My Lovely Followers

Google+ Followers

Showing posts with label birthday. Show all posts
Showing posts with label birthday. Show all posts

Monday, August 22, 2011

3 series club, sila buka pintu..

Salam..

3 SERIES CLUB, SILA BUKA PINTU YE... hehehehe

owh, am 30th already.. alamak..
sudah tua ka??
-nope- "am still young.. and SWEETTTTTTTTT :p

Syukur Alhamdulillah,
di bulan yang mulia, hari ke-22 berpuasa ni,
aku masih di beri peluang untuk bernafas..
aku masih lg di beri peluang untuk melakukan aktiviti rutin ku..
aku juga masih lagi di beri peluang untuk menatap orang2 yang ku sayang..
syukur alhamdulillah..

Tahun ni kalau x silap, dah 3 tahun aku sambut ulang tahun kelahiran pada bulan mulia ni,
syukur.. moga aku mendapat rahmat, berkat bulan yang mulia ni..

ku pinta,
moga kebahagian, dan kegembiraan sentiasa bersama ku..
moga segala dugaan, dapat aku galas..
Moga aku jadi lebih baik dari yang sebelum nya..

orait..
3 series club, please open the door now... i'm coming!!! ekekeke..

chow!
-chugie-


Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, January 24, 2011

Semalam...

Salam..

Semalam sangatlah sibuknye..
Hari ni pun sibuk..
Tapi nak kena jugak update..

Sebab..
Semalam birthday incek suami..
Tak sempat nak create "wish entry" untuk die semalam.
Sebab keadaan yang tak mengizin kan..
di rumah pun sibuk..

So hari ni nak buat special entry untuk hubby...

" SELAMAT HARI LAHIR Bi..."
Walaupun dah wish semalam, tapi hari ni tetap nak wish lagi khas untuk awak..

" SELAMAT HARI LAHIR Bi..
Walaupun belum tentu awak akan baca blog kecik saya ni, tapi saya nak juga buat special entry untuk awak..

" SELAMAT HARI LAHIR Bi.."
ye, naik lagi tangga umur awak ye.. tapi x leh kalahkan saya lagi... ;P

" SELAMAT HARI LAHIR Bi...
"SELAMAT HARI LAHIR..."
SELAMAT HARI LAHIR..."
Doaku sentiasa ada untuk mu...

-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Saturday, January 1, 2011

Just for my luvly BIG Sis!!!

Salam..
This is really special entry for her..
tak tau lah samada die skodeng den punye blog ni atau tak skang ni..
sebb b4 ni memang die dok skodeng and usha2 gak ekekeke..
den tau lah...
ok, now...
nak wish
A HAPPY BIRTHDAY TO MY BIG SIS!!
bersamaan kemasukan tahun baru
1/1/11...

kakakku bersama anak2nye..

rasanye ni gambar 2 tahun lepas kot kan kak??

anyway..

ku doakan moga ko sentiasa di limpahi kebahagian dan rahmat darinya..

amin...

pssstttt: jom makan2!!!

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, August 25, 2010

OMG..Surprise lagi!!

Salam...!!
OMG, lagi satu surprise yang aku dapat petang semalam..
terkujat dan terkejut di buatnye..
+ segan lagi dengan staff opis..
sebabnye aku dapat bende ni!!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



Bunga....
besar lagi..
tetibe je nama aku di panggil,
rupenye ada delivery dari Bloom house.com..
Terkejut yang amat sangat,
sebab dah tak terpikir sapa lah penghantarnye..
cantik kan..
rupenye bunga ni En. Hubby yang hantar...
bertambah2 lah aku terkujat dan terkejutnye..
sebab hubby tak penah buat camni,
dan die pernah kata tak nak buat camni..
huhuhu...
ape pun, suke sangat2 lah...
sebab yang bagi tu suami tersayang!
ahaks!!!
terima kasih b untuk bunga yang awak hantar ni..
ku amat menghargainye..
next year b anta lagi ek, tapi nak coklat.. bleh makan!
heheheh...
daaaaaaaaa..
-chugie-


Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, August 24, 2010

Fatin dan cup cake birthday ummi.

