My Lovely Followers

Google+ Followers

Showing posts with label Ummi dan fatin. Show all posts
Showing posts with label Ummi dan fatin. Show all posts

Tuesday, November 1, 2011

Fatin dh pandai baca Alif Ba Ta..

salam..
Update tentang fatin..

now fatin dh pandai baca alif ba ta.. tu pun sebab selalu bg die dengar lagu kanak2 yg nyanyi alif ba ta tu.. dengar beberapa kali je terus dpt tangkap n hafal. Good girl my dear!

walaupun ada beberapa perkataan dlm tu yang dia tak boleh nak sebut, tp ummi happy sangat bila dengar fatin selalu nyanyi lagu alif ba ta.. then selalu ulang2 nyanyi tiap hari..

Hope lepas ni dia dapat hafal hurufnye sekali.. sebab buat masa ni fatin just dpt hafal je.. tp tak tau lagi macam mana rupanye.. :D

Salah umminye ni yang amat2 bz.. sian anak2ku..
Ummi kena ambil cuti tutup kedai lah gamaknye utk spend more exclusive time with both of my doter ni.. espc fatin.

Sian die..

ni pic fatin sekarang....

fatin yg suka bergambar.. pantang nampak kita pegang hp nk snap pic, die terus je posing.. tp tak sempat kita snap, die dah beralih ke lain.. adui!

-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, August 24, 2011

24 Ramadhan - Cerita ttg Iftar diluar dan bersahur.

Salam..

Alhamdulillah, dah masuk 24 Ramadhan..
Syukur.. sampai ke masa ni, masih lagi bertahan..

Terima kasih kawan2 yang menyokong dan mengucapkan selamat buat aku..
Best betul dapat kawan2 mcm korang ni..

Mudah2han doa2 kalian di makbulkan amin..

Cerita tentang Iftarku..
Selama 24 hari berpuasa,
dapat lah 3 kali aku berbuka di luar..
1st masa berbuka dengan ahli keluargaku..
dan 2 kali berbuka dengan rakan2 hubby..
Tapi malangnye, tiada piccas nak di abadikan dalam blog ni sebagai tanda ingatan berpuasa tahun ni :D
xpe lah.. len kali bleh snap2 lagi kot..
cuma terkilan gak ler, sebab tempat kami beriftar tu best!
1 di Cafe D'manggis, 1 lagi di Borak borak cafe dan 1 lagi di Laman Bambu..
Di laman bambu lah paling miss sekali..
sebab on that time, ada Dafi tau!
rugi betul..
mmg hajat nak bergambar bagai dengan dia, tapi dek pe'el anak2 yang tak dapat di control,
makanya hajat tu di abaikan je lah..
mujur dapat makan dengan best nye kat sana..
kalau tak, rugi jugak ler RM49 sekepala yang kami bayar tu :D

Cerita sahur plak,
dah hujung2 ni memang sentiasa lah bermasalah nk sahur tau..
minggu lepas, dah terlewat sahur.. dekar 15 minit nak abis, baru terbangun..
dapat lah makan n minum sikit apa yang patut..

Tapi masuk minggu ni je, dh mula tak terjaga masa sahur..
aduiyai.. memang menduga betul lah..
tapi apa pun, mujur production susuku masih ok..
di tahap selamat..;p

tentang anak2 ku plak..
yang sorang dah terlebih petah bercakap,
sampai kita pun dah tak tau apa yg nk di borakkan dengan kita..
bercakap dah mengalahkan orang yg umur 4 5 tahun..
petah yang amat..

Yang si kecik plak skang ni dh mula lasak..
pantang letak je kat bawah, di biar berguling..
tup2 dah sampai keluar kawasan dah..
kalau duk dalam bilik memang x boleh dah di tinggal kan sorang2,
memang sure jatuh katil punye..
skang ni, die sangat2 suka isap ibu jari kakinye..
adakah?? owh.. tidak.............
walaupun de beberapa orang kata,
kalau anak isap ibu jari kaki means dia nak adik kan???
tp aku harap bukan dalam masa terdekat ni ok..


ok lah.. dah terlebih panjang berjela membebel..
tp sorry.. no pics to attach here ek..

chow!
-chugie-


Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, March 18, 2011

Doa fatin " Allah celamatkan ummi..adik"

Salam..

Owh, cerita ni agak basi sikit ye..
cerita masa saat aku berada dalam wad nak melahirkan Fadiah..
Cerita ni Mak mentua aku yang ceritakan balik,
dan aku pulak hampir terlupa nak abadikan cerita ni dalam BLOGku ini..

Ok, masa aku tengah bertarung nak melahirkan Fadiah,
rupanye, fatin pun tak henti2 doakan ummi dan adiknye ni..
Mil kata, start dari dia ambil fatin dari kami kat Klinik,
sampai lah ke rumah Mil ku, dia tak henti2 nyanyi lagu " Allah celamatkan ummi.."
dan juga tak henti2 nyanyikan lagu " Allah celamat kan adik"
terharunye aku dengar cerita ni masa Mil bagitahu aku..
Anak sekecil ni pun tahu mendoakan keselamatan umminye..
Mungkin dengan doa anak ni jugalah aku dapat melahirkan dengan mudah dan selamat kan?

