

Untuk diri sendiri, Di samping vitamin asas yg saya ambil tiap hari, saya juga ambil Nutriferon/ up kan pengambilan vitamin c dan minum Performance drinks sepanjang minggu ni.
Ini untuk elak tubuh saya dehidrasi dan imun badan saya kurang. Dalam cuaca begini, vitamin yg bantu boost up imun badan adalah sangat penting.

Untuk anak-anak pula, saya berikan mereka:
chew vitalea 
Chew vitalea ni multivitamin, khas untuk anak2. Anak2 saya memang suka makan Chew V ni. Sedap katanya, rasa anggur. Tak masam, tak manis sangat, tapi wangiii sangat bau anggur. Si hana yang baru setahun 2bulan ni pun sukakan chew V ni. 

 Saya berikan juga anak2 saya chew vita C ni. Untuk boost up imune badan mereka. Untuk hindar tubuh dari kekurangan antibodi. Rasa chew C ni sedap. Masam manis yg balance. Pada saya, mmg sesuai utk bg ank2 chewie mcm gula2 yg jual kat kedai tu. Bagi chew c ni adalah lebih berfaedah dari bagi gula2 tu.

Ada masanya, saya bagi juga anak2 saya nutriferon ni.. terutama bila dorang dah mula menampakkan tanda2 nak demam/selsema/batuk. Nutriferon ni bagus untuk boost up imun badan dia dgn lagi cepat dan jadi antibiotik semulajadi buat tubuh dorang.


Saya bekalkan juga air bancuhan performance drinks yg di bancuh tidak Terlalu pekat. Air ni rasa oren. Sedap dan tidak manis. Air ni bagus sebab dia beri atau kembalikan semula tenaga buat tubuh anak2 saya. Dari lesu lembik, boleh jadi segar bugat lepas minum PD ni tau.


 Air masak memang  saya paksa anak2 untuk ambil lebih supaya mereka tak dehidrat.

Aktiviti luar rumah, saya sekat buat masa ni, walaupun budak2 ni memberontak nak main di luar.

Hmm ni je lah kot antara tips yang saya nak kongsikan dgn semua. Mudah2an membantu ya.. jom doa banyak2, semoga jerebu cepat hilang dan kita semua boleh nikmati udara yang bersih ciptaan Allah.

Sekian..
Suzi Eizmierah

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, September 11, 2015

Masalah Lutut ACL pulih lepas Makan AJHT Shaklee

Alhamdulillah...

Satu berita yang buat saya seronok sangat lepas adik beritahu yang kawannya pulih dari cedera Lutut ACL selepas makan AJHT Shaklee ( Advance Joint Health Shaklee) ni.

Balik je kerumah petang semalam, adik lelaki saya tanya tentang stok AJHT ni. Katanya, kawan dia nak beli  AJHT lagi sebab lutut dia dah sembuh lepas konsisten makan AJHT ni.
Mujur lah saya ada ready stok kat tangan. jadi, dapatlah kawan adik tu makan suplimen ni tanpa skip.

Syukur sangat bila semakin ramai yang punya masalah ACL ni, sembuh selepas amalkan memakan AJHT shaklee.

Sebab tu lah, saya berani sarankan pelanggan saya untuk makan AJHT ni, kerana kesannya sangat bagus dan ternyata berkesan.

Bawah ni video sharing dari suami saya sendiri yang merupakan salah seorang pesakit cedera ACL ni. Suami saya telah di operate kerana mengalami kecederaan yang teruk hingga tak boleh berjalan. Jadi selepas operate tu, dia masih rasa sakit dan tak boleh lakukan aktiviti berat. Jadi saya paksa suami untuk makan AJHT. Alhamdulillah, semakin hari lututnya semakin sembuh dan kini dia mampu beraktiviti lasak!

Jom tonton Video sharing suami saya ni:

https://www.youtube.com/watch?v=jqOAOZjScd0




Macam mana Kecederaan ACL ni berlaku?

