My Lovely Followers

Google+ Followers

Showing posts with label contest. Show all posts
Showing posts with label contest. Show all posts

Friday, August 20, 2010

Dapur Chugie menang!!

Salam...
Syukur alhamdulillah, hari ni dapat buat 2nd entry..
semangat chugie dah kembalilah..
jaga2 lah korang ye..
supaya tak muntah dengan entry2ku ini..
ok2, ingat tak duluuuuuuuuuu...
aku penah war war kan dalam blog ni tentang food review by CATLINA..
dengan rasa gembiranye, aku telah menjadi PEMENANGnye!!!
rezeki..rezeki..

Tak sangka DAPUR CHUGIE ku ini mendapat tuah..
bukan lah kerana masakan atau makan2 yang aku posting kan,
tapi sebab aku telah terpilih melalui MR RANDOM sebagai yang BERTUAH!!
seronok sangat tau!
dan hadiahnya sangat2 lah menariknye...
ni ha, yang kat bawah ni..
buku chef wan..
tak sabar nak dapat dari catlina ni!

kepada catlina, terima kasih banyak2 sebab sudi buat food review lucky draw ni.
tak rugi join food review awak ni tau!
sekian dulu...
-chugie-

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, June 24, 2010

Pemenang GAku.. -Lucky Draw!

Salam..
Seperti yang telah di war2kan, cabutan bertuah telah pun aku lakukan,
memandangkan tiada peneka yang tepat untuk Go Go travel Giveawayku itu.
Makanye dengan rasa penuh kesyukuran dan gembiranya,
aku umumkan.. pemenang bertuah itu adalah..
*
*
*
*
*
jeng..
jeng..
*
*
*
*
*
*
*
*


NO 24 - iaitu, nieda....
tahniah! tahniah!!!!!
Dan dek kerana hatiku yang sangat baik ini,
ada 1 lagi cabutan bertuah aku telah buat tau!
pemenangnya adalah..........
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
No 17 - iaitu, kayyana...
sila beri Nama, alamat dan no talifon korang pdku ye..
boleh tinggalkan di entry ini,
atau boleh email ke zumizie@yahoo.com
sekian dulu... pada yang tidak bertuah, jangan putus asa ya!!
cuba lagi..
daaaaaaaaaaa
-chugie-

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Sunday, June 20, 2010

2nd Update My GA : List peserta & macam2 jawapan..

Salam..

ok2, 2nd update! Ini adalah antara peserta yang dah pun menjoinkan diri dengan jawapan mereka..

1) Anakanakku- Bukit Tinggi
2) Mamalyna - Bukit Fraser
3) Ibu Ayra - Pulau Pangkor
4) Zura - Bandung
5) Zai kulim - Bukit Tinggi
6) Ya Alya - Sentosa island
7) Mummy Qis - Bali
8) Nana - Cameron highlands
9) Anin - Langkawi
10) Syidasyakirin -Langkawi
11) Kura-kura - Cherating
12) Echa -Bandung
13) IzzatulIman - Pulau redang
14) AdyShariz - Kota kinabalu
15) eima - Medan
16) tiefazatie - Bandung
17) kayyana - Cameron highlands
18) My Lovely note - Cameron Highlands
19) Miko itu nana - Bandung
20) Fuadnis - Langkawi
21) iewa - Bandung
22) Mr yadayadayada - Bandung
23) maszmadi - Langkawi
24) nieda - Medan
25) syakila - Pulau Pinang
26) Rosilah - Genting
27) SoFiAhB - PD
28) illaFira - Kuching
29) izan cute - Phuket
30) yaya - Medan


emmm..macam2 jawapan adakan?? rata2 bg jawapan yg sama... pada yang tak join lagi,sila2 lah join... sebab hadiahnye dah ready! souvenir dari tempat percutianku.. x rugi kalau dapat tau!

Bukan key chain k.. but something valuebale.. ahahahah:)) yeke?? pada aku ler.. tak tau lah pada korang.

So, Hurry!! ada beberapa jam lagi sebelum masuknye jam 2:22PM 20/6/2010...

SEKIRANYA TIADA PENEKA YANG TEPAT, MAKA HADIAH ITU AKAN DI BUAT SEBAGAI LUCKY DRAW JE LER.. TUNGGU NEXT ENTRY UNTUK LUCKY DRAW ITU YE..


sekian dulu..
aku lah..chugie!
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, May 27, 2010

Pemenang My Giveaway!!!

