Posts

Collagen Powder Shaklee Rawat sakit Sendi / Lutut

Assalamualaikum..

Sakit lutut atau sakit sendi, dua2 ni sebenarnya bersangkut paut.

Apa pula kaitannya Collagen Powder shakles dengan sakit sendi atau sakit lutut ni??

Ok, seperti yang kita sedia maklum, punca masalah sendi or lutut ni di sebabkan pengurang kolagen pada tulang rawan kita tu. Mungkin ia dah tiada atau berkurangan.

Untuk pengetahuan semua, 50% daripada tulang rawan ni terdiri daripada Collagen. Ini yang bantu kekalkan kekuatan dan kepadatan tulang tu.

Bila umur dah semakin meningkat, Iaitu dalam lingkungan 20an keatas, kolagen di dalam tulang rawan tu semakin terhakis dan berkurangan. Jadi, ini lah yg mengakibatkan sakit2 lutut dan sendi tadi.

BAGAIMANA COLLAGEN POWDER MEMBANTU?
Peranan Collagen sangat penting dalam tulang rawan ni. Ia berfungsi sebagai:

1. Memberi regangan pada sendi
2. Menjaga rangka lutut
3. Pelihara tulang rawan yg mula rosak.

Collagen powder akn di serap oleh tubuh dan meresap ke bhgian sendi yang bermasalah tadi. Lalu dengan perlahan2 ia,membaiki …

'Pack' nya hari isnin saya...

Image
Assalamualaikum..

Alhamdulillah, saya masih di beri ujian kesihatan. Masih lagi dalam proses nak sihat ni..

Selsema
Sakit tekak
Sakit kepala a.k.a migrain

Jarang2 saya kena sekarang ni, kali ni kena time tengah sibuk nak closing oktober.
Mungkin ada hikmahnya kan..

Hari ni agak terasa letih dan penatnya badan dan sendi2 ni.
Awal pagi dah kelam kabut ke HO shaklee untuk memborong, dengan tak makan paginya. Angkut pula sekumpulan kanak2 riang gumbira yg sangat aktif, maka naik jugalah blood pressure di kala kita sedang nak cepat mengejar masa untuk jemput ank.

Sampai di rumah, dah sibuk dengan sesi packing list order dari customer pulak. Skip lagi makan tengah hari..

Dah malam, baru lah dapat jamah nasi, alhamdulillah...selesai tugas hari ni yang penuh cabaran.

Sekarang, nak tidur dulu, nak rehat kan tulang, sendi, otot untuk bekerja esok..
Sebelum tidur, saya ambil 4biji ostematrix, 1biji B complex dan 2biji vitamin C yang di patah dua.
Ni semua untuk beri tidur yang lena dan berkualit…

15..15..15..

Image
Ya..
Saya nak 15 ya bulan ni..

Tolong doa kn saya capai 15 bulan ni..

15
15
15
15
15

BUAT BAGI JADI..

ada apa dengan 15???

Hahaha
15JUTA...




S2uTour: inspirasi Tusukan Qalbu, Desaru JB

Image
Assalamualaikum..

Perancangan last minit kami untuk join tour S2U ni berjalan lancar.
Dapat juga saya sampaikan ilmu yang ada buat sideline s2u.

Kami sampai di Lotus Desaru Jb ni hari jumaat, bertolak dari rumah jam 10pg, sampai sini jam 2.30ptg.

 Hari ni kami bersesi ITQ seawal jam 8pagi
Sesi tusukan qalbu ni ala2 sesi motivasi dan sharing pengalaman dari master.

Saya bawa tajuk S.O.I.F.. Plan tindakan untuk capai impian kita atau capai target kita.

Actly tour ni best. Merapatkan ukhuwah. Yang tak kenal, jadi kenal. Yang tak pernah jumpa, boleh jumpa..

Best.. ukhuwah yang tak boleh di jual beli.

Mana nak dapat? Hanya di group kami ni je..

Ruginya yang join ahli shaklee tanpa mengenali orang yg men'sponsor' tu..





Master Suzianti Maswar
Shaklee Independent Distributor
012.3814786

Tips turun kan Kolesterol

Image
Assalamualaikum..

