My Lovely Followers

Google+ Followers

Showing posts with label aktiviti. Show all posts
Showing posts with label aktiviti. Show all posts

Wednesday, December 22, 2010

kami di taman...

Salam..
Sambungan entry taman metropolitan kepong..
kali ni gambar kami kat sana plak!
Jom layan...
Biasalah, kalau dah ke taman tu, orang yang paling happy sekali adalah cik fatin ni..
siap bawa tricycle die lagi..
mula2 ok lah main ngan basikalnye ni,
tapi bila dah nampak playground yang riuh ngan budak2 dan mainan tu,
terus di lupakan basikalnye ni.
Fatin memang suka naik buai, tapi bila dah ramai sangat kat playground tu, sure lah peluang nak naik buai agak tipis kan?
seperti biasa, ayahnya lah yang harus melayan kerenah cik fatin ni..
umminye dah surrender!
tak larat dah.. bawa perut je ler... :D
time ni aku suh die posing pandang kamera,
tapi die posing mencangkung sambil tunjuk peace tak menjadinye tu pulak...

ha.. yang ni baru die pandang kamera,
tapi dengan muka yang tak semenggah!
mana taknye, orang suruh berjalan...
die p bantai berlari...

ye.. itu dia, bakal pelari pecut negara..
harap tangan cik fatin je kayuh ngan lajunye,
lari nye x seberapa laju pun ekekekke..

ehem... tuan punye pun nak enterprem juga ye.. :P

cun tak syaya??? ekekekke...

ummi and fatin...
muka kepenatan je anakku itu tau!

aha.. pose menarik dari kami berdua..:P

yep.. aku dan adikku..
lupe pulak nak amik gambar mereka2 yang lain ekekke...
gila kuasa betul aku kan??
tu je lah gambarnye...
sekian dulu..
-chugie-

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, December 21, 2010

Menarik di Taman Metropolitan kepong

Salam..
Perihal Taman Metropolitan Kepong.
Memang sangat meriah dengan kehadiran manusia..
Sesuai untuk beriadah.
Cuma kawasannye agak kekurangan tempat meletakkan kenderaan,
hingga ada yang terpaksa memakir kenderaan di tepi jalan besar yang sangat sibuk.
Jom tengok ape yang menariknye kat sini..

ada tasik yang sangat luas.. dan cantik.

sebab tulah jadi pilihan juru gambar untuk menangkap gambar kat sini.

pengantin pun ramai datang sini bergambar tau!

Menara..
aku tak berani nak naik sampai atas tu.. cukup lah tingkat kedua je..
tinggi sesangat!
Playground..
memang sentiasa full.
nak main buai kena ikut turn..silap2 x merasa langsung lah jawabnye..
aktiviti jalan kaki, tunggang basikal dan motor pun boleh..
cuma, pasrt tunggang motor tu, macam agak bahaya lah..
ada yang suka bawak laju2.. kesian pada anak2 kecil yang berbasikal dan pejalan kaki tu.
Ahli keluarga dapat bersantai kat taman, sambil bermain layang2 dan wau..
ada juga yang bawa bekalan berkelah..
nampak happening je tau!
paling best... ada orang jual layang2 dan wau kat sini..
senang! tak yah susah2 nak cari.. sediakan duit je.

tak lupa juga penjaja makanan..
walaupun tak banyak pilihan, tp cukup lah sekadar nak membasahkan tekak dan makanan2 yang ringan untuk di makan..

Taman ni memang sangat luas.. dan memang menjadi tumpuan ramai,
lelebih lagi time cuti..

next entry, aku show gambar2 kami masa kat sana plak ek.
daaaa
-chugie-


Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, October 19, 2010

Sepetang di One utama Shopping complex..

