Posts

Showing posts with the label Vitamin C Shaklee

Vitamin C shaklee atasi masalah demam dan selsema

Image
Assalamualaikum semua..

Moga semua yang membaca entri di blog saya ni sedang sihat2 je ye.. Saya ni sedang tak berapa nak sihat, sedang proses nak sihat dari selsema ni haa.. seriously sangat2 menguji betul. sebab saya tak ambil apa2 ubat. memang sedaya upaya elak2 makan ubat ni.. bukan saje2 tau. tapi cuba treat badan untuk tidak makan ubat. alhamdulillah, sejak amalkan makan suplimen shaklee ni, kalau demam or batuk selsema pun, saya sebolehnya akan elak ubat. so lets nature take it course pada tubuh badan saya. lagi pun, bila kita di hinggapi demam, selsema n batuk ni, tanda imun badan kita sedang bekerja. bukan selalu pun dapat penyakit kan... sekali sekala ja.. tapi yang sekali sekala ni lah yang teruk.

Badan minta rehat ni. hehehehehe...

ok lah, selama tak sihat ni, memang suplimen shaklee lah yang saya dok pulun. Vitamin asas macam Vitalea dan Bcomplex memang sy ambil lebih. Vitalea dan bcomplex tu saya ambil 2biji siang dan 2 biji belah malam. Ada masa ambil extra 1-2 biji lag…

Testimoni Chewable Vit C untuk Anak

Image
Assalamualaikum..

Sedikit perkongsian ringkas dari saya tentang kesihatan anak.

Nah, lihat pic ni.


Terbaik kan, bila baca ayat si ibu tu. Siapa yang tak gembira bila tengok anak sihat? Semua ibu bapa akn lega dan senyum bila ank2 jarang sakit.
Ayuh ibu2.. kita tukar gula2 yang tak berfaedah tu dengan beri anak kita mkn cheawable Vita C ni.
Sihat Baik untuk antibodi Memberi selera makan Perlindungan segera jika selsema dan batuk Dan yang paling penting,ank kita kekal cergas dan aktif..
Sebotol chew c ni tak sampai rm50 pun. Semua mampu milik. Orang dewasa pun boleh mkn ye..
Berminat nak cuba? Hubungi saya di 012.3814786 Sharing is loving. Suzianti maswar SID anda..

Berpuasa ketika Hamil

Image
Tips Berpuasa Ketika Hamil..

Assalamualaikum..
Alhamdulillah, hari ni hari ke-6 saya berpuasa dalam ramadhan kali ni. Syukur, saya masih di beri peluang untuk menikmati ramadhan, walaupun sedang hamil masuk minggu ke-38.

Setakat hari ni, saya,masih lakukan rutin harian seperti ramadhan yang lepas. Rasa macam tengah tak sarat je ni haaa..

Kerja rumah, jaga anak, ber biznes dan aktiviti masak memasak untuk juadah berbuka dan bersahur masih lagi kuat untuk saya buat setakat ni.

Syukur..semua dengan izin Allah atas doa yg sy minta setiap hari supaya dapat menikmati puasa dengan mudah.
Selain tu, ada juga tips lain tau.. nak tahu??

Ini antara tips yang saya buat ketika berpuasa ni.

1. Saya akan tidur awal. Biasanya paling lewat pun pada jam 11.00 malam.
Sebelum tidur, saya pastikan dah minum air secukupnya dan semestinya saya minum bancuhan Performance Drinks shaklee yg dah siap di bancuh dan saya banyakkan minum air kosong.
Kemudian, saya akan ambil 4biji Ostematrix shaklee (pil kalsium)…

PERBEZAAN SR VITA C SHAKLED DENGAN BRAND LAIN

Image
Perbezaan Vitamin C Shaklee (dengan Vitamin C yang ada di pasaran)




Vitamin C pertama yang natural dan bertindak secara ‘Sustained release’, berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh selama 24 jam.Rumusan unik yang membenarkan pelepasan vitamin c secara perlahan dan berterusan selama 5 jamSatu tablet membekalkan 500mg vitamin C iaitu bersamaan 7biji setengah oren.Membekalkan ‘Bioflavinoid’ dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg..Bioflavonoids bekerja untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada suplemen vitamin C..( elak salur darah dari runtuh/bocor, meningkatkan fungsi vitamin c, elak vitamin c dr cepat teroksida dan merosakkan sel)Ada dalam bentuk yang boleh dikunyahTiada pembaziran kerana semua vitamin C digunakan.dilepaskan kedalam system tubuh secara perlahan mengikut keperluan. Kredit : Hafidah
P/s: tak perlu nak susah2 mkn 7biji oren 1hari ye.. cukup lah mkn 1biji vita c SR ni..
The hottest product now!! Kalau bermina…

Sustained Released Vita-C shaklee

Image
Salam...
Jom Berkenalan dengan Vitamin paling Popular keluaran Shaklee ni..



BENEFIT VIT C :
~Membentuk Kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. 
~Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
~Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.
~Memerangi kanser - Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.
~Mencantikkan Kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambat…