Posts

Showing posts with the label contest

Dapur Chugie menang!!

Image
Salam... Syukur alhamdulillah, hari ni dapat buat 2nd entry.. semangat chugie dah kembalilah.. jaga2 lah korang ye.. supaya tak muntah dengan entry2ku ini.. ok2, ingat tak duluuuuuuuuuu... aku penah war war kan dalam blog ni tentang food review by CATLINA.. dengan rasa gembiranye, aku telah menjadi PEMENANGnye!!! rezeki..rezeki..
Tak sangka DAPUR CHUGIE ku ini mendapat tuah.. bukan lah kerana masakan atau makan2 yang aku posting kan, tapi sebab aku telah terpilih melalui MR RANDOM sebagai yang BERTUAH!! seronok sangat tau!
dan hadiahnya sangat2 lah menariknye... ni ha, yang kat bawah ni.. buku chef wan.. tak sabar nak dapat dari catlina ni!
kepada catlina, terima kasih banyak2 sebab sudi buat food review lucky draw ni. tak rugi join food review awak ni tau! sekian dulu... -chugie-

Pemenang GAku.. -Lucky Draw!

Image
Salam.. Seperti yang telah di war2kan, cabutan bertuah telah pun aku lakukan, memandangkan tiada peneka yang tepat untuk Go Go travel Giveawayku itu. Makanye dengan rasa penuh kesyukuran dan gembiranya, aku umumkan.. pemenang bertuah itu adalah.. * * * * * jeng.. jeng.. * * * * * * * *

NO 24 - iaitu, nieda.... tahniah! tahniah!!!!! Dan dek kerana hatiku yang sangat baik ini, ada 1 lagi cabutan bertuah aku telah buat tau! pemenangnya adalah.......... * * * * * * * * * *
No 17 - iaitu, kayyana... sila beri Nama, alamat dan no talifon korang pdku ye.. boleh tinggalkan di entry ini, atau boleh email ke zumizie@yahoo.com sekian dulu... pada yang tidak bertuah, jangan putus asa ya!! cuba lagi.. daaaaaaaaaaa -chugie-

2nd Update My GA : List peserta & macam2 jawapan..

Salam..

ok2, 2nd update! Ini adalah antara peserta yang dah pun menjoinkan diri dengan jawapan mereka..

1) Anakanakku- Bukit Tinggi
2) Mamalyna - Bukit Fraser
3) Ibu Ayra - Pulau Pangkor
4) Zura - Bandung
5) Zai kulim - Bukit Tinggi
6) Ya Alya - Sentosa island
7) Mummy Qis - Bali
8) Nana - Cameron highlands
9) Anin - Langkawi
10) Syidasyakirin -Langkawi
11) Kura-kura - Cherating
12) Echa -Bandung
13) IzzatulIman - Pulau redang
14) AdyShariz - Kota kinabalu
15) eima - Medan
16) tiefazatie - Bandung
17) kayyana - Cameron highlands
18) My Lovely note - Cameron Highlands
19) Miko itu nana - Bandung
20) Fuadnis - Langkawi
21) iewa - Bandung
22) Mr yadayadayada - Bandung
23) maszmadi - Langkawi
24) nieda - Medan
25) syakila - Pulau Pinang
26) Rosilah - Genting
27) SoFiAhB - PD
28) illaFira - Kuching
29) izan cute - Phuket
30) yaya - Medan


emmm..macam2 jawapan adakan?? rata2 bg jawapan yg sama... pada yang tak join lagi,sila2 lah join... sebab hadiahnye dah ready! souvenir dari tempat percutianku.. x rugi kalau dapat tau!

B…

Pemenang My Giveaway!!!

Image
Salam .... Dengan Lafaz Bismillahirrahmanirrahim.. dengan ini, aku umumkan pemenang Iezmierah's Special Giveaway!!! Sebelum tu, meh layan piccas dulu k...

yeah.. ini lah orang yang telah mencabut undi bagi kategori 2...
Sesi mencabut kertas yang pertama..

Ini yang kedua...

dan ini yang ke tiga...

Bukan mudah ye nak suruh budak ini pilih kertas2 tu.. memang bikin umminye fening lah!

Dan pemenangnye untuk KATEGORI 2 adalahhhhhhhhhh!!!!

taraaaaaaaaaaaaaa
*
*
*
*
*

NO 41 - Ezan
NO 31 - Zura
NO 19 - Cicakgirls

Dan bagi KATEGORI 1

Pemenangnya adalah!!!!
Taraaaaaaaaa!!!!!!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

MAMALIEYNA
LILY@MUMMYQISTINA
NAFIRAA
ZELLA
ENA

Dan aku dengan rasa sangat suka citanye nak bagi hadiah juga pada peserta PERTAMA!!
iaitu....
*
*
*
*
ANIS
Yang mana, anis juga merupakan antara penkomen dan sahabat yang sangat rajin datang komen dalam blogku ini..

Tahniah pada semua pemenang ye!!!
kalau ikut hati, nak bagi hadiah pada semua yang join GA ni..
tapi apakan daya.. rezeki ku sekadar sampai di situ je..

sila email:-
Nama penuh, nickna…

..iEzMieRaH SPECIAL GIVEAWAY..

Image
iEzMieRaH SPECIAL GIVEAWAY
Salam all... Dengan lafaz Bismillahirrahmannirrahim...Aku ingin menganjurkan satu giveaway!! yeay..Giveaway ni adalah sempena menyambut kelahiran anakandaku Nur Fatin Adlina yang PERTAMA pada 11/05/2010...Mulanye nak lah ajak kawan2 dalam alam blogger (especially yang selalu komen dlm blog chugie ni) join sambutan birthday fatin, tapi aku sure.. ramai yang agak susah nak hadir kan diri kan?? makanye.. aku anjurkan giveaway ini..Dalam pada masa itu aku nak menghargai kawan2 blogger yang sangat rajin tinggal komen dan datang bertandang membaca dan melihat posting2 kucar kacir aku ni..Ok lah, tak nak bebel pepanjang.. Ada 2 kategori..korang pilih je mana yg korang suke tau! Nak masuk dua2 pun boleh..Kategori 1: Pengkomen tertinggi- Kategori ni khas untuk kawan2 yang baik hati datang tinggal kan komen kat blog ni.. jadi aku akan buat kiraan berdasarkan komen2 yang telah korang tinggalkan dalam setiap entry aku tu dan pilih 5 orang yang paling banyak tinggalkan kom…

Are u addicted to Blogging???

Salam... Korang semua!! Adakah korang sangat2 addicted to blogging??? aku dah cuba!!! nak tau ke korang tu addicted atau tidak?? Jom try quiz ni! * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

75% Lets101 - free online dating

cheeeerssssssssss!-chugie-

Sleeping Cutie Contest

Image
Kali ni join contest yg very cute ni.. nak tau kenapa aku letak contest ni dalam BEST blog aku?? sebab ada lagu dodoi yang aku buat khas tuk fatin.. biasanye memang guna lagu ni pun bila nak dodoi fatin tido.. tp ubah skit je, untuk entry contest ni..

Gambar yang aku pertaruhkan adalah gambar bawah ni..




Nama Anak : Nur Fatin Adlina bt Mohd Fahmi Tarikh Lahir: 11/05/2009
Email : zumizie@yahoo.com

-Gambar ni aku ambil masa Bloggers gathering day aritu, masa ni fatin dah kepenatan sampai terlena dalam pelukan aku.. dan aku pulak tak sedar yang fatin dah lena di ulit mimpi time tu,sedar2 je die dah senayp sepi.. n aku pun ape lagi kan, terusssssssss snap pic die. eheheh

ok, lagu dodoian yang selalu aku guna untuk tidurkan fatin adalah dari lagu as-syifa', penjaga fatin pun gunakan lagu ni jugak.
So, aku amik rangkap pertama yang awl tu je ye.. dan sambungannya aku buat sendiri..
'Allahhumasolli a'ala Muhammad..
Moga anak ummi sentiasa se..la..mat.."