Kolesterol oh kolesterol.. ada yg baik dan ada yang jahat. Kolesterol ni adalah lemak pada tubuh yg kita panggil lipid. Kolesterol baik beri kebaikan pd tubuh, contohnya, penyusun struktur pada membran sel, melindungi kulit dari racun dan masalah kekeringan, pembentukan vitamin D (bersama sinar UV) serta membentuk asam empedu di usus.
Tapi kalau kolesterol jahat ni dah terlalu baNyak dan meningkat, maka akan datang macam2 jenis penyakit pada tubuh kita, antaranya gangguan ereksi, gagal ginjal, serangan jantung, stroke serta meningkatnya resiko penyakit Alzheimer..

TIPS Turun kan Kolesterol:

Ni merupakan 7 makanan yang menurunkan kadar kolesterol jahat dalam tubuh kita :
1. Tomato. Tomato dapat membantu menurunkan kadar kolesterol jahat dalam tubuh. Anda boleh membuat jus tomato yang enak dan minumlah dua gelas jus tomato setiap hari.
2. Delima. Buah bulat merah kecil sangat baik untuk menurunkan kadar kolesterol dalam tubuh khususnya berfungsi mengurangi kumpulan plak k…

Wow, turun 16kg dalam 4bulan?!

Image
Assalamualaikum...


Psssst.. nak tahu tak?
Abang ipar saya dapat turun berat 16kg sejak amalkan makan Phytocol ni bulan 6 yang lalu tau..

Ingatkan nak bagi dan elak kolesterol je, rupanya dapat turun berat.
Best juga phytocol ni..

Nah testimoninya..



Antara aktiviti riadah yang dia lakukan adalah, berbasikal di hujung minggu dan bermain badminton 2hari seminggu..

Makan pun dia ambil seperti biasa, tak de nak skip2 pun. Abg ipar saya ni bukan jenis berdiet tau. apa jenis masakan Kambing, memang jadi fav dia.

Alhamdulillah, sekarang dia konsisten makan Phytocol-St ni..

Sekiranya anda berminat nak cuba phytocol, jangan segan hubungi saya.

Suzianti Maswar
SID anda..
012.3814786

Testimoni Chewable Vit C untuk Anak

Image
Assalamualaikum..

Sedikit perkongsian ringkas dari saya tentang kesihatan anak.

Nah, lihat pic ni.


Terbaik kan, bila baca ayat si ibu tu. Siapa yang tak gembira bila tengok anak sihat? Semua ibu bapa akn lega dan senyum bila ank2 jarang sakit.
Ayuh ibu2.. kita tukar gula2 yang tak berfaedah tu dengan beri anak kita mkn cheawable Vita C ni.
Sihat Baik untuk antibodi Memberi selera makan Perlindungan segera jika selsema dan batuk Dan yang paling penting,ank kita kekal cergas dan aktif..
Sebotol chew c ni tak sampai rm50 pun. Semua mampu milik. Orang dewasa pun boleh mkn ye..
Berminat nak cuba? Hubungi saya di 012.3814786 Sharing is loving. Suzianti maswar SID anda..

Tips berniaga

Assalamualaikum..

Ramai orang nak berniaga, tapi tak nak belajar cara berniaga.

Akhirnya, gagal..

Apa yang penting untuk jadi peniaga?

1. Kena ada minat. Bila,ada minat, semua pun boleh jadi. Sebab dari minat datangnya semangat

2. Kena ada ilmu.
Nak jual brg, kena lah ada ilmu tentang brg yg nak kita jual tu. Samada barang tu kita dah guna atau kita dah study terlebih dahulu.

3. Kena ada semangat.
Jangan hangat2 tahi ayam. Peniaga yang berniaga tanpa semangat yg kuat, mudah rebah. Bila semangat kuat, sudah tentulah istilah putus asa sukar nak melekat dlm diri..

Ok, tu je tips simple dari saya.

Sekian,
Sharing is loving...

Suzianti Maswar
SID anda
012.3814786

Tips berhenti merokok

Image
Assalamualaikum..

Jom Berhenti merokok. Tak ada faedahnya pun merokok ni.. lebih banyak rugi dari untung ye..Membakar duit je tau.

Buat perokok tegar, sayangilah diri anda. Kanser, masalah jantung, sukar bernafas dan masalah paru2 sedang menunggu anda. Ayuh usaha untuk berhenti merokok. Merokok bukan hanya melibatkan anda seorang,malah akan terkesan pada keluarga anda yang menghidu asap rokok anda itu. Elakkan lah diri anda menjadi pembunuh senyap pada orang tersayang.

