Posts

Showing posts with the label berpantang

Dah abis pantang 44 hari

Salam... yeay!! dah abis dah... dah selamat dah... yeayyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!! suka.. sangat suka.... akhirnya cabaran 44 hari berpantang telah selesai... now, aku sedang continue pantang untuk sampai ke 100 hari pulak.. harapnye dapat terus bertahan!! boleh ke aku??? SILA SUPPORT AKU!!!! pssst: aku dah pun berada di rumah sekarang ni, dah nak masuk seminggu pun.. lupa plak nak kabarkan kat blog ni .. daaaaaaaaaaaa -chugie-

Aduiyai.. camne nak maintain kurus ni?

salam..

Lately ni, makan sekali rasa macam x cukup je..
mulut ni asyik lah rasa nak mengunyah,
dah lah macam2 ada atas meja tu..
aduiyai.. nk buek lagu mana ni??

Mujur lah masih lagi berpantang kat umah orang..
kalau umah aku sendiri, maunye aku hadap semua makanan tu dari celik mata sampai pejam mata tau!

Dan mujur juga, nafsu lapar ni masih kuat aku control..
walaupun ada masanye, tak boleh di control juga mulut ni dari menjamah segala makanan tu.
owh ye, untuk pengetahuan korang, Mil aku memang tak kuat sangat pantang larangnye,
janji pantang yang patut2 je.. yang lain, segalanya boleh bedal je!

aduiyai.. camne nak buek ni?
kang kembang mambang plak badan ku ini..
agaknye ni semua penangan menyusu kan baby kan?
sebab aku memang sangat2 kerap bagi susu pada Diah..
Diah pulak, memang sangat2 kuat menyusu skang ni..

nampaknye, start keja nanti aku kena jugalah start berpuasa..
supaya ke'slim'an ku kekal maintain.. :D

k lah, daaaaaaa
-chugie-

Dugaan berpantang..

salam..

Terima kasih pada kawan2 yang sudi lawat blogku dan ucapkan tahniah..
Ingatkan dah tak de yang nak jengah aku kat sini, ekekekeke..
mana tau kan, sebab dah lama juga tak aktif berblog.

Dah hari sabtu kan.. kejap je masa berlalu.
Sekarang, dah masuk hari yang ke 19 aku berpantang.
tak sabar nak abiskan pantang ni tau!
Dengan cuaca yang sangat2 panas ni,
rasanye nak je aku jamah Air Batu tu..
Rasanya, adalah beberapa hari hujan, itu pun kejap2 je..
Itu pun syukur juga lah.. atleast merasa jugak sejuk sekejap bila hujan dah turun tu.

Kat umah Mil ku ni tak de aircond,
so.. berpantang lah kami anak beranak dalam panas bara ni ekekekeke...
Tapi orang kata bagus lah berpantang panas2 kan?
kalau beraircond bagai, sama lah juga dengan tak berpantang..betul tak?

apa pun semua ni adalah satu dugaan untuk uji kesabaran aku..
walaupun kadang2 teruji dan tercabar gak lah tahap kesabaran dalam berpantang ni..

owh, adalagi macam2 dugaan berpantang ni...
rasanye, tak yah lah cite pepanjang kan?
orang2 yang dah…

Set bersalin...

salam..

Kawan2... meh ler share info ngan aku.
Nak juga tahu set bersalin apa yang korang guna masa berpantang dulu..

Macam aku, bersalin anak pertama dulu,
aku gunakan set bersalin Nona Roguy..
Tapi bukan lah set lengkapnye tau..
Aku hanya ambil beberapa barang je..
maklumlah, aku kan bersalin cezer..

Untuk berpantang kali ni pun,
aku ada beli barangan Nona Roguy juga..
tapi belum beli sepenuhnye..
Hanya beli capsule nye je..
dan aku juga beli Lotion mustajab dari herbs..

Buat masa ni, tu je yang aku beli..
yang lain2, akan di beli kemudian..

So, nak juga lah tau ape barangan berpantang korang kan?
bagus ke.. tak ke??
mujarab ke? tak ke???

sila2 lah share ye...

Info untuk ibu2, kehamilan, berpantang & etc

Salam...

Tadi aku p godek2 web.. nak cari resipi2 berpantang
dan amalan2 berpantang selepas bersalin..

Owh, bukan aku yang sedang berpantang ye,
tapi adik aku yang baru je melahirkan baby nye semalam..
Anak Merdeka tu..

Memandangkan kami dah tak punya ibu,
dan die juga dah tak punya Ibu mertua,
maka, aku lah yang akan menjaganya selama berpantang ni..
dan ada juga bibik yang akan bantu die untuk beberapa minggu ni..

aduh, agak mencabar betul tugas ni tau.
1st time nak jaga orang berpantang ni..
walaupun aku dh pernah rasa saat berpantang, tapi.. lain gak keadaannye..
sebab aku di jaga oleh Mil ku..
sian adik aku..

So, aku dah dapat banyak resipi2 khas untuk berpantang
dan juga info serta tips2 berguna dari satu blog ni..
Kalau korang tak caya, bleh terjah ke laman beliau,
di NUKILAN SOFIE dan klik pada MOTHERHOOD