Kecederaan ACL bermula dengan lutut yang terpelecok yang boleh berlaku dengan beberapa cara terutama apabila:
· Terpijak  didalam lopak.
· Melakukan larian pintasan (berlari dengan laju sambil menukar arah dengan tiba tiba – cutting ).
· Memusingkan badan sambil kaki terpasak ketanah, dimana lutut akan terpusing dan terpelecok. Iaitu bila hendak menendang bola.
· Jatuh dengan kekok dari lompatan samada untuk menendang/ menanduk bola atau menangkap bola. Ia itu kurang cermat semasa membuat pendaratan sewaktu melompat.
· atau bila dikasari oleh pihak lawan, dimana dirempuh atau direbahkan dengan lasak.

Kelebihan Advanced Joint Health Tablet :- 
1- Meningkatkan keselesaan pada sendi seawal hari ke-5
2- Keselesaan sendi dengan 28% lebih cepat daripada dakwaan jenama terkemuka.
3- 45% lebih berkesan bagi meningkatkan keselesaan sendi 
4 - Memelihara tisu penyambung yang sihat dengan tambahan kuprum, zink, vitamin c dan manganese yang bertindak membina kolagen.
5 - Meningkatkan keupayaan ‘kusyen’ dengan glukosamin dari ekstrak boswellia , jadi anda bebas bergerak.
6 - Menambahkan kebolehan pergerakan tanpa rasa sakit
7 - Meningkatkan fleksibiliti sendi.
8 - Memperbaiki fungsi sesendi.
9 - Menyokong kesihatan sesendi untuk jangka masa panjang.

Bawah ni ada beberapa Testimoni Pengguna AJHT Shaklee




Jika anda pesakit yang mengalami Kecederaan lutut ACL / anda ada ahli keluarga/ kawan2/ saudara mara yang mengalami masalah seperti ini, jangan lah berlengah lagi. Dapatkan segera AJHT shaklee ni sebagai ikhtiar merawat kecederaan tu. Pengambilan yang konsisten dan penuh kesabaran serta Doa yang tidak putus, dah semestinya membawa hasil yang baik kepada masalah anda tu.

Untuk mendapatkan produk ni, boleh hubungi saya di 012.3814786 suzie

sekian,

Suzie Eizmierah 
Shaklee Sungai buloh
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, September 9, 2015

Set Berpantang shaklee

Tahniah buat Ibu2 yang telah pun selamat melahirkan anak!!

Alhamdulillah, ibu2 sudah pun memasuki zone BERPANTANG..

buat ibu2 yang masih belum punya kelengkapan untuk diri yang sedang berpantang tu, saya nak syorkan set berpantang shaklee ni..

APA YANG ADA DALAM SET BERPANTANG SHAKLEE?



1. SET ASAS
Set asas ni merangkumi vitamin asas untuk tubuh si ibu, iaitu Vitalea (multivitamin), B complex, Zinc Complex dan Vitamin C.

Vitalea :
* merupakan multivitamin dan mineral yang lengkap untuk memberi tenaga pada kadar segera buat ibu yang baru lepas bersalin.
* Membantu ibu yang hadapi masalah tidur semasa berpantang.
* Bantu masalah kurang selera, kekurangan darah, tekanan darah rendah, kebas-kebas, letih dan masalah anemia serta Gula rendah.

Zinc Complex:
* Bantu dalam proses metabolisme terutama dalam pembentukan sel-sel yang telah rosak
* bantu meningkatkan daya tahan melawan penyakit.
* bantu kembalikan kitaran haid wanita yg baru melahirkan anak.
* Bantu dalam proses penyembuhan luka dengan lebih cepat.

B Complex:
* Mengandungi 8 vitamin penting iaitu B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folik dan biotin.
* Bantu dalam menambahkan selera makan
* Bantu dalam mengawal stress dan mengurangkan stress
* Bantu dalam menghasilkan tenaga
* Penting dalam mereplikasikan sel darah merah sekiranya letih dan lesu.