Salam ....
Dengan Lafaz Bismillahirrahmanirrahim..
dengan ini, aku umumkan pemenang Iezmierah's Special Giveaway!!!
Sebelum tu, meh layan piccas dulu k...


yeah.. ini lah orang yang telah mencabut undi bagi kategori 2...
Sesi mencabut kertas yang pertama..

Ini yang kedua...

dan ini yang ke tiga...

Bukan mudah ye nak suruh budak ini pilih kertas2 tu.. memang bikin umminye fening lah!

Dan pemenangnye untuk KATEGORI 2 adalahhhhhhhhhh!!!!

taraaaaaaaaaaaaaa
*
*
*
*
*

NO 41 - Ezan
NO 31 - Zura
NO 19 - Cicakgirls

Dan bagi KATEGORI 1

Pemenangnya adalah!!!!
Taraaaaaaaaa!!!!!!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

MAMALIEYNA
LILY@MUMMYQISTINA
NAFIRAA
ZELLA
ENA

Dan aku dengan rasa sangat suka citanye nak bagi hadiah juga pada peserta PERTAMA!!
iaitu....
*
*
*
*
ANIS
Yang mana, anis juga merupakan antara penkomen dan sahabat yang sangat rajin datang komen dalam blogku ini..

Tahniah pada semua pemenang ye!!!
kalau ikut hati, nak bagi hadiah pada semua yang join GA ni..
tapi apakan daya.. rezeki ku sekadar sampai di situ je..

sila email:-
Nama penuh, nickname, alamat dan no tipon korang ye..
RE email : pemenang iezmierah's GA
ke: zumizie@yahoo.com

Pada yang tidak berjaya, teruskan lah melawat blogku ini..
sebab... aku akan buat kiraan2 lagi..
bila??
itu, x boleh kasi tahu..
kene kasi surprise!!
so rajin2kan lah diri anda untuk bertandang dan tinggalkan komen kat blog ni ye!

Terima kasih untuk semua....!!!

cheeerrrrsssss!!
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Saturday, May 22, 2010

..iEzMieRaH SPECIAL GIVEAWAY..

iEzMieRaH SPECIAL GIVEAWAY
Salam all...

Dengan lafaz Bismillahirrahmannirrahim...

Aku ingin menganjurkan satu giveaway!! yeay..

Giveaway ni adalah sempena menyambut kelahiran anakandaku Nur Fatin Adlina yang PERTAMA pada 11/05/2010...

Mulanye nak lah ajak kawan2 dalam alam blogger (especially yang selalu komen dlm blog chugie ni) join sambutan birthday fatin, tapi aku sure.. ramai yang agak susah nak hadir kan diri kan?? makanye.. aku anjurkan giveaway ini..

Dalam pada masa itu aku nak menghargai kawan2 blogger yang sangat rajin tinggal komen dan datang bertandang membaca dan melihat posting2 kucar kacir aku ni..

Ok lah, tak nak bebel pepanjang..

Ada 2 kategori..korang pilih je mana yg korang suke tau! Nak masuk dua2 pun boleh..

Kategori 1: Pengkomen tertinggi

- Kategori ni khas untuk kawan2 yang baik hati datang tinggal kan komen kat blog ni.. jadi aku akan buat kiraan berdasarkan komen2 yang telah korang tinggalkan dalam setiap entry aku tu dan pilih 5 orang yang paling banyak tinggalkan komen kat blog ni. (komen baru yang diletakkan selepas 1hb pada entry aku yang lepas2 (maknanye entry sebelum giveaway ini di keluarkan)tak akan di ambil kira ye..)

- Kiraan akan bermula dari 1/4/2010 - 22/5/2010 ( maknanye, siapa yang dah tinggal kan komen pd post2 yang lepas(entry yg aku buat sampai 30/4), dan tinggal kn komen before 1/5.. komen2 anda masih lagi di terima dalam kiraan.. Tapi siapa yg komen pd entry2 yg aku buat sebelum 30/4, dan tinggal kan komen selepas 1/5, TIDAK AKAN DI AMBIL KIRA.. paham x?)

- Jadi, pada yang nak masuk kategori 1 ni, korang masih ada peluang untuk tinggal kan komen untuk setiap entry aku lepas giveaway ni ok.. 1 entry, 1 komen je yang akan di ambil kira. kalu ada yg tinggal 2 3 komen dlm 1 entry tu.. aku kira 1 je lah kan.

