Posts

Bonus Shaklee "Yeay!!"

As'salam...

Syukur alhamdulillah.. hari ni hari 'Gaji' kami, Distributor Shaklee..

Syukur juga pada Allah, kerana saya telah memilih untuk melangkah sebagai salah seorang pengedar sah Shaklee..

Kalau dulu, Bila ada yang offer saya untuk join shaklee, cepat2 saya akan cakap  ...."owh, tak pe2.. saya x minat kagi nak jadi ahli" ...
tak pun  dalam hati akan kata  .."hish... buat pe join MLM? buang karen je.. tak ada faedah, tak boleh di percayai.. bla..bla..bla.."  
Tapi hari ni.. Semua nya dah pun terbukti.. Masuk bulan ni, dah 9 bulan saya bersama Shaklee.. selama 9 bulan ni juga lah saya rasa happy dan terasa kejayaan tu makin menyerlah.. dan kini, saya adalah seorang Senior Coordinator Shaklee..huhu.. serius, macam tak percaya je boleh pergi sejauh ni.

bukan tu je, Hari ini.. Saya telah pun Merasa bonus 4 angka yang memang membanggakan.. hanya beberapa ratus je lagi saya nak melangkau ke 5 angka.. Rasa macam bermimpi je bila tengok akaun MBB, sejumlah …

Sustained Released Vita-C shaklee

Image
Salam...
Jom Berkenalan dengan Vitamin paling Popular keluaran Shaklee ni..



BENEFIT VIT C :
~Membentuk Kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. 
~Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
~Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.
~Memerangi kanser - Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.
~Mencantikkan Kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambat…

PROMOSI SHAKLEE COLLAGEN POWDER

Image
Jom Cantik dan sihat dengan Collagen Powder Shaklee... Hasil yang sangat2 memuaskan hati..

YES promo utk Collagen Powder Shaklee ni akan berlansung hingga 31hb Disember 2012.. so jangan lepas kan peluang untuk memilikinya!!


Jom Pakat ramai2 SHARE beli 6 kotak terus!!

Apa yang anda BAKAL DAPAT dengan COMBO YES ni??

*Beli 6 Kotak, anda akan dapat SEKOTAK COLLAGEN POWDER PERCUMA
* Anda Jimat SEBANYAK RM313
* Penghantaran PERCUMA KESELURUH MALAYSIA
* REBATE CASH BONUS RM 110++
* KEAHLIAN Shaklee PERCUMA
* Peluang untuk sertai KELUARGA JUTAWAN SHAKLEE KAMI untuk jana SIDE INCOME dan bimbingan PERCUMA!!

Untung bukan??
Tak cukup duit mahu beli??
Jom pakat-pakat share beli dengan adik beradik, rakan sepejabat, keluarga, jiran tetangga.

Hubungi:
Shaklee Independent Distributor 866440
[Suzie] 012.3814786 sms/Whatsapp
PM Eizmierah Mumnbabyshop

Year End Sale!!!

Image
As'salam...

YES dah mai... Kedai Online saya pun tak ketinggalan untuk mengadakan Year End Sale...

Jom dapatkan barang2 Penyusuan di kedai saya...antara yang sedang promosi:

Botol simpanan susu Bumblee Bee
10biji Botol = RM28.00
20biji Botol = RM55.00
30biji Botol = RM80
[Harga tidak termasuk kos penghantaran]

Botol simpanan Susu autumnz [ 10biji botol + 5keping plastik simpanan susu]
1 box RM30.00 [Tidak termasuk kos penghantaran]

Bra untuk Ibu Menyusu [Tanpa Besi] dari Fabulous Mom Kelly hanya RM25.00 Sahaja!!

Dan banyak lagi.. Jom ke FB Shop saya.. Eizmierah Mumnbabyshop untuk membuat tempahan.









Saya Suka ESP Shaklee!!

Image
Assalamualaikum..
Saya Suka ESP Shaklee!! yeay... Nak tahu kenapa? meh baca ni:-
Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu. Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik.  ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.