Bagaimana nak berhenti rokok?
Jom cuba amalkan vivix ini..


Bagaimana vivix membantu?
1. Supliment antioksidan yang sangat tinggi
2. Melawan radikal bebas oleh nikotina
3. Lindungi sel2 yang rosak.

Testimonial kami:



Berminat?  Cari saya untuk belian ya. 
Suzianti Maswar SID pilihan anda 012.3814786


MISI: Kempiskan Perut

Image
Assalamualaikum..

Dah tengah malam baru dapat peluang update blog.

Ok, misi perut kempis buat ibu2 yang lepas bersalin. Bagaimana nak kempiskan perut anda tu dengan cepat?

Ini tips paling mudah boleh anda amalkan.

1. Menyusukan anak.
Mudah kan? It is a nature situation. Tak perlu susah payah. Hanya susukan bayi anda secara berterusan, dah pastinya perut undercontrol. Saya dah cuba ye.  Memang menjadi.. terrrbaik. Menyusukan anak ni bantu burn kalori dari dalam tau..
Untungnya ibu yang menyusukan anak ni..kan??

2. Berbengkung.
Bagi yang bersalin secara normal, usai je bersalin,anda dah boleh terus berbengkung. Sapu minyak panas dan bengkung lah perut anda hingga ke pinggul. Saya guna bengkung zip zap tu je. Mudah dan rasa selesa sangat. Harga pun murah.
Berbengkung juga bantu menyokong kekenduran perut kita. Bagi ibu yang bersalin secara cezer, boleh berbngkung selepas luka sembuh atau lepas 3minggu bersalin. Pastikan luka dah kering ye

3. Jaga makan.
Makan lah berpada2,dan seadanya. J…

Tips Hamil: Wajib kah Multivitamin?

Image
Assalamualaikum.. Sedikit info untuk ibu hamil..
Saya yakin, mesti ada yang tidak suka dan kurang senang bila disogok dengan vitamin yang pelbagai jenis ketika hamil. Sampaikan ibu2 confuse perlu atau tidak vitamin itu untuk kesihatan..betul?
Baiklah, tujuan utama kita di minta untuk mengambil vitamin adalah untuk menjaga kesihatan bayi dalam kandungan dan ingin anak dilahirkan dengan cergas dan bijak.
Persoalannya, perlukah wanita hamil mengambil suplemen multivitamin? Sebenarnya selagi kehamilan anda sihat dan tidak bermasalah, cuma satu sahaja vitamin yang perlu diambil sebagai suplemen iaitu vitamin B atau asid folik. Doktor juga biasanya akan membekalkan suplemen ini sejak awal kehamilan lagi. 
Tetapi, Sebaiknya ibu hamil mendapatkan pelbagai khasiat vitamin dan mineral lain yang diperlukan sepanjang hamil dengan memakan pelbagai makanan yang sihat. 
Diet yang seimbang adalah cara terbaik untuk mendapatkan nutrien yang ibu dan bayi perlukan.
Makanan yang sihat mestilah mengandun…

Control Berat badan ketika hamil

Image
Assalamualaikum..

Berat badan ketika hamil yang naik mendadak memang boleh mencalar ke emosian diri. lebih2 lagi bila doctor atau nurse marah kita kan?
Kena Marah tu ok lagi.. yang tak tahan tu, penyakit pun mudah melekat pada kita tau.

Anda nak ke ketika hamil, di hinggap penyakit2 kronik seperti;
Kencing manis
Darah Tinggi
Lahirkan baby yang BESAR??

Kenaikan berat yang mendadak ketika hamil memang tidak baik buat tubuh anda dan anak yang di kandung tu. Tapi... jangan pula anda BERDIET!!
Ini akan menambahkan lagi kecelakaan pada diri anda..

Antara cara semulajadi yang boleh saya sarankan adalah;
1. Makan lah makanan yang sihat dan mengikut daripada kumpulan makanan berikut:
 ---> Roti, pasta, kentang, nasi dan bijirin. pastikan makanan berkanji ini memenuhi satu pertiga daripada apa yang anda makan setiap hari ye..