***************

KATEGORI 2: Pengunjung Blog

Terbuka kepada SEMUA pengunjung blog ni.. , SERAMAI 3 ORANG BERTUAH AKAN DI PILIH (samaada melalui cabutan atau Mr Random)

Caranye, letak banner kat sidebar korang dan buat lah entry untuk promote giveaway aku ni.. ;p

JANGAN LUPA LETAK KATEGORI YANG KORANG PILIH YE...

GIVEAWAY INI AKAN BERAKHIR PADA : 22/5/2010 9:22 malam

************************************************************************************

Dah siap semua, sila lah tinggalkan komen berserta detail bawah ni dalam kotak komen entry giveaway ni:-

1- Nick name korang

2- Email address korang

3- Kategori yang korang pilih (1, 2 atau 1&2) please mention ya.. senang aku nak tengok

4- Link blog korang untuk entry promote giveaway aku ni..

Sekian..

selamat berkontest!! and good luck!!

chugie

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, May 18, 2010

Are u addicted to Blogging???

Salam...
Korang semua!!
Adakah korang sangat2 addicted to blogging???
aku dah cuba!!!
nak tau ke korang tu addicted atau tidak??
Jom try quiz ni!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Lets101 - free online dating

cheeeerssssssssss!

-chugie-

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, March 19, 2010

Sleeping Cutie Contest

Kali ni join contest yg very cute ni.. nak tau kenapa aku letak contest ni dalam BEST blog aku?? sebab ada lagu dodoi yang aku buat khas tuk fatin.. biasanye memang guna lagu ni pun bila nak dodoi fatin tido.. tp ubah skit je, untuk entry contest ni..

Gambar yang aku pertaruhkan adalah gambar bawah ni..




Nama Anak : Nur Fatin Adlina bt Mohd Fahmi Tarikh Lahir: 11/05/2009
Email : zumizie@yahoo.com

-Gambar ni aku ambil masa Bloggers gathering day aritu, masa ni fatin dah kepenatan sampai terlena dalam pelukan aku.. dan aku pulak tak sedar yang fatin dah lena di ulit mimpi time tu,sedar2 je die dah senayp sepi.. n aku pun ape lagi kan, terusssssssss snap pic die. eheheh

ok, lagu dodoian yang selalu aku guna untuk tidurkan fatin adalah dari lagu as-syifa', penjaga fatin pun gunakan lagu ni jugak.
So, aku amik rangkap pertama yang awl tu je ye.. dan sambungannya aku buat sendiri..
'Allahhumasolli a'ala Muhammad..
Moga anak ummi sentiasa se..la..mat.."

& lagi satu aku suke nyanyi kat fatin lagu ini, (rentak lagu 'air pasang dalam' , kalu nak nyanyi ikut rentak tu ye..)
'Ummi Sayang fatin, fatin sayang ummi..
Fatin sayang ummi.. ummi sayang fatin.."
(vice versa)

Sekiranya kawan2 semua ada yang berminat nak menyertai contest ini, sila klik SINI
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, March 3, 2010

Chugie's contest corner

Salam penuh keceriaan semua, seperti mana aku yang sedang ceria ni!

Yeah.. akhirnye dapat gak buat another blog khas untuk penyertaan contest.. so len kali senang skit nak join2 contest ni.. tak yanh nak campur adukkan dengan contest iezmierah.. hope blog ni bleh bertahan dengan jayanye..

Sesape yang nak follow blog contest corner aku ni, meh ler.. kat sane de senarai semua contest yang dah aku masuk.. mane tau korang blum masuk contest tu kan, so bleh lah singgah datang ziarah kat sana ek.. Di samping menambah kan blog list korang!

Best sangat dah de blog khas untuk penyertaan aku dalam contest!
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, March 2, 2010

Ainin's Mini Giveaway

Salam..

Bismillahirrahmanirrahim.. Nak join giveaway lagi..


Terjumpa giveaway ni dari blog teman, iaitu Wansteady.. ish, x abis2 kan ber contest aku ni.. emm mengisi masa lapang.. ahahah.. lagi pun dah sampai saat2 akhir ni.. so baik join contest ni cepat, mane tau tuah ku lagi eheheheh..

Kalau korang nak turut serta, jom ke link Ainin ni..
Tarikh Akhir penyertaan pada 3 Mac 2010..



Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, March 1, 2010

Kami : 1st Giveaway

Salam..

Jom join giveaway KAMI...



Ini adalah Giveaway combine aku yang pertama.. giveaway ni di anjurkan oleh KAMI.. share contest antara aku dan kawan2 aku..
Untuk maklumat lanjut berkenaan contest ni, boleh lah terus dapatkan keterangan di blog ZURA
JOIN RAMAI2 k... Hadiah pun sangat2 menarik!...
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, February 25, 2010

Dini's Giveaway

Salam..



Now, aku nak join giveaway by Dini ni..









Sebenarnye secara tak langsung je ni terjumpa blog Dini ni.. iaitu melalui Geng blogger.. bila tengok je title entry pasal giveaway, terus lah aku klik.. n bila ke blog nye.. memang sangat tertarik, dengan layout yang cukup tenang dan sempoi je.. Sempat juga baca entry2 si dini ni dan tinggal kan jejak supaya die pun boleh lah buat lawatan kunjung balas kat blog aku.. :D

Ok lah, syarat2 untuk giveaway ni sangat mudah, dan tak payah tensi2 nak buat entry.. kalau korang berminat, sila lah klik pada title atas banner tu ye..

Tarikh tutup penyertaan pada 31/3/2010

Moga kali ni menang lagi.. amin..

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, February 23, 2010

Gift from Momma's Dough giveaway..

Salam...

Yeah.. aku menang giveaway lagi.. kali dari momma's dough's blog plak.. aku antara yang berjaya pick counter no yang di minta.. alhamdulillah, memang rezeki di tahun 2010 agaknye..

So sebagai hadiahnye.. die telah memberi ini pada pemenangnye.. best sangat lah sebab dapat cupcakes & tart free.. sedap plak tu..

Untuk hadiah ni, aku kene ambil by hand dari tuan punye blog tu.. jadi, die dah set date n time pada hari ahad untuk jumpa di Petrol pump Caltex Bdr Baru Sg Buloh.

From Momma's Dough..

dapat 2 kotak lagi ko.. cup cakes & tart..
see.. banyak kan?? berbaloi2...
ini lagi..kenyang kami makan semua ni di hujung minggu aritu..
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, February 19, 2010

CONTEST!!! : If I Were A Millionaire


Salam.. join contest lagi.. hahaha... ni aku dpt dari blog FATIN.. Untuk teman yang nak join, moh click SINI

ok, kalau lah ditakdirkan Allah aku dapat 1 Juta ni... akan aku...

1. Simpan duit tu dalam bank dulu... sambil pikir2 nak buat apa..
2. Nak settlekan hutang piutang sambil bajet2 nak buat bende lain..
3. Nak derma skit duit tu Pada adik Ammar yang skang ni tengah sakit.. dan pada mana2 yang aku tau sedang minta derma..
4. Nak renovate rumahku supaya lagi cantik dan lebih selesa..
5. G bercuti2 ngan semua family aku + family hubby ( sponsor by me using that money!)
6. ambil skit dari duit tu untuk invest kat mana2 bank yang buat investment..
7. Gunakan pada jalan yang betul insyaallah... dan yang las sekali
8. Simpanan hari tua.. kat tabung haji + mengerjakan haji beramai2 dengan family.. syoknye lah

Aduhai impian... akan tercapai kah impian aku ni??? doakan aku ye wahai teman...
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

BABY CUTES COLLECTION GIVEAWAY

Salam... meh join contest lagi..
Tadi g jenjalan ke blog wansteady tales.. so terlihatlah contest ini.. kalu teman semua nak join, jom ke SINI

Selain join contest, boleh jugak cuci mata tengok produk2 yang di jual oleh empunye kedai... cantik2 u.. aku pun suke gak tengok barang2 kat sana.
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, February 17, 2010

Disini hatiku ::my 1st Giveaway::

Salam..

Okies..nak join contest lg ni.. tolong jangan muntah ye.. suke2 join je.. nak meramaikan peserta dan support kawan2 blogger...

Syarat2 berkenaan giveaway ni boleh lah di dapati di disinihatiku

Penganjur menganjurkan contest ni sebagai satu penghargaan kepada teman2 blogger beliau.. i like her background blog. very the ceria ko..meh ler join same wei..

WISH ME LUCK YA!!
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Menang contest Pampers4Free

Salam...

