My Lovely Followers

Google+ Followers

Sunday, November 20, 2011

Ada apa dengan 20-11-2011?

Salam..

uhuk uhuk,... ku sedang di landa batuk ni.. any petua??

owh, ye.. bukan nk cerita ttg kesihatan ku ye..
tp nak cerita tentang tarikh yang cun melecun ni.. 20112011.
as usual, of coz lah ramai yang ambil tarikh cun melecun ni as their best date kan?
especially those nak kawin tu.. of coz ari ni, tok2 kadi busy sokmo nak menikahkan org.. :D

Dan tak lupa juga doktor2 dan para jururawat yang dari malam tadi dok kerje ONCALL..
sebab ramai yang berebut nak dptkan tarikh yang cun melecun ni kan???

dan tak lupe juga..
hari ni juga hari berlangsungnye majlis kahwin si POLAN yang aku ada mention before ni..
ala, si polan yang dah lama menyepikan diri dari hidup aku,
dan tup tup.. anta jemputan yang tak terhormat pada aku melalui FB..
ahaks! apekah....

apa pun, moga si POLAN ni sentiasa bahagia dengan bakal Isteri dia,
Moga dia dapat mejaga dan membina perhubungan yang kekal sampai ke nafas terakhirnye..
jangan lah buat pe'el macam masa bujang dulu ye...
~ mcm lah SI POLAN tu baca blog aku ni ehehheh ~

ok lah, hari ni ku ada dua jemputan makan kenduri kawin.. 1 di Puchong (sahabat sekolahku)..
dan 1 lagi di seri kembangan ( kawan office hubby)..
So hari ni di isytiharkan cuti memasak.. ahahahha:)) i loike...

k lah,
nak chow sin chi.... :D

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, November 15, 2011

Nak buat Giveaway

Salam..

Agak2 kalau haku nk buat giveaway, ada ke yang sudi join ni??
almaklum, dah lama tak bertapa kat BLOGku ini kan...
dah tak berapa nak aktif macam dulu..
dah tak berapa rajin mcm dulu..
dah tak de pulak rajin nk jenguk umah2 orang lain mcm dulu...

Tapi kalau aku nk buat giveaway, ada ke yang sudi join ni????
cer korang bg jawapan..

kalau ada, nanti aku nk buat lah..
hadiahnye... mmg best!
barang2 dari online biz aku..
best tau!
tak rugi...
ngeh.....:D

-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, November 14, 2011

Sana Sini orang kahwin...

Salam..

Dah malam buta baru dpt update blogku ini..

owh, dah masuk november.. kejap je kan?
Bila dh masuk november yang berjiran dengan bulan disember,
benda yang paling best adalah kenduri kahwin.
Sana sini, ada je kad2 undangan perkahwinan..
dan aku pun dah tentu lah tak lepas dr dapat jemputan..
best betul, sebab dpt mkn free.. x yah nk susah2 masak eheheh :D

And the most yang paling best,
dapat jemputan dari seseorang yang dah lama ilangkan diri... ahahahah..
sengal betul manusia ni..
patut lah add aku dlm facebook,
nak invite aku g kenduri dia rupenye..

walaupun dia invite bukan dengan cara terhormat (sebab invite dlm FB)
tapi aku x kisah pun..
janji ko n bakal ko bahagia dah ler..
aku???? "langsung x kisah" ahahahahah..

emmmm nak dtg ke tak ek ke jemputan MANUSIA ni???
rasa2 patut ke aku pegi??

xpe, tunggu je ler..


chow ler dulu ye, daaaaaaa
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, November 1, 2011

Fatin dh pandai baca Alif Ba Ta..

salam..
Update tentang fatin..

now fatin dh pandai baca alif ba ta.. tu pun sebab selalu bg die dengar lagu kanak2 yg nyanyi alif ba ta tu.. dengar beberapa kali je terus dpt tangkap n hafal. Good girl my dear!

walaupun ada beberapa perkataan dlm tu yang dia tak boleh nak sebut, tp ummi happy sangat bila dengar fatin selalu nyanyi lagu alif ba ta.. then selalu ulang2 nyanyi tiap hari..

Hope lepas ni dia dapat hafal hurufnye sekali.. sebab buat masa ni fatin just dpt hafal je.. tp tak tau lagi macam mana rupanye.. :D

Salah umminye ni yang amat2 bz.. sian anak2ku..
Ummi kena ambil cuti tutup kedai lah gamaknye utk spend more exclusive time with both of my doter ni.. espc fatin.

Sian die..

ni pic fatin sekarang....

fatin yg suka bergambar.. pantang nampak kita pegang hp nk snap pic, die terus je posing.. tp tak sempat kita snap, die dah beralih ke lain.. adui!

-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, October 31, 2011

Fadiah at her 8m++ old

As'salam..

Dear all mommies...
now i'll coming to 9m Old..
owh.. i'm so lasak, n very2 lasak ok..
(~_-)

Lets layan my pics!


watching ummi's snap my pic..

owh, ayah's so excited to see me ride this car...
enjoy betul! just see my leg n my smiling face...

mau terbang... buleh?
macam dah besar je kan??

this??? what the!!! muka geram ke hape ni fadiah???

layannnnnnnnnnnnnnnnnnzzzzzz


-ummi chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Sunday, October 30, 2011

Post ni utk Ena - Teratak Milikku-

Salam..

Owh my dear sahabat blogger ku ena @ Teratak milikku..
Td try p ke blog awak..
Konon2 nak ziarah awk ler..
sebab dh lama tak ziarah kan???

Last2 x boleh lah pulak..
Sbb awk dh private blog ur site..

emm....
cedih ni! huhuhuhu...

nanti invite kite ye... :D

-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Makan2 @ Carl's Jr.

Salam..

Rindu kita tak??? eheheh..

Hari Sabtu lepas kerja ku dan incek suami ke One Utama..
Nak shopping baju Fatin dan Fadiah..
Sian dorang, macam dah kekurangan baju, sedangkan baru je shopping raya aritu.. ;p

Jalan punye jalan, terjumpa plak dengan restoran makanan segera ni..
-Carl's Jr-

Nampak macam best je kan.. ape lagi, kami berdua pun langkah kaki ler ke situ...
dengan muka toye, n ala2 haku yang punya kedai,
dengan slumbernye aku tanya, "bleh tak rekemen which meal yang the best kat sini???" ahahahah... sengal tak haku? :p
n budak tu pun rekeman lah this n that meal best kat situ..

after mencuba burger dan cheeze fries dia.. emm bleh lah datang sini lagi next time..
actly die lebih kurang macam burger king je..

tp i like the fries and the roti burger tu.. very soft tau.
The fries pun sedap lah.. rangup.. rasa macam makan curly fries McD plak heheheh..