Shaklee ESP:
•    Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
•    Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
•    Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones.  Kajian menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
•    Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP…

Blog Saya dah Cantik....

As'salam...

yeay.. bestnye.. Blog saya dah cun melecun macam saya lah..

Cantik.. saya suka..

thanx to Belog Riesha Ariesha sebab dapat design blog yang cun melecun ni..

Saya amat berpuas hati.. :D

Siapa2 yang berkenan dan berminat nk design blog, boleh lah ke blog cik Ariesha kita tu.. :D

Owh, rasa semakin bersemangat nak ber'Belog'...

peaceeeeeeeeeeeee!



Berkolagen dengan Collagen Powder Shaklee

Image
Salam..

Seriously.. teruja sangat bila nk start berkolagen ni.. dan dah semestinya lah Collagen Powder Shaklee..
dah 2 hari pun makan Collagen Powder Shaklee ni.. nak tahu rasa apa? owh.. rasa best sangat2..

Baru 2 paket saya amalkan Collagen Powder Shaklee ni.. tp, dh mula rasai kesannya..
Tapak tangan, kulit, tubuh, n pegang pipi pun rasa moist je.. pastu rasa licin..
Tapi jeragat2 masih belum ilang ok... x sabar nak tengok kesan yg lain lagi..

Kesan lain pada Breastfeeding ku, Kolagen ni ni sedikit panas.. so, bila badan panas, dah tentulah Breast cepat penuh.. tapi, jujur lah.. dh lama x merasa bengkak susu kan? lepas 2 hari makan Collagen Powder shaklee ni, malam tadi dh kene bengkak susu balik.. memang kaw2 kena.. apa lagi.. perah dan kasi Cik Fadiah pulun isap sampai kurang bengkak nya.. Alhamdulillah.. Collagen Powder Shaklee ni x effect hasil susu saya..

Hari pertama saya mix kan Collagen Powder dengan Orange Juice Twister.. memang sedap.. ilang rasa ikan kolagen tu hehehe..

Burger Bakar Abang Burn @ Kota Damansara

Image
Sapa dh pekena berger bakar abg burn ni?? best wo... tgok pic pun dh tangkap leleh air liur.. kalau tengok real lg lh... x terkata. mmg terbaik lah..
dh lama duk perati berger bakar ni.. selalu gak tengok orang pos dlm FB.. mmg telan liur.. tp akhirnya dpt juga mkn..
kami mkn kt branch nye di food court tanjung village di area sunway giza kota damansara.
Not bad.. mmg cpt juga servis dorg.. berger pun mmh terbaik.. dan sedap!
worth it with the price..
mmg rasa nk makan lg lh...
meh layan pic berger tu ye..


yummy!!! 

Buku Razzi ar mansur 'Jutawan MLM'

Assalamualaikum..

ada sapa2 yg dh baca buku ni?
sy sedang baca.. part of this book. really inspired.. sgt menarik n buat kita rasa semakin ligat nk selak helaian lain.
sy suka penggunaan word 'API' dalam kehidupan tu.. mmg mencerminkn 'PUSH FACTOR' seseorang. bila kita dh mula rasa bahang PANAS tu baru lh kita nk melompat dr kedudukan kita.. kalau x, mmg dok takat tu je lah..
sama lh dgn org yg x nk berusaha.. harap berada dlm lingkungan comfort zone.. bila dh terkena api baru larikan diri..
sy x nk jd mcm tu... sy nk kuar dr kepanasan tu.. dan saya sdg mengeluarkan diri...
x sabar nk habis kn helaian buku ni.. anda juga WAJIB baca buku ni.
nanti sy sambung kupas lg ye..
daa dulu.. ~chugie~

Mengidam...Travel

As'salam....

Apa lah yang di idam kan tu ye? tajuk sikit punya gempak!

