Posts

Showing posts with the label kisah

I Love Blogging! - satu Masa Dulu -

Aduh.. Tajuk nya kok sedap benarrrrr keh keh keh keh...

Ye, dulu2 kan saya memang seorang yang addicted dengan dunia blog. Apa sahaja yang saya rasai, saya lalui, saya hadapi, saya makan, saya guna, dan apa sahaja perkara best yang berlaku. Blog adalah tempatnya..

Blog adalah dunia Online pertama yang saya jelajah. Blog lah yang menambah ramaikan sahabat maya saya. dari blog yang simple dan kaku. kemudiannya bertukar kepada blog yang ramai follower. ramai penkomen. t

Masa tu, saya tiada sebarang komitmen.
Belum Kahwin
Single mingle
Belum ada anak
Belum ada bisnes

Saya punya masa dan ruang untuk berblog. tiada sekatan. Pantang ada perkara menarik, terus on blog.

pegi mana2, mesti snap pic sebab nak masukkan dalam blog.

sampai lah satu ketika, saya dah kahwin dan hamil anak pertama. Biasalah, orang mengandung ni. alahannya terlalu banyak. salah satu alahan saya adalah jengah blog. Maka, dari saat saya hamil tu, Blog ni jadi TUKUN. heheheheh...

seriously, nak karang entry pun tak ada ide…

INI KISAH SAYA : Permulaan saya bergelar Peniaga online

Assalamualaikum semua..

Alhamdulillah.. Eizmierah Mumnababyshop kepunyaan hamba dah pun beroperasi lebih 3 tahun..
pejam celik, pejam celik.. dah lebih 3 tahun Eizmierah Mumnbabyshop bertapak dalam dunia perniagaan online ni. Eizmierah Mumnbabyshop bertapak dari bulan 4 2011. Kini FB saya dah cecah 5000 friendlist. alhamdulillah...

Kejayaan hari ini tidak datang bergolek dan tidak datang dengan singkat. Ada banyak dugaan, ujian yg saya dah lalui.. fasa demi fasa, yang buat saya lebih matang. masalah demi masalah yang buat saya lebih berhati2. Untung Rugi juga dah jadi perkara biasa dalam hidup saya. Apa yang menguatkan saya? 1 je.. NIAT.. niat saya untuk berkongsi dengan ramai org. berkongsi info, berkongsi rahsiah, berkongsi kejayaan dan berkongsi pendapat.

Syukur... Hasil Percaya sebelum Berjaya.

Dari hanya menjual barang2 baby dan barangan kelengkapan produk penyusuan, kemudian saya masuk ke produk kesihatan. Semua nya kerana ingin beri yang terbaik buat Ibu2 yang menyusu kan anak.…

Subhanallah.. Ajaibnya susu ibu

Jom baca kisah ni.. Saya dapat masa tengah cari info pasal Susu Ibu.. Best kisah ni untuk di kongsi dengan semua.. ******************/*/*******//**/***************//*//****************/****/** Al-kisah pada suatu masa, di sebuah hospital bersalin di Amerika. Maka ada dua orang ibu yang melahirkan seorang anak lelaki dan seorang lagi anak perempuan. Masalahnya,kedua-dua ibu tadi mengaku yang mereka melahirkan anak lelaki tersebut! Oleh kerana mereka melahirkan pada masa yang sama,maka timbul sedikit masalah bagi menentukan ibu yang sebenar bagi anak lelaki terseb ut! Pada waktu tersebut,tiada lagi ujian DNA. Maka doktor Amerika bertanya pada kawan dia,seorang doktor dari Mesir,macam mana nak selesaikan masalah berikut.Dah buat ujian darah malangnya,kedua-dua ibu tersebut mempunyai kumpulan darah yang sama! Maka doktor Amerika itupun bertanya macam mana nak selesaikan masalah ni,sebab dia dengar orang kata Islam dan Al-Quran adalah agama yang sempurna,dan setiap masalah ada p…

Hukuman Mati bagi buang dan bunuh bayi

Salam..

