Posts

Showing posts with the label aktiviti

kami di taman...

Image
Salam.. Sambungan entry taman metropolitan kepong.. kali ni gambar kami kat sana plak! Jom layan... Biasalah, kalau dah ke taman tu, orang yang paling happy sekali adalah cik fatin ni.. siap bawa tricycle die lagi.. mula2 ok lah main ngan basikalnye ni, tapi bila dah nampak playground yang riuh ngan budak2 dan mainan tu, terus di lupakan basikalnye ni. Fatin memang suka naik buai, tapi bila dah ramai sangat kat playground tu, sure lah peluang nak naik buai agak tipis kan? seperti biasa, ayahnya lah yang harus melayan kerenah cik fatin ni.. umminye dah surrender! tak larat dah.. bawa perut je ler... :D
time ni aku suh die posing pandang kamera, tapi die posing mencangkung sambil tunjuk peace tak menjadinye tu pulak...

ha.. yang ni baru die pandang kamera,
tapi dengan muka yang tak semenggah!
mana taknye, orang suruh berjalan...
die p bantai berlari...

ye.. itu dia, bakal pelari pecut negara..
harap tangan cik fatin je kayuh ngan lajunye,
lari nye x seberapa laju pun ekekekke..

ehem... tuan punye pun nak…

Menarik di Taman Metropolitan kepong

Image
Salam.. Perihal Taman Metropolitan Kepong. Memang sangat meriah dengan kehadiran manusia.. Sesuai untuk beriadah. Cuma kawasannye agak kekurangan tempat meletakkan kenderaan, hingga ada yang terpaksa memakir kenderaan di tepi jalan besar yang sangat sibuk. Jom tengok ape yang menariknye kat sini.. ada tasik yang sangat luas.. dan cantik.sebab tulah jadi pilihan juru gambar untuk menangkap gambar kat sini.pengantin pun ramai datang sini bergambar tau! Menara.. aku tak berani nak naik sampai atas tu.. cukup lah tingkat kedua je.. tinggi sesangat!
Playground.. memang sentiasa full. nak main buai kena ikut turn..silap2 x merasa langsung lah jawabnye.. aktiviti jalan kaki, tunggang basikal dan motor pun boleh.. cuma, pasrt tunggang motor tu, macam agak bahaya lah.. ada yang suka bawak laju2.. kesian pada anak2 kecil yang berbasikal dan pejalan kaki tu. Ahli keluarga dapat bersantai kat taman, sambil bermain layang2 dan wau.. ada juga yang bawa bekalan berkelah.. nampak happening je tau!
paling best... ad…

Sepetang di One utama Shopping complex..

Image
Salam.. yep, nak story mory about perangai fatin masa kat OU aritu.. kejadian bukan minggu lepas, tapi dua minggu lepas. Time ni ayahandanya tak dapat join sekali sebab busy layan Motor GP kat sepang. Makanya, ummi n fatin join adik and family nye ke OU.. Lagi pun bosan duk umah kan, so baik lah kami ikut dorang jalan2 ke OU.. Misi utama kami sebenarnye nak shopping baju untuk anak2.. (anak aku dan anak adikku) Tapi bila fatin dah sampai OU, dan dapat lepas dengan jayanye.. macam2 peel lah yang di buat! haishhhhhhhhh.. mau pengsan aku di kerjakannnye tau! KEJADIAN 1 di Restoran Sri Melaka: yang mana fatin dah buat kacau bilau kat situ.. Penat aku layan dia, sampai nak makan pun memang susah! gerammmmmmmmmm!! Aku siap mintak cawan plastik khas tuk die sebab die nak minum sendiri, pastu mintak plak pinggan sebab die nk makan sendiri..dan mcam2 lg lah.. (dh tak terlayan) KEJADIAN 2 di Butik MOTHERCARE: Mula2 ok je fatin duk ikut aku kulu kilir.. aku pun dapat lah tengok2 baju2 yang tengah SALE kat si…

Kami ke KLCC

Image
salam... Kali ni nak cerita tentang aktivi sabtu lepas.. Layan kan je ler ek! Tujuan asalnya nak ke sini * * * * * * *
Untuk tempah hadiah yang opis HB Jadi, sambil nak tunggu barang tu siap, kami pun jalan2 lah dulu kat KLCC tu..
eh... gambar ni plak! uhuu... aku enterprem dulu ek...

