Posts

Showing posts with the label cita-cita

cita-cita aku..

Salam..





Tiba2 rasa nak buka balik cerita lama aku ni.. punca aku buka cerita ni pun sebab semalam masa sedang berYM dengan sorang teman ni, die tanya apa cita2 aku, jadi aku pn jawab lah NAK KERJA DI OPIS..





Ok jom flash back balik ek..


ceritanya camgini.., masa zaman sekolah dolu2.. masa tu aku di tingkatan 3, didalam kelas Kemahiran hidup.. kalau x silap cikgu yang mengajar subjek tu adalah cikgu Noraini.. cikgu ni memang best sangat2.. dan sangat melayan otak giler2 pelajar2 die, terutama otak aku dan teman2 aku ni.. sebabnya?? kami ni memang sangat2 lah suka main2 kan cikgu ni.. kadang2 tu sampai pening lah kepala die melayan kami walaupun kami dah lali kene piat, kene cubit.. dan kene macam2 lagi lah..




Suatu hari tu cikgu ni buka lah tajuk pasal cita-cita.. ( aku x ingat kenapa die buka tajuk cita2, sebab tak de link langsung dengan subjek die hahaha..) so, die pun tanya lah sorang2 kat kami apa cita2 kami.. sampai kat aku, die tanya.. "SUZIE, APA CITA2 AWAK?".. aku pun deng…