Posts

Showing posts with the label permainan

Minnie dan fatin..

Image
Salam... warm up..warm up.. bila dah seminggu x update blog, rasa lain je.. kene cari bahan2 baru.. Di waktu tengah hari ni, x dapat lah aku abadikan gambar makanan untuk tatapan korang ye.. aku just tepek pic tentang fatin je lah.. ok pe? mana tau,selera makan tu datang ke, bila tengok gambar fatin ngan susu botol tu? heheheh.. si minnie dan
Fatin memang tak dapat di pisahkan.. terutamanye time tido.. mesti ada kat sebelah..

menyusu pun kene pegang minnie gak..
mesti peluk erat2..

di sayang, di cium minnie tu..
lagi satu yang buat umminye ni jeles, die pandai pulak sebut 'minnie'

tapi, dia tak reti dan x nak pun sebut "ummi"..

huarggggggg... uwwaaa.. siannye aku!


psst:mujurlah masa cuti2 hari tu die tak nangis2 nak minnie, kalu tak....parah! aku yang sedih,
-chugie-

Dia minat mainan ni lah.. adush!!

Image
Salam..
Abis lah aku.. pasni harusssss buat tabungan syiling!
Ini aktiviti kami masa jd peneman setia suami aku kat tournament paintball aritu.. Masa time rehat makan tengah hari, kami singgah makan kat A&W, dan terjumpa lah dengan mainan ini..
Masa kat dalam A&W tu dia dah tak tentu arah sebab terpandangkan mainan ni..Sampai aku dah tak leh nak handle dia..Last to last.. aku layan kan je ler..x sanggup nak dengar die buat jeritan padu dalm A&W yang ramai lg sesak tu. Mula2 die perhati je mainan ni bergerak dengan bunyi lagu tu.. Macam takut pn ade..

see.. muka cam nak nangis,
tapi lepas tu..
dia dah teror dah..

dah mula serasi.. dan tak mo turun pulak...

layan sakan fatin ngan mainan tu..

Nampaknye lepas ni, kene lah jauhkan pandangan die dari melihat mainan ini..
kalau tidak, mau abis semua syiling2 ummi dalam tabung tu..
owhhh.. nehi..nehi..

baik ummi belikan baju dan makanan kamu tau!

sekian dulu..
-chugie-

Brick Game

Image
Salam..

Siapa penah main Brick Game? atau mungkin penah beli, tapi tak penah main.. atau penah tengok + main... Ha.............sebenarnye game ni dah lama ada kat muka bumi ni... sejak aku sekolah lagi, tak pun sejak aku tak lahir lagi agaknye..heheh.. Dan yang paling aku nak bagi tau kat sini, aku memang dah terjebak dengan game ni.. ini semua adik aku punye pasal lah ni. Dia beli game ni di NSK batu caves dengan harga tak sampai RM10 pun.. kalu tak silap RM5.++ je.. murah kan?? Dan sekarang ni, boleh dikatakan setiap hari aku akan main game ni... aku hanya akan tinggal kan game ni bila time jaga anak+makan+minum+mandi+g toilet+keluar umah+ kerja.. selain dari tu, kalau de je masa terluang aku akan habiskan masa dengan game ni. Memang ralik lah bila dah pekena brick game ni.. kadang2 tu kerje pun tak siap.. dan yang paling teruk sekali, Hubby ku dah mula bising2... dan siap perli lagi " tuan punye barang tu pn x sempat nak main, awak yang lelebih.. nanti suruh die beli 1 satu ek&quo…