Posts

Lupa PASSWORD blog ni

Phew..

Mujur lah masih di beri peluang untuk log in balik ke blog ni.
Dah berbulan tak jengah blog, arini baru tergerak nak post something as coretan suka suki kehidupan ku.. Muahahaha.

Berapa kali cuba, baru lah boleh log in. Mujur juga ada save no handphone dalam setting time create blog dulu, jadi boleh lah reset password thru handphone je..

Cemas i kejap tau 😅😅
So uolss jangan lah malas nak berblog ye.
Atau kata nama lainnya, sedar diri yang kita ni ada yang dah lanjut usia. Urat saraf otak pun dah banyak yang dah putus lepas bersalin kan? Hehe..

So, makesure keep your password safely. Nak simpan tang mana, ikut suka hampa lah. Janji hampa tau mana nak cari bila kes lupa password berlaku.

Ok lah ye, fukup takat ni hakak bebel. Esok sambung lagi ya!

Chow..!

Chugie a.k.a Suzianti Maswar
Women - wife- ummie- SID ♥️
Love ya!

Kanser Payudara. Jom Ambil tahu!

Image
Assalamualaikum..



Petang yang damai, sebab sedang hujan kat luar kedai ni.

Hari ni nak bercerita tentang Kanser Payu Dara. Ramai yang pernah dengar or pernah nampak ayat 'Kanser Payu Dara'. Tapi, berapa ramai yang 'Ambil Tahu'?

Saya pun antara orang yang tak ambil tahu juga sebelum ni, tapi kebelakangan ni rasa nak ambil tahu tentang kanser payu dara ni amat ketara. Lebih lagi bila agak kerap terima khabar dari rakan2 terdekat tentang kisah kawan/mak/saudara perempuan mereka meninggal kerana penyakit Kanser Payu Dara ni.

Baik lah, Tahu ke apa itu Kanser Payu Dara?





Seperti yang kita semua sedia maklum, setiap manusia ni telah pun punya sel kanser di dalam tubuh, tapi ianya samada sel yang aktif menjadi kanser atau sel yang tidak berubah (sihat).  Lumrah keadaan sel-sel dalam tubuh kita ni, biasanya sel-sel ni akan membuat pembahagian dengan keadaan yang terkawal dan ia di hasilkan mengikut keperluan tubuh kita. Bila sel2 ini di hasilkan berlebihan dari keperluan, makan …

KENAPA PILIH SAYA SEBAGAI MENTOR ANDA?

Image
Nak mulakan Biznes Shaklee?

Kecil-kecilan dahulu, besar-besaran kemudian.

Saya bukan MENTOR tersohor. Saya bukan Mentor glamour.. tapi saya ingin jadi MENTOR anda supaya jadi hebat, bukan sehebat saya tapi lebih HEBAT dari saya. Saya ingin mendidik Anda yang benar2 telus, fokus, ingin belajar, suka dan berminat untuk berniaga produk shaklee.

BAGAIMANA SAYA MULA TERJEBAK DENGAN BIZNES SHAKLEE??

Mengenali shaklee sejak tahun 2012.
Asalnya kerana kurang stok susu akibat kekangan kerja yg banyak di pejabat dan ketika itu saya baru memulakan biz mumnbaby. Akibat badan yang sering letih dan production susu semakin kurang. Akhirnya saya mencari produk yg dpt bantu masalah sy ni. Terjumpalah dengan shaklee.. Alhamdulillah, pembelian set trial menyusu tika itu memberikan hasil yang superEXTRApower pada diri. Hanya mereka yg dh cuba je akan tahu RASA tu.

Di situ lah terjebak nya saya dengan biz shaklee ni..

Bulan Feb 2012, saya ambil keputusan untuk berhenti kerja kerana situasi di pejabat yan…