So, i recommended this fast food to all of u.....

jom layan my piccas!

counter... ramai plak orang masuk nk makan kat sini, lepas kami dtg tau.. :D

Fries yang haku kata sedap tu.. serius... mmg sedap

Ni lah berger yg haku makan.. sedap tau! kalau x caya, p ler try...
see, berger ni siap dh balut dengan pembalut kertas lagi.. x payah susah2 nk pikir mcm mana nk makan berger yg beso ni.. buka n ngap je.. bagus kan?? ngeh..

ehem.. see the cheese.. very the cheezy ok.
the bun and the meat are very soft n tender... jatuh chenta tau! ngeh...

last but not least....... muka haku n hubby ku...
dah lama ku tak enterprem kan muka kat sini kan?
asyiklah muka anak2ku je..

ada yang rindu kat aku tak???
sila angkat 1 jari! eheheheh

k lah..

now dah jam 1:37a.m 30/10/2011
mau titon lah.. bye..
salam.

-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, September 22, 2011

Tahniah Mek Rose aka Ibu Rafiq

Salam..

Alhamdulillah, syukur pada mu Ya Allah..
Seorang lagi sahabat bloggerku dah selamat bersalin..
Semalam dapat sms dari Rose yang dia dah selamat melahirkan..

Tahniah kepada Mek Rose aka ibu Rafiq,
Sebab dah selamat melahirkan semalam 21/9/2011
pada jam 12.02 a.m.
Rose dapat baby girl..
now dah sepasang lah cahaya matanya..

Dan yang paling best sekali,
Rose dapat bersalin secara normal..
Alhamdulillah hajat die nk bersalin secara normal di makbul kan..

Apa pun, kita tunggu lah pic New born baby rose nanti ye..
Moga baby dan ibu sihat..
and pada Rose, selamat menjalani detik2 berpantang dengan jayanye hehehe :D
dan selamat kembali ke dunia penyusuan..!!

Siapa lagi lepas ni ye???
Mamalieyna ke fieza??? ke ada lagi geng lain ni??? eheheh

daaaaaaaaaaa
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, September 20, 2011

Masihkah ada yang rindu??

Salam..

Sedihnya bila tengok blog tanpa penghuni ni.. :D
Dah bersawang sana sini.. nampak tak??
Dah tak meriah macam dulu..

Masih ada yang rindu dengan Puan Chugie ni ke??
hehehe...

Sangat2 rindu nye nak berblogging cam dulu...
aku dtg umah korang..
korang dtg umah aku..
emmm... rindu wei.

Tapi apakan daya..
Masa sangat limited..
camne nak bagi UNLIMITED ni??
ei... sengal!

Pada sahabat2 blogger ku yang dah lama tak ku kunjungi,
Aku sentiasa teringat blog korang tau..
mmg rasa nak ziarah and baca cerita2 terkini ttg korang,
tapi aku bz sangat...uwwwaaaa...

nak pi nangis kat luar sat! bye..

-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, August 26, 2011

Update tentang Fatin dan Fadiah..

Salam..


update

a

pic

of

my

lil

princess..


Anugerah Terindah...



Fadiah at her 6 month's old..

now dah pandai golek2 sana sini..

dah mula angkat badan macam nk merangkak..

dah mula kuarkan kan perkataan 'vah! vah!' Bah.. dah,,'

suka senyum dan ketawa..

n sangat lasak ok!


Fatin Adlina at her 2 year 3 month old..

sangat2 lah petah nye..

kadang2 bercakap mengalahkan org besar lah pulak..

ada satu hari tu, adik die nangis2..

aku minta die tengokkan kejap adiknye..

die boleh ckp " jangan nangis lah.. nak kene pukul ke? "

aduiyai.. garang sungguh anakku sorang ni..



Fatin dh boleh hafal ABC.. dah pandai baca doa makan..


dah pandai hafal lagu2 kat radio, espc lagu TOBAT dari wali band tu..

tiap2 hari sure akan nyanyi lagu tu..

"ingat mati.. ingat sakit... ingat lah.. bla bla bla..."

penat dengar die dok nyanyi lagu ni tiap2 hari..



Apa pun.. mereka adalah penghibur ku..

mereka adalah penyeri ku..

mereka juga adalah nyawaku..

ummi cayang kamu berdua..

mmmuuuah!



-chugie

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, August 24, 2011

24 Ramadhan - Cerita ttg Iftar diluar dan bersahur.

Salam..

Alhamdulillah, dah masuk 24 Ramadhan..
Syukur.. sampai ke masa ni, masih lagi bertahan..

Terima kasih kawan2 yang menyokong dan mengucapkan selamat buat aku..
Best betul dapat kawan2 mcm korang ni..

Mudah2han doa2 kalian di makbulkan amin..

Cerita tentang Iftarku..
Selama 24 hari berpuasa,
dapat lah 3 kali aku berbuka di luar..
1st masa berbuka dengan ahli keluargaku..
dan 2 kali berbuka dengan rakan2 hubby..
Tapi malangnye, tiada piccas nak di abadikan dalam blog ni sebagai tanda ingatan berpuasa tahun ni :D
xpe lah.. len kali bleh snap2 lagi kot..
cuma terkilan gak ler, sebab tempat kami beriftar tu best!
1 di Cafe D'manggis, 1 lagi di Borak borak cafe dan 1 lagi di Laman Bambu..
Di laman bambu lah paling miss sekali..
sebab on that time, ada Dafi tau!
rugi betul..
mmg hajat nak bergambar bagai dengan dia, tapi dek pe'el anak2 yang tak dapat di control,
makanya hajat tu di abaikan je lah..
mujur dapat makan dengan best nye kat sana..
kalau tak, rugi jugak ler RM49 sekepala yang kami bayar tu :D

Cerita sahur plak,
dah hujung2 ni memang sentiasa lah bermasalah nk sahur tau..
minggu lepas, dah terlewat sahur.. dekar 15 minit nak abis, baru terbangun..
dapat lah makan n minum sikit apa yang patut..

Tapi masuk minggu ni je, dh mula tak terjaga masa sahur..
aduiyai.. memang menduga betul lah..
tapi apa pun, mujur production susuku masih ok..
di tahap selamat..;p

tentang anak2 ku plak..
yang sorang dah terlebih petah bercakap,
sampai kita pun dah tak tau apa yg nk di borakkan dengan kita..
bercakap dah mengalahkan orang yg umur 4 5 tahun..
petah yang amat..

Yang si kecik plak skang ni dh mula lasak..
pantang letak je kat bawah, di biar berguling..
tup2 dah sampai keluar kawasan dah..
kalau duk dalam bilik memang x boleh dah di tinggal kan sorang2,
memang sure jatuh katil punye..
skang ni, die sangat2 suka isap ibu jari kakinye..
adakah?? owh.. tidak.............
walaupun de beberapa orang kata,
kalau anak isap ibu jari kaki means dia nak adik kan???
tp aku harap bukan dalam masa terdekat ni ok..


ok lah.. dah terlebih panjang berjela membebel..
tp sorry.. no pics to attach here ek..

chow!
-chugie-


Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, August 23, 2011

23 Ramadhan..

Alhamdulillah syukur..