----> Buah-buahan dan sayuran pun sangat penting. sekurang2nya lima hidangan setiap hari. ini juga harus memenuhi satu pertiga dr apa yg kita makan setiap hari.

----…

Tips Kesihatan

Image
TIPS KESIHATAN
===============



Saya yakin, para sahabat Blog ni memang kaya ilmu vitamin. Sbb semuanya mudah sgt dah nk cari, google je. Jadi, mesti semua pun dh tahu Manfaat Minyak Ikan Untuk Kesihatan ni betul?

**bagi yg tidak tahu, nah..saya kongsikan.**

Minyak ikan laut dalam mengandung asid lemak Omega-3 yang terdiri dari EPA dan DHA, ia-itu asid lemak yang sangat diperlukan tubuh kita.

Jenis2 ikan:- mackerel, kod, salmon, kerapu, jerung, sardin dan ikan todak.

peningkatan kes sakit jantung, hipertensi, darah tinggi, obesiti, kencing manis, penuaan dan kanser jenis tertentu adalah disebabkan pengambilan Omega-3 dan Omega-6 yang tidak seimbang.
πŸ‘†INI, SAINTIS & DOKTOR YG CAKAPπŸ‘†

EPA dan DHA, juga dapat membantu dalam pencegahan aterosklerosis, SERANGAN JANTUNG, kemurungan dan beberapa jenis KANSER. Permakanan tambahan minyak ikan juga telah terbukti berguna untuk merawat artritis reumatoid, kencing manis, penyakit Raynaud dan kolitis ulseratif.

Cara mudah yg saya amalkan utk d…

INI KISAH SAYA: #2 Siapa saya dahulu?

Assalamualaikum..

Part #2, kisah saya.. post ni kesinambungan dari part #1 INI KISAH SAYA ni ye.. dah lama cuba curi2 masa yang ada untuk coret sambungan kisah saya ni. Malam ni baru lah di beri kesempatan oleh Allah.

Mlm ni hujan plak tu.. memang feel best untuk bercerita hihi. Jangan hujan udah ler..

Okies, moh kita cerita

Saya ni, datang dari keluarga yang agak susah dan biasa2 je.. tak kaya dan tak miskin.. cukup untuk kami sekeluarga rasa keperluan yg patut ada. Nak kata kami susah sangat lebih dr org lain tu, tak lah. cuma kami dah pernah rasai kesusahan tu. Bukan susah sikit tau.. tapi banyak juga lh bg saya.
Kami adik beradik lebih rapat dengan Arwah mak, boleh kata semuanya arwah yang tanggung. Arwah mak meniaga sayur kg yang di cari di sekitar kampung ni dan di ladang2 getah dan kelapa sawit untuk di jual di pasar chow kit. jadi, Kami adik beradik memang dah biasa dgn hidup mcm ni. Bantu mak Cari sayur, sediakan brg jualan dan meniaga di chow kit tu memang dah sebati dgn kam…

Susu Badan Kurang?? Apa PUNCANYA?!

Assalamualaikum..

Kerap sangat saya nampak soalan "Susu saya makin kurang, apa nak buat?"...
rata-rata, ibu yang mengalami masalah susu kurang ni adalah ibu yang masih kurang info tentang penyusuan, tentang situasi2 yang normal akan di hadapi oleh ibu2 dalam penyusuan.

Saya juga salah seorang ibu yang juga pernah alami masalah begini ketika anak pertama dulu.

Apa puncanya?
DIRI SENDIRI..

Ye, diri sendiri puncanya.. bukan orang lain, bukan Allah.. semuanya datang dari diri sendiri.

ok, macam ni ye..
Ketika kita hamil, sepatutnya kita dah set dalam diri nak susu kan anak dengan susu ibu, betul tak? jadi, sepatutnya start dalam waktu kehamilan kita tu, kita kena lah cari ilmu dan informasi tentang penyusuan, bukan setakat set niat di hati je. Itu semua tak cukup. Niat tanpa Ilmu, apa yang kita akan amalkan nanti? betul tak????
Jadi, perlu lah ada ilmu.. ilmu dalam penyusuan tu.