Alhamdulillah.. rezeki anak kot.. Memang tak sangka sangat yang kami dapat menang contest ni.. mulanye dah de pemenang, tup..tup.. ada antara pemenang tu tak respond n collect hadiah.. makanye jadi lah rezeki kami..

apa pun terima kasih tak terhingga pada puan penganjur iaitu WANSTEADY.. memang steady lah awak ni hehehehe... dan tak lupa juga pada sponsor2 hadiah yang sudi memilih kami sebagai pengganti pemenang contest ni..

Sila2 lah buat lagi contest dan jemput2 lah saya ye.. insyaallah.. akan men'join'kan diri dalam contest yang di jemput tu...

Terima kasih tak terhingga pada imah, sebab beritahu yang aku menang contest tu.. cayang ko! hehehehe.. :D
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, February 12, 2010

Join our Diaper Cupcakes Giveaway

Salam..

Join contest lagi...

I choose the category 2) Diaper Cupcakes for Toddlers ( 1 - 2 y.o)
The slogan :---->

"I would love to win the delectable diaper cupcakes from TWINKY WINKY STARS (TWS) because... when the 1st time i see the product there, i feel so twinky winky wink, coz it so unique, creative and very beutiful, and am sure.. those who are see the way it present there.. may say the same as me and ofcoz, i really want it one for my lil girl for FREE ya! heheheh" jokes--

For more info, please klik HERE .
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

BoNDa's 1st Giveaway - Contest: Anugerah Terindah

Salam..

Now nak join lagi contest.. kali ni anjuran Bonda ni..




Untuk tahu lebih lanjut tentang syarat2 penyertaan contest ni, sudi lah kiranya kalian yang nak join tu bertandang ke blog beliau.. just klik kat title banner atas tu.. senang je pun syarat2nye.. kcang goreng je! Kalu rasa malas nak klik title tu, klik je SINI

Memandangkan sebelum ni aku pernah buat entry mengenai detik melahirkan babyku ini - Nur Fatin Adlina - maka, mudah jugalah kerjaku kn??

Ini lah ceritanye...

Detik itu..

Aku pasti setiap orang yang pernah merasai saat melahirkan anak tentu mengalami berbagai-bagai pengalaman, dan bukan semua akan melalui detik yang sama. Begitu juga dengan aku. Tiap apa yang kita impikan dan harapkan bukan selalunya akan kita dapat. Segalanya sudah menjadi ketentuanNya. Cuma, nasihat aku.. pada yang akan melalui DETIK ITU, siap kan diri dan lengkapkan diri dengan segala yang ada dan paling penting sekali jangan pernah lekang bibir ni mengungkap kalimah Allah lelebih lagi bila dah nk sampai waktunya.. pada aku, tu je yang dapat membantu kita bila dah berada dalam DETIK ini..

Ok, bercerita tentang detik itu, aku telah di arahkan oleh doktor utk masuk wad pada pagi isnin 11.05.2009, selepas seminggu dapat MC dari doctor untuk menunggu bukaan seterusnya selepas bukaan rahim aku hanya 2cm sebelumnya, dalam seminggu tu memang tak ada langsung tanda2 nak bersalin, sakit pun tak rasa (aku siap berjalan sakan lagi di saat akhir nak bersalin tu). Jadi pagi isnin tepat jam 8.45pg aku dah admit dlm wad. Bosan giler time tu ditambah dengan rasa berdebar dan persoalan yg mmg bermacam2 dalam kepala ni, almaklumlah, ni adalah pertama kalinya aku menghadapi detik2 ni. Jadi, byk sgt bende yang menjadi tanda tanya dalam otak aku ni. Dalam kepala ni cuma nak tau, induce tu mcm mane? ape rasenye? sakit ke? sakit sangat ke? pas tu kena buat ape dan macam persoalan lagi lah yg menghurungi benak aku ni. Lepas makan tengah hari nurse masuk kan ubat utk buang air besar, dan selepas tu die masukkan pula air (induce) utk buat contraction sebab aku langsung tak rasa contraction. Jam 3 ptg doc Ratna datang untuk cek bukaan dan masa tu dah de bukaan dalam 3cm, selepas tu baru lah doc ratna pecahkan air ketuban aku..time tu x rasa sakit lagi, tp contraction dh semakin kuat, air ketuban plak memang banyak giler.. sampai doc ratna pun terkejut gak. Tak lama lepas tu bukaan semakin banyak, dari 3cm dah ke 5cm, lepas tu 6cm, 8cm dan masa ni aku terus di bawa ke labour room.. sampai je dlm bilik tu, bukaan dah cukup 10cm, doc pun dh sedia utk proses seterusnye.Masa ni aku sendiri pun tak tahu nak gambarkan rasa tu.. Rasa sakit nk bersalin, tapi lebih kepada rasa sakit nak membuang air besa.. bila sakit tu mula menekan dan buat aku rasa nak meneran mcm membuang air besar, doc minta aku teran.. puas lah aku meneran, tapi tak muncul2 juga baby aku ni.. dah puas cara meneran, doc try buat vacuum dan forsep utk bantu aku keluarkan baby secara normal, masa ni aku tak rasa sakit yang amat2, cuma aku lebih kepada rasa nak membuang. Tapi malangnya cara ni pun x membantu langsung..jadi doc amik keputusan untuk buat pembedahan memandangkan aku pun dah nyawa2 ikan sebab meneran lama sangat, dan sakit tu dah mula terasa yang amat2.. jadi akhirnya, aku di bedah..