Tak sia2 juga ajar anak nyanyi lagu doa macam ni dari kecil ni..
sebab dia akan lebih cepat dan mudah hafal..
Alhamdulillah, ummi di beri anak yang cerdik macam ni..
walaupun nakalnye kadang2 tak dapat di kawal..

***ummi sayang Kakak fatin***


-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Saturday, February 12, 2011

emm.. baru ingat..

Hari ni..

Baru ingat nak g shopping kat Jusco OU..
tapi...

Hubby still demam,
dah 3, 4 hari juga dia demam.. x kebah2 pun.
kesian betul..
Biasanye, sehari dah cukup buat die kebah dengan ubat2tan..
tapi kali ni teruk pulak demam nye.
Semalam dah pegi klinik, siap buat ujian darah lagi..
takut lah kalau2 kena DENGGI kan??
Tapi Alhamdulillah.. tak de pape.

Fatin pulak dah mula batuk2..
malam tadi die batuk teruk,
sambil nangis2..
batuk berbunyi..teruk gak ler.
aku try dukung and pujuk die berenti nangis..
tapi bila die batuk je, die akan nangis balik..
sambil tu die tepuk2 dada..
risau aku di buatnye..
malam tadi memang aku tak dapat tido lena,
perhatikan betuk si kecik ni..
risau kalau2 jadi pape kan?

Alhamdulillah,
pagi ni nampak die ceria skit..
tapi aku tetap standby ubat untuk die makan..
Harap2nye hari ni kedua2 orang sakit ni sembuh lah..

Risau bila dua2 sakit..
nasib umminye ni x bersalin lagi,
kalau tidak..
tiga2 sakit..

-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, December 2, 2010

Ummi and fatin plak!

Salam..


Now entry about fatin and ummi plak ye..

Skang ni fatin tengah x bape nak sihat..

Demam + batuk yang agak teruk..

Di campur dengan ruam yang banyak keluar kat sekitar muka dan badan die..


Dah pergi klinik dh, doc supply ubat batuk yang agak kuat utk fatin,

sebab batuk fatin macam kering, sebab tu doc bagi ubat yg kuat ni utk pecahkan kahak tu..

Tapi yang x bestnye, bila dah bg die minum ubat tu, sure dia akan batuk dengan kuat dan teruknye..

di samping muntah yang agak banyak.


Makanya, kami berdua terpakse lah tido kat bawah je, bertemankan tilam single..

kalau tido atas katil lagi lah masalah kalau nak bersihkan muntah2 tu..


k lah, jom layan piccas ye..



Ummi and fatin dalam kereta time ni..

before ke rumah penjaga, kami posing2 dulu dalam kereta..



muka kami berdua yang senyummmmmmmmmmmmmmm seindah suria!


Fatin ngan kuih nye..



gambar2 ni di ambil sebelum fatin demam..

sekarang ni fatin susah betul nak makan.

susu je lah die minum.


kalau dulu, sebut je mamam, sure die dulu sampai kat meja makan..

tp skang ni, dah tak meriah! aduhai lah anak..

Mujurlah berat bertambah jugak dari 10.5 ke 10.9 kg..


Nak cari vitamin lah untuk fatin, supaya nafsu makannye ada semula.


k lah, sekian dulu..

daaaaaaaa-

-chugie-

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, July 21, 2010

Dalam zone Kemalasan

Salam..

Dah 2 hari tak update pape ni..
mood tarak lah!

terima kasih pada Alynnz, yang tinggal kan komen kat entry sebelum ni..
tak sangka, ada juga yang tertunggu2 entry dariku..

emm, aku sekarang ni dalam ZONE MALAS nak berblog..
aduhai lah..
kenapa ntah!
tak mo sebenarnye macam ni..
kalau boleh nak update macam2..
nak cerita banyak bende
nak update latest progres tentang fatin lg..
nak cerita tentang aku yang sedang ngandung ni..
nak cerita tentang progres rumahku lagi..

Tapi apa kan daya ku..
semangatku telah lari..

tapi- nanti aku kejar balik ek!


Owh ya, sedikit update tentang fatin...
- masih lagi tak boleh sebut 'UMMI'...uwwaaaa!! bila di ajar, die kata 'nanak' means, tak nak! uwwwaaaa!!
tapi dah pandai sebut - ayah, tatak (kakak), abang, uwannnnn, adik, atik (cantik)
mamam (makan), mnum (minum), prrr Ting (puting).. dan banyak lagi lah!

- dan dah mula suka membebel.. tp malangnya aku tak paham ape yg die bebelkan.

k lah... tak mo bebel dah!
chow
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, July 14, 2010

Kuatkan lah tahap kesabaranku..

Salam..
Hari ni aku masuk opis lewat, so lewat jugalah berupdatenya blog ni..
Ni semua gara2 anakandaku yang masih lagi tak sihat..
malam tadi badan dia panas balik, makan tak nak.. menyusu pun taknak..
lepas tu buat perangai.. sabar jelah aku!
Bila kita bawa dia kat ruang tamu, dia ajak kita ke bilik..
bila