Biasanya hal ni berlaku sebab ibu2 terlalu ambil ringan hal menyusukan anak ni. persediaan pada alam …

Kisah motivasi: Marah dan Putus Asa

Sekali sekala, bila di saji kan dengan kisah2 tauladan dan bermotivasi macam ni, memang bagus kan..
Jom, saya share kisah motivasi ni untuk pembaca blog sy ni.
**************** Alkisah, seekor ular memasuki gudang tempat kerja tukang kayu di sore hari. Kebiasaan si tukang kayu, membiarkan sebagian peralatan kerjanya masih berserakan dan tidak merapikannya. Nah ketika ular itu berjalan kesana kemari di dalam gudang, tanpa sengaja ia merayap di atas gergaji. Tajamnya mata gergaji, menyebabkan perut ular terluka. Tapi ular beranggapan gergaji itu menyerangnya. Ia pun membalas dengan mematuk gergaji itu berkali-kali. Serangan itu menyebabkan luka parah di bagian mulutnya. Marah & putus asa, ular berusaha mengerahkan kemampuan terakhirnya untuk mengalahkan musuhnya. Ia pun membelit kuat gergaji itu. Maka tubuhnya terluka amat parah dan akhirnya ia pun mati..
*********** Kadangkala, di saat kita marah, kita ingin melukai orang lain. Tapi sesungguhnya tanpa disadari, yang dilukai adalah d…

45day berpantang - Slim sudah...

Image
Ni dia ‪#‎ShakleeEffect‬
At 45days confinement, berat sy dah back to normal.. 

Tanpa diet
Tanpa ikat perut
Tanpa skip mkn
Tanpa mkn ubat kurus nth ape2
Tanpa pilih makan

Semua mknn sy bedal (khas utk pantang ler)

yg pasti, saya konsisten mkn ‪#‎SetPantangShaklee‬dan now ‪#‎SetMenyusuShaklee‬

Yang paling penting sekali, saya menyusukan Baby Farhana dengan susu badan sepenuhnya..

Alhamdulillah, penyusuan susu badan memang membantu dalam proses Slimming..



Jom dapatkan Shaklee dari saya.
Exclusive consultation n of coz mantop dari saya, khas buat PELANGGAN saya sahaja.. 

Whatsapp 012.3814786

*picTakenAtNewShakleeHO*


Chugie A.k.a Master Suzianti Maswar
FB: Eizmierah Mumnbabyshop

Rawat Demam Kuning (Jaundis)

Assalamualaikum..

Demam kuning, memang biasa sangat berlaku pada bayi yg baru lahir kn..
Ada yang dah ambil langkah awal semasa mengandung dengan meminum susu kambing.
Ibu mertua saya pun sarankn saya mengambil susu kambing time hujung pregnancy tempoh hari, tapi saya tak sanggup ambil sebab saya memang tak boleh minum susu kambing. Sedang kan susu lembu pun saya tak mampu menelannya, ni kan pulak susu kambing.. memang tidak ler..

Kalau ikut history ank2, memang dua ank sy kena jaundis yang agak lama. Dua2 kena lebih 30hari.. doktor kata, salah satu puncanya adalah di srbabkan beza jenis darah antara mak dan anak. Saya jenis darah A+, dua ank sy yg sulong dan no 2 tu jenis darah O, sebab tu lah kot jaundisnya lama..
Untuk anak yg ketiga ni, alhamdulillah, baby kena juga demam kuning, tapi tak tinggi. Dalam 5hari dah turun dan back to normal.

Cara rawatan demam jaundis yang saya amalkan:
Masa anak pertama dan kedua dulu, memang macam2, cara kami cuba. Dari ubat doktor ke ubat kampung d…

22/8/14 - Hari Ini Hari Lahir Saya!!!

Assalamualaikum..

22-08-14 ------>>> 33tahun

Syukur.. hari ini tambah lagi 1angka umur saya.. dah 33tahun pun saya hidup di muka bumi Allah ni.

Tepat jam 12mlm tadi, dapat wish birthday thru whatsapp n call dari hubby n anakanda saya, fatin adlina yang masih berada di San francisco. In shaa allah, sekarang ni dorang dah boarding tu, nak berlepas pulang ke Malaysia. Esok mungkin sampai in shaa allah..

Setiap kali hari lahir, dah tentu ramai yang wish kan.. memang happy lah di buatnya..
Doa dari teman, sahabat dan keluarga, saya ambil dan aamin kan. Moga doa2 itu di makbulkan olehNya..

