Posts

Showing posts with the label ummi

Dah mula buat perangai..

Salam..

mentang2 lah hari berpantang dah nak sampai penghujungnya,
dak kecik ni mula buat perangai lah pulak..
kalau dulu, siang malam senang je nak tidurkan dia,
bagi susu kenyang2, tepuk2 dan dodoi2.. sure akan tidur.
La ni, buat pe'el plak dia..
Siang bukan main senang nak lena..
bila dah malam, mula lah dia buat perangai...

tepuk2, dodoi2.. dukung2, dia akan tidur..
tapi bila letak je kat atas katil,
die boleh buka balik mata dan merengek...
buat lah banyak kali mana pun dodoi, tepuk and dukung tu,
bila letak balik kat atas katil, sure die buka mata..

Aduihai anak..
mencabar ni..
Ni baru bab si adik,
belum lagi bab si kakak..
yang makin buat perangai..
menjadi2 plak tu perangainye..
ummi sampai terpaksa gunakan KEKERASAN,
sampai kena pegang rotan, supaya pe'el dia tak menjadi2..

Agaknye, ni semua penangan di manja berlebihan dengan orang kat sini..
naik minyak dah si kakak ni tau,
siaplah bila balik umah nanti ye...
ummi tak kasi can punye!

sabar je lah aku!
-chugie-

Bisa gugur jantung ummi!

Image
Salam.. alahai anak ummi.. bikin hati tercuit je tau! bikin jantung gugur.. :D Sekarang ni fatin dah pandai cakap sayang tau.. tapi pronounce die 'cayang' Agaknya asyik dengar aku sebut 'cayang ummi..' yang mana boleh dikatakan tiap masa dengan dia aku akan sebut perkataan tu.. lelebih lagi bila nak tido.. dan sekarang dia dah pandai sebut untuk aku.. bila time nak tido, tengah guling2 ala2 hindustani, die akan sebut "cayang ummi.." cayang ummi.." Bukan takat tu je, siap kiss lagi.. kiss pipi, kiss dahi, kiss mulut.. aduhai lah.. terharunye ummi..
dah besar dah anak ummi ni..
Makin banyak pe'elnye..

Makin mencuit hati..

"ummi cayang fatin................"

-chugie-

Bukan senang nak bertenet di rumah..

Salam..

Selamat dah..

Fatin baru je tido.. setelah penat aku melayan kerenahnye. Walaupun ayahandanye ada, tapi.. fatin memang jeles bile tengok umminye layan blogger..

Masa ayah bertenet, tak nak pulak die g kacau.. time umminye, die bleh plak nangis2 nak join sekali.. aish! aduhai lah anakku sayang..

Camne lah nak rasa senang bertenet kat umah..???

- baru nak tenet, fatin dah jerit "mama..mama..mama.." penat lah umminye ni ajor sebut perkataan 'UMMI', tapi sebutan mama juga lah yang die keluarkannye.. jeles i pada mereka2 yang di gelar MAMA tau.. ihik..

- Ingatkan bila ayahandanye ada, boleh lah ummi bertenet dengan amannye.. tapi idak ler juge.. lagi teruk ade ler.. puas ler ummi jerit " b...tolong ler amik fatin ni"... "b tolong ler tido kan fatin ni..." mule2 tu ayah die jaga ler juge... pastu, tengah syok2 tenet, fatin dah kat kaki aku... ayahnye pulak dah keluar layan bola.. adush! gerrrammmnye rase..

makanye, terpakse lah juga aku menggunakan pow…