Vitamin C:
* Vitamin C bantu kukuhkan sistem imunisasi
* Bantu membina Kolagen
* bantu dalam tingkatkan peredaran kulit kepala di sebabkan rambut gugur.


Shaklee juga ada SET BERPANTANG OPTIMUM:

Set ni hanya tambahan kepada set asas di atas tu.

Hanya Perlu tambah ESP dan Ostematrix. Ibu2 yang berpantang dan menyusukan anak dengan susu badan secara ekslusif amat di sarankan untuk mengambil set optimum ni. Susu akan jadi lebih Pekat, lebih banyak dan lancar.

ESP - Energizing Soy Protein
* protein sangat di perlukan oleh tubuh bagi meransang selera makan ibu yang tiada selera makan supaya ibu2 dapat tenaga yang mencukupi
* Bantu dalam meningkatkan pemulihan luka dan parut kerana protein penting dalam membina sel2 yang baru.
* Bantu dalam pertumbuhan rambut yang sihat.
* Pengambilan ESP dalam set berpantang sangat bagus kerana ESP membantu penyerapan vitamin ke dalam tubuh berjalan dengan lebih lancar lagi.

OSTEMATRIX (KALSIUM)
* Ia amat di perlukan utk pembentukan gigi dan tulang yg sihat buat bayi yg di susukan.
* kalsium dapat menghalang pembentukan darah beku.
* Penting dalam memperbaiki fungsi saraf
* Mengelakkan kebas-kebas pada anggota kaki dan tangan
* Bantu dalam mempercepatkan pengecutan otot rahim


Nah.. banyak sangat manfaat vitamin2 ni untuk ibu yang sedang berpantang betul?
saya juga telah pun mengamalkan set ini ketika berpantang tempohari. kesannya sangat best, terutamanya kepada tubuh badan kita yang lesu dan tidak bermaya selepas bersalin tu. Kesan yang paling ketara ketika mengamalkan set ni, saya rasa sangat bertenaga dan mampu menjaga anak2 lain ketika dalam pantang. Emosi pun terkawal tau..

Set ni sangat DICADANGKAN!!

jika sahabat2 berminat nak dapatkan set ni, boleh lah hubungi saya di 012.3814786 ye.. atau boleh ke FB saya di Eizmierah Mumnbabyshop dan IG @ vitaminshopsgbuloh

Sekian.

Suzie Maswar
Founder of Eizmierah
Follow me @vitaminshopsgbuloh


Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, September 8, 2015

Korang tau tak???

E'eh... fenomena ke hapa?

Korang tak tau kan?
Nahhhh kami para SID jutawan nak kasi tahu ni..

Fenomena 'Korang tahu tak?' Akan menggegar dunia.. heeee

Ok, bagi yang ada instagram, jangan lupa ler searching2 hashtag #kttshaklee or #korangtautak /#korangtahutak

Ada baaaanyak sangat info pendek dan padat untuk korang tahu. Seriously, korang mesti suka..

Okies, tu je nak habaq weeeeii..

Jgn lupa klik2 hashtag #eizmierah or #eizmierahshaklee ye..

Produk shaklee boleh COD ke serata kawasan #sgbuloh #payajaras #kuang #srikundang #bandartasikputeri

Penghantaran produk shaklee masih di buat untuk keseluruh malaysia.

Jom beli dengan saya, konsultasi no 1!!!!

Suzie Eizmierah
Founder of Eizmierah!
012.3814786
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Siapa rasa dia RABUN, meh baca ni..

Assalamualaikum..

Alahai.. maaf ler, tajuk tu kasar sikit. Tapi memang saja di biar kasar, supaya mereka yang senasib rabun macam saya, ALERT dan membacanya.

Rabun ni ada kategorinya juga kan. Rabun jauh, rabun dekat, dan silau. 

Melalui pengalaman saya lah kan, rabun dan silau, silau lagi menyeksakan kot. Sebabnya, bila dah terkena pancaran cahaya tu ke mata, sakit dan pedih Allah je yang tahu. Lebih lebih lagi masa sedang memandu. 