Dah masuk 23 Ramadhan..
Dan dah 23 hari juga aku berpuasa (campur harini insyaallah)
Sekarang ni, dah 6 bulan 8 hari juga Fadiah di susukan dengan susu ku sepenuhnya..
syukur..
dah dapat diploma!
lambat nk update ttg cite ni dlm blog..
almaklum, aku kan bz women cum superwomen skang ni? ahahahah..

okey, now, dah abit slow my biz, sebab dah start tutup ambil order start semalam (isnin)
tapi still lagi lah ada order masuk, dan aku mmg tak dapat nk ambil byk dah..
takut tak sempat nk hantar brg pada customer b4 raya je.
mana2 customer yang dekat2 ni je aku terima order..
memandangkan pos laju pun dah tak ambil barang utk di hantar sebelum raya..

so,dapat juga lah aku berehat2.. n settlekan kerja2 rumah yang tertunggak tu..
penat yg amat sebenarnye ni..
dengan kerja,
dengan biz..
dengan anak2..
dengan rumah..
emm... skang ni, dh boleh rehat kejap.. yeay!
insyaallah lepas seminggu raya baru bukak kedai.. :D (cam beso je biz aku ni kan? )

syukur.. rezeki ku murah..
Moga biz ku, kehidupan ku, dan Breastfeeding journey ku akan success..
Doakan aku ye..

dah tak berapa lama je lagi nak raya kan?
camne ngn persiapan??
mesti BEST!
:p

Chowwwwwwwww!
-chugie-



Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, August 22, 2011

3 series club, sila buka pintu..

Salam..

3 SERIES CLUB, SILA BUKA PINTU YE... hehehehe

owh, am 30th already.. alamak..
sudah tua ka??
-nope- "am still young.. and SWEETTTTTTTTT :p

Syukur Alhamdulillah,
di bulan yang mulia, hari ke-22 berpuasa ni,
aku masih di beri peluang untuk bernafas..
aku masih lg di beri peluang untuk melakukan aktiviti rutin ku..
aku juga masih lagi di beri peluang untuk menatap orang2 yang ku sayang..
syukur alhamdulillah..

Tahun ni kalau x silap, dah 3 tahun aku sambut ulang tahun kelahiran pada bulan mulia ni,
syukur.. moga aku mendapat rahmat, berkat bulan yang mulia ni..

ku pinta,
moga kebahagian, dan kegembiraan sentiasa bersama ku..
moga segala dugaan, dapat aku galas..
Moga aku jadi lebih baik dari yang sebelum nya..

orait..
3 series club, please open the door now... i'm coming!!! ekekeke..

chow!
-chugie-


Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, August 1, 2011

RaMadHan Al-MuBarAk 2011

As'salam..


Tak terlambat kan nak ucap selamat...??


Kepada semua teman2, sahabat2 handai bloggers ku, aku ucapkan..:-


SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK

SEMOGA AMALAN KITA DI BULAN RAMADHAN INI DI TERIMA OLEHNYA..


Bertarawikh kah kalian??

aku tak dapat lagi tahun ni..

Insyallah akan buat di rumah je..


daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, July 20, 2011

Stok EBM untuk dihantar ke rumah Penjaga..

As'salam..


Tiap pagi, ini lah rutin harian ku..

Sediakan Stok susu untuk fadiah masa kat umah penjaganye..


Owh, mula2 sangat pening n letih juga nk biasakan diri dengan kerja baru ni..

but now, dah more expert.. ekekekek..


sbb dh jadi rutin kan?



Ini lah die stok untuk Fadiah..

Umur dah meningkat, so susu pun kena lah meningkat sama..

Mujur Susu umminye ni bleh tahan juga..;p


Sukatan ni mmg dah biasa buat dr mula Fadiah di hantar ke BS, sampai lah sekarang..

nk cuba letak 3oz utk setiap botol, takut macam membazir je..

Sebab bila nak cuci botol2 ni, sure ada lebihan susu yang tak di minum..

Sayang nye lah..

Botol yang dah siap di label dengan no, supaya mudah makcik nak bagi susu pd Fadiah..

Mujur penjaga Fadiah boleh terima BF ni..
Terima kasih tak terhingga pada makcik sebab bantuku dalm pengurusan susu ni.. :D

k lah.. daaa
-Chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Susu ummi sedap.. terbaik!!

As'salam..


Owh.. cedapnye susu ummi saya ni tau.. :D


Alhamdulillah, umur 4 bulan Fadiah dah pandai pegang botol sendiri.. berdikari sunnguh anakku ini tau..


Dah lama nak tepek pic fadiah tengah hold the bottle with ummi's milk.. baru lah hari ni tercapai niat tu..


Alhamdulillah, she is very easy to handle.. walaupun ada kalanye buat ummi heart attack gak, sebab suka menjerit sampai 'berdesingggggg' telinga ;p.. tp sangat senang nak jaga ini budak tau..



Sejak dah pandai pegang botol sendiri ni, ringan skit beban ummi ekekeke..

e'eh.. sempat lagi jeling camera ye laling ummi ni... ;p
nice... syukur.. alhamdulillah, masih di beri peluang untuk menyusukan Fadiah.
Tiap masa, tiap solat.. tak lupa doa, moga susu ummi jadi susu no 1 pada Fadiah..


pssst: to my sifuuuuuuuuu (Mek rose) time kasih sbb sudi bg nasihat berguna tentang SI ye, cayang kamoooo:D






Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, July 19, 2011

Puan Chugie yang busy...

As'salam..

Masih ada yang sayang...
yeay..
masih ada yang rindu...
yeay...


Terima kasih sebab masih merindui puan chugie ni..
aduhai.. lama tak gunakan nama "chugie"
kalau dulu, boleh kata tiap2 hari guna dlm blog ni.

sekarang ni, dah tak terkejar dh masa nak update blog..
miss my blog so much..
mengalahkan Pak Perdana Menteri lah pulak puan chugie ni tau..

okies,
nak update a bit about my Breast feeding journey..
Now dah 5 bulan 4 hari menyusukan my lil girl Nur Fadiah Adelia dengan susuku sepenuhnya..
Amin.. syukur.. alhamdulillah..
Berkat Doa, Kesabaran, Kecekalan, Kekuatan dan semangat ku..
Kini dah 5 bulan..
Tingal sebulan untuk grade dapat 'DIPLOMA Breast feeding"
Then akan continue sampai 2 tahun.. insyallah..

Doakan kejayaan Puan Chugie ye...
Doakan kejayaan business Puan Chugie juga ye.. :D
Doakan Kejayaan ku dalam kehidupan juga..

Tq

Luv,
Puan Chugie..
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, June 29, 2011

Kemana lah ku menghilang kan??

Salam ceria semua...


Kemana lah ku menghilang dan menyepikan??


Terima kasih lah pada kawan2 yang sudi bertandang ke teratak ku ini.. dan tak lupa juga kepada yang sudi tanya kemana lah si puan chugie ni menghilang kan??


ye.. ku masih ada di sini..

sihat, ceria, syukur alhamdulillah..

anak2 pun sihat.. cuma fatin je baru baik dari cirit birit and muntah2 hari tu, sampai kena tahan kat wad..

now, dia dah back to normal..


sebenarnya ku sangat lah bz.. bz dengan hal2 kehidupan..

bz dengan hal bizniz..

bz dengan hal kerja..

bz juga dengan hal anak2..


rasa macam dah tak cukup kaki tangan dah nk..

penat... sangat2 penat..


rasa nak dapatkan rest yang panjang lah..


ok lah, untuk tatapan korang, sahabat2 blog ku sekalian..


jom jamu mata tengok my puteris...:D



Fatin @ 2 Years old

&

Fadiah @ 4 Month old..


mmmmuuuuahhhh untuk korang!!