Alhamdulillah, dah masuk hari ke-3 kita berpuasa..

Semalam Aku tengok Buletin Utama,
Hukuman mati akan di kenakan bagi si pengkejam yang membuang dan membunuh bayi.
Alhamdulillah, pihak berkenaan dah pun keluarkan undang2 bagi menghukum manusia yang sangat2 kejam,
dan tak berperasaan ni..

Rasanya, hari2 aku dengar berita tentang pembuangan bayi dan kes bunuh bayi.
Yang amat memalukan adalah bangsa kita sendiri..
Entah mana lah hilangnya kewarasan akal dorang ni.
Sanggup melakukan pembunuhan sekejam ini..
Mungkin dek kerana terlalu bebas bersosial..

Kepada kerajaan, aku ucapkan tahniah sebab telah membuat satu langkah yang sangat bagus ni..
Hukuman mati memang merupakan hukuman yang sangat2 wajar dan setimpal dengan manusia kejam ni!

Kepada si penkejam yang melakukan kekejaman tu,
berwaspada lah korang semua..
yang dah tertangkap tu, dah tahu apa ape yang dorang akan terima,
yang masih belum di tangkap tu, bersedia lah korang!
Sepandai2 tupai melompat, akan jatuh ke tanah juga.

Untuk kita semua,…

Kisah dan tragedi pagi tadi..

Image
Salam..

hari ni nak cerita 2 dalam 1 plak ek.. kisah dan tragedi yang berlaku pagi tadi masa dalam perjalanan ke tempat kerja aku..

Kisah pertama, kejadian di dalam KFC.. pagi tadi aku keluar awal skit dari biasa, n perjalanan pun memang lancar.. jadi di sebabkan semuanya berjalan lancar dan mood sangat lah baiknye.. maka, aku pun menyinggah kan diri ke KFC, untuk tapau breakfast aku n kengkawan opisku.. sementelah, minggu lepas kawan opis aku ada bagi voucher kfc untuk breakfast.. die dapat voucher ni pun dari newspaper the STAR.. memang ngam2 plak tu ada 4 keping.. -sila lihat gambar bawah ni ye-

4 keping voucher breakfast 'rise 'n shine offer RM3.90 only"
Tanpa tengok terms & cond. voucher tu, aku pun p ler bagi koupon tu kat adik yang jaga kaunter, n ckp " akak nak guna voucher ni ye dik, untuk 4 set".. so adik tu pn tengok ler voucher tu n bagi kat manager die.. pastu tiba2 manager die dtg kat aku n tunjuk voucher tu rupenye dah tamat.. tarikh yang tertera…

Hari Ini..

Em.. hari ni sangat membosankan.. dan aku masih lagi belum melahirkan. Tanda2 nak melahirkan pun masih lg belum muncul.  Tak pe lah, aku setia menanti wahai hari.. 
Baby buat masa ni masih lagi bergerak aktif yang mana kadang2 tu buat perut aku sedikit sakit di sebabkan tendangan demi tendangan dan pergerakan2 yang dia buat kat dalam perut aku.  Agaknye die pun tak sabar dah nak kuar, sebagaima tak sabarnye aku nak lihat babyku..
Hari ni, hubby malas nak teman kan aku kat umah, katanye bosan nak menunggu hari yang tak muncul2 ni. Yelah, aku pun paham dengan keadaan dia, dah masuk hari yang ke-4 kami tunggu hari bersalin, tapi masih tiada sebarang tanda. Mungkin hubby pun dah bosan yang amat sangat, jadi dia pun minta izin dari aku untuk bekerja, aku pun tak sampai hati nak tengok die kebosanan, lagipun instinct untuk bersalin tu still lagi tak aku rasakan. Makanya, hari ini hubbyku pun dah start keje balik. Nasib baik juga lah ada peneman aku di rumah hari ni. Adik lelaki aku tak kerja,…