Salam..
yep, nak story mory about perangai fatin masa kat OU aritu..
kejadian bukan minggu lepas, tapi dua minggu lepas.
Time ni ayahandanya tak dapat join sekali sebab busy layan Motor GP kat sepang.
Makanya, ummi n fatin join adik and family nye ke OU..
Lagi pun bosan duk umah kan, so baik lah kami ikut dorang jalan2 ke OU..
Misi utama kami sebenarnye nak shopping baju untuk anak2.. (anak aku dan anak adikku)
Tapi bila fatin dah sampai OU, dan dapat lepas dengan jayanye..
macam2 peel lah yang di buat!
haishhhhhhhhh.. mau pengsan aku di kerjakannnye tau!
KEJADIAN 1 di Restoran Sri Melaka: yang mana fatin dah buat kacau bilau kat situ..
Penat aku layan dia, sampai nak makan pun memang susah! gerammmmmmmmmm!!
Aku siap mintak cawan plastik khas tuk die sebab die nak minum sendiri, pastu mintak plak pinggan sebab die nk makan sendiri..dan mcam2 lg lah.. (dh tak terlayan)
KEJADIAN 2 di Butik MOTHERCARE:
Mula2 ok je fatin duk ikut aku kulu kilir.. aku pun dapat lah tengok2 baju2 yang tengah SALE kat situ,
dalam dok tengok2 baju, abis die punggahnye anak2 patung kat situ. ayoyoyo... very unbehave nye anak ku ini tau! Lepas tu die ambil lah anak patung anjing, n siap peluk2 lagi.. pastu aku ambil dn letak..
Last2 die nampak anak patung meow, terus die terkam dan berlari keluar..
Ahhh sudah! memang parah and gamat time ni..
Aku yang tengah ngndung ni kena terkejar2..
(time ni, adikku and adik ipar ku g toilet, jadi aku lah yg layan fatin..)
Dan akhirnye, terpaksa lah juga aku belikan patung meow tu untuk fatin..adessss lah!
Baju plak, x jadi beli.. sebab mood dah takde!
And atlast, kami dapat idea untuk dapatkan Kiddie ride untuk fatin..
dan alhamdulillah, die duk diam2 dalam tu..
Bagus! berguna betul bende ni kat ktorang tau!
Ni antara piccas yang sempat aku snap, jom layannnnnnnnn!!


Fatin yang happy bila dpt naik bende alah ni!
dan aku pun rasa amat tenteram dan tenangnye berjalan.
Adikku, babynye dan adik iparku..
Masa ni adik aku masih lg dlm zone berpantang tau, tinggal 2 3 ari lagi nk abis..
tp, tak menyabar nak berjalan.. :D
Aku juga nak enterprem sama... ekekekek:D
k lah, chow dulu..
daaaaaaaa
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, April 26, 2010

Kami ke KLCC

salam...
Kali ni nak cerita tentang aktivi sabtu lepas..
Layan kan je ler ek!
Tujuan asalnya nak ke sini
*
*
*
*
*
*
*

Untuk tempah hadiah yang opis HB
Jadi, sambil nak tunggu barang tu siap, kami pun jalan2 lah dulu kat KLCC tu..
eh... gambar ni plak! uhuu... aku enterprem dulu ek...

Sementara tunggu barang yang di tempah tu siap, kami singgah minum kat San Francissco Coffee..

Pekena Chiken Mayo Sandwich dan Ice Cappucino Blended.
Sedap wo...sluurrrrppp

Dah kenyang, kami pun jalan2 lah kat Taman KLCC pulak..
Tapi panas yang amat ler.. sampai kami berpeluh2..
angin, tak de langsung..

HB yang setia melayan kerenah anakandanye..

Masa nak menuju ke playground, kami lalu lah depan tempat main air ni.
Al fatin pun apa lagi kn?? buat perangai lah...

makanya, kami pun... cabutttttttttttt!! dari situ.. ekekekke..

Dah sampai kat playground, baru lah fatin ni senyap.. pastu kami lepaskan lah die main.. sambil belajar berjalan lagi...
alhamdulillah, fatin dah jalan setapak dua.. heheheh suka sangat tau!
Dah penat main2, kami pun pergi lah ke bahagian permainan pulak..
dan fatin jumpa pakwe lah!
ni ha...
Comel budak ni.. putih plak tu...
dan yang paling penting, budak ni very friendly.. masa kami sampai je, budak ni terus datang kat kami n nak main2 ngan fatin.. hehehe..
Tapi tak lama pun, sebab family budak comel tu dah nak balik..
ini antara aksi fatin yang sangat menyeronokkan..
sangat happy dapat main gelongsor tu..

dan main buai lah yang paling di tunggu2 nye.. memang tak pernah mis kalau ke taman untuk main mainan ni.
dalam tengah main2 tu, barang yang kami tempah pun siap.. dan terus lah g ambik..
pastu.. balik umah ler.. ape lagi huhuh
sekian..
cheerssssssss
-chugie-

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, February 19, 2010

Fatin main air..