-chugie-

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, June 1, 2011

Fadiah dah mula nak meniarap lah!

Salam..

yeay!! dah 3 bulan setengah...



Fadiah dah mula nak meniarap..

pantang kita lepaskan kat die kat atas katil, sure die akan cuba meniring dan meniarap..


tengok tu, fadiah mengiring dan sedang berusaha untuk meniarap..


sambil menangis lagi..

selagi tak lepas, selagi tu lah die akan menangis..



dan akhirnye, die berjaya meniarap separuh je.. ekekekek..


caya lah anak ummi!


pasni mencuba lagi k!



-chugie-

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Cara menyimpan susu / EBM guna storage bag

Salam..


Kali ni nak share info cara2 nak simpan susu guna storage bag ni pulak..






1st.. kena lah ada storage bag ni ye..


aku guna autumnz storage bag.. sebab dia ada double zip lock!


keluarkan stock yang hendak di simpan dalam bag tu..
kalau boleh biar ikut sukatan botol ye..
senang nanti bila nak transfer balik ke botol untuk di beri pada bayi anda tu.

kadang2 sukatan pada bag tu x tepat..

masukkan susu yang dalam botol tadi ke dalam bag seperti di atas ni..

sebelum lock, tekap kedua2 belah jari tadi dari paras susu dalam tu, ke atas zip lock..

supaya udara tak terkandung dalam tu, so bila baring kan bag, tak de lah kembung je kan.

labelkan bag yang berisi susu tadi ye..


seperti atas ni.. sorry ye, blur lah plak! :D


labelkan dengan tarikh dan masa anda pam susu tu ok.. bukan tarikh n masa anda transfer susu ni tau!


kemudian susun / baringkan susu tu dalam rak bahagian beku macam gambar atas ni.

kalau boleh biar lah susu ni di bahagian dalam, supaya cepat beku..


akhir sekali, bila susu2 tu dah beku, susun lah ikut kesesuaian yang anda suka..

supaya space dalam peti tu dapat di jimatkan..


ok, tu je tunjuk ajar ku sifu untuk kali ni..


pada kawan2 yang dh OTAI tu, sila lah bagi tunjuk ajar lagi ye..

mana tau ada salah silap, terkurang terlebih ke kat entri ku ini..


sekian dulu,

-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, May 31, 2011

Hasil susu ku - pam time lunch!

Salam..


eh.. sempat gak nak berentry ni..;p

ok, dah lama nak entry kan perihal mengepam susu time kerja..

so arini nak show skit susu2 ku itu..


untuk 15 minit pam, ini lah hasilnye..


gembira betul bila tengok susu yang penuh sebotol ni.
bertambah semangat lagi nak mengepam tau!

biasanye aku ambil 15-20 minit untuk mengepam susu pada waktu makan tengah hari,
so yang selebihnye, aku kena makan rehat dan solat..

biasanya aku mengepam sekali je kat opis, balik rumah baru aku pam lagi..

pam tanpa makan pun tak guna jugakan?
tak berkhasiat lah susu2 ku itu nanti..

pernah sekali pam tu, aku dapat 2botol (5oz) penuh susu..
memang gembira betul..
dan2 tu juga, doa dalam hati moga baby fadiah akan minum susu dengan mudah dan banyak..


psst: moga susu ku sentiasa ada untuk anakku.. amin...

-chugie-




Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, May 30, 2011

Masih Ada BE.. Tq Nuffnang!!

Salam..

Walau sibuk.. dan jarang berupdate blog ku sekarang ni,

Tapi BE tetap muncul..

Sayang kamulah Nuffnang..


antara BE yang ada dalam Acount ku..


Alhamdulillah..


Thanks Nuffnang!!



-chugie-


Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Saturday, May 28, 2011

Punca Fadiah Meragam aritu..

Salam..

owh, bz nye daku ni kan..
dah lama tak jengah n ziarah kawan2 seangkatan..

kawan2 ku yang sedang pregnant, dah selamat bersalin kah kalian??
aduh.. x sempat nak jalan terjah ke rumah Kak gorges and Nafiraa yang tengah sarat tu..
nanti bila free aku dtg lawat umah maya kamu ye..
dah tak tau ape cerita kawan2 blog yg lain juga..

owh ye, tentang Fadiah yang melalak meraung bagai ari tu,
sudah pun ku tahu puncanye..
YEM..
yes, ni semuanye di sebabkan YEM yang aku makan hari sebelumnye..
Yem tu keladi ye kawan2..
makanye.. bila kita ibu yang menyusu anak makan makanan yang berangin,
maka, susu yang di salurkan pada anak juga akan berangin.. (itu logik aku sendiri ok.)

Sebabnye, 2 3 hari jugak si anakanda ku sorang ni meragam..
perut kembun rupenye.. angin banyak
Yang buat aku perasan, bila die dah melalak2 tu, aku akan sapu minyak..
dan nampak die lega lepastu, tapi kejap je lah..
dia akan menangis meraung dulu, pastu baru die nak menyusu..

Sian Fadiah..
ni semua salah ummi yang x berpantang makan..
sebenarnye ummi terlupa.. *wink*..

Lepas ni kena lebih berhati2 dengan makanan yang aku makan,
demi menjamin kualiti dan kesihatan susu yang nak ku salurkan pada anakku itu..

sekian dulu,
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, May 24, 2011

Fadiah Meragam.. Di TEGUR ke??

Salam..

Petang semalam, Fadiah tiba2 meragam..
bukan sikit2 tau, tapi sangat2 banyaknye..
Menangis, menjerit2, melalak... sampai x keluar suara.

petang tu, sampai je kat umah pengasuh untuk jemput anak2andaku tu,
dari luar aku dah dengar suara Fadiah melalak2..
terkejut gak aku di buatnye.
biasanya tak de pun dengar die melalak camtu..
tapi hari ni sangat luar biasa..

aku dukung die, baru lah die senyap..
pastu masuk dalam kereta, die bantai menangis sakan dengan tiba2..
terkejut lagi aku di buatnye..
try pujuk n bawak dukung keluar dari kereta,
tapi still x reda..
dah beberapa minit tu, baru die senyap n senyum2..

Bila aku nak start drive je,
suddently die menjerit melolong..
ngeri plak aku tengok, dah lah tengah drive..
terpaksa lah sebelah tangan pegang steering, sebelah lagi pegang dia..
aduhai lah anak..

Sampai umah je, die continue jerit2 balik..
aku bg susu pun tak jalan gak..
last2 aku buka seluar n pampers,
kemudian sapu minyak angin, nampak mcm lega skit..
tapi lepas tu dia continue balik melalak..

memang buat aku buntu bantut dah semalam..
makanya, berdukung je lah fadiah sampai malam..
baru lah die lena lepas tu..

aku sendiri pun tak paham and tak tahu kenapa dia jadi cmtu..
adakah die di TEGUR ???

eiii...minta di jauhkan dari segala MISTIK ni..

-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, May 23, 2011

Cara Menyimpan Susu ibu (EBM)

Salam..


Dah lama nak update cerita pasal cara menyimpan susu EBM ni,

tapi asyik tak sempat je tau! bz yang amat lah katakan..



Ok, ni antara kaedah yang aku belajar, dan aku buat untuk menyimpan stock EBM ku..

sebagai rujukan aku sendiri dan mungkin juga info untuk kawan2 yang baru nak belajar tu kan?



ok, 1st step...

Harus lah ada bende2 kat atas ni..


Pen, gunting, Storage bottle / bag and kertas lekat tu.. dan most important dah tentulah ebm yang kita dah perah tu kan.. ;p



Susu yang kita pam tu, boleh lah di simpan dalam botol seperti di atas ni, atau

di dalam bag ni.. yang mana bag ni dah tersedia zip lock nya sendiri.. tak payah nak susah2 ikat pakai getah kan..

YANG paling penting lepas isi ebm dalam botol atau Bag tu, haruslah letakkan
Tarikh, berapa oz, dan masa susu tu di pam.. ni penting tau.. sebagai rujukan.
ada setengah tu siap letak nama anak lagi.. tp pada aku, dah memadai ada tarikh, masa dan sukatan tu..

macam gambar bawah ni.. gambar agak blur lah.. so, harapnye korang paham lah ye..

kemudian aku simpan ebm yang dah siap di botol dan di bag tu dalam satu lagi bekas, supaya tak ada bau2an lain dalam peti ais tu masuk dalam susu tu.. ( tu logika aku sendiri ye..)
aku nak pastikan susu tu terjamin keaslian bau nye.. ;p

kemudian aku letakkan di bahagian bawah (bukan beku) dahulu.. sebelum aku transfer ke bahagian beku..

Biasanye aku akan transfer ke bahagian beku, bila dah sejuk.. dan bila dah di bahagi2 kan untuk di hantar ke pengasuh fadiah esoknye.. so yang balance tu aku akan simpan dalam bahagian beku..

info:- bahagian beku atas (peti ais 2 pintu) boleh tahan selama 3 bulan..

sekian,
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, May 16, 2011

Fadiah @ 3 Bulan

Salam..


Yeyzzzz... alhamdulillah,

pejam celik, pejam celik...

now Fadiah dah 3 bulan..


and my mission to susukan dia dengan susu badan, also dah cecah 3 bulan..


Jom tengok wajah Fadiah di usia 3 bulannye..



Pandai betul pandang camera bila ummi say 'senyum'...

Suka tengok senyuman Fadiah.. comei je! :p

Sekarang berat Fadiah dah cecah 5.9Kg..

Walaupun skang ni dia tengah demam+Batuk+Selsema..

Tapi ummi tetap bersyukur yang Fadiah still nak breastfeed..

Cuma dia sangat2 kuat tidur, maybe di sebabkan ubat2tan yang dah masuk dalam badan dia kot..


Hope Fadiah akan cepat sembuh.. dah seminggu lebih dia batuk dan selsema ni..

risau lah pulak.. lelebih lagi bila die batuk and muntah dengan teruknya..

kesian sangat tengok dia..


psst: same to kakak fatin juga... sedang demam+batuk+ selsema..

doakan kedua2 anakandaku ni cepat sembuh ye..


daaaaaaaa

-chugie-






Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Sunday, May 15, 2011

eizmierah's lil closet

Salam..





Alhamdulillah..syukur!


dengan penuh rasa kegembiraan dan keazaman,


kini aku telah punye blog bisnes,







ini lah projek paper aku yang paling besar untuk tahun ni..



cita2 nak bukan online biz untuk barangan ibu dan baby ni dah lama aku pendam..



sekarang baru lah tercapai.. harap bisnes ni akan maju dan berkembang.. amin..



Kawan2 ku semua, sudi2kanlah menjengah/melawat blog biz aku tu ye..



Ada DISKAUN untuk kamu2 yang sudi membeli start dari hari ini (29/4/2011-15/5/2011)



apa tunggu lagi?? klik je pada kat eizmierah's lil closet tu atau pada gambar atas tu ye..






-chugie-

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, May 11, 2011

Selamat Hari lahir Fatin cayang!!

Salam,



Hari yang semakin bz buat ummi,
Ummi hanya sempat buat express entry je..
tak de bebel2 macam setahun yang lepas..



Ummi nak wish selamat hari lahir yang ke 2 tahun,
untuk anak ummi yang sangat2 ummi sayang..
yang sangat2 buat ummi naik angin..
yang sangat2 menguji kesabaran ummi..

Tapi walau macam mana banyak pun pe'el yg kamu buat,
ummi sangat2 sayang kamu..
ummi sangat2 cintakan kamu..
walaupun ummi selalu marah kamu.
Sebab kamu anak ummi..

Semoga kamu sentiasa bahagia..
sihat selalu.. jangan buat pe'el yang teruk2 ye..

Selamat Hari Lahir cayang ummi..
Selamat Hari Lahir Nur Fatin Adlina..





Gambar terkini fatin dan fadiah..

Baru snap petang semalam..

perangai2 dua budak kecik ni ok semalam,

tu yang ummi dapat snap pic dorang ni!
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Sunday, May 8, 2011

Selamat Hari Ibu..

Salam..

Alhamdulillah, dapat lagi sambut hari yang sangat BEST ni!!
Kali ni sambut dengan sorang lagi anak..
Hadiah sempena hari ibu yang BEST!!

Kalau 2 tahun lepas, aku sambut hari ibu 2 hari nak melahirkan fatin,
kali ni sambut hari ibu 2 bulan 8 hari Fadiah di lahirkan..
dan beberapa hari je lagi, fatin will turn to 2..

emm.. mesti korang2 semua sambut meriah hari ibu kan?

apa pun, Kita para ibu adalah anugerah terindah yang di jadikan Allah..
Kita ibu yang kuat,
Kita ibu yang sanggup berkorban apa saja demi anak,
Kita berkorban demi suami,
Kita berkorban segalanya untuk keluarga..

Hargai lah diri kita walau pun ada kalanya kita tidak di hargai..
sayangilah diri kita, walaupun tiada yang menyayangi kita..

SELAMAT HARI IBU SEMUA!!
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, May 6, 2011

fatin buat ummi sakit jantung tau!!

Salam..

Semalam dah heaven kan?
hari ni heaven gak ler.. walaupun jalan jem sikittttttttttttt je.

tapi ada pulak yg buat aku sakit jantung pagi2 ni.
Siapa lagi kalau bukan si kakak fatin ni..
Tengah kita kelam kelibut nak bersiap itu ini,
time tu jugak lah die buat projek paper..

tengah adik dia sedap2 main sorang,
sedap2 gelak2 sorang2..
sedap2 tak ganggu ummi tengah bersiap,
time tu jugak lah die kerjakan adik dia..!!
adui..

belum lagi mintak itu ini..
nak minum,
nak susu,
nak mandi,
last sekali nak roti sapu jem..
bila dah bagi roti sapu jem,
tengah kita dok bersiap tu,
dia boleh pulak suapkan jem tu kat mulut adiknye..
aduhai lah..

terkujat aku di buatnye!!
memang boleh buat aku sakit jantung dengan pe'el si kakak ni tau!
mujur lah adik tu tak nangis2..
suka lagi ada bila dapat makan jem..

hai lah kakak..
kamu nak buat ummi sakit jantung ke nak oi??

-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, May 5, 2011

Owh! Heaven nya hari ni..

Salam,

Morning semua..
Owh hari ni hari yang lancar..
tanpa jem sana sini sinun..
Tanpa apa2 sekatan..
tanpa apa2 maki hamun dalam hati..

owh, seronoknya hari ni..
mungkin harini pemandu di kawasan ni lebih berhemah..
lebih berdisiplin,
lebih prihatin..

sebab tu lah jalan tak jem hari ni..
sebab tu lah hari ini hari yang lancar..

Alhamdulillah, syukur...
kalau lah dapat hari begini setiap hari,
alangkah HEAVEN nya....
Tak perlu tension2... tak perlu maki hamun dalam hati..
owh, HEAVEN nya...

-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, April 28, 2011

Mahu majukan diri dan karier

Salam..

Ye, sedang membina sesuatu untuk kemajuan sendiri,
dan juga untuk masa hadapan..
Harapnya cita2 dan harapan untuk luaskan karierku, akan tercapai..
Walaupun dalam kekangan waktu yang sangat2 terhad ni,
dan kesibukan melampau melayan kerenah anak di rumah..
Tapi Cita2 tu sangat tinggi..

Semangat sedang membara ni... :D
walaupun penat, tapi semangat tetap GAH!
walaupun berat, Semangat dan cita2 tetap UTUH!
Walaupun susah, Semangat dan harapan tu tetap MENGGUNUNG!

Doakan aku berjaya ye...
Korang pun, support2 ler juga.. doa sama2 untuk aku ye..

Pssst: ape yang aku nak capai tu ye??? nanti aku kabarkan ok!

-Chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, April 26, 2011

Aduiyai lah..

Salam..

Aduyai...!!
Lamanye aku tak bersiaran kat blog ni..

aduiyai..!!
aku sedang di landa kesibukan yang amat sangat..
kerja berlambak kat opis..
masa yang terhad kat rumah..
dan projek2 paper yang sedang hangat di buat..

Pada kawan2 yang nak tengok gambar terbaru anak2ku,
nanti aku try update cerita2 mereka ye..
dan cerita2 ku jua..
Jangan kecik ati tau.. memang nak upload gambar Fadiah dalam entri 2bulan umur dia,
tapi kekangan waktu yang sangat2 terhad..
harap jangan sedih ye kawan2..

aduyai.. !!
dah tak meriah dah blog ku ini,
kawan2 pun dah tak datang bertandang..
aku pun dah lama tak ziarah kawan2..
rindunye kat korang..

aduiyai...!!
dah terbabas pulak!
sebenarnya nak umumkan yang aku dah pun post kan hadiah untuk GA aritu..
Pada Nureen, Aziatie sayang dan Dilla, sila inform bila dah dapat hadiahnye ye..

BERAPA BANYAK ADUIYAIIIIIIII LAH KAN??

k lah, harus pergi dulu..
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, April 20, 2011

Fadiah at 2 month old

Salam..

alahai, sibuk sesangat lah kawe skang ni..
nak berblogging memang lah limited nye..
sedih betul bila tengok blog yang dah suram muram..
tak de new entry pun..
tension ni!

ok lah, just an express and short update about Fadiah at her 2 month old.
Last weekend ambil injection untuk 2 bulannye..
Tapi kami jumpa dengan Doc lain, Doc Tan cuti ke oversea..x best betul lah!
Kali ni paed bagi injection 3 serangkai.. harga untuk injection and charges (rm165)
Alhamdulillah, masa kena inject tu Fadiah tak menangis langsung,
dia just buat muka pelik bila kena inject tu,
agaknye dia ralik tengok umminye ni main2 sambil buat muka huduh masa nak di inject tu,
sampai jarum cucuk peha dia pun dia tak perasan.

Skang ni berat Fadiah dah cecah ke 5.6kg... last month 4.9.
alhamdulillah, semakin berat dan semangat anakandaku sorang ni.
Tinggi Fadiah, kami tak sempat nak suruh paed tu ukur..
biasanye, kalau dengan Doc Tan,dia sendiri yang akan buat semua tu,
dan memang akan bagi penerangan yang terperinci.

emmm, so far Fadiah masih lagi BF, walaupun direct BF agak sengsara skit,
tapi bottle feed die still suka (ummi jeles dengan botol skang ni ok, sebab dia x mau direct)...
alhamdulillah, rezeki susu untuk fadiah sangat murah..
simpanan pun dah banyak.. hope dapat capai target!

k lah,
sekian dulu ye...
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, April 18, 2011

Pemenang Ragam Anakku dalam Pantang

Salam..


Dengan lafaz bismillah, aku akan umumkan pemenangnya...

memandangkan kisah2 peserta semuanye hebat2 belaka,

maka aku gunakan random.org ni untuk cabutannye ye..


Pemenangnya adalah...


V

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

NO 7 : Azatie Sayang


dan


v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v


NO 4 : Dilla Ady



ada lagi surprise!!!


untuk


V

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v



NUREEN...

sebab jadi peserta pertama join contest ni!


tahniah semua...


sila beri Nama penuh, Alamat dan no talifon ye..

emailkan pada zumizie@yahoo.com re: Pemenang Ragam anakku dalam pantang


terima kasih semua..


-chugie-


Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, April 15, 2011

GA: officially Close..

Salam..


Dengan ini, secara rasminya aku umumkan bahawa GA Ragam anakku dalam pantang telah pun di


TUTUP..


Tiada penyertaan akan di terima lagi ye..


terima kasih pada yang sudi menyertai GA ku ini,


cerita dan kisah korang memang marbeles lah!


sila tunggu keputusan pula..


insyallah akan di umum kan secepat mungkin..


tungguuuuuuuuuuuuuu

utk lihat senarai peserta, sila KLIK SINI
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, April 14, 2011

Cabaran menyusukan anak..