Well, dah lama x travel ni.. last pun tahun lepas kot. Join kawan2 hubby ke cherating.. lepas tu dh xde dah rasanya.. owh, bestnye kalau dapat cuti2 malaysia..

Seriusly, sangat2 penat lately.. dengan bisnes, shaklee, anak2, family n macam2 urusan duniawi.. OMG! I need rest! i need Travel!!

Tapi dengan cuaca di malaysia yang tak berapa nak betul n sukar di ramal ni, adalah lebih baik di tunda dulu perancangan itu...

Dah ada 2 3 destinasi pilihan hati.. insyallah, bakal di realisasi nanti..

ok lah... tak boleh nak berceloteh panjang lebar, sebab kerja masih banyak menanti!!

gembiranya bila dapat update blog! :D

Nuffnang yang setia..

As'salam...

Yeay...!! Nuffnang yang masih setia menari2 di blogku ini..

Walaupun jarang2 update.. tapi masih setia disini...

Dah lama x cek akaun Nuffnang..

Entah2 dh jadi ribu riban $$ dalam tu hihihihi...


#Nak g cek akaun nuffy ku lah!!#


SHAKLEE - Promo November - ALFALFA

Image
Promo hebat di bulan November!!!

Jom....... kita beli..
Jemput baca detail pendek tentang Alfalfa ni..

antara kelebihan dan khasiat Alfalfa untuk lelaki dan wanita:
# Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian
# MILK BOOSTER - UNTUK IBU MENYUSUKAN ANAK
# Melegakan sembelit
# Membuang angin dalam badan
# Melegakan sakit sendi dan belakang.
# Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
# Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
# Merawat arthitis
# Bagus untuk elergi dan ekzema
# Merawat athma
# Mencuci usus bagi membuang toksik
# Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
# Meneutralkan asid dalam badan
# Merawat masalah keputihan pada wanita 
# Membesar dan menegangkan payudara 
# Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
# Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
# Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
# Meningkatkan stamina seorang suami

1001 kebaikan!!

nak tau Harga utk 700biji? meh2 PM saya.. harga memang boleh HEART ATTACK! :D

SID ~ 866440
Suzianti M…

I'm SHAKLEE Independent Distributor

Image
Assalamualaikum...

Saya nak maklumkan sahabat2 semua, bahawasanya saya merupakan PENGEDAR SAH SHAKLEE.

Kepada yang berminat utk dapatkan produk2 SHAKLEE dan maklumat lanjut, Sila hubungi saya di...

Page FB : Eizmierah MNB Healthy Shop
FB Akaun: Eizmierah Mumnbabyshop
HP/Whatsapp : 012-3814786

ID shaklee : 866440
Suzianti Maswar

Poslaju Bakal di buka di Sg buloh.. yeay!!

Image
Salam..

Wow!! superb happy hari ni..

Sebab, dapat khabar dr driver POS LAJU, yang dorang akan ada kaunter baru di sungai buloh..
Yeay!! happy gila tau.. sbb lepas ni, semakin mudah lah urusan nk hantar barang2 ke poslaju..

Ye, saya masih gunakan khidmat pick up oleh poslaju, tapi kadang2 ada masalah teknikal yang x dapat nak di elakkan, so saya terpaksa hantar semua barang2 customer terus ke Pos laju Rawang..

Sememangnya pos laju rawang adalah agak jauh dari tempat saya.. dan yang paling penting, "saya ni pemalas nk bergerak ke tempat yang jauh tu " huhuhuh...

Mungkin kaunter poslaju akan start beroperasi di sungai buloh akhir tahun ni...
-->> kalau dorang buka cepat, lagi bagus.. <<--

Happy!!

Bestnya ada Blog!!

Assalamualaikum..

Kembali berhabuk dah Blog ni.. ~Almaklum, si puan tanah sangat2 sibuk sekarang ni~

Ni pun curi masa yang padat utk posting yg sangat pendek..

"Owh, bestnya ada blog!!"