Salam..


masih lg cerita pasal birthday...
alamak, over lah chugie ni kan?

owh ye, de yg tanya present pe yg hubby bg..
hubby belum bg ape2 present pun, just wish n kiss je.. uhuk!

My sis bagi cup cakes ni, jom tengok pic bawah..

"happy birthday mak yang"
mak yang tu aku ler.. anak2 buahku panggil aku Mak Yang (Mak Lang)

The most lucky person on that day is this girl..

ummi punye birthday cake, die lak yang rasmikan.
makan tak ingat dunia tu..


cream cake tu abis dulu dari isinye..

yang isi tu die buat main je..

selamat tak di balingnye kat muka ummi.


tengok lah tu, dah tak mau orang tolong suapkan,

die nak suap sendiri..



pandai betul ini budak tau!

abis comot muka tu..

bila dah puas kerjekan kek tu, mulalah di balingnye kat ummi..
haish.. fatin.. fatin.. macam2 pe'el!
apa pun, ummi tetap cayang awak!
~~ PADA SEMUA KAWAN2 BLOGGER, THANKS FOR THE WISH!!
SAYANG KORANG.. TERHARU SANGAT BILA DAPAT BANYAK UCAPAN BIRTHDAY TU,
IA MERUPAKAN HADIAH YANG AMAT BERMAKNA UNTUK TAHUN NI.
TERIMA KASIH SEKALI LAGI..~~

k lah, got to go...
daaaaaaaaaaaa
-chugie-



Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, August 23, 2010

Birthday gift Surprise!! Terharunye..

Salam..
Ya Allah..!! so surprise dengan hantaran birthday gift ni!
bukan dari suamiku..
Tapi dari sahabatku..
sedih aku di buatnye tau!
huhuhu... tak sangka akan dapat kejutan yang macam ni!
terima kasih zura and imah...
sayang korang!
terharunye...
Masuk je opis lepas abis rehat tadi, aku terkujat sebab atas meja ade gift ni..
ingatkan dari peminat misteri.. ekekekeke..
excited tau masa nak buka kad tu!

Sekotak gift yang berisi bunga, coklat dan candy!!
best wei.. aku senyum sampai ke telinga ni!
heheheh:D
dan sekeping kad..
Terima kasih sahabat2 ku..
macam mimpi je ni! hehehe
sekian dulu..
-chugie-

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Sunday, August 22, 2010

Selamat Hari lahir CHUGIE..

salam...


yep! hari ni hari lahir den.. uhuk!

Syukur Alhamdulilla... dah 2 tahun aku sambut birthday dalam Ramadhan..

Berkat..selamat... :D


emm ape yang istimewa ek arini??

ade ke??

emm.......


bestnye kalau dapat kek macam kat atas ni..
adeke yang nak kasi camni??
tak mungkin.. tak mungkin.. ahahahah:))
mimpi sudah!
Owh ya, nak tau ke birthday yang ke berapa??
haaaaaaaaaa....
ni!



Yang ke-29
masih muda lagi...
Hadiah yang paling berharga untuk tahun ni:
dah tentulah dengan adanya suami kat sisi aku,
dan fatin... dan baby dalam perut ni.. dan keluarga yang sentiasa support aku!
Doakan moga aku sentiasa bahagia, ceria dan sihat selalu ya..
oooo ade lagi satu!!
Doa kan kami sekeluarga di murahkan rezeki ya... :D

sekian....dari,
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, May 13, 2010

Hadiah Birthday yang fatin dapat..

Salam..
Alhamdulillah... Banyak hadiah fatin dapat masa majlis hari jadi yang aku buat aritu..
cam tak sangka pun ada..
Aku bagi pihak Fatin ucapkan berbanyak terima kasih pada yang sudi bagi hadiah dan wish fatin tu.. Tak lupa juga pada yang beri RM..