& lagi satu aku suke nya…

Chugie's contest corner

Image
Salam penuh keceriaan semua, seperti mana aku yang sedang ceria ni!

Yeah.. akhirnye dapat gak buat another blog khas untuk penyertaan contest.. so len kali senang skit nak join2 contest ni.. tak yanh nak campur adukkan dengan contest iezmierah.. hope blog ni bleh bertahan dengan jayanye..

Sesape yang nak follow blog contest corner aku ni, meh ler.. kat sane de senarai semua contest yang dah aku masuk.. mane tau korang blum masuk contest tu kan, so bleh lah singgah datang ziarah kat sana ek.. Di samping menambah kan blog list korang!

Best sangat dah de blog khas untuk penyertaan aku dalam contest!

Ainin's Mini Giveaway

Image
Salam..

Bismillahirrahmanirrahim.. Nak join giveaway lagi..

Ainin's Mini Giveaway..
Terjumpa giveaway ni dari blog teman, iaitu Wansteady.. ish, x abis2 kan ber contest aku ni.. emm mengisi masa lapang.. ahahah.. lagi pun dah sampai saat2 akhir ni.. so baik join contest ni cepat, mane tau tuah ku lagi eheheheh..

Kalau korang nak turut serta, jom ke link Ainin ni..
Tarikh Akhir penyertaan pada 3 Mac 2010..


Kami : 1st Giveaway

Image
Salam..

Jom join giveaway KAMI...

KAMI: 1st Giveaway

Ini adalah Giveaway combine aku yang pertama.. giveaway ni di anjurkan oleh KAMI.. share contest antara aku dan kawan2 aku.. Untuk maklumat lanjut berkenaan contest ni, boleh lah terus dapatkan keterangan di blog ZURA JOIN RAMAI2 k... Hadiah pun sangat2 menarik!...

Dini's Giveaway

Image
Salam..



Now, aku nak join giveaway by Dini ni..




Dini's Giveaway




Sebenarnye secara tak langsung je ni terjumpa blog Dini ni.. iaitu melalui Geng blogger.. bila tengok je title entry pasal giveaway, terus lah aku klik.. n bila ke blog nye.. memang sangat tertarik, dengan layout yang cukup tenang dan sempoi je.. Sempat juga baca entry2 si dini ni dan tinggal kan jejak supaya die pun boleh lah buat lawatan kunjung balas kat blog aku.. :D

Ok lah, syarat2 untuk giveaway ni sangat mudah, dan tak payah tensi2 nak buat entry.. kalau korang berminat, sila lah klik pada title atas banner tu ye.. Tarikh tutup penyertaan pada 31/3/2010

Moga kali ni menang lagi.. amin..

Gift from Momma's Dough giveaway..

Image
Salam...

Yeah.. aku menang giveaway lagi.. kali dari momma's dough's blog plak.. aku antara yang berjaya pick counter no yang di minta.. alhamdulillah, memang rezeki di tahun 2010 agaknye..

So sebagai hadiahnye.. die telah memberi ini pada pemenangnye.. best sangat lah sebab dapat cupcakes & tart free.. sedap plak tu..

Untuk hadiah ni, aku kene ambil by hand dari tuan punye blog tu.. jadi, die dah set date n time pada hari ahad untuk jumpa di Petrol pump Caltex Bdr Baru Sg Buloh.

From Momma's Dough..

dapat 2 kotak lagi ko.. cup cakes & tart..
see.. banyak kan?? berbaloi2...
ini lagi..kenyang kami makan semua ni di hujung minggu aritu..

CONTEST!!! : If I Were A Millionaire

Image
CONTEST!!! : If I Were A Millionaire
Salam.. join contest lagi.. hahaha... ni aku dpt dari blog FATIN.. Untuk teman yang nak join, moh click SINI

ok, kalau lah ditakdirkan Allah aku dapat 1 Juta ni... akan aku...

1. Simpan duit tu dalam bank dulu... sambil pikir2 nak buat apa..
2. Nak settlekan hutang piutang sambil bajet2 nak buat bende lain..
3. Nak derma skit duit tu Pada adik Ammar yang skang ni tengah sakit.. dan pada mana2 yang aku tau sedang minta derma..
4. Nak renovate rumahku supaya lagi cantik dan lebih selesa..
5. G bercuti2 ngan semua family aku + family hubby ( sponsor by me using that money!)
6. ambil skit dari duit tu untuk invest kat mana2 bank yang buat investment..
7. Gunakan pada jalan yang betul insyaallah... dan yang las sekali
8. Simpanan hari tua.. kat tabung haji + mengerjakan haji beramai2 dengan family.. syoknye lah

Aduhai impian... akan tercapai kah impian aku ni??? doakan aku ye wahai teman...

BABY CUTES COLLECTION GIVEAWAY

Image
Salam... meh join contest lagi.. BABY CUTES COLLECTION GIVEAWAY
Tadi g jenjalan ke blog wansteady tales.. so terlihatlah contest ini.. kalu teman semua nak join, jom ke SINI

Selain join contest, boleh jugak cuci mata tengok produk2 yang di jual oleh empunye kedai... cantik2 u.. aku pun suke gak tengok barang2 kat sana.

Disini hatiku ::my 1st Giveaway::

Image
Salam..

Okies..nak join contest lg ni.. tolong jangan muntah ye.. suke2 join je.. nak meramaikan peserta dan support kawan2 blogger...

Syarat2 berkenaan giveaway ni boleh lah di dapati di disinihatiku

Penganjur menganjurkan contest ni sebagai satu penghargaan kepada teman2 blogger beliau.. i like her background blog. very the ceria ko..meh ler join same wei..

WISH ME LUCK YA!!

Menang contest Pampers4Free

Image
Salam...

Alhamdulillah.. rezeki anak kot.. Memang tak sangka sangat yang kami dapat menang contest ni.. mulanye dah de pemenang, tup..tup.. ada antara pemenang tu tak respond n collect hadiah.. makanye jadi lah rezeki kami..

apa pun terima kasih tak terhingga pada puan penganjur iaitu WANSTEADY.. memang steady lah awak ni hehehehe... dan tak lupa juga pada sponsor2 hadiah yang sudi memilih kami sebagai pengganti pemenang contest ni..

Sila2 lah buat lagi contest dan jemput2 lah saya ye.. insyaallah.. akan men'join'kan diri dalam contest yang di jemput tu...

Terima kasih tak terhingga pada imah, sebab beritahu yang aku menang contest tu.. cayang ko! hehehehe.. :D

Join our Diaper Cupcakes Giveaway

Image
Salam..

Join contest lagi...

Join Our Diaper Cupcakes Giveaway! I choose the category 2) Diaper Cupcakes for Toddlers ( 1 - 2 y.o) The slogan :---->

"I would love to win the delectable diaper cupcakes from TWINKY WINKY STARS (TWS) because... when the 1st time i see the product there, i feel so twinky winky wink, coz it so unique, creative and very beutiful, and am sure.. those who are see the way it present there.. may say the same as me and ofcoz, i really want it one for my lil girl for FREE ya! heheheh" jokes--

For more info, please klik HERE .

BoNDa's 1st Giveaway - Contest: Anugerah Terindah

Image
Salam..

Now nak join lagi contest.. kali ni anjuran Bonda ni..


