Posts

Showing posts with the label vitamin c

Tips SIHAT ketika jerebu

Image
Bismillah...

Jerebu makin teruk minggu ni. Hari jumaat, paling teruk sekali jerebu di kawasan sungai buloh ni tau. Ada yang sampai accident, trailer bertembung dengan lori. Ngeri tengok berita tu.

Ok, saya pun tak nak cerita panjang lebar, hanya nak bagi beberapa tips perlindungan tubuh dari cuaca yang teruk ni.

Untuk diri sendiri, Di samping vitamin asas yg saya ambil tiap hari, saya juga ambil Nutriferon/ up kan pengambilan vitamin c dan minum Performance drinks sepanjang minggu ni.
Ini untuk elak tubuh saya dehidrasi dan imun badan saya kurang. Dalam cuaca begini, vitamin yg bantu boost up imun badan adalah sangat penting.

Untuk anak-anak pula, saya berikan mereka:
chew vitalea  Chew vitalea ni multivitamin, khas untuk anak2. Anak2 saya memang suka makan Chew V ni. Sedap katanya, rasa anggur. Tak masam, tak manis sangat, tapi wangiii sangat bau anggur. Si hana yang baru setahun 2bulan ni pun sukakan chew V ni. 
 Saya berikan juga anak2 saya chew vita C ni. Untuk boost up imune bada…