Antara hadiah yang fatin dapat..

Tengok lah tu.. fatin tak heran langsung dengan hadiah2 yang dia dapat tu tau..
die sibuk main ngan Mr bear bear die..
Yang tolong bukak, abang2 n kakak sepupunye
see.. bukan main excited abang2 sepupu fatin buka hadiah heheheh..

fatin pulak.. dok main2 ngan bear bear dia dan beg sandang, hadiah yg dia dapat tu..
Suka betul dia dengan bag tu.. sampai kan aku suh bukak pun, dia tak nak n bantai menangis tak ingat dunia.. heheheh

Fatin.. fatin.. macam2 pe'el..
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, May 12, 2010

Party Birthday lagi.. now kat umah atuk & wan fatin plak

Salam...

Party lagi.. bertuahnye lah anak aku ni. Umminye dulu pn tak dapat merasa semua ni tau..

Semalam genap2 fatin masuk umur baru.. n Wan dia pun buat lah makan2 skit untuk sambut birthday cucu die yang sorang ni.. Majlis yang kecik, tapi memang meriah.. Tak sangka, ramai jugak yang datang tau.

Jom layan piccas2 party semalam..

Antara makanan yang di sediakan oleh MIL aku untuk jamu tetamu yang datang semalam.. Macam2 ada. Ada nasi impit, Mee goreng, Nasi goreng, Pulut kuning, rendang.. n desert.. Rajin betul Mil aku ni masak tau..

Kek birthday fatin... yang ni, aku beli ok.. khas untuk anakandaku sorang ni..

Yeay.. kita nyanyi dulu...
Best betul bila ada budak2 datang Birthday party, memeriahkan lagi suasana..
Fatin pun nampak happy je time tu sbb ramai kawan nak main sama..
Aha... sesi potong kek..
Umminye harus lah enterprem sama kn?? huhuhu..

Antara tetamu yang sudi datang memeriahkan majlis..

Kat luar umah pun penuh gak.. sbb kat dalam dh full.

Ha.. budak2 ni lah penambah keceriaan dan keriuhan malam tu.. tanpa dorang, sure sunyi sepi je..

Owh, birthday girl pun tak ketinggalan untuk jamu perut..
Fatin, kalau x makan.. memang x sah!
Harus bagi die makan untuk tutup mulut.. kalau tidak, haru biru jadinye.
Dah puas makan dan main.. Minum lah pulak kan...

Lepas tu sambung main n makan lagi... kan fatin cayang kn?
Meriah sangat semalam..
Kami pun rasa bersyukur sangat di beri rezeki dan peluang untuk meraikan hari lahir fatin ni..
Rasa terharu pun ada huhuhu..
Terima kasih pada yang sudi beri hadiah dan RM tu..
-Chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, May 11, 2010

Selamat hari lahir Nur Fatin Adlina

Salam..
Alhamdulillah... dah setahun pun umur anak ummi..
Ummi Saja Postingkan entry ni tepat jam 7:45 malam sebab time ni genap2 usia fatin 12 bulan bersamaan SETAHUN..
Dah setahun dah anak ummi hari ni..
Ummi nak ucapkan..
"Selamat Hari Lahir yang pertama sayang.."
ummi doakan moga anak ummi sentiasa di lindungiNYA..
Sihat sentiasa, dan dijauhkan dari sebarang penyakit..
senyum sentiasa, sebab dengan senyuman tu je lah yang dapat menghilangkan segala sedih hati ummi..
Fatin,
Andaikata ummi pernah menyakitimu.. maafkan lah ummi.
Andaikata ummi terkurang memberimu kasih sayang, maafkanlah ummi.
Andaikata ummi terlupa memberi mu makan dan minum.. maafkan lah ummi.
Andaikata suatu hari nanti ummi tiada bersamamu dan ummi terkurang segalanya untuk mu, maafkanlah ummi..
sesungguhnya, ummi telah cuba dan sentiasa mencuba untuk melengkapkan hidupmu dengan segalanya.. demi kesenanganmu.. demi gelak tawa mu.. demi mu, anakandaku sayang..
Fatin,
Jangan nakal2..
Jangan Degil2..
Dengar kata ayah dan ummi..
Jadi anak yang solehah.. rajin belajar bila besar nanti..sentiasalah dalam bimbingan agamamu..
Ummi Sentiasa doakan yang terbaik untuk kamu..
Selamat hari lahir sayang.. my cute little angel..
Semoga kasih sayang ummi dan ayah cukup buat kamu..
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

count down fatin #Last part.. 5-11 bulan..