Salam..

sambungan kisah bercuti di rumah MIL..

Fatin memang sangat suke main air tau.. so, di sebabkan mil aku amat memanjakan anakku ini..makanye, die layan kan je lah pe'el fatin.. dah lepas sesi pakai tudung, wan die pun siap2 kuarkan basin ni.. khas tuk cucu die sorang ni.. mulanye aku x nak gak sbb nnti die tak nk kuar dr basin tu + sure akan nangis punye..

Tapi, nak buat cmne.. the power is urssssssssssssss... aku KALAH! so ikut kan je lah, janji dorang berdua bahagia huhu.. Ini lah jadinye bila fatin dan air berjumpa..

Memang suka sangat bila masuk dlm basin yg ada air yg banyak..

air masuk mulut ke, idung ke telinga ke.. tak di kisahkan nye pun..yang penting dpt main air!

Penutup botol pun jadi teman die main air.. tp lepas tu aku ambil! kang jd ape nth..

Best sangat ke fatin oi??

ntah ape lah yang di pandang tu.. nak suh wan tambah air lg ek??
nampaknye ummi kene cari kolam air plastik khas tuk awk lah fatin.. nanti bleh ar ummi join main air ngn fatin kn??? mesti cari.. mesti cari..
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, September 17, 2009

1 dah settle..

Salam..

Pagi tadi pas sahur rasa rajin skit nak mengemas umah.. almaklumlah, nak sambut rayo..huhuh.. Pas siap mengemas tu, dan kebetulan time utk bersiap untuk pergi kerja lambat lagi, jadi aku sempatlah packing baju2 si kecik ni... Packing punye packing, nah.. amik ko, sampai 3 bag hanya untuk si kecik ni je.. semua barang dah siap ada dalam beg2 tu.. hope tak ada lah yang tercicir nanti.. Tahun ni aku beraya ke kampung belah pak mertua aku di TAIPING.. sesapa yang beraya kesana, moh ler jemput singgah ke teratak kami ye..
Lepas ni baru packing baju2 aku dan suami plak... tak tahu lah bape beg nanti :)
Ni lah dia beg2 yang dah siap dan lengkap dengan baju dan barang2 fatin... ready to go!!
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, August 14, 2009

Hari ini punya cerita

Salam..

Ye... hari ini aku tidak bekerja.. Kenapa?? MALAS!! MALAS!! MALAS!! memang malas sangat nak ke opis.. sebenarnye dari semalam dah rasa malasnye nak kerja, jadi aku plan dengan adik perempuan aku untuk ambil cuti hari ni.. Lagi pun ada beberapa perkara yang nak di selesaikan.. Perkara yang dah tertangguh sejak aku sarat mengandung, sampai lah selamat melahirkan dan habis berpantang ni. Jadi aku ambil peluang cuti hari ni untuk settle kan perkara tu.. Tapi Malangnya, tak juga settle2.. entah bila nak habis pun aku tak pasti.. dah fed up sebenarnya menunggu.. Rasa nak ku maki hamun pihak2 tersebut dek kerana terlalu geram + marah + tak puas hati dengan kerja pihak2 tersebut tu.. Makan gaji buta je lah korang ni.. tak reti ke nak proses bende tu cepat ha???? eeeeeeeeeeeeee tersangat lah sakit hatinya!!

Ok2.. tak nak dah ikutkan hati yang marah ni.. sbb bukan ni yang aku nk sampaikan di dalam ini entry.
Sofa yang aku beli khas untuk fatin.. Harga:-RM70 sahaja
(entah bila lah fatin nak duduk atas sofa ni kan??)