Masa nak tunggu utk jalani pembedahan tu, rasanya ini lah sakit yang paling sakit sekali aku rasa, perasaan aku time tu.. tak yah lah nak cerita.. tuhan je yang tahu. Tak lama lepas tu, aku di bius separuh badan, hubby tetap setia menjadi peneman masa dalam dewan bedah tu. Walaupun aku sedar masa pembedahan dijalankan, tapi aku memang tak sanggup nak tengok keadaan masa tu. Hanya hubby je yang berani utk lihat keadaan aku masa di bedah tu, sempat juga lah aku tengok air mata die menitis bila baby selamat di keluarkan.. Rasanya masa untuk keluarkan baby dari perut aku tak amik masa yang lama, tup tup aku tengok nurse dah bawak anak aku kat sebelah, montel yang amatlah baby aku ni. Doktor Ratna siap boleh berseloroh lagi, katanya patutlah anak awak tak nak kuar ikut pintu, pipi die tembam sangat, tersangkut kat tulang pinggul heheheh.. Sempat lagi doc ni melawak time2 macam ni.

Alhamdulillah, semuanya selesai dan selamat dah.. tak kisah lah bersalin normal atau cezer, yang penting anak yang dilahirkan tu sempurna dan sihat. Walaupun hasrat nak bersalin secara normal x kesampaian, tapi semangat untuk rasa bersalin secara normal untuk masa akan datang tu tetap ada dalam diri aku. Sebelum ni aku banyak gak dengar cakap2 org, bila lepas melahirkan, perasaan takut utk bersalin lagi tu jadi lebih tebal. Tapi, aku tetap nak rasa detik tu lagi, walaupun dalam diri ada rasa sedikit takut. Sebabnya, nikmat ketika mengandung dan bersalin tu memang terlalu sukar nak di gambarkan. Apa pun, kepada yang belum merasai detik tu, korang jangan lah takut.. selalu ingatkan diri yang ALLAH sentiasa di samping kita walaupun suami tak ada masa saat melahirkan tu, dan pada yang dah merasai apa yang aku rasa, aku solute korang.. bukan senang nak buat sume ni kan??? pengalaman yang memang terlalu berharga dan terlalu besar nikmatnye. Moga kita mendapat hikmah di sebalik segalanya ni.

Ini lah baby fatin ku itu.. masih hot lagi masa suami saya snap gambar new born die ni.. kalu tak silap x sampai sejam lepas nurse bersihkan badan die..

Bila tengok gambar ni, terasa feel masa 1st time jadi ummi... emm tak tau camne nak di ceritakan.. sangat2 manis..

ini aku dan fatin...

Sekian dulu..
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Saturday, January 23, 2010

Pemenang tuk "Siapa nak hadiah"

Salam...

ok....... aku nak umumkan pemenang nye.... jeng..jeng..jeng....!!!!


PEMENANGNYE ADALAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH


*

*

*


*

*


*

*

*


FARA8979

DAN

ZH-ENA

Pada korang berdua yang tertera namanye diatas, sila beri kan nama, alamat dan no talipon untuk urusan penghantaran hadiah ke tepat korang ye... kalu nk private, sila email kan ke email address aku di zumizie@yahoo.com. kalu x nak di private kan maklumat yg aku minta korang tu, bleh lah di letakkan di bahagian komen sahaja..