Salam.. Bukan senang nak beri anak susukan? pada yang senang tu, senang lah.. pada aku yang mulanya senang dan sekarang susah.. memang mencabar betul memang stress dan menangis di buatnye. dah 2 minggu ni fadiah susah betul nak direct bf, macam2 cara dah aku guna, try bf baring, duduk sambil letak bantal, dan last sekali aku berdiri sambil bf dia, baru lah die minum.. tu pun di paksa, baru dia suakan mulut kat B aku.. yang peliknya, susu badan aku yang letak dalam botol nak pulak die minum, direct bf die tak nak pulak.. memang dah buntu, tension dan menangis di buatnye bila baby tak nak direct isap B kita.. aku pun mula tanya2 kawan untuk dapatkan tips menyusu baby, alhamdulillah tips yang sahabat aku bagi ni dah settlekan masalah.. rupanya air susu aku terlalu banyak keluar masa menyusukan fadiah, sebab tu lah die menolak B aku masa menyusukan dia.. skang ni, aku beri dia isap B dengan control aliran susu yang masuk dalam mulut dia, bila aliran tu mula laju, aku lepaskan kejap dari mulut dia, dan biar dia bernafas dalam2 supaya rasa selesa.. Alhamdulillah, satu masalah ttg penyusuan fadiah buat masa ni dah selesai. Mujur dapat bantuan dari sahabat aku sorang ni, kalau tidak mau tension dan pengsan aku di buatnye. Next week dah nak start keje, rindunye nak susukan fadiah time siang... aduhai, kan best kalau full time duk umah kn?? k lah,daaaaaaaaaaaa -chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, April 13, 2011

Senarai nama peserta GA Ragam anakku dalan berpantang

Salam..
Aku lanjutkan tarikh penyertaan untuk contest ni pada 15/4/2011 jam 12.00pm. Ni antara peserta yang dah join GA: Ragam anak ku dalam berpantang check it out!!!

  1. Nureen

  2. Lya mama asya

  3. eb ezrin

  4. Dilla ady

  5. Adlin mama kyra

  6. nana

  7. azatie sayang

  8. Nadiah

  9. eRINsz

  10. nida

  11. Hezrina83

  12. akma

  13. Anim

  14. mamarifqy

sila cek ye... kalau ada yang tertinggal ke.

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, April 11, 2011

Giveaway : RAGAM ANAKKU DALAM BERPANTANG

Salam...


Dengan lafaz bismillah arrahman arrahim,

dengan ini aku anjurkan Giveaway....

" RAGAM ANAKKU DALAM BERPANTANG"


GA yang sangat simple dan mudah...


****Syarat2 nya****



    Terbuka kepada bloggers yang menetap di MALAYSIA sahaja


    Terbuka kepada bloggers yang telah mempunyai anak -dah tentu lah kan??


    1 penyertaan sahaja


    Tarikh tutup pada : 15/4/2011, 12 tengah hari


    Dua (2) orang pemenang akan dipilih..


    pemilihan pemenang berdasarkan cerita yang menarik hati aku dan aku akan meniliti kisah tu berdasarkan cerita2 yang korang siarkan dalam blog korang ye.. so, dont tipu2 ok! sebab aku nak tengok kisah2 yang mencabar lain tentang ragam anak dalam berpantang, selain kisah aku sendiri...


    ****Cara2nya****


    Hanya ceritakan kisah/ragam anak anda ketika berpantang yang betul2 menduga/ menguji kesabaran atau kalau yang tak punye ragam (ada ke yang tak meragam ek??) korang cerita lah tentang pe'el anak korang dalam pantang tu je..


    tak perlu cerita panjang lebar, pendek je, yang penting cerita tu adalah BENAR


    entrykan kisah/cerita ragam anak anda tu dalam blog anda, jangan lupa letak tajuk "RAGAM ANAKKU DALAM BERPANTANG" beserta link backnya sekali..


    ''STICK'' ENTRY KORANG TU SELAMA 5 HARI (DARI TARIKH KOMEN YANG KORANG TINGGALKAN DALAM BOX PENYERTAAN NI ) DALAM BLOG KORANG TU YE.. aku akan cek ye..


    tinggalkan link entry, nick name, dan email anda dalam komen box di entry ini sahaja.


    mudahkan???


    kalau rasa nak TAG kawan2 yang lain pun boleh, di samping mempromosikan contest ku ni.


    so, apa lagi.. jom join!!!


    Hadiahnya sangat berbaloi2...tunggu aku siarkan nanti ye..


    ok, sekian dulu...


    -chugie-


    Suka baca? Mekaseh! (^_^)

    Pink box untuk ibu mengandung!!

    Salam..


    Khas buat kawan2 yang sedang mengandung,


    jom klik laman web ni untuk reserve your own gift 'Pink Box'


    klik je pada pic bawah ni ye..


    bukan tu je, parents yang sudah punya anak pun boleh melayari laman web ni untuk dapatkan tips2 berguna tentang anak2 korang..


    aku dapat info ni dari PMC aritu, dorang bagi gift box dari baiboo ni.. so, aku share this info dengan korang semua!


    bleh layari wwb baiboo di : http://www.baiboo.com.my/


    sekian dulu, info dari..


    -chugie-

    Suka baca? Mekaseh! (^_^)

    Thursday, April 7, 2011

    333


    Salam..


    eh, dah 333 dah follower aku? ramai dah rupenye ye..


    cantik no ni kan? walaupun bukan no fav aku, tapi aku dedikasikan entry ni khas buat sahabat ku imah @ anakanakku, sebab dia suka sangat ngan no 3 tu..


    entry ni pun dia yang suruh buat ekekekke..


    sila lihat bawah ye!



    to imah, good luck for your final exam ye.. buat bebetul beb!



    daaaaaaaaaaa


    -chugie-


    psst: no 333 tu sama cam matlamat perodua lah, -333- juga.


    Suka baca? Mekaseh! (^_^)

    aku dah spot check peserta GA ku..

    Salam..


    Alhamdulillah, dah de peserta yang join GA ku ni..

    walaupun tak ramai, tapi boleh lah..

    silap2 semua peserta tu bakal dapat hadiah kan.??


    emm, rajin juga peserta2 karang ayat panjang2 ye...

    pada aku, buat pendek2 macam beri kan komen pun dah cukup, janji ada isi yang padat tentang ragam tu..


    tapi bagus juga kalau buat panjang2 kan?? bleh jadi tatapan untuk kita masa depan nanti, dan juga buat tatapan anak2 kita nanti, tak gitu??


    apa pun, good luck pada yang sudi join GA ku ini..

    pada yang masih belum join tu, jom ler masuk wei, mana tau ada penambahan hadiah ke kan??


    k lah, daaaa

    -chugie-
    Suka baca? Mekaseh! (^_^)

    Wednesday, April 6, 2011

    Mission Susu Ibu: Permulaan untuk Fadiah

    Salam..

    Yes, ini lah misi aku untuk tahun ni, dan misi untuk Fadiah juga...

    Untuk Fadiah kali ni, aku praktikkan susu badan sepenuhnya,

    dan sekarang ni dah masuk hari ke-50 aku beri Fadiah susu badan sahaja..


    Harap2 boleh cecah ke 6 bulan, dan terus hingga 2 tahun insyaallah..

    dalam masa2 berpantang, aku memang dok mencari info2 tentang SUSU IBU.


    Alhamdulillah, banyak juga ilmu yang aku dapat, tak lepas juga cabaran dalam mendidik Fadiah untuk menyusu susu badan melalui botol.. memang sangat2 mencabar tau, belum lagi bab memerah susu..


