Posts

Showing posts with the label baby

Perisiapan untuk baby baru belum ada..

Assalmualaikum..

Ya Allah, kandungan saya dah pun cecah 8 bulan.. tapi peralatan baby belum ada lagi..
siannya lah baby ummie yg ke3 ni. kurang excited kah? hhuhuhu...

Sesungguhnya memang sangat2 busy sekarang ni. macam2 agenda pulak..

in syaa allah, akan cuba settle kan keperluan untuk anak ummie ni dalam minggu ni juga..

list yang wajib beli:
Baju2 baby
Mandian baby
barang2 ummie
bengkung
pilis dan param
set berpantang shaklee
tukang urut
bag barang baby

Apa lagi ye??

tak boleh fikir dah..

kena cari lagi dan lagi dan lagi..

Nervousnya nak bersalin kali ni...
dup dap dup dap..

okies..

chow chin chow!!

-chugie-
SID semalaysia :D

Gonna do a detail scan today... takuttttt!!

Salam..

owh.. tetiba rasa seram, rasa kecut perut.. rasa macam2 plak pagi ni..
silap2 sampai masa scan pun ada rasa2 tu sume..

Scan nye akan di lakukan malam ni,
Doc Ratna dah fixed appointment dengan pakar scan malam ni jam 8.45mlm
eiii.. seram sejuk lah jugak..

Moga2 dengan izin Nya,
dengan rahmatNya..
di permudahkan segalanya untuk aku dan baby..
Moga segalanya juga dalam keadaan baik2..

Ya Allah.. sesunguhnya hambamu ini teramatlah risaunya..

to baby: dont worry k.. everything will be ok. Baby must b strong, as strong as ummi...even am feel so worried now.(haih.. cam lah die leh dengar kan?)

-chugie-

Hubby and Qayyum..

Image
salam... ngeh ngeh ngeh... arini nak berentri tentang hubby dan Qayyum ni.. Si kecik yang kuat nangis.. Bila time mood baik, akan senyum je.. tapi bila angin puting beliun sampai.. buat lah ape pun, pujuk lah camne pun, tak kan di layan!! En. hubby memang sangat2 suka gomol baby.. Kalau dulu fatin lah yang jadi mangsanya, tapi skang ni, Qayyum lah pulak.. Sian die.. kadang2 bila Qayyum nampak je muka hubbyku, cepat2 die mencebik and menangis.. agaknye die pun dah paham yang dirinya bakal di gomol oleh Pak yangnye..ekekeke.. Jom layan piccas hubby and baby Qayyum.. Qayyum yang comel..bakal di gomol! Kadang2 die ok je.. kadang2, mood die x ok.. n sure melalak!
dah mula nak nangis dh tu..

muka stim je.. nak tido agaknye..

ha! kan dh bgtau td.. die sure akan nangis punye.. ekekeke... k lah, daaaaaaa.. -chugie-

Fatin dan adiknye.. erk??

Image
Salam.. tak dak cite hangat nak di sampaikan kat sini hari ni.. cuma layan piccas fatin ngan adik sepupunye ni.. jom!
Mohd Qayyum Haikal.. dah nak masuk 3 bulan dah.. makin chubby die.. kuat minum susu ni!
Fatin and adiknye.. masa ni fatin behave lagi.. baik je, bila ummi snap pic dema ni..
ni pun masih lagi baik.. siap bleh main pegang2 tangan lagi.. kalau tidak, memang di lepuk2nye adik nye tu. Agaknye geram kot!
Qayyum yang makin cerdik dah.. dah pandai senyum2.. sengih2.. especially bila nampak aku.. agah sikit je, die dah ketawa.. belum dengar suaraku yang merdu ni lagi.. sure akan tersenyum je. tapi jangan lah time die tengah ANGIN.. agah lah camne pun, sure x jalan. ekekek:D ok lah, sekian dulu.. daaaaaaaa -chugie-




Tentang babyku dan fatin..

Image
Salam..

Hari ni terasa sihat skit kepala ni, tapi tetap lagi tak hilang sakitnye..
Betul lah kan, "morning sicknessku" masih belum habis.
Juga alahanku agak pelik untuk kandungan kedua ni..
Sabarlah dengan dugaan ini..
Terima kasih juga pada kawan2 yang sudi bg nasihat semalam..

Ok2, nak cite pasal status baby dalam perut dan tentang fatin juga..
1st, tentang baby dulu ye..
Now, baby dah masuk ke 17th week, lebih kurang 4 bulan.
Owh, dah very aktif dalam rahimku..
Aku pun dah mula rasa pergerakan dan tendangannya.
Beberapa hari sebelum syawal, ada lah buat checkup mengejut,
mengejut sebab aku tak sihat masa tu..
Muntah2 dan pening2 hingga pitam dan tidak dapat berpuasa untuk hari tu..
makanya, tinggallah sehari puasaku di bulan ramadhan..
So, aku ke klinik untuk checkup baby.. Alhamdulillah, baby sihat je..
Ketulan darah pun dah tak ada dah..
Cuma BP aku rendah, dan berat badan pun turun.. maybe sebab puasa kan.





OK, tentang Fatin plak...
On the day aku tak sihat and pergi check up tu..
Before p…

Shopping...

Image
Salam..
tak de cerita nak cerita, jadi buat lah entry shopping ni! ahahahahaha.. sukenye bershopping ni tau! sebabnye.. dapat beli ini... * * * * *

Apa lagi kalau bukan baju anak daraku ini.. hehehehe... Skang ni memang tak de lah nak beli baju2 sendiri.. baju anak lah yang paling penting dan jadi keutamaan.. walaupun dah banyak beli, tapi tiap kali masuk ke bahagian anak ni, for sure aku akan rembat beberapa helai.. best kn??? duit pun kuar abis.. best kn?? ahahahaha

owh, ye... aku pun dapat juga.. hand bag ini.. jalan punye jalan, terussss sambar hand bag ni plak.. hhhuhuhuhuhu... sekian... -chugie-

Baby of zora farhan & Rashidi..

Image
Salam.. Selamat berhari raya..

Baru ada kesempatan nak berentry dalam blog ni.. setelah seminggu x menjenguk. Almaklum aje lah.. raya.. pi sane, pi sini.. open house sana, open house sini..

Jadi untuk entry ni aku nak share gambar baby zora & rashidi.. mana tau ade yang belum tengok baby die lagi ke kan?? ni pun aku dpt dari zora, hari tu aku pergi ziarah die, borak sakan sampai lupa nak bergambar bagai..


Ini lah lil princess zora... namanya Fara Fatin Qaisara... die cilok nama anak aku skit heheheh..

Cumel si sara ni..baik je masa aku g ziarah hari tu..pas tido, susu.. pas susu tido.. p/s: dengar cite Ary (Nurhazree Surian) pun dah selamat bersalin ye?