Untuk hari lahir ni, saya juga tak lupakan, insan yang paling besar budinya pada saya, iaitu Arwah mak yang telah bersusah payah melahirkan saya ke dunia ni. Saya juga seorang ibu dan telah merasai kesusahan melahirkan tu. Dan di hari lahir saya ni, saya mohon sahabat sekalian yang sudi ke blog saya ni untuk sama2 menyedekahkan doa dan Alfatihah buat emak tercinta yang banyak berkorban demi anak2…

Mula Ganti puasa

Image
Assalamualaikum..

Alhamdulillah, baru je selesai bersahur. Sementara tunggu subuh, berblogging lah dulu..hihi..

Hari ni hari ke 41 saya berpantang dan hari ni hari pertama mengganti puasa.
Syukur, doa untuk puasa dalam syawal di izinkan. Mudah2an dapat habis hingga waktu berbuka nanti.

Hari ni dah 24 syawal, tinggal 7hari syawal je lagi ni. Cukup lah untuk dapatkan sekali sunat 6hari puasa dalam bulan syawal tu. Ini hanya planning saya, planning Allah lebih besar lg. Tapi tetap teruskan berdoa, moga tercapai niat mengganti puasa di bulan syawal.

Seperti biasa, sahur saya untuk berpuasa ganti or sunat ni, simple je.. sebab saya sorg je yang bangun sahur kan.. cukup lah dengan ESP, roti, air kosong dan performance drinks ni..

Kenapa saya ambil ESP dan Performance drinks ni? sebab ia bantu saya rasa kyg dan bertenaga sepanjang hari..
Okies,  Gtg...
Chugie a.k.a Master Suzianti Maswar Fb Eizmierah Mumnbabyshop

Sarapan pagi paling cepat tersedia!

Image
Assalamualaikum..

Apa sarapan korang pagi ni?
sarapan saya, setiap awal pagi dah tentulah ini...πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡


Ini dia... best ever Instant Breakfast saya. Paling mudah Paling sempoi Paling cepat
ESP SOY PROTEIN SHAKLEE

ESP 3sudu besar mix dengan air suam. Shake2, dan minum..  Memang kenyang sampai ptg..
Biasanya saya akan ambil ESP awal pg. Maklum je lah, perut ibu menyusu ni memang sangat mudah terasa lapar. Jadi, sebelum nak tunggu sarapan pagi siap, saya memang kena bancuh ESP ni untuk kurangkan rasa lapar dan sebu perut.
Sejujurnya, ESP memang sangat membantu masalah sebu (angin) dlm perut saya ni. Bukan tu saje, sejak konsisten minum ESP ni, pedih ulu hati dan gastrik saya dah lama tak menyerang.
Memang terbaik!!
Jom lah cuba ESP ni..  Untuk dapatkan ESP, boleh hubungi saya di no 012.3814786 ye.
Sekian, cheersssss..
Chugie a.k.a Master Suzianti Maswar SID FB: Eizmierah Mumnbabyshop

Tolong!!!! Box Follower dah Hilang!!!

Assalamualaikum semua..

Waduh.. rasa nak meroyan petang2 gini, bila buka je blogku yg cantik lagi menawan ni, Box Follower saya dah hilang nth ke mana...

Mau je menjerit.. *tapi bukan de pekdah kan?* :P LoL

Alahai.. mana lah pulak silapnye ni..
dah lah Follower blog ni dh beratus.. adush..

Ada sapa2 boleh bantu saya ke?

Puas dah ku mengodek2 layout ni.. tapi x berhasil pun.


Buat seluruh sahabat blog yg pernah hadapi masalah mcm saya, minta bantuan anda bagaimana nak adakan semula box listing follower saya tu ye..

Pls Komen..

Jasa baik anda, amatlah saya hargai..

Nak g telan B complex sat, sebab stress tengok Box follower yang hilang.. !!!!!! :((


Ok Bai!
-Chugie-

6 Star Trip Shaklee : Global Conference

Image
Assalamualaikum..

Sambungan kisah 6Star trip reward dari shaklee...

Okies, walaupun bukan saya yang ikuti trip ini, tapi saya rasa seperti ada bersama2 suami dan seluruh warga jutawan shaklee di sana. Tipu lah kalau kata saya tak cemburu lihat gambar2 mereka di sana kn? Rasa nak terbang je ke LA tu. Tapi apakan daya, saya masih dalam zon berpantang.