Jadi, untuk mengurangkan masalah rabun dan silau ni, saya amalkan memakan suplimen CAROTOMAX.


Carotomax

Secara umumnya Carotomax boleh membantu:
  • kesihatan retina mata - Ia mampu bantu mengurangkan masalah rabun. Jika diamalkan secara konsisten, in shaa allah, rabun akan terus pulih.
  • kesihatan tulang
  • kesihatan tisu kulit, terutama jeragat dan jerawat.
  • pembentukan sel darah putih & sel darah merah
  • pembentukan membran mukus
  • mengekalkan sistem imunisasi badan yg sihat

Apa yang terkandung dalam sebiji Carotomax?



Di bawah ni, antara testimonial dari pengguna carotomax. Alhamdulillah, mereka mendapat kesan yang sangat awesome!




Buat anda yang Takut nak buat lasik dan ingin pulihkan masalah rabun dengan cara pemakanan, boleh lah amalkan suplimen carotomax ni. Mudah2an dengan ikhtiar anda yang sedikit ini mampu bantu masalah rabun tu..

Sekiranya anda berminat, boleh hubungi saya di 012.3814786 / IG @ vitaminshopsgbuloh / FB Eizmierah Mumnbabyshop


Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, September 7, 2015

Membaca surah Al-Mulk sebelum tidur

KELEBIHAN SURAH AL MULK..
Biasanya sebelum tidur, kita akan baca doa tidur, 3 kul, alfatihah dan kemudian mengucapkan?
Apa kata, kita tambahkan dengan mengamalkan membaca surah Al mulk ni pula. 
APA ITU SURAH AL MULK?
Surah Al Mulk adalah surah keamanan dan keselamatan, kerana ia akan menjadi penyelamat dan pendinding dari seksa kubur kepada pembacanya. 
Surah Mulk hendaklah dibaca secara istiqamah dengan menjadikan amalan kehidupan seharian. 
Ada Ulama berkata: “Sesungguhnya Rasulullah Shallallahu ‘Alaihi Wasallam tidak akan beradu melainkan setelah membaca surah As Sajadah dan surah Al Mulk.”
Ada juga hadis yg menyatakan “Sesungguhnya Rasulullah SAW tidak akan tidur melainkan setelah membaca surah As Sajadah dan surah Al Mulk.”

Di antara kelebihan Surah ini ialah:
1. Surah ini akan menjadi penyelamat.
2. Penegah pembacanya dari seksa kubur.
3. Berada di bawah naungan sayap malaikat (mendapat rahmat Allah).
4. Di hari kiamat rupanya akan dicerahkan seperti wajah Nabi Yusuf (cantik).
5. Dinamakan Surah gagah perkasa, pintar lagi cerdik.
Sumber: shofiqolbu

Moga kita sama2 amalkan dan istikhomah..

Nota kaki:
Jangan lupa, sebelum masuk tidur, minum susu / telan 4biji Ostematrix shaklee. Mudah2an tidur kita lebih lena  dan badan segar bila bangun tidur keesokannya, dengan pengambilan kalsium ni.

Sekian,
Suzie Eizmierah
The founder of 'Eizmierah'

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, September 3, 2015

BADAN RASA LENGUH? SILA AMBIL OSTEMATRIX SECUKUPNYA!

Assalamualaikum..


Saya kerap nampak post sahabat2 FB yang katanya sakit kepala, cramps, sembelit, badan lenguh2, badan sakit2, badan penat, badan itu..badan ini,..

Kesian sungguh.. kan?

Tahu tak, anda sepatutnya mencuba Ostematrix Shaklee ni.

Kenapa??

1. Ostematrix Shaklee adalah pilihan Terbaik. Cuba lah korang tengok comparison brand2 yang ada di pasaran tu..

2. Kandungan Ostematrix yang semestinya Lebih daripada KALSIUM.. di dalam Ostematrix terdapat Magnesium, Vitamin D, Boron, Magnese, kopper dan Zinc..  sebab itu lah Brand Shaklee TerrrrrBAIK!


