Posts

Showing posts with the label chew vitalea

Chew Vitalea si Multi-Vitamin untuk kanak-kanak

Image
Assalamualaikum...

Pentingkah vitamin untuk kanak2?
Ini antara persoalan yang selalu di ajukan pada kami para pengedar Shaklee. Ada setengah ibu bapa yang tidak alert tentang pemberian vitamin pada anak2 mereka, hingga lah anak2 mereka menampakkan perubahan pada fizikal diri.

Biasanya ibu bapa akan tersedar bila anak2 tu kerap demam, kerap sakit, kurus, kurang aktif. Betul?
Ini lah adat manusia.

Jadi, anda berada di golongan yang mana? prihatin tentang kesihatan anak2 atau tunggu hingga perkara yang tak di ingini berlaku?




Baiklah, hari ni saya nak kongsikan tentang Multi-vitamin untuk kanak2 iaitu Chewable Vitalea.

* Merupakan Multivitamin yang sesuai untuk anak yang sering lesu, letih dan tidak bermaya serta sering sakit

* Ianya mudah di kunyah oleh kanak-kanak

* Rasanya yang sedap dan berbau anggur, memang menarik selera anak-anak untuk mencubanya.

* Vitamin ini merangkumi lebih 18 jenis vitamin dan mineral dalam tablet.

* TIADA PEMANIS TIRUAN. Hanya xylitol ada dalam vitamin ini. X…

Tips SIHAT ketika jerebu

Image
Bismillah...

Jerebu makin teruk minggu ni. Hari jumaat, paling teruk sekali jerebu di kawasan sungai buloh ni tau. Ada yang sampai accident, trailer bertembung dengan lori. Ngeri tengok berita tu.

Ok, saya pun tak nak cerita panjang lebar, hanya nak bagi beberapa tips perlindungan tubuh dari cuaca yang teruk ni.

Untuk diri sendiri, Di samping vitamin asas yg saya ambil tiap hari, saya juga ambil Nutriferon/ up kan pengambilan vitamin c dan minum Performance drinks sepanjang minggu ni.
Ini untuk elak tubuh saya dehidrasi dan imun badan saya kurang. Dalam cuaca begini, vitamin yg bantu boost up imun badan adalah sangat penting.

Untuk anak-anak pula, saya berikan mereka:
chew vitalea  Chew vitalea ni multivitamin, khas untuk anak2. Anak2 saya memang suka makan Chew V ni. Sedap katanya, rasa anggur. Tak masam, tak manis sangat, tapi wangiii sangat bau anggur. Si hana yang baru setahun 2bulan ni pun sukakan chew V ni. 
 Saya berikan juga anak2 saya chew vita C ni. Untuk boost up imune bada…