    Untuk permulaan, aku dah membeli barang2 untuk penyimpanan susu ibu..



    jom lihat pics!!

    aku beli melalui online, servis mereka ni memang sangat bagus dan cepat.

    buku yang mengandungi banyak info.. murah je, RM9.50 sahaja. botol simpanan susu ibu dan feeding juga.. ni untuk masa bekerja.. memandangkan opis aku tak ada peti ais, so aku kena gunakan ice pack ni untuk mengekalkan susu yang aku perah dalam keadaan sejuk.
    bag untuk menempatkan susu perahan tu nanti..


    pada kawan2 yang dah ada pengelaman tentang menyusukan anak dengan susu badan, sila lah share ilmu korang dengan aku ye..


    k lah, daaaaaaaaaa

    -chugie-
    pssst: kwn2: harga untuk set yang atas tu total + penghantaran : RM108++ sahaja.. sekarang ni tengah tunggu warmer plak.. dalam proses penghantaran ni, tak sabar
    Suka baca? Mekaseh! (^_^)

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Labels

    .Advancd Joint Health Complex (1) #ShakleeEffect (4) agama (1) Air selusuh (1) Ajht (2) AJHT shaklee (1) aktiviti (7) Alfalfa Shaklee (3) angpow (3) Artis (1) award (8) B Complex (2) baby (7) Bancuhan Performance drinks (1) Basic H (1) Bau badan (1) bau mulut (1) Bawang putih (1) Bayi (1) Bebelanku (114) berpantang (5) Berpuasa (2) Bersyukur (1) birthday (16) blogger (4) blogku (1) bonus (3) Bonus Shaklee (2) breastcanser (1) Breastfeeding (2) Buang angin (1) Buasir (1) Cara nak banyak kan susu (2) Cara Simpan susu badan (1) Carotomax (1) Cedera Lutut ACL (1) Cekodok bilis (1) check up baby (4) chew c (1) chew vitalea (2) Chewable vita c (2) Chinch Shake Shaklee (1) Cinch Shake (1) cita-cita (1) Collagen Powder Shaklee (5) Conference Global (1) confinement set (2) contest (31) control Berat ketika hamil (1) CoQ health Shaklee (1) CoQ10 (1) cramps (1) cuaca (2) Cyst (1) Darah Tinggi (1) decoration (1) Demam Kuning (1) detoks (1) Dhuha (1) Diabetes (2) dinner (1) DIY (1) Doa (1) Doa Ramadhan ke 8 (1) Eizmierah Mumnbabyshop (1) Emas (1) ESP dan Cyst (1) ESP Shaklee (7) Fadia (1) Fadiah (22) fatin (75) free trip shaklee (5) Garlic Complex (1) Garlic shaklee (1) Gastrik (1) gastrik dan shaklee (1) geram (6) Giveaway (22) Gla (1) GLA Complex (1) GLA OFFER (1) Gout (1) Gout dan Shaklee (1) hadiah (8) harga emas terkini (1) help (1) Herbal Blend Cream (1) Herblax Shaklee (3) Hubbyku (6) iklan (4) info (24) insuran (1) IT (1) Italy (2) jalan2 (17) Jantung (1) Jaundice (1) Jaundis (1) Jerebu (1) Join Ahli Shaklee (3) kad (1) Kanser (2) Kanser Pankreas (1) KANSER PAYUDARA (1) Keahlian shaklee (2) Kebaikan Vivix (2) kehamilan (12) Kejadian (3) kejayaan (2) keluarga (3) Kempis Perut (1) Kenapa vivix mahal (1) Kencing Manis (1) kesihatan (13) kisah (6) Kisah motivasi (1) Kolesterol (1) Kombinasi set (1) Kombinasi Set ESP (1) komen (1) krim Herbal Blend (1) Kronologi kelahiran (3) Kurma (1) Kurus (1) Lappyku (1) Lecithin Shaklee (1) Lenguh (1) Maher Zain (1) Majalah Wanita (1) MAK (1) Makanan (43) MAke up Remover Shaklee (1) Manfaat Bawang putih (1) Manfaat Garlic Complex (1) Manfaat menjadi ahli shaklee (1) Masakan (9) masalah berdengkur (1) Master Coordinator (3) MBP (2) Mealshake (2) melancong (1) Menu berbuka (1) Merokok (1) Migrain (1) mood (4) mothercare (1) Multivitamin (1) nilai emas (1) nuffnang (6) Nuffnang (3) nutriferon (1) Nutriferon Shaklee (1) Nutriwhite Make Up Remover (2) Nutriwhite Shaklee (2) Offer (2) Omega Guard (2) Omega Guard Shaklee (2) open day (1) open house (1) Ostematrix (4) OsteMatrix Shaklee (5) pampers (1) Pasu Bunga (1) Pelupa (1) penjawat awam (1) Penyimpanan susu ibu (1) Penyusuan (3) Peppermint Ginger (1) perayaan (1) Performance Drink (3) Performance Drink Shaklee (2) Performance Drinks Shaklee (1) permainan (3) pet pet (2) Petua (1) Phytocol shaklee (2) Pil Kalsium (1) poem (1) Pomo oktober (1) Power Pumping (1) Promo August (1) Promo March (1) Promo Oktober (1) Promosi (1) promote (1) puasa (3) puting luka (1) Q & A (1) Ramadhan (1) raya (8) Razzi ArMansur (1) resepi (8) Resipi Bancuhan (2) resipi masakan (1) Restoran (14) reunion (1) Reward Shaklee (2) rezeki (2) Ringtone (1) Rumahku (4) sabtu (1) Sakit (2) sakit kepala (1) Salam jumaat (1) sale (6) Sarapan (1) secret (1) Selulit (2) Selulit dan shaklee (1) Sengal (2) set berpantang (3) SET BERPANTANG ASAS (1) SET BERPANTANG OPTIMUM (1) SET BERPANTANG SHAKLEE (1) Set bersalin (1) Set Breastfeeding Shaklee (2) Set Buasir (1) Set Buasir Shaklee (1) set kanak kanak (3) Set Kesuburan (1) Set Milkbooster (1) Set nak hamil (1) Shaklee (45) Shaklee Halal (1) Sharing (1) Shopping (2) show (1) Sijil Halal Shaklee (2) Slimming (2) sok sek (1) song (3) Soy Protein Isolate Powder Shaklee (1) speck (1) SR Vita C shaklee (1) stamp (1) sukan (3) suppliment (1) Suppliment Shaklee untuk Gout (1) Suppliment untuk ibu hamil (2) susu ibu (14) Tag (2) Tak sihat (1) taman (1) tanamanku (1) Telinga berair (1) telinga bernanah (1) Terima kasih (1) Testimoni AJHT (1) testimoni Bcomplex (1) Testimoni Nutriferon (1) Tips (4) Tips berpuasa Ibu Menyusu (1) Tips Biznes (1) toksin (1) Travel (11) Tukaran wang (1) ulser (1) ulser mulut (1) ummi (3) ummi dan baby (10) Ummi dan fatin (9) Ustaz Don (1) Video Collagen (1) virus (3) vita C (1) Vitalea Shaklee (3) Vitamin (1) vitamin c (1) Vitamin C Shaklee (5) Vitamin E (1) Vitamin E Shaklee (1) Vitamin E untuk masalah berdengkur (1) Vitamin kanak-kanak (1) Vivix (4) Vivix Shaklee (4) wedding (4)
     
    Copyright @ Iezmierah 2012 | Designed By Shahada Fauzi