Lepas selesaikan hal di atas, aku ke bank untuk settle kan hal kedua.. dan sempat beli barang di atas tu.. cantik tak?? sofa khas untuk fatin.. murah je.. Habis selesaikan hal2 yang berkenaan, baru lah aku mulakan aktiviti bercuti hari ni.. aktiviti untuk tenang kan otak!! boleh ke tenang ek??? emm... LAYANNNNNNNNNNNN!!

tempat pertama yang kami tuju, One Utama.. apalagi kalau tak bershopping kn?? mulanya nak cari baju raya, tapi tak banyak pilihan yang menarik di sini.. dan akhirnya, aku beli baju fatin dan dua helai baju aku (baju biasa je).

tempat kedua, kami singgah ke sini... untuk apa lagi kn, untuk makan tengah hari lah.. dah lapar sangat, lagi pun dah lama tak singgah makan ke sini, aku suka suasana tempat ni.. Ramai pulak orang time ni, adik aku pun dah naik hangin sebab makanan die lambat sampai. emm sabar lah cik kak oiii... heheheh.. Lepas selesai makan tengah hari, kami sambung balik bershopping dan jamu mata je..
Restoran Charms, aku suka design restoran ni.. biasanya restoran ni memang akan crowded lebih2 lagi bila masa lunch dan hujung minggu.. makanan, memang not bad..harga pun boleh tahan..berbaloi!!

Belakang tu kalau korang perasan ada satu bahagian tempat makan yang mereka gunakan buaian sebagai tempat duduk.. dah lama sebenarnya aku nak makan dan duduk kat atas buaian tu, tapi tiap kali datang ke sini, mesti dah ada orang yang duduk.. belum ada rezeki aku merasa duduk atas buaian tu huhuu.. ( Puan zora, ingat tak lagi memori kita makan kat situ??? pekena kari kepala ikan...besh kan??? bila nak gath together ni??

Adik aku yang tension sbb makanan dia lambat na sampainye.. sabar ye dik!!
Owh.. toye nye lah muka pemilik blog ini.. penat sebenarnye sebab banyak sangat berjalan, walaupun hati tu masih lagi tak puas tawaf One utama.. Hajat hati nak ke Shah alam pulak lepas ni, tapi adik dah penat..so, hasrat tu di batalkan..
On the way balik, kami singgah ke Secret Recipe.. dah lama tak pekena cheese cake kat sini.. oooohhhhh it's really yummyy!! sungguh puas hati..