~ye... memang best bila ada blog..
Padaku, Blog ni sumber inspirasi... blog juga tempat meluah rasa.. but pls, jangan ter'over' ok!

Pada teman2 yang masih baru berjinak dlm blog, dalam penulisan emosi.. sila bersabar..

Kiranya masih belum punya kawan, sabar lah...
Kiranya masih belum punya 'Follower', Sabar lah lagi...
Kiranya masih belum ada ranking, ye... teruskan lah bersabar..

Sebabnya,

Semua blogger pun bermula dr bawah..
semua blogger pun bermula dari zero..
dan semua blogger pun perlu kenal 1 per 1..

baru lah boleh jd si tegar Blogger... 'Tak gitu??'

; Dan saya juga sedang mula dr awl berblogger balik, sebab dh lama jarakkan diri dengan kawan2 blogger yg ada...

#Harap masih ada yang membaca... #

Sekian,
Puan Chugie...

3 Orang yang sangat Glamour..

Image
Assalam... Ni lah 3 orang yg sangat2 glamer tu... * * * *
 Orang pertama dah tentulah Puan tanah kan.. a.k.a Puan chugie.. Cun Nak!!


Orang kedua... Nur Fatin Adlina.. dengan muka yang sangat Comot nye... ~ Ya Rabbi...~


Dan Last Sekali... si dedek... Nur Fadiah Adelia... Muka tergezut! ~ Waduh..~


Sekian dulu..
-Chugie-


Just settle... Biz yang buat aku sgt2 busy!!

Image
As'salam..
alhamdulillah.. dapat post sikit hari ni.. maaf ye kawan2 ku.. masih x dpt nk menziarahi kamu2...
ni pun baru je settle packing2 barang yg di order.. owh.. sangat lah letihnye.. rasa nk cari pembantu.. Tapi DANA tak mencukupi lagi hohoho...
Ni lah antara kerja2ku di kedai miniku ini... Syukur, masih lagi punya byk pesanan..  juga dah ada regular customer yang shopping tiap2 bulan ekekeke...
Cayang korang lah!

Nak packing yg beso2 ni lah yg leceh skit.. pening nk ukur n timbang berat bagai.. supaya postage tak cecah puluhan ringgit.. sebab pernah berlaku, pos barang sampai kene dekat RM100.. giler.. rugi skit time tu.. tp still redha kan, nk buat camne.. tapi, Alhamdulillah.. rupanye Allah tu maha Kaya n Maha mendengar.. sy rugi sikit.. tp die lipat gandakan rezeki saya.. :D syukur...

ok, nak beristirehat sambil pam2 susu... esok2 sy upload pic dua puteriku ye.. :D

till then..
-Puan Chugie-
As'salam...

aduhai.. masih ada lg yg ingat kat saya rupanye terharu nye.. ^_~

to Azni, Nieda n Nafiraa.. thanx dear.. sudi ke teratak hamba yg dh bersawang ni hehehe

insyallah sy akan cuci2 n kemas2 blog ni supaya jd cantik n berseri mcm dulu..
rindu nk bercerita n nk paut kisah2 kami anak beranak dlm ni.. especially cite pasal anakanda keduaku Fadiah.. kalau dulu, kisah fatin dr kecik sampai beso sure penuh kat sini.. tp utk si puteri kecik ni, x hado pun... :((

insyaallah, akan cuba update skit2 pasal puteri2 kecik ni hehehe...

juga nak terjah teratak kawan2... rindu kat korang n kisah2 korang tau!

cukup takat ni je ye.. daaaa...
-Chugie-

Assalamualaikum...

As'salam...

Ya Allah..
Dh bersawang sana sini.. berhabuk sini sinun...

Rindunye blog ku ni..
Rindunye dengan kawan2..
Rindu kat segalanya...

Tapi, Iklan tetap ada.. walaupun Puan Tanah x de.. ekekeke

Better p cek Nuffnang dulu :D

Puan chugie akan kembali ber blog.. insyallah..