My Lovely Followers

Google+ Followers

Showing posts with label geram. Show all posts
Showing posts with label geram. Show all posts

Monday, June 21, 2010

Templateku..

Salam..

uwwaaa... pening! pening!
templateku ntah jadi ape ntah..
dh godek2 macam2.. tp tetap x puas hati ni..

geramnye.. semua nye tak menjadi ni.
huarghhhhhhhhhhhhhh!

nak jadi gorila ke monster ni?


psst: result untuk Giveaway, aku update lambat skit ye.. bz lah!
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Saturday, May 15, 2010

Ho yeah!!! Streamyx line sudah OK!

Salam..

Alhamdulillah... akhirnye Line Streamyx kat umahku dah Sihat walafiat....

Itu pun lepas beberapa kali buat komplen..
Dan semalam, di sebabkan aku terlampau hangin sebab tak ada langsung pembaik pulihan di jalankan.. Akhirnye, aku sendiri yang buat komplen..
Before2 ni adik aku je yang komplen..bukan sekali buat tau, banyak kali dah dia komplen.

Semalam masa aku komplen tu, memang tahan sabar lagi..
Tak ada lah nak marah2 pun..
cuma aku cakap dengan sangat2 tegasnye..
dan buat pertanyaan macam2 sampai dia pun agaknye tak dapat nak jawab..ekekeke..

dia hanya jawab " pihak kami sedang buat" tu je.. angin betul ngan jawapan tu..
Aku hangin sebab, jiran2 aku yang lain semua tak ada masalah streamyx.. umah aku je..

Dan petang semalam, baru dorang datang betulkan..
So, memang sah lah, selama kami komplen beberapa hari ni, dorang tak ada ambil apa2 tindakan pun.
Dan proses untuk baiki pun tak lama mana.. kejap je.
Berapa minit dah settle, tapi tak tau kenapa dorang boleh tunggu seminggu untuk datang repair..
aishhh... sabr je lah!

Sekian dulu...
dah 2 entry lepaskan geram ni..
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, March 5, 2010

Kenapa aku geram??

Salam..

Sory lah ye.. semalam perasaan dah jadi sangat2 panas! mendidih sampai tahap DEWA.. sampai keluar semua.. bahasa pun tak secantik blog ni dah.. semua gara2 puting beliung dah masuk dalam badan pastu meletup.. meletup plak dalam blog ku yang indah permai ni.. Siannye blog ku.. sory ye..

Ok lah, entry ni kesinambungan kes aku geram semalam.. dan sampai hari ni pun masih lagi geram dan sakit hatinye.. Semua ni pasal CONSENT letter rumah yang aku sedang beli ni.. bukan pasal consent letter je, tapi pasal semua yang melibatkan pembelian rumah ni lah.. geram je kalau nak di ingat2kan lg..

Untuk pengetahuan semua, aku sedang dalam proses membeli rumah.. skang ni dah masuk part tukar nama dah.. tak silap dulu penah aku keluarkan entry pasal aku nak beli umah ni dan beberapa masalah yg timbul.. masa tu aku tak boleh nak cancel pembelian sebab sayangkan duit booking yang dah terbayar pada agent penjual tu sebanyak RM1000, so aku tunggu jugalah sampai pembeli tu settle kan masalah die yang melibat kan grant of probate ( surat wasiat dr mahkamah). Aku beli umah ni dari bulan 3 tahun 2009 masa tu tengah sarat pregnant, sampai anak aku dh keluar pun x settle2 gak..

Bulan 10 tahun lepas, akhirnye masalah owner tu settle, dan aku pn mula lah buat loan.. bulan 11 aku dah settle sign semua aggrement bank + lawyer bank, bulan 12 aku sign SNP dan sepatutnye bulan 1, lawyer owner tu dah anta application tuk dptkan consent letter yg mana sepatutnye bleh kuar dlm masa sebulan dan paling lama 3 bulan (tu pn kalu de masalah), so memandangkan part aku settle dan x de masalah, dalam hujung bulan lepas aku try ler call lawyer psl consent letter ni, die kate x kuar lg.. so aku call lawyer owner, tp cam kerek2 je ngan aku.. aku sabar lg, aku mintak no rujukan dan call pulak ke land opis nk tanye psl CL tu, dorg kate dah siap. Pastu aku call lah lawyer owner n bg tau dah siap CL tu, die kate ok n remind aku "pape hal u jgn call kami, suh soliciter u call".. eee angin je aku rasa, dah lah aku tolong kerje korang, pastu nk marah aku plak..