Ini antara pic yang suami hantar melalui whatsapp..




Suami bersama warga S2U Families yang mengikuti rombongan trip ke LA..

Lihat pics ni pun dah terasa auranya.. kalau lah saya boleh bersama mereka, mesti lagi menikam hati rasanya..


Ini antara Masters Suami.. tulang belakang kami..  Suami saya, yg hujung belah kanan tu.. 

Pic atas ni, Suami saya sedang menerima award dari pihak shaklee coorperation.. 



Pic atas ni antara award yg kami terima.. alhamdulillah, rezeki dari Allah yang memang tak di sangka sebenarnya.. Kejayaan selama 2tahun berShaklee.
Saya yakin, lebih ramai muslimah islam yang bakal bergelar jutawan shaklee.
Kaya bukan sekada…

Set Berpantang / Set Bersalin Shaklee

Assalamualaikum..

Kali ni, saya nak coretkan sedikit info tentang set bersalin / set berpantang shaklee yang telah saya amalkan sepanjang berpantang ni.

Ini kali pertama saya berpantang dengan produk shaklee ye. Sejujurnya, sangat berbeza dari saat berpantang yang lepas.

Apa yang saya suka tentang set bersalin ni?
1. Seawal 2 hari, saya dah rasa sihat dan tidak lesu.

2. Badan sangat bertenaga dan cergas.

3. Memandangkan kali ni saya berpantang sendiri, maka keadaan lebih padat dengan handle 3anak. Tapi alhamdulillah, segalanya berjalan lancar. Tidak mudah stress dan sgt cergas utk melayan kerenah anak2.

4. Luka di jahitan bersalin lebih cepat kering dan dalam 2 minggu saya rasa luka itu sudah sembuh dan tidak terasa sakit lagi.

5. Susu badan juga sangat banyak dan lancar.

6. Saya tidak mengalami sembelit yang kronik seperti berpantang sebelum ni.

APA SET BERSALIN SHAKLEE TU?

1. VITALEA
Merupakan Multivitamin hebat untuk membantu ibu kekal cergas dan bertenaga sepanjang tempoh berpanta…

WAJIB BACA!! Info Terbaik tentang GLA Complex.

Image
Assalamualaikum..

Hari ini saya nak berkongsi Manfaat penting GLA ni untuk penyakit2 glamer rakyat malaysia..

Jom baca ni..

BEST INFO FOR GLA Complex:


---> GLA complex For High blood pressure (Hypertension)

There is some preliminary evidence that GLA may help reduce high blood pressure, either alone or in combination with the omega-3 fatty acids eicosapentaenoic acid (EPA) and docosahexaenoic acid (DHA), found in fish oil. In one study, men with borderline high blood pressure who took 6g of blackcurrant oil had a reduction in diastolic blood pressure compared to those who took placebo.

Another study examined people with intermittent claudication, pain in the legs while walking that is caused by blockages in the blood vessels. Those who took GLA combined with EPA had a reduction in systolic blood pressure compared to those who took placebo.

More research is needed to see whether GLA is truly effective for hypertension.

--> GLA complex for Breast cancer

One study found that women…

Boikot Shaklee?? boikot kah Bo-ikot??

Assalamualaikum semua..

Isue BOIKOT shaklee..memang menyeramkan.. boikot yang tak berasas.
Apesal ye boleh timbul hal2 memboikot tanpa usul periksa ni?

Ada yang simply2 menulis post tentang boikot produk, tanpa usul periksa.

Contohnya perihal boikot shaklee.
Saya yakin, keyboard warrior yang pung pang post psl boikot shaklee ni memang tak baca viral post yg di buat. Hanya sekadar melihat TAJUK yang terpampang tu je. Lepas tu  terus serang dengan up kan status fb sendiri. Ada yang siap maki hamun dan mengeluarkan fatwa dan fitnah juga.. mana hilangnya nilai2 islam? Nilai2 seorang wanita? Melayu plak tu..

Sepatutnya baca dulu.. kaji.. periksa.. kalau tak tahu, buat cara tak tahu. Duduk diam2..jangan terus mencanang kenyataan yang belum tentu sahih. Kan dah dapat dsa fitnah tu..