Sementara tunggu barang yang di tempah tu siap, kami singgah minum kat San Francissco Coffee..

Pekena Chiken Mayo Sandwich dan Ice Cappucino Blended.
Sedap wo...sluurrrrppp

Dah kenyang, kami pun jalan2 lah kat Taman KLCC pulak..
Tapi panas yang amat ler.. sampai kami berpeluh2..
angin, tak de langsung..

HB yang setia melayan kerenah anakandanye..

Masa nak menuju ke playground, kami lalu lah depan tempat main air ni.
Al fatin pun apa lagi kn?? buat perangai lah...

makanya, kami pun... cabutttttttttttt!! dari situ.. ekekekke..

Dah sampai kat playground, baru lah fatin ni senyap.. pastu kami lepaskan lah die main.. sambil belajar berjalan lagi... alhamdulillah, fatin dah jalan setapak dua.. heheheh suka sangat tau! Dah penat m…

Fatin main air..

Image
Salam..

sambungan kisah bercuti di rumah MIL..

Fatin memang sangat suke main air tau.. so, di sebabkan mil aku amat memanjakan anakku ini..makanye, die layan kan je lah pe'el fatin.. dah lepas sesi pakai tudung, wan die pun siap2 kuarkan basin ni.. khas tuk cucu die sorang ni.. mulanye aku x nak gak sbb nnti die tak nk kuar dr basin tu + sure akan nangis punye..

Tapi, nak buat cmne.. the power is urssssssssssssss... aku KALAH! so ikut kan je lah, janji dorang berdua bahagia huhu.. Ini lah jadinye bila fatin dan air berjumpa..

Memang suka sangat bila masuk dlm basin yg ada air yg banyak..
air masuk mulut ke, idung ke telinga ke.. tak di kisahkan nye pun..yang penting dpt main air!

Penutup botol pun jadi teman die main air.. tp lepas tu aku ambil! kang jd ape nth..

Best sangat ke fatin oi??

ntah ape lah yang di pandang tu.. nak suh wan tambah air lg ek?? nampaknye ummi kene cari kolam air plastik khas tuk awk lah fatin.. nanti bleh ar ummi join main air ngn fatin kn??? mesti cari.. mesti …

1 dah settle..

Image
Salam..

Pagi tadi pas sahur rasa rajin skit nak mengemas umah.. almaklumlah, nak sambut rayo..huhuh.. Pas siap mengemas tu, dan kebetulan time utk bersiap untuk pergi kerja lambat lagi, jadi aku sempatlah packing baju2 si kecik ni... Packing punye packing, nah.. amik ko, sampai 3 bag hanya untuk si kecik ni je.. semua barang dah siap ada dalam beg2 tu.. hope tak ada lah yang tercicir nanti.. Tahun ni aku beraya ke kampung belah pak mertua aku di TAIPING.. sesapa yang beraya kesana, moh ler jemput singgah ke teratak kami ye.. Lepas ni baru packing baju2 aku dan suami plak... tak tahu lah bape beg nanti :) Ni lah dia beg2 yang dah siap dan lengkap dengan baju dan barang2 fatin... ready to go!!

Hari ini punya cerita

Image
Salam..

Ye... hari ini aku tidak bekerja.. Kenapa?? MALAS!! MALAS!! MALAS!! memang malas sangat nak ke opis.. sebenarnye dari semalam dah rasa malasnye nak kerja, jadi aku plan dengan adik perempuan aku untuk ambil cuti hari ni.. Lagi pun ada beberapa perkara yang nak di selesaikan.. Perkara yang dah tertangguh sejak aku sarat mengandung, sampai lah selamat melahirkan dan habis berpantang ni. Jadi aku ambil peluang cuti hari ni untuk settle kan perkara tu.. Tapi Malangnya, tak juga settle2.. entah bila nak habis pun aku tak pasti.. dah fed up sebenarnya menunggu.. Rasa nak ku maki hamun pihak2 tersebut dek kerana terlalu geram + marah + tak puas hati dengan kerja pihak2 tersebut tu.. Makan gaji buta je lah korang ni.. tak reti ke nak proses bende tu cepat ha???? eeeeeeeeeeeeee tersangat lah sakit hatinya!!

Ok2.. tak nak dah ikutkan hati yang marah ni.. sbb bukan ni yang aku nk sampaikan di dalam ini entry.
Sofa yang aku beli khas untuk fatin..…