ok, tu dah settle.. n then semalam, aku call lg lawyer tanye CL tu sebab aku rs CL tu patutnye dah sampai kt tangan aku dah minggu ni.. tp lawyer aku kate, lawyer vendor tu x anta lg.. aku pn dh angin gak ler, tp still tahan sabar lg.. b4 aku call lawyer vendor tu aku call lg land opis nk pastikan yg CL tu ade atau x, org tu kate still x collect by that lawyer lg. So aku pun call lg lawyer vendor tu n tanye nape x g collect CL lg?? bila nak g collect?? kan dah keluar last week??.. n die bleh ckp.. "i x boleh jwb Q u" anything, u refer ngan lawyer u.. aku pn ckp lah " eh i as a purchaser, nape i x leh nk tanye psl bende ni" lg pun its an urgent matter" n bla2... pastu die senyap n terus letak phone.. aku pun apa lagi, angin lah satu badan.. mmg dh x leh nk sabar dah n terus aku letupkan kat company lawyer aku.. pastu lawyer aku tu plak xde, phone x pick up bagai.. aku hanye dpt ckp ngn asistant die je.. akhirnye.. lawyer aku call balik n bgtau yg that vendor's soliciter akan collect secepat mungkin.. aku siap bagtau yang aku nk bende tu sampai kat tangan aku ARINI.. eeeee angin aku di buatnye!

Fakta yg buat aku geram -
1- sebab kes ni dah lama giler dari bulan 3 tahun lepas sampai bulan 3 tahun ni ( dah setahun tau!)
2- lawyer yang sangat lembab buat kerje..
3- lawyer vendor yang saja buat kerje main2
4- kalu bab payment (10%deposit), bukan main cepat dorg suh aku byr.. bukan skit tau, makan belas2 ribu.
5- dah lah aku tolong follow up kat land opis tuk dorg, tp x appreciate langsung
6- si referer lawyer vendor yang kerek! agaknye cokia punye lawyer firm kot.

-Sekian-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, March 4, 2010

Aku sedang geram tahap gaban ni!

Salam..

Aku tengah geram ni!
eeeeeeeeeeeeeeee geramnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
bencinyeeeeeeeeeeeeeeeee
geram!!!!!!!!!!!
gerammmmmmmmmmmmmmmm!!

kalu ikutkan hati nak je aku pegi bom opis lawyer tu! dah lah buat keje lembab! nak mampus ke????????????????/ arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!! gerammnye aku..

korang ni, cuba lah profesional sikit!!!!!!!!!!!!!!!! buat kerje tu cepat2 lah sikit...
Yang korang nk tangguh2 kan bende yang dah siap tu buat ape??
tau tak aku dah lama tunggu ni...............
bencinyeeeeeeeeeeeeeeeee..

dah lah aku dah tolong follow up kan!
dah siap pun! pegi lah ambik! yang korang x pegi2 lagi nape?????????????????

bangang!

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee rasa nak maki je lawyer opis tu!

Kalau tak sampai gak consent letter aku dalam minggu ni........... aku sue korang!

-ayat aku kasar skit untk entry kali ni.. sebab aku GERAM!!!!!!!!!!!!!!!-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, October 23, 2009

Geram!

Salam..

Adoiyai!! lotih den..

Aku ni baru je lepas selesai siapkan dekorasi showroom untuk launching MYVI L.E esok.. aduh, penat tak terhingga.. sampai tak tahu nak kata ape.. nama je ada staff lelaki yang ramai (13 orang), tapi sorang pun tak reti nak berikan pertolongan.. jangan kan kata nak beri pertolongan.. Nak tanya kabar kami yang 2 3 kerat pompuan yang tengah lintang pukang, tonggang tonggeng terbalik buat kerja ni pun tidak.. sebabnya?? takut kudrat si staff lelaki ni di gunakan.. dalam kata lainnye, dorang ni memang pemalas dan tak ada langsung sifat nak membantu.. buat sale reti, tapi nak siap kan showroom sendiri untuk jemput pelanggan sendiri pun tak nak buat.. eeee....ggggrrrr..gerammmmmmmmmmmmm nye akuuuuuuuuuuuuuu!!