Bawah ni, saya lampirkan kenyataan balas oleh Mr Roger Barnet tentang issue shaklee dan israel yg sdg di gembar gemburkan di seluruh fb dan blog untuk boikot shaklee

Atau boleh terus layari you tube di link ini
W…

6Star Trip Shaklee: Long Beach California, US

Image
Assalamualaikum..

Alhamdulillah, syukur sebab di berikan ruang untuk menulis dalam blog iezmierah ni lagi..

Ok, saya nak cerita pasal reward shaklee ni. Alhamdulillah, ni kali kedua saya dapat reward trip travel ke oversea. Tahun lepas kami (suami isteri) berpeluang ke Londan dan Paris. Tahun ni, peluang untuk kami jejakkan kaki ke US pula. Trip kali ni bukan sekadar trip, malah lebih dari itu.

Owh ye, trip kali ni, saya dapat 4 tiket. Tapi, perancangan Allah lebih sempurna.. saya tak dapat mengikuti trip ni kerana sedang berpantang lagi. Lagi pun, puteri kedua saya baru 3tahun. Jadi, tiket yg saya dapat tu  saya hadiahkan buat suami, anak sulong dan mak ayah mertua saya. Ni semua hadiah buat orang yg sgt sy sayang dan banyak sangat bantu, support dan doakan kejayaan saya dalam shaklee ni.

Trip ni, bukan sekadar trip bercuti tau, tapi lebih dari tu...

Tunggu next entry ya..
Saya sambung cerita lagi.

Sekian,

Chugie a.k.a Master Suzianti Maswar
PAGE: Eizmierah Mumnbabyshop / Eizmierah …

ESP Shaklee dan Cyst / Kanser / Fybroid

Issue Cyst dan ESP ni memang tak pernah habis di perkatakan. Walaupun dah di terangkan banyak kali, tapi masih lagi ada yg was2 dan ada yang ajukan lagi soalan yang sama..

jom baca info lengkap tentang ESP SHAKLEE yang sangat HOT ni..
Terutama anda yang menghidap Cyst / fibroid / kanser.

******************************
Copy paste info dari blog ini
Jika anda risau Soya mengakibatkan Cyst, anda patut baca entry ini sampai habis. Ini serius, kerana apa yang kita percaya kadang-kadang tak betul. Baca, selidik dan kaji sendiri fakta fakta dibawah.

Pastikan anda mengambil Soya yang berlabel NON-GMO.

Non-GMO tu ape?
Non-GMO ialah Non-Genetically Modified Organism. Iaitu soya yang ditanam secara organik dan tidak menjalani proses genetik. Kacang Soya yang berbahaya;

KACANG SOYA TIDAK ORGANIK
Penanaman yang menggunakan baja kimia, pestisid dan lain-lain baja kimia menyebabkan soya mengandungi khasiat yang rendah tapi tinggi nitrat. Kandungan nitrat yang tinggi membawa kepada RISIKO PENYAKIT KA…

Cara penyimpanan susu Ibu

Image
Assalamualaikum..
Sedikit info tentang penyimpanan susu ibu..



Susu ibu yang diperah boleh disimpan untuk diberikan pada bayi sepanjang ketiadaan ibu bersama bayi. 
Susu ibu mengandungi sel hidup, oleh itu susu ibu yang diperah perlu disimpan dengan kaedah yang betul untuk memastikan kandungan nutriennya terpelihara dan tidak musnah. 
Susu ibu sebenarnya mempunyai bahan anti-bakteria yang membolehkannya kekal segar dan tahan lama.
Bekas yang sesuai untuk menyimpan susu perahan: bekas plastik atau botol susu bebas BPA (Bisphenol-A)bekas kaca atau bekas plastik berbucu keras (seperti Tupperware)breast milk storage liners yang memang dikhususkan untuk menyimpan perahan susu ibu
Susu ibu yang diperah boleh disimpan di dalam keadaan dan tempoh masa berikut: # Di dalam suhu bilik (19 hingga 26 °C), tahan sehingga 4 jam# Di dalam bekas penyejuk (cooler bag/box) (kurang 4 °C), tahan sehingga 12-24 jam# Di dalam peti sejuk (kurang 4 °C), tahan sehingga 7 hari# Di dalam peti sejuk bahagian beku (…