Sekian saja aktiviti aku..
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

.Advancd Joint Health Complex (1) #ShakleeEffect (4) agama (1) Air selusuh (1) Ajht (2) AJHT shaklee (1) aktiviti (7) Alfalfa Shaklee (3) angpow (3) Artis (1) award (8) B Complex (2) baby (7) Bancuhan Performance drinks (1) Basic H (1) Bau badan (1) bau mulut (1) Bawang putih (1) Bayi (1) Bebelanku (114) berpantang (5) Berpuasa (2) Bersyukur (1) birthday (16) blogger (4) blogku (1) bonus (3) Bonus Shaklee (2) breastcanser (1) Breastfeeding (2) Buang angin (1) Buasir (1) Cara nak banyak kan susu (2) Cara Simpan susu badan (1) Carotomax (1) Cedera Lutut ACL (1) Cekodok bilis (1) check up baby (4) chew c (1) chew vitalea (2) Chewable vita c (2) Chinch Shake Shaklee (1) Cinch Shake (1) cita-cita (1) Collagen Powder Shaklee (5) Conference Global (1) confinement set (2) contest (31) control Berat ketika hamil (1) CoQ health Shaklee (1) CoQ10 (1) cramps (1) cuaca (2) Cyst (1) Darah Tinggi (1) decoration (1) Demam Kuning (1) detoks (1) Dhuha (1) Diabetes (2) dinner (1) DIY (1) Doa (1) Doa Ramadhan ke 8 (1) Eizmierah Mumnbabyshop (1) Emas (1) ESP dan Cyst (1) ESP Shaklee (7) Fadia (1) Fadiah (22) fatin (75) free trip shaklee (5) Garlic Complex (1) Garlic shaklee (1) Gastrik (1) gastrik dan shaklee (1) geram (6) Giveaway (22) Gla (1) GLA Complex (1) GLA OFFER (1) Gout (1) Gout dan Shaklee (1) hadiah (8) harga emas terkini (1) help (1) Herbal Blend Cream (1) Herblax Shaklee (3) Hubbyku (6) iklan (4) info (24) insuran (1) IT (1) Italy (2) jalan2 (17) Jantung (1) Jaundice (1) Jaundis (1) Jerebu (1) Join Ahli Shaklee (3) kad (1) Kanser (2) Kanser Pankreas (1) KANSER PAYUDARA (1) Keahlian shaklee (2) Kebaikan Vivix (2) kehamilan (12) Kejadian (3) kejayaan (2) keluarga (3) Kempis Perut (1) Kenapa vivix mahal (1) Kencing Manis (1) kesihatan (13) kisah (6) Kisah motivasi (1) Kolesterol (1) Kombinasi set (1) Kombinasi Set ESP (1) komen (1) krim Herbal Blend (1) Kronologi kelahiran (3) Kurma (1) Kurus (1) Lappyku (1) Lecithin Shaklee (1) Lenguh (1) Maher Zain (1) Majalah Wanita (1) MAK (1) Makanan (43) MAke up Remover Shaklee (1) Manfaat Bawang putih (1) Manfaat Garlic Complex (1) Manfaat menjadi ahli shaklee (1) Masakan (9) masalah berdengkur (1) Master Coordinator (3) MBP (2) Mealshake (2) melancong (1) Menu berbuka (1) Merokok (1) Migrain (1) mood (4) mothercare (1) Multivitamin (1) nilai emas (1) nuffnang (6) Nuffnang (3) nutriferon (1) Nutriferon Shaklee (1) Nutriwhite Make Up Remover (2) Nutriwhite Shaklee (2) Offer (2) Omega Guard (2) Omega Guard Shaklee (2) open day (1) open house (1) Ostematrix (4) OsteMatrix Shaklee (5) pampers (1) Pasu Bunga (1) Pelupa (1) penjawat awam (1) Penyimpanan susu ibu (1) Penyusuan (3) Peppermint Ginger (1) perayaan (1) Performance Drink (3) Performance Drink Shaklee (2) Performance Drinks Shaklee (1) permainan (3) pet pet (2) Petua (1) Phytocol shaklee (2) Pil Kalsium (1) poem (1) Pomo oktober (1) Power Pumping (1) Promo August (1) Promo March (1) Promo Oktober (1) Promosi (1) promote (1) puasa (3) puting luka (1) Q & A (1) Ramadhan (1) raya (8) Razzi ArMansur (1) resepi (8) Resipi Bancuhan (2) resipi masakan (1) Restoran (14) reunion (1) Reward Shaklee (2) rezeki (2) Ringtone (1) Rumahku (4) sabtu (1) Sakit (2) sakit kepala (1) Salam jumaat (1) sale (6) Sarapan (1) secret (1) Selulit (2) Selulit dan shaklee (1) Sengal (2) set berpantang (3) SET BERPANTANG ASAS (1) SET BERPANTANG OPTIMUM (1) SET BERPANTANG SHAKLEE (1) Set bersalin (1) Set Breastfeeding Shaklee (2) Set Buasir (1) Set Buasir Shaklee (1) set kanak kanak (3) Set Kesuburan (1) Set Milkbooster (1) Set nak hamil (1) Shaklee (45) Shaklee Halal (1) Sharing (1) Shopping (2) show (1) Sijil Halal Shaklee (2) Slimming (2) sok sek (1) song (3) Soy Protein Isolate Powder Shaklee (1) speck (1) SR Vita C shaklee (1) stamp (1) sukan (3) suppliment (1) Suppliment Shaklee untuk Gout (1) Suppliment untuk ibu hamil (2) susu ibu (14) Tag (2) Tak sihat (1) taman (1) tanamanku (1) Telinga berair (1) telinga bernanah (1) Terima kasih (1) Testimoni AJHT (1) testimoni Bcomplex (1) Testimoni Nutriferon (1) Tips (4) Tips berpuasa Ibu Menyusu (1) Tips Biznes (1) toksin (1) Travel (11) Tukaran wang (1) ulser (1) ulser mulut (1) ummi (3) ummi dan baby (10) Ummi dan fatin (9) Ustaz Don (1) Video Collagen (1) virus (3) vita C (1) Vitalea Shaklee (3) Vitamin (1) vitamin c (1) Vitamin C Shaklee (5) Vitamin E (1) Vitamin E Shaklee (1) Vitamin E untuk masalah berdengkur (1) Vitamin kanak-kanak (1) Vivix (4) Vivix Shaklee (4) wedding (4)
 
Copyright @ Iezmierah 2012 | Designed By Shahada Fauzi