Salam...
Last part untuk count dawn birthday fatin...
Jom layan pic2 fatin dari umur 5-11 bulan..
Masa ni fatin berumur 5 bulan.. dah pandai meniarap dan angkat2 kepala..

6 bulan... badan pun dah tegap masa ni..

7 bulan.. pic ni aku ambil masa nak cuti2 ke sabah..
alhamdulillah, senang bawak fatin jalan2 time tu..
bila die penat n ngantuk, terus je tido n lena dalam dukungan..
Time ni fatin dah boleh duduk..

8 bulan..
Masa hujung2 7 bulan tu, fatin demam teruk sangat..
lepas tu terus kene demam campak halus tu..
Masuk 8 bulan, dah mcm2 sebutan yang die sebut..
Agaknye penangan demam teruk tu kot.. eheh
gelak sakan bila bila kita berceloteh depan dia.. macam lah paham..

9 bulan..
dah pandai merangkak dan turun dari katil sendiri..
walaupun kadang2 tu jatuh gak..
Tapi dah mula sangat2 aktif time ni..

10 bulan..
owh.. dah pandai macam2 masa ni..
sampai ummi n ayahnya pun dah x larat nak melayannye..

11 bulan..
Aha.. ini lagi lah kan..
Gigi dah banyak.. makan pun banyak lah!
Dah mula nak berjalan pun time ni..
dah setapak dua..

yeah.... dah cukup hari ni 12 bulan..
tapi tunggu next entry k..

chow!!
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, May 10, 2010

Birthday Party Fatin #2 tetamu kehormat & Kek...

Salam all..
Now part of Guest and cakes..
Jom layan piccas je ler ye...

Antara tetamu kehormat kami... ini dari belah hubby..

Puan zora and her lil princes.. and me with muka yang kepenatan dengan fatin yang dah angin..

With imah aka Anak-anakku and her lil boy...
Owh, dia adalah tetamu yang paling lambat datang dan datang dengan kaum kerabatnye.. memang gamat betul dorang ni, but its really happening beb.
Siap nyanyi lagi untuk birthday girl..

owh, ni aksi terlampau dua budak yang baru lepas peluk2 hahahahah...
baik betul umairah ni tau..
suruh peluk, die pun peluk.. and siap kiss lagi..

with Zh-Ena..
Thanx to ena sbb sudi datang walaupun tengah penat dan tak larat tu..

Bawah ni kek untuk birthday girl..

2 biji kek untuk majlis tu..

Ini kek untuk fatin.. Choc indulgence. Patutnye kami nak tempah kek khas untuk fatin, tapi plan mengejut...dan akhirnye beli yang dh ready je ler..

Yang ini pulak sponsor by my kakak.. dia buat sendiri tau Choc Brownies ni..
Sedap lagi dari choc indulgence tu.. tak tipu, semua cakap camtu.. :P

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Sunday, May 9, 2010

Owh.. Penatnye.. #1: Birthday party Fatin..

Salam..

Ini lah ahad yang sangat penat rasanye.. kenapa??

Sebabnya, Hari ini aku buat birthday celebration 3 in one.. iaitu Birthday Fatin, Adik aku dan Hari ibu... Tapi yang paling di utamakan adalah birthday fatin.. Memandangkan tarikh lahir fatin iaitu 11/5/2010 jatuh pada hari biasa.. jadi, ummi terpaksa awalkan sambutannye..