BoNDa's 1st Giveaway - Contest : Anugerah Terindah

Untuk tahu lebih lanjut tentang syarat2 penyertaan contest ni, sudi lah kiranya kalian yang nak join tu bertandang ke blog beliau.. just klik kat title banner atas tu.. senang je pun syarat2nye.. kcang goreng je! Kalu rasa malas nak klik title tu, klik je SINI

Memandangkan sebelum ni aku pernah buat entry mengenai detik melahirkan babyku ini - Nur Fatin Adlina - maka, mudah jugalah kerjaku kn??

Ini lah ceritanye...Detik itu..Aku pasti setiap orang yang pernah merasai saat melahirkan anak tentu mengalami berbagai-bagai pengalaman, dan bukan semua akan melalui detik yang sama. Begitu juga dengan aku. Tiap apa yang kita impikan dan harapkan bukan selalunya akan kita dapat. Segalanya sudah menjadi ketentuanNya. Cuma, nasihat aku.. pada yang akan melalui DETIK ITU, siap kan diri dan lengkapkan diri dengan segala yang ada dan paling penting sekali jangan pernah lekang bibir ni m…

Pemenang tuk "Siapa nak hadiah"

Image
Salam...
ok....... aku nak umumkan pemenang nye.... jeng..jeng..jeng....!!!!

PEMENANGNYE ADALAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

*
*
*

*
*

*
*
*

FARA8979
DAN
ZH-ENA
Pada korang berdua yang tertera namanye diatas, sila beri kan nama, alamat dan no talipon untuk urusan penghantaran hadiah ke tepat korang ye... kalu nk private, sila email kan ke email address aku di zumizie@yahoo.com. kalu x nak di private kan maklumat yg aku minta korang tu, bleh lah di letakkan di bahagian komen sahaja..
Hadiahnye aku belum lg finalize, so korang tunggu je lah hadiah aku tu...insyallah..
OK korang, ini lah hadiah yang aku belikan untuk suami ku yang terchenta............. ala, yang aku terkejar2 semalam duk pi beli kat The Curve tu.. ha.. ini lah bendenye..
bungkusan yang di bungkus dari kedai tu..

PERFUME ARMANI MANIAC TUK HUBBY!

dan aku juga dapat voucher bawah ini berjumlah RM20 sebab beli lebih dr RM150

Sapa nak hadiah??

Salam semua...

Korang nak hadiah tak?? meh tolong aku!

AKU SEDANG PENING KEPALA NAK MENCARI HADIAH APA YANG SANGAT2 BAGUS, SPECIAL, BERBALOI2, DAN TAK TERLALU MAHAL UNTUK AKU HADIAHKAN KEPADA HUBBYKU NANTI, SEMPENA HARI LAHIRNYE YANG BAKAL TIBA JANUARY NI.. JADI AKU AMAT2 LAH MENGHARAPKAN IDEA2 YANG BERNAS DARI SEMUA TEMAN2 BLOGGER YANG SINGGAH MENJENGAH KE BLOG KU INI UNTUK BERI IDEA HADIAH APA YANG NAK AKU BELIKAN UNTUKNYE NANTI..
Cara die senang je.. KORANG BOLEH BAGI 2 SUGGESTION HADIAH BIRTHDAY UNTUK HUBBY AKU..

PADA SUGGESTION HADIAH YANG AKU BERKENAN DAN AKU PILIH TU, ORANG TU PUN AKAN AKU BERI HADIAH JUGA.. HADIAH UNTUK KORANG PUN AGAK BERBALOI2 YE..

KORANG BOLEH SUGGEST SAMPAI TARIKH INI : 17-1-2010, SELEPAS DARI TARIKH NI, TAK AKAN DI LAYAN.. HANYA 2 ORANG PERTAMA YANG BERJAYA BAGI SUGGESTION HADIAH YANG TERPILIH JE YANG AKAN AKU PILIH SEBAGAI PEMENANGNYE.. so, cepat lah tolong aku cari hadiah yang sesuai tuk hubby's birthday!!! JASA KORANG AMAT AKU HARGAI!!