3. Ostematrix Shaklee bantu anda tidur lena dan dapatkan rehat yang di ingini.. Bantu kuatkan Tulang, gigi dan kuku. Mencegah dari masalah Osteoporosis.


Bagi anda yang Tidak suka minum susu, tak selera nak bau susu, sukar nak menelan susu, Sila lah cuba telan Ostematrix ni pula... 
Pengambilan yg di cadangkan adalah 4biji sehari. Makan sekali gus sebelum masuk tidur.
Last but not least, sila semak jadual keperluan kalsium untuk badan anda ye.. keperluan haruslah balance dengan umur anda.. jangan pula, umur dah 30an, kalisum yang di ambil ikut intake kanak2.. Macam mana lah tulang tu nak kuat dan kukuh... kan? kan..? kan..?


Ayuh, dapatkan Sebotol Ostematrix hari ni! 
Sebotol ada 120biji Ostematrix.
Harga untuk Sebotol adalah RM64.66
Nak harga RM5X? Sila Hubungi saya untuk maklumat lebih lanjut ye..

Sekian, sharing percuma saya untuk masa ini.

Suzie Eizmierah
Founder iezmierah.blogspot & Eizmierah Mumnbabyshop
HP: 012.3814786

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

.Advancd Joint Health Complex (1) #ShakleeEffect (4) agama (1) Air selusuh (1) Ajht (2) AJHT shaklee (1) aktiviti (7) Alfalfa Shaklee (3) angpow (3) Artis (1) award (8) B Complex (2) baby (7) Bancuhan Performance drinks (1) Basic H (1) Bau badan (1) bau mulut (1) Bawang putih (1) Bayi (1) Bebelanku (114) berpantang (5) Berpuasa (2) Bersyukur (1) birthday (16) blogger (4) blogku (1) bonus (3) Bonus Shaklee (2) breastcanser (1) Breastfeeding (2) Buang angin (1) Buasir (1) Cara nak banyak kan susu (2) Cara Simpan susu badan (1) Carotomax (1) Cedera Lutut ACL (1) Cekodok bilis (1) check up baby (4) chew c (1) chew vitalea (2) Chewable vita c (2) Chinch Shake Shaklee (1) Cinch Shake (1) cita-cita (1) Collagen Powder Shaklee (5) Conference Global (1) confinement set (2) contest (31) control Berat ketika hamil (1) CoQ health Shaklee (1) CoQ10 (1) cramps (1) cuaca (2) Cyst (1) Darah Tinggi (1) decoration (1) Demam Kuning (1) detoks (1) Dhuha (1) Diabetes (2) dinner (1) DIY (1) Doa (1) Doa Ramadhan ke 8 (1) Eizmierah Mumnbabyshop (1) Emas (1) ESP dan Cyst (1) ESP Shaklee (7) Fadia (1) Fadiah (22) fatin (75) free trip shaklee (5) Garlic Complex (1) Garlic shaklee (1) Gastrik (1) gastrik dan shaklee (1) geram (6) Giveaway (22) Gla (1) GLA Complex (1) GLA OFFER (1) Gout (1) Gout dan Shaklee (1) hadiah (8) harga emas terkini (1) help (1) Herbal Blend Cream (1) Herblax Shaklee (3) Hubbyku (6) iklan (4) info (24) insuran (1) IT (1) Italy (2) jalan2 (17) Jantung (1) Jaundice (1) Jaundis (1) Jerebu (1) Join Ahli Shaklee (3) kad (1) Kanser (2) Kanser Pankreas (1) KANSER PAYUDARA (1) Keahlian shaklee (2) Kebaikan Vivix (2) kehamilan (12) Kejadian (3) kejayaan (2) keluarga (3) Kempis Perut (1) Kenapa vivix mahal (1) Kencing Manis (1) kesihatan (13) kisah (6) Kisah motivasi (1) Kolesterol (1) Kombinasi set (1) Kombinasi Set ESP (1) komen (1) krim Herbal Blend (1) Kronologi kelahiran (3) Kurma (1) Kurus (1) Lappyku (1) Lecithin Shaklee (1) Lenguh (1) Maher Zain (1) Majalah Wanita (1) MAK (1) Makanan (43) MAke up Remover Shaklee (1) Manfaat Bawang putih (1) Manfaat Garlic Complex (1) Manfaat menjadi ahli shaklee (1) Masakan (9) masalah berdengkur (1) Master Coordinator (3) MBP (2) Mealshake (2) melancong (1) Menu berbuka (1) Merokok (1) Migrain (1) mood (4) mothercare (1) Multivitamin (1) nilai emas (1) nuffnang (6) Nuffnang (3) nutriferon (1) Nutriferon Shaklee (1) Nutriwhite Make Up Remover (2) Nutriwhite Shaklee (2) Offer (2) Omega Guard (2) Omega Guard Shaklee (2) open day (1) open house (1) Ostematrix (4) OsteMatrix Shaklee (5) pampers (1) Pasu Bunga (1) Pelupa (1) penjawat awam (1) Penyimpanan susu ibu (1) Penyusuan (3) Peppermint Ginger (1) perayaan (1) Performance Drink (3) Performance Drink Shaklee (2) Performance Drinks Shaklee (1) permainan (3) pet pet (2) Petua (1) Phytocol shaklee (2) Pil Kalsium (1) poem (1) Pomo oktober (1) Power Pumping (1) Promo August (1) Promo March (1) Promo Oktober (1) Promosi (1) promote (1) puasa (3) puting luka (1) Q & A (1) Ramadhan (1) raya (8) Razzi ArMansur (1) resepi (8) Resipi Bancuhan (2) resipi masakan (1) Restoran (14) reunion (1) Reward Shaklee (2) rezeki (2) Ringtone (1) Rumahku (4) sabtu (1) Sakit (2) sakit kepala (1) Salam jumaat (1) sale (6) Sarapan (1) secret (1) Selulit (2) Selulit dan shaklee (1) Sengal (2) set berpantang (3) SET BERPANTANG ASAS (1) SET BERPANTANG OPTIMUM (1) SET BERPANTANG SHAKLEE (1) Set bersalin (1) Set Breastfeeding Shaklee (2) Set Buasir (1) Set Buasir Shaklee (1) set kanak kanak (3) Set Kesuburan (1) Set Milkbooster (1) Set nak hamil (1) Shaklee (45) Shaklee Halal (1) Sharing (1) Shopping (2) show (1) Sijil Halal Shaklee (2) Slimming (2) sok sek (1) song (3) Soy Protein Isolate Powder Shaklee (1) speck (1) SR Vita C shaklee (1) stamp (1) sukan (3) suppliment (1) Suppliment Shaklee untuk Gout (1) Suppliment untuk ibu hamil (2) susu ibu (14) Tag (2) Tak sihat (1) taman (1) tanamanku (1) Telinga berair (1) telinga bernanah (1) Terima kasih (1) Testimoni AJHT (1) testimoni Bcomplex (1) Testimoni Nutriferon (1) Tips (4) Tips berpuasa Ibu Menyusu (1) Tips Biznes (1) toksin (1) Travel (11) Tukaran wang (1) ulser (1) ulser mulut (1) ummi (3) ummi dan baby (10) Ummi dan fatin (9) Ustaz Don (1) Video Collagen (1) virus (3) vita C (1) Vitalea Shaklee (3) Vitamin (1) vitamin c (1) Vitamin C Shaklee (5) Vitamin E (1) Vitamin E Shaklee (1) Vitamin E untuk masalah berdengkur (1) Vitamin kanak-kanak (1) Vivix (4) Vivix Shaklee (4) wedding (4)
 
Copyright @ Iezmierah 2012 | Designed By Shahada Fauzi