Rancangnye memang nak menjemput rakan2 blogger.. tapi memandangkan plan untuk mengadakan majlis ni adalah di saat2 akhir, makanye aku hanya menjemput keluarga2 terdekat dan sahabat2 terdekat sahaja.. Tak bermaksud korang semua bukan sahabat aku ye.. tapi keadaan, masa dan peruntukan tak mengizinkan..

Majlis ni pun dah kira besar jugak.. sebab jemputan pun bleh tahan jugak lah ramainye yang datang tadi..

Hope, next time boleh plan bigger party with bigger budget and so, boleh ajak semua teman2 blogger ku yang di sayangi untuk join sekali the party...
Layan gambar birthday girl dulu k...
beli kolam ni.. (tiru idea ezan) sebab fatin kan suka duduk dalam kolam ni.. so, memang sangat senang hati lah si birthday girl ni main ngan mainan2 dia..



eeeii.. susah betul nak snap pic budak ni tau.. x reti nak duduk diam..

See.. kan dah cakap, dia memang sangat2 happy bila duduk dalam kolam tu.. lelebih lagi dapat hadiah ikan beso tu.. siapa lah yang baik hati bg tu ye fatin?? say thanx ngan orang tu.

Memang dia sorang lah yang concur kolam tu pun.. budak2 lain pun cam takut2 + segan2 je nak masuk.. heheh

Birthday girl yang dah tak terurus..

