Posts

Showing posts with the label cuaca

Alhamdulillah.. hujan..

Salam..

Gembiranya hati ni.. tiba2 muka bumi Allah ni di timpa hujan juga..
Dah lama rasanye tak hujan..
Panas je manjang kan..
tido malam pun terasa bahangnye..

Alhamdulillah.. syukur atas nikmat MU YaAllah...
Moga sejuk lah muka bumi ini selalu..

Hujan lah... selagi mahuMU...
Basahkan muka bumi ini..

Moga kita juga mendapat rahmatNYA..
amin...

Hujan yang lebat

Image
Salam..

Alhamdulillah, aku masih lagi dapat berentry harini..

Semalam, hujan memang lebat sangat. Mulanya masa aku keluar dari office, hujan dah reda skit.. x macam sebelumnye tu, lebat + angin memang kuat. Jadi, bila dh nampak reda tu, aku pn jalan je lah.. sampai je kat sungai buloh, hujan turun memang betul2 lebat lah.. dalam hati dah rasa takut yang amat sebab aku mmg dah tak leh nak tengok jalan kat depan.. yang nampak pun cuma lampu kereta orang depan je. Samapi kat area Bukit Rahman Putra, hujan makin menjadi2 plak lebatnye..+ angin yang memang kuat lah.. gerun pun ada masa tu. Dalam hati ni tawakal je ler.. hope tak de pape berlaku..

Dalam hujan yang lebat tu, lori plak banyak.. sebelah aku lori, depan aku lori.. lagi lah aku bertambah takut nak teruskan perjalanan, dalam hati tak abis2 lah aku mengucap, doa 'jangan lah jadi pape' .. dan akhirnye, aku amik keputusan utk stop dulu drive.. n terus masuk ke Petrol pump petronas.. kat sane, memang dah ramai yang stop. Maybe s…