AKU NAK RESIGNNNNNNNNNNNNNNNNNN AR CAMNI!! TENSION WEHHHHHHHHHHHHH!!

Dah abis siap kan dekorasi, kene plak buat keje yang dah berlambak tunggu niiiiiiiiiiiiiiii eeeeeeeeeeeeeeeee sakitnye hati aku!
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, October 22, 2009

lepas geram ke??

Tengok lah si kecik ni.. dalam diam die lepas geram kat katil aku.. abis lah koyak rabak..
Mulanya aku ingat kan fatin tengah main dengan toys die..sebab senyap je kan.. aku pun buat dek je lah.. lama gak aku perhati kan die senyap je kat atas katil.. rupanye.. ni yang die buat..

Tengok ni, dalam diam die mengerjakan cover kepala katil kami.. cover plastik ni memang sengaja aku tak tanggal kan dari katil sebab rasanya tak mengganggu tidur kami pun.. tak sangka pulak si kecik ni pulak yang rajin sangat tolong koyak kan??? emm...fatin..fatin..
tengok tu.. agaknye die suke sangat dapat tarik plastik tu..sampai aku ambil gambar die pun, die tetap x perasan.
agaknye dah terlalu geram sangat.. terus die tarik palstik tu sampai tercabut..

tak cukup sebelah tangan, die guna lagi sebelah tangan die untuk tarik plastik tu.. dan akhirnye, terkoyak besar lah plastik dari kepala katil tu...aduh hai anak.. macam2 perangai lah awak ni.

ni muka lepas die perasan yang aksi die sedang lepaskan geram di rakan oleh umminya.. emm muka x bersalah ye! siap lah lepas tu kn..
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

