Posts

Showing posts with the label raya

Salam aidiladha 2010..

Image
*******AUTO PUBLISH ENTRY****** Salam.. ummi and fatin nak ucapkan... pic yang blur lah!.. "SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA 2010...." Pada semua kawan2 blogger.. SELAMAT BALIK KG PADA YANG BALIK KAMPUNG TU YE.. PADA YANG KENA KERJA, SELAMAT BEKERJA.. PENGORBANANTU! -chugie-

Juadah rayaku..

Image
Salam.. ok, now nak cerita tentang juadah hari raya ku.. Dimasak sendiri oleh aku dan kakakandaku.. :D
Lumrah hari raya kan, dah semestinye ada nasi impit, rendang dan kuah lodeh.. kuah kacang pun tak ketinggalan k. Rendang daging tu, aku yang buat.. sold out ko! kejap je.. raya pertama tu dah abis licin..
Antara hidangan yang kami buat adalah mee kari.. menu baru juadah raya kami tahun ni. ada juga lemang yang di beli ntah dari siapa... tak sedap langsung! mahal plak tu.. Eh, de bergedil plak?? eheheh.. ini bukan juadah pagi raya ye.. Ini juadah masa raya ke 5.. Aku teringin sangat nak makan soto.. Jadinye, masa mood dan semangat tengah menjana ni, baik lah aku langsaikan soto ku ini.. Siap buat bergedil lagi, sebab hubby selalu sangat minta aku buat bergedil.. NI lah pertama kalinye aku masak bergedil tau.. menjadi plak tu!hehehe
dan inilah hasil soto ku.. dah tengah sedap2 makan soto,
baru teringat nak ambil gambar..
ade ke patut? ekekekek...

k lah.. sekian dulu entry juadah hari raya ku..

daaaaaaaaa…

Gambar kami di aidilfitri 2010..

Image
Salam... Rata2, kawan2 blogger semua dah cerita dan show off gambar raya kan? aku, baru nak start berkarya tentang cerita raya..eekekeke.. Ok2, tak mo lah bebel panjang lebar, meh layan gambar yang tak seberapa ni.. Mula dengan malam menyambut syawal ye..

Masa ni masing2 dah selamat berbuka.. sambil tunggu isyak, dan bertakbir.. adik beradik dan anak buahku main mercun dan bunga api dulu.. Owh, fatin memang dh surrender awal2 tak nak main bunga api.. Tengok je dah takut! agaknye fobia lagi kot..
Pelita dah semestinye ada.. yang tinggal cuma saki baki je lah.. sebab dah banyak yang kene curik! Almaklum, rumah tak berpagar.. ikut suke dorang je lah nak amik apa2 kat kawasan umahku ni.
Suasana di pagi raya..1 syawal! Masing2 tengah duduk rehat sebelum sesi bermaafan dan collect duit raya.. Kalau dulu, pagi raya kami dah ada kat kubur melawat pusara arwah mak, tapi dah beberapa tahun ni, kami pergi sehari sebelum syawal.. lebih afdhal kan? Anak buah dan adikku yang sedang sibuk setting tripodnye.. masa ni…

Salam aidilfitri Maaf zahir dan Batin..

Image
Dengan rasa penuh kesyukuran dan kerendahan hati, aku ingin memohon keampunan atas segalanya, Jika ada kata yang terkasar, ada perkataan yang tersasar, ada bahasa yang mengundang gusar, Ampun dan maaf di pinta.. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI & MAAF ZAHIR BATIN dari Chugie dan keluarga..

Yeay!!! dapat duit raya!!!

Image
Salam Syukur Alhamdulillah!! Dengan rasa gembiranya, aku nak buat announce.. yang aku baru je dapat angpow raya dari bos! best gilerzzzzzzzzzzzzzz... !!

Ini lah die angpownye... Mula2 tu ingat tak dapek gak, sebab akak cleaner ngan pakcik driver dah dpt awal2.. tapi dlm hati redha je ler.. walaupun cedih.. Tup..tup bila die nak balik je, die hulur angpow kat aku! uwwwwaaaa!! rasa nak nangis je! Alhamdulillah..syukur! duit buat raya! Nak tau x aku dapat bape?? jeng jeng jeng...

Ni ha... RM300 boleh lah.. cukup buat belanja raya.. Moga bos akan bagi duit raya setiap tahun ye.. bertambah2 lagi untung opis ni heheheh.. k lah, daaaaaaaaa -chugie-

Pelita pun nak cilok ke?

Salam..
Ala... aku sibuk lah sekarang ni,
Tak boleh nak update blog dua kali sehari...
tension and geram betul!

Kat opis dah busy ngan kerja..
kat umah plak, line talipon buat hal..
dah tak boleh nak tenet and jenjalan sakan kat blog kawan..

Bila ada masa tu, curi2 gak g jengah blog yang baru update..
tapi tu ler.. tak semua bleh jengah..
2 3 blog je ler..
pastu, kene buat keje plak!
haishhhhhhhhhh!!

Eh... dah melalut dah chugie ni!!

ni ha.. nak cite pasal pelita yang kami pasang kat umah..
masa hari pertama pasang lah kat hadapan are umah tu,
esoknye, 1 pelita hilang..

pastu keesokan malamnye, pasang lah lagi..
2 pelita plak ilang..

dan semalam, abis di rembatnye 4 pelita kat umah tu..
ntah sape punye kerje agaknye..
geram betullah..

Dari 15 batang pelita buloh, tinggal 9 batang je kot..
haish... budak ke orang besar agaknye si perembat pelita tu ye?
geram betullah..

p ler beli.. kalau tak pun, mintak ler..
jangan curi!

lepas ni aku nak letak signboard
"TOLONG JANGAN CURI PELITA2 INI..."

boleh ke cam …

Ringtone raya..

Image
Salam... aha.. pe cerita lak ngan ringtone ni?? huhuh... mulai hari ni, aku dah pun set kan ringtone raya dalam handphone.. wah.. semangat tu! tapi ade yang lg semangat dari aku tau... 1st day ramadhan dah ade yang guna ringtone raya. sesuai ke??? biasanye setiap tahun, lepas je 15 ramadhan baru aku akan tukar ringtone raya.. ambil mood raya skit kan.. baru hati happy dan ceria je.. korang camne lak?? dah tukar ke? ke tak suka guna ringtone raya??? k lah.. -chugie-

Company dinner!

Image
Salam..



ooppss.. FYI.. it's not my company dinner, but it's incek suami punya company dinner as they called that as a glitters night.. emm.. yup, memang berkerlipan dan berkilauan malam tu, bukan je dengan lampu2 dan dekorasi dalam Ballroom, tapi juga dengan kehadiran para jemputan pada malam tu. Dinner ni diadakan pada malam sabtu yang lalu, dan di hadiri oleh semua staff DPS malaysia serta ahli keluarga staff.. yang mana dinner ni juga untuk meraikan sambutan hari raya.. memang satu majlis yang sangat besar dan gemilang gak ler.. Majlis ni diadakan di JW Marriott Hotel Kuala Lumpur dan di hadiri lebih dari 200 orang rasanya..



Kami semua di hiburkan oleh artis jemputan yang memang best!.. antaranya adalah Adibah Nor also as our MC on that night, Anita Sarawak, Rabbani dan surprise artist Dato' M Daud Kilau.. Makanan yang di hidangkan pun memang best dan sedap.. yang mana mereka menghidangkan hidangan raya seperti lontong, rendang, Nasi beriani, dan banyak lagi termasuk bebe…