Posts

Showing posts with the label set kanak kanak

Chew Vitalea si Multi-Vitamin untuk kanak-kanak

Image
Assalamualaikum...

Pentingkah vitamin untuk kanak2?
Ini antara persoalan yang selalu di ajukan pada kami para pengedar Shaklee. Ada setengah ibu bapa yang tidak alert tentang pemberian vitamin pada anak2 mereka, hingga lah anak2 mereka menampakkan perubahan pada fizikal diri.

Biasanya ibu bapa akan tersedar bila anak2 tu kerap demam, kerap sakit, kurus, kurang aktif. Betul?
Ini lah adat manusia.

Jadi, anda berada di golongan yang mana? prihatin tentang kesihatan anak2 atau tunggu hingga perkara yang tak di ingini berlaku?




Baiklah, hari ni saya nak kongsikan tentang Multi-vitamin untuk kanak2 iaitu Chewable Vitalea.

* Merupakan Multivitamin yang sesuai untuk anak yang sering lesu, letih dan tidak bermaya serta sering sakit

* Ianya mudah di kunyah oleh kanak-kanak

* Rasanya yang sedap dan berbau anggur, memang menarik selera anak-anak untuk mencubanya.

* Vitamin ini merangkumi lebih 18 jenis vitamin dan mineral dalam tablet.

* TIADA PEMANIS TIRUAN. Hanya xylitol ada dalam vitamin ini. X…

Tips SIHAT ketika jerebu

Image
Bismillah...

Jerebu makin teruk minggu ni. Hari jumaat, paling teruk sekali jerebu di kawasan sungai buloh ni tau. Ada yang sampai accident, trailer bertembung dengan lori. Ngeri tengok berita tu.

Ok, saya pun tak nak cerita panjang lebar, hanya nak bagi beberapa tips perlindungan tubuh dari cuaca yang teruk ni.

Untuk diri sendiri, Di samping vitamin asas yg saya ambil tiap hari, saya juga ambil Nutriferon/ up kan pengambilan vitamin c dan minum Performance drinks sepanjang minggu ni.
Ini untuk elak tubuh saya dehidrasi dan imun badan saya kurang. Dalam cuaca begini, vitamin yg bantu boost up imun badan adalah sangat penting.

Untuk anak-anak pula, saya berikan mereka:
chew vitalea  Chew vitalea ni multivitamin, khas untuk anak2. Anak2 saya memang suka makan Chew V ni. Sedap katanya, rasa anggur. Tak masam, tak manis sangat, tapi wangiii sangat bau anggur. Si hana yang baru setahun 2bulan ni pun sukakan chew V ni. 
 Saya berikan juga anak2 saya chew vita C ni. Untuk boost up imune bada…

Suplimen Shaklee untuk Telinga Berair / Bernanah

Image
Assalamualaikum.

Rasa terpanggil nak share sedikit info tentang masalah yang sering dihadapi oleh kanak2 iaitu, telinga berair or mungkin yang dah bernanah.



Ngeri kan?
Kita yang dewasa ni pun kalau kena gini, mesti dah tak senang duduk. Ini kan pulak budak2. Lagi lah risau.

Ok, sebenarnya tadi ada customer shaklee saya tanya pendapat untuk masalah telinga berair ni. Sejujurnya, ni pertama kali saya dapat soalan macam ni. So, saya google dulu punca berlakunya telinga berair ni.

Ada banyak sebab, antaranya jangkitan dari sistem pernafasan. Telinga berair or bernanah ni kita panggil Otitis Media. Virus ni datang dari tekak dan akan ke telinga.

Biasanya, kanak2 yg terkena sakit ni, dorang akan bagi sign macam, kerap demam, selsema, akan pegang telinga dia macam tak selesa dan akan keluar air.

Sebaiknya teruslah dapatkan rawatan doktor segera.

Biasanya, untuk masalah begini, kanak2 perlu di berikan suplimen yang boleh bantu boost up imune badan nya dan juga perlu vitamin secukupnya untuk t…