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

.Advancd Joint Health Complex (1) #ShakleeEffect (4) agama (1) Air selusuh (1) Ajht (2) AJHT shaklee (1) aktiviti (7) Alfalfa Shaklee (3) angpow (3) Artis (1) award (8) B Complex (2) baby (7) Bancuhan Performance drinks (1) Basic H (1) Bau badan (1) bau mulut (1) Bawang putih (1) Bayi (1) Bebelanku (114) berpantang (5) Berpuasa (2) Bersyukur (1) birthday (16) blogger (4) blogku (1) bonus (3) Bonus Shaklee (2) breastcanser (1) Breastfeeding (2) Buang angin (1) Buasir (1) Cara nak banyak kan susu (2) Cara Simpan susu badan (1) Carotomax (1) Cedera Lutut ACL (1) Cekodok bilis (1) check up baby (4) chew c (1) chew vitalea (2) Chewable vita c (2) Chinch Shake Shaklee (1) Cinch Shake (1) cita-cita (1) Collagen Powder Shaklee (5) Conference Global (1) confinement set (2) contest (31) control Berat ketika hamil (1) CoQ health Shaklee (1) CoQ10 (1) cramps (1) cuaca (2) Cyst (1) Darah Tinggi (1) decoration (1) Demam Kuning (1) detoks (1) Dhuha (1) Diabetes (2) dinner (1) DIY (1) Doa (1) Doa Ramadhan ke 8 (1) Eizmierah Mumnbabyshop (1) Emas (1) ESP dan Cyst (1) ESP Shaklee (7) Fadia (1) Fadiah (22) fatin (75) free trip shaklee (5) Garlic Complex (1) Garlic shaklee (1) Gastrik (1) gastrik dan shaklee (1) geram (6) Giveaway (22) Gla (1) GLA Complex (1) GLA OFFER (1) Gout (1) Gout dan Shaklee (1) hadiah (8) harga emas terkini (1) help (1) Herbal Blend Cream (1) Herblax Shaklee (3) Hubbyku (6) iklan (4) info (24) insuran (1) IT (1) Italy (2) jalan2 (17) Jantung (1) Jaundice (1) Jaundis (1) Jerebu (1) Join Ahli Shaklee (3) kad (1) Kanser (2) Kanser Pankreas (1) KANSER PAYUDARA (1) Keahlian shaklee (2) Kebaikan Vivix (2) kehamilan (12) Kejadian (3) kejayaan (2) keluarga (3) Kempis Perut (1) Kenapa vivix mahal (1) Kencing Manis (1) kesihatan (13) kisah (6) Kisah motivasi (1) Kolesterol (1) Kombinasi set (1) Kombinasi Set ESP (1) komen (1) krim Herbal Blend (1) Kronologi kelahiran (3) Kurma (1) Kurus (1) Lappyku (1) Lecithin Shaklee (1) Lenguh (1) Maher Zain (1) Majalah Wanita (1) MAK (1) Makanan (43) MAke up Remover Shaklee (1) Manfaat Bawang putih (1) Manfaat Garlic Complex (1) Manfaat menjadi ahli shaklee (1) Masakan (9) masalah berdengkur (1) Master Coordinator (3) MBP (2) Mealshake (2) melancong (1) Menu berbuka (1) Merokok (1) Migrain (1) mood (4) mothercare (1) Multivitamin (1) nilai emas (1) nuffnang (6) Nuffnang (3) nutriferon (1) Nutriferon Shaklee (1) Nutriwhite Make Up Remover (2) Nutriwhite Shaklee (2) Offer (2) Omega Guard (2) Omega Guard Shaklee (2) open day (1) open house (1) Ostematrix (4) OsteMatrix Shaklee (5) pampers (1) Pasu Bunga (1) Pelupa (1) penjawat awam (1) Penyimpanan susu ibu (1) Penyusuan (3) Peppermint Ginger (1) perayaan (1) Performance Drink (3) Performance Drink Shaklee (2) Performance Drinks Shaklee (1) permainan (3) pet pet (2) Petua (1) Phytocol shaklee (2) Pil Kalsium (1) poem (1) Pomo oktober (1) Power Pumping (1) Promo August (1) Promo March (1) Promo Oktober (1) Promosi (1) promote (1) puasa (3) puting luka (1) Q & A (1) Ramadhan (1) raya (8) Razzi ArMansur (1) resepi (8) Resipi Bancuhan (2) resipi masakan (1) Restoran (14) reunion (1) Reward Shaklee (2) rezeki (2) Ringtone (1) Rumahku (4) sabtu (1) Sakit (2) sakit kepala (1) Salam jumaat (1) sale (6) Sarapan (1) secret (1) Selulit (2) Selulit dan shaklee (1) Sengal (2) set berpantang (3) SET BERPANTANG ASAS (1) SET BERPANTANG OPTIMUM (1) SET BERPANTANG SHAKLEE (1) Set bersalin (1) Set Breastfeeding Shaklee (2) Set Buasir (1) Set Buasir Shaklee (1) set kanak kanak (3) Set Kesuburan (1) Set Milkbooster (1) Set nak hamil (1) Shaklee (45) Shaklee Halal (1) Sharing (1) Shopping (2) show (1) Sijil Halal Shaklee (2) Slimming (2) sok sek (1) song (3) Soy Protein Isolate Powder Shaklee (1) speck (1) SR Vita C shaklee (1) stamp (1) sukan (3) suppliment (1) Suppliment Shaklee untuk Gout (1) Suppliment untuk ibu hamil (2) susu ibu (14) Tag (2) Tak sihat (1) taman (1) tanamanku (1) Telinga berair (1) telinga bernanah (1) Terima kasih (1) Testimoni AJHT (1) testimoni Bcomplex (1) Testimoni Nutriferon (1) Tips (4) Tips berpuasa Ibu Menyusu (1) Tips Biznes (1) toksin (1) Travel (11) Tukaran wang (1) ulser (1) ulser mulut (1) ummi (3) ummi dan baby (10) Ummi dan fatin (9) Ustaz Don (1) Video Collagen (1) virus (3) vita C (1) Vitalea Shaklee (3) Vitamin (1) vitamin c (1) Vitamin C Shaklee (5) Vitamin E (1) Vitamin E Shaklee (1) Vitamin E untuk masalah berdengkur (1) Vitamin kanak-kanak (1) Vivix (4) Vivix Shaklee (4) wedding (4)
 
Copyright @ Iezmierah 2012 | Designed By Shahada Fauzi