Posts

Showing posts with the label jalan2

Makan2 @ Carl's Jr.

Image
Salam..
Rindu kita tak??? eheheh..
Hari Sabtu lepas kerja ku dan incek suami ke One Utama.. Nak shopping baju Fatin dan Fadiah.. Sian dorang, macam dah kekurangan baju, sedangkan baru je shopping raya aritu.. ;p
Jalan punye jalan, terjumpa plak dengan restoran makanan segera ni.. -Carl's Jr-
Nampak macam best je kan.. ape lagi, kami berdua pun langkah kaki ler ke situ... dengan muka toye, n ala2 haku yang punya kedai, dengan slumbernye aku tanya, "bleh tak rekemen which meal yang the best kat sini???" ahahahah... sengal tak haku? :p n budak tu pun rekeman lah this n that meal best kat situ..
after mencuba burger dan cheeze fries dia.. emm bleh lah datang sini lagi next time.. actly die lebih kurang macam burger king je..
tp i like the fries and the roti burger tu.. very soft tau. The fries pun sedap lah.. rangup.. rasa macam makan curly fries McD plak heheheh..
So, i recommended this fast food to all of u.....
jom layan my piccas!
counter... ramai plak orang masuk nk makan kat sini, le…

Jalan2 - Alamanda Putrajaya

Image
**** auto publish entry *** salam... Balik dari sepang tu, kami ke Alamanda Putrajaya. Ke sini pun semata2 nak tunaikan permintaan fatin... penat dengar die mintak nak g taman. Start kami keluar rumah, sampai lah kat sepang.. die asyik sebut " nak g taman.. nak g taman" last.. kami bawa die ke alamanda.. mulanye tak jumpa taman pun.. cuma jumpa bende alah bawah ni je..
Mulanye, fatin taku2 nak naik, sebab bende ni bergerak dan keluarkan bunyi..tapi aku try pujuk die... lepastu dah tak nak lepaskan pulak patung ni..
duduk, sambil perhatikan sekeliling.. muka cuak je time ni!
lepas tu die berani plak..

bila dah di pujuk, baru die lepaskan jugak mainan ni..

dan akhirnye, kami dapat jugak cari taman permainan dalam alamanda ni.. memang fatin main sampai tak ingat dunia lah!

ramai jugak yang bawak anak2 datang sini main..

lama jugak kami kat sini.. sampai terpaksa pujuk dak kecik ni balik.. aduhai lah anak.. suka benar kamu dengan taman ni ye.. nampaknye kena cari mini playground untuk di le…

Jalan2: Sepang track - tengok rossi!

Image
*** auto publish entry ** Sorry ye.. semua ni adalah auto publis entry je.. mana tau aku dh bersalin kan?? ok, ni nak cite lagi aktiviti kamidi cuti CNY aritu.. lepas ke genting, esoknye kami ke Sepang track pulak.. Hubbyku ni peminat tegar Rossi, makanye memang tak leh lepas kan peluang untuk tengok rossi beraksi, walaupun bukan time perlumbaan.. time ni dorang tengah buat latihan je kat track sepang ni.. aku and fatin just ikut jelah kemana hubby pergi. lagi pun aku kene banyak berjalan time ni, supaya cepat2 bersalin... ;p Jom layan pics kami kat sepang nun! tak de orang pun yang duduk kat sini... sebab bukan hari perlumbaan.. nampak kosong je.. tapi sebenarnye di bahagian tempat duduk sebelah sana, ada ramai yang datang saksikan pelumba2 motor ni buat latihan tau.

dapat snap dari jauh.. tu pun guna camera hp je.. kite x de dslr, kalau ade.. sure dh dpt snap pic Rossi..

ha tu yang merah tu rossi lah.. gambar memang tak memuaskan langsung! ni di bahagian tempat pelumba2 tu... ramai juga yang da…

Cuti2: Genting Highlands - part 3

Image
***Auto publish entry*** salam.. Hari kedua di genting.. Ni time breakfast! sangat2 ramai orang ok... mujur tempat makannye besar.. tp tu pun still kena beratur untuk ambil makanan..

see.. ramainye manusia kan? mostly yang datang kat sini adalah chinese.. yelah.. CNY time kan??
nak tunggu turn untuk ambil makanan.. kene beratur lama gila time ni. yang berebut nak ambil makanan pun ade.. macam lah tak cukup, ekekek;p

ni suasana pagi di outdoor theme park..
sejuk gila time ni tau! tak sanggup nak turun ke bawah..
walaupun niat di hati nak jalan2 kat luar tu..

ni di bahagian dalam indoor game..
ada stage untuk persembahan CNY malam tu..
tapi malangnye, kami dah pun nak balik pagi tu..
so memang x sempat nak tengok CNY show..

Memang genting sangat2 sejuk time aku ke sana..
di tambah dengan hujan gerimis dan angin yang agak kuat..

Tapi bila dah turun dari genting, panasnye.. tuhan je yang tahu..
rasa nak naik balik g genting time tu tau!

k lah.. till next,
g jalan ke sepang plak!
-chugie-

Cuti2: Genting Highlands - part 2

Image
***Auto publish entry *** salam... Masih lagi di hari pertama kami di genting.. hubby & fatin pun tak ketinggalan bergambar kenangan di luar lobby hotel.. cantik betul lampu2 tu tau!

aktiviti kami di waktu malam..
bowling!!
aku juga yang rugi, sebab tak leh nak buat balingan..


abg ipar dan anaknye..
poyo betul anak beranak ni tau..
siap standby pegang bola lagi.. x sabar ni!

fatin jadi peneman ummi time main bowling..

ayah yang happy sebab dpt jatuh kan semua pin.. tu pun sekali je! ekekekek;p

dah abis main bowlin.. kami lepak kat luar kejap.. owh, suhu nye jangan cite lah.. aku yang dh pakai baju 3 lapis ni pun still terasa kesejukannya sampai ke tulang! sekejap je aku lepak.. tak tahan seh!
see.. berkabus tebal.. tak sanggup nak dok lepak lelama kat luar tu.. tp akak aku and family die memang bleh tahan betul lah dengan kesejukan tu..
aku n hubby...

ummi and fatin..
owh.. perut itu..ekekekek;p gambar goyang lah! kami naik bende alah ni banyak kali.. sebab time tu dah malam, ramai yang dh balik.…

Cuti2 : Genting Highlands - part 1

Image
****Auto publish entry **** Salam.. Cuti2 kami masa CNY aritu.. Kami ke Genting pada cuti hari wilayah, 2 hari 1 malam je.. tu pun sebab dapat book bilik yang murah (rm48 semalam) kat theme park hotel.. Jom layan pics je lah k.. tak mo bebel pepanjang..
untuk ibu mengandung cam aku ni, memang x best lah g genting..sebab tak leh nak main banyak bende yang best2..just tengok sign kat atas tu jelah.. mencik tau! Suhu kat genting yang sangat2 sejuk.. menggeletar ok! bilik kami.,

ok lah bilik ni kan?
rm48 je..berbaloi pe?

time naik buaian.. fatin yang sangat2 takut..
bila dah 2 3 kali naik, baru die berani..

fatin with ayah..
time ni dah berani skit.. ;p


budak yang tak reti nak duduk diam.. ada je bende yang nak di buatnye.

sampaikan tiang ni pun die boleh buat tenpat main..

ummi juga harus posing sekaki kan..

budak yang belagak berani.. konon2 lah!

ni time tunngu turn ayah long fatin beli tiket.. kami hanya beli indoor ticket je.. sbb outdoor close!

siap posing duduk lagi kat atas lantai tu..

suasana…