Hadiahnye aku belum lg finalize, so korang tunggu je lah hadiah aku tu...insyallah..

OK korang, ini lah hadiah yang aku belikan untuk suami ku yang terchenta............. ala, yang aku terkejar2 semalam duk pi beli kat The Curve tu.. ha.. ini lah bendenye..

bungkusan yang di bungkus dari kedai tu..

PERFUME ARMANI MANIAC TUK HUBBY!


dan aku juga dapat voucher bawah ini berjumlah RM20 sebab beli lebih dr RM150

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, January 15, 2010

Sapa nak hadiah??

Salam semua...

Korang nak hadiah tak?? meh tolong aku!

AKU SEDANG PENING KEPALA NAK MENCARI HADIAH APA YANG SANGAT2 BAGUS, SPECIAL, BERBALOI2, DAN TAK TERLALU MAHAL UNTUK AKU HADIAHKAN KEPADA HUBBYKU NANTI, SEMPENA HARI LAHIRNYE YANG BAKAL TIBA JANUARY NI..
JADI AKU AMAT2 LAH MENGHARAPKAN IDEA2 YANG BERNAS DARI SEMUA TEMAN2 BLOGGER YANG SINGGAH MENJENGAH KE BLOG KU INI UNTUK BERI IDEA HADIAH APA YANG NAK AKU BELIKAN UNTUKNYE NANTI..

Cara die senang je.. KORANG BOLEH BAGI 2 SUGGESTION HADIAH BIRTHDAY UNTUK HUBBY AKU..

PADA SUGGESTION HADIAH YANG AKU BERKENAN DAN AKU PILIH TU, ORANG TU PUN AKAN AKU BERI HADIAH JUGA.. HADIAH UNTUK KORANG PUN AGAK BERBALOI2 YE..

KORANG BOLEH SUGGEST SAMPAI TARIKH INI : 17-1-2010, SELEPAS DARI TARIKH NI, TAK AKAN DI LAYAN..
HANYA 2 ORANG PERTAMA YANG BERJAYA BAGI SUGGESTION HADIAH YANG TERPILIH JE YANG AKAN AKU PILIH SEBAGAI PEMENANGNYE..
so, cepat lah tolong aku cari hadiah yang sesuai tuk hubby's birthday!!!
JASA KORANG AMAT AKU HARGAI!!
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