.Advancd Joint Health Complex (1) #ShakleeEffect (4) agama (1) Air selusuh (1) Ajht (2) AJHT shaklee (1) aktiviti (7) Alfalfa Shaklee (3) angpow (3) Artis (1) award (8) B Complex (2) baby (7) Bancuhan Performance drinks (1) Basic H (1) Bau badan (1) bau mulut (1) Bawang putih (1) Bayi (1) Bebelanku (114) berpantang (5) Berpuasa (2) Bersyukur (1) birthday (16) blogger (4) blogku (1) bonus (3) Bonus Shaklee (2) breastcanser (1) Breastfeeding (2) Buang angin (1) Buasir (1) Cara nak banyak kan susu (2) Cara Simpan susu badan (1) Carotomax (1) Cedera Lutut ACL (1) Cekodok bilis (1) check up baby (4) chew c (1) chew vitalea (2) Chewable vita c (2) Chinch Shake Shaklee (1) Cinch Shake (1) cita-cita (1) Collagen Powder Shaklee (5) Conference Global (1) confinement set (2) contest (31) control Berat ketika hamil (1) CoQ health Shaklee (1) CoQ10 (1) cramps (1) cuaca (2) Cyst (1) Darah Tinggi (1) decoration (1) Demam Kuning (1) detoks (1) Dhuha (1) Diabetes (2) dinner (1) DIY (1) Doa (1) Doa Ramadhan ke 8 (1) Eizmierah Mumnbabyshop (1) Emas (1) ESP dan Cyst (1) ESP Shaklee (7) Fadia (1) Fadiah (22) fatin (75) free trip shaklee (5) Garlic Complex (1) Garlic shaklee (1) Gastrik (1) gastrik dan shaklee (1) geram (6) Giveaway (22) Gla (1) GLA Complex (1) GLA OFFER (1) Gout (1) Gout dan Shaklee (1) hadiah (8) harga emas terkini (1) help (1) Herbal Blend Cream (1) Herblax Shaklee (3) Hubbyku (6) iklan (4) info (24) insuran (1) IT (1) Italy (2) jalan2 (17) Jantung (1) Jaundice (1) Jaundis (1) Jerebu (1) Join Ahli Shaklee (3) kad (1) Kanser (2) Kanser Pankreas (1) KANSER PAYUDARA (1) Keahlian shaklee (2) Kebaikan Vivix (2) kehamilan (12) Kejadian (3) kejayaan (2) keluarga (3) Kempis Perut (1) Kenapa vivix mahal (1) Kencing Manis (1) kesihatan (13) kisah (6) Kisah motivasi (1) Kolesterol (1) Kombinasi set (1) Kombinasi Set ESP (1) komen (1) krim Herbal Blend (1) Kronologi kelahiran (3) Kurma (1) Kurus (1) Lappyku (1) Lecithin Shaklee (1) Lenguh (1) Maher Zain (1) Majalah Wanita (1) MAK (1) Makanan (43) MAke up Remover Shaklee (1) Manfaat Bawang putih (1) Manfaat Garlic Complex (1) Manfaat menjadi ahli shaklee (1) Masakan (9) masalah berdengkur (1) Master Coordinator (3) MBP (2) Mealshake (2) melancong (1) Menu berbuka (1) Merokok (1) Migrain (1) mood (4) mothercare (1) Multivitamin (1) nilai emas (1) nuffnang (6) Nuffnang (3) nutriferon (1) Nutriferon Shaklee (1) Nutriwhite Make Up Remover (2) Nutriwhite Shaklee (2) Offer (2) Omega Guard (2) Omega Guard Shaklee (2) open day (1) open house (1) Ostematrix (4) OsteMatrix Shaklee (5) pampers (1) Pasu Bunga (1) Pelupa (1) penjawat awam (1) Penyimpanan susu ibu (1) Penyusuan (3) Peppermint Ginger (1) perayaan (1) Performance Drink (3) Performance Drink Shaklee (2) Performance Drinks Shaklee (1) permainan (3) pet pet (2) Petua (1) Phytocol shaklee (2) Pil Kalsium (1) poem (1) Pomo oktober (1) Power Pumping (1) Promo August (1) Promo March (1) Promo Oktober (1) Promosi (1) promote (1) puasa (3) puting luka (1) Q & A (1) Ramadhan (1) raya (8) Razzi ArMansur (1) resepi (8) Resipi Bancuhan (2) resipi masakan (1) Restoran (14) reunion (1) Reward Shaklee (2) rezeki (2) Ringtone (1) Rumahku (4) sabtu (1) Sakit (2) sakit kepala (1) Salam jumaat (1) sale (6) Sarapan (1) secret (1) Selulit (2) Selulit dan shaklee (1) Sengal (2) set berpantang (3) SET BERPANTANG ASAS (1) SET BERPANTANG OPTIMUM (1) SET BERPANTANG SHAKLEE (1) Set bersalin (1) Set Breastfeeding Shaklee (2) Set Buasir (1) Set Buasir Shaklee (1) set kanak kanak (3) Set Kesuburan (1) Set Milkbooster (1) Set nak hamil (1) Shaklee (45) Shaklee Halal (1) Sharing (1) Shopping (2) show (1) Sijil Halal Shaklee (2) Slimming (2) sok sek (1) song (3) Soy Protein Isolate Powder Shaklee (1) speck (1) SR Vita C shaklee (1) stamp (1) sukan (3) suppliment (1) Suppliment Shaklee untuk Gout (1) Suppliment untuk ibu hamil (2) susu ibu (14) Tag (2) Tak sihat (1) taman (1) tanamanku (1) Telinga berair (1) telinga bernanah (1) Terima kasih (1) Testimoni AJHT (1) testimoni Bcomplex (1) Testimoni Nutriferon (1) Tips (4) Tips berpuasa Ibu Menyusu (1) Tips Biznes (1) toksin (1) Travel (11) Tukaran wang (1) ulser (1) ulser mulut (1) ummi (3) ummi dan baby (10) Ummi dan fatin (9) Ustaz Don (1) Video Collagen (1) virus (3) vita C (1) Vitalea Shaklee (3) Vitamin (1) vitamin c (1) Vitamin C Shaklee (5) Vitamin E (1) Vitamin E Shaklee (1) Vitamin E untuk masalah berdengkur (1) Vitamin kanak-kanak (1) Vivix (4) Vivix Shaklee (4) wedding (4)
 
Copyright @ Iezmierah 2012 | Designed By Shahada Fauzi