.Advancd Joint Health Complex (1) #ShakleeEffect (4) agama (1) Air selusuh (1) Ajht (2) AJHT shaklee (1) aktiviti (7) Alfalfa Shaklee (3) angpow (3) Artis (1) award (8) B Complex (2) baby (7) Bancuhan Performance drinks (1) Basic H (1) Bau badan (1) bau mulut (1) Bawang putih (1) Bayi (1) Bebelanku (114) berpantang (5) Berpuasa (2) Bersyukur (1) birthday (16) blogger (4) blogku (1) bonus (3) Bonus Shaklee (2) breastcanser (1) Breastfeeding (2) Buang angin (1) Buasir (1) Cara nak banyak kan susu (2) Cara Simpan susu badan (1) Carotomax (1) Cedera Lutut ACL (1) Cekodok bilis (1) check up baby (4) chew c (1) chew vitalea (2) Chewable vita c (2) Chinch Shake Shaklee (1) Cinch Shake (1) cita-cita (1) Collagen Powder Shaklee (5) Conference Global (1) confinement set (2) contest (31) control Berat ketika hamil (1) CoQ health Shaklee (1) CoQ10 (1) cramps (1) cuaca (2) Cyst (1) Darah Tinggi (1) decoration (1) Demam Kuning (1) detoks (1) Dhuha (1) Diabetes (2) dinner (1) DIY (1) Doa (1) Doa Ramadhan ke 8 (1) Eizmierah Mumnbabyshop (1) Emas (1) ESP dan Cyst (1) ESP Shaklee (7) Fadia (1) Fadiah (22) fatin (75) free trip shaklee (5) Garlic Complex (1) Garlic shaklee (1) Gastrik (1) gastrik dan shaklee (1) geram (6) Giveaway (22) Gla (1) GLA Complex (1) GLA OFFER (1) Gout (1) Gout dan Shaklee (1) hadiah (8) harga emas terkini (1) help (1) Herbal Blend Cream (1) Herblax Shaklee (3) Hubbyku (6) iklan (4) info (24) insuran (1) IT (1) Italy (2) jalan2 (17) Jantung (1) Jaundice (1) Jaundis (1) Jerebu (1) Join Ahli Shaklee (3) kad (1) Kanser (2) Kanser Pankreas (1) KANSER PAYUDARA (1) Keahlian shaklee (2) Kebaikan Vivix (2) kehamilan (12) Kejadian (3) kejayaan (2) keluarga (3) Kempis Perut (1) Kenapa vivix mahal (1) Kencing Manis (1) kesihatan (13) kisah (6) Kisah motivasi (1) Kolesterol (1) Kombinasi set (1) Kombinasi Set ESP (1) komen (1) krim Herbal Blend (1) Kronologi kelahiran (3) Kurma (1) Kurus (1) Lappyku (1) Lecithin Shaklee (1) Lenguh (1) Maher Zain (1) Majalah Wanita (1) MAK (1) Makanan (43) MAke up Remover Shaklee (1) Manfaat Bawang putih (1) Manfaat Garlic Complex (1) Manfaat menjadi ahli shaklee (1) Masakan (9) masalah berdengkur (1) Master Coordinator (3) MBP (2) Mealshake (2) melancong (1) Menu berbuka (1) Merokok (1) Migrain (1) mood (4) mothercare (1) Multivitamin (1) nilai emas (1) nuffnang (6) Nuffnang (3) nutriferon (1) Nutriferon Shaklee (1) Nutriwhite Make Up Remover (2) Nutriwhite Shaklee (2) Offer (2) Omega Guard (2) Omega Guard Shaklee (2) open day (1) open house (1) Ostematrix (4) OsteMatrix Shaklee (5) pampers (1) Pasu Bunga (1) Pelupa (1) penjawat awam (1) Penyimpanan susu ibu (1) Penyusuan (3) Peppermint Ginger (1) perayaan (1) Performance Drink (3) Performance Drink Shaklee (2) Performance Drinks Shaklee (1) permainan (3) pet pet (2) Petua (1) Phytocol shaklee (2) Pil Kalsium (1) poem (1) Pomo oktober (1) Power Pumping (1) Promo August (1) Promo March (1) Promo Oktober (1) Promosi (1) promote (1) puasa (3) puting luka (1) Q & A (1) Ramadhan (1) raya (8) Razzi ArMansur (1) resepi (8) Resipi Bancuhan (2) resipi masakan (1) Restoran (14) reunion (1) Reward Shaklee (2) rezeki (2) Ringtone (1) Rumahku (4) sabtu (1) Sakit (2) sakit kepala (1) Salam jumaat (1) sale (6) Sarapan (1) secret (1) Selulit (2) Selulit dan shaklee (1) Sengal (2) set berpantang (3) SET BERPANTANG ASAS (1) SET BERPANTANG OPTIMUM (1) SET BERPANTANG SHAKLEE (1) Set bersalin (1) Set Breastfeeding Shaklee (2) Set Buasir (1) Set Buasir Shaklee (1) set kanak kanak (3) Set Kesuburan (1) Set Milkbooster (1) Set nak hamil (1) Shaklee (45) Shaklee Halal (1) Sharing (1) Shopping (2) show (1) Sijil Halal Shaklee (2) Slimming (2) sok sek (1) song (3) Soy Protein Isolate Powder Shaklee (1) speck (1) SR Vita C shaklee (1) stamp (1) sukan (3) suppliment (1) Suppliment Shaklee untuk Gout (1) Suppliment untuk ibu hamil (2) susu ibu (14) Tag (2) Tak sihat (1) taman (1) tanamanku (1) Telinga berair (1) telinga bernanah (1) Terima kasih (1) Testimoni AJHT (1) testimoni Bcomplex (1) Testimoni Nutriferon (1) Tips (4) Tips berpuasa Ibu Menyusu (1) Tips Biznes (1) toksin (1) Travel (11) Tukaran wang (1) ulser (1) ulser mulut (1) ummi (3) ummi dan baby (10) Ummi dan fatin (9) Ustaz Don (1) Video Collagen (1) virus (3) vita C (1) Vitalea Shaklee (3) Vitamin (1) vitamin c (1) Vitamin C Shaklee (5) Vitamin E (1) Vitamin E Shaklee (1) Vitamin E untuk masalah berdengkur (1) Vitamin kanak-kanak (1) Vivix (4) Vivix Shaklee (4) wedding (4)
 
Copyright @ Iezmierah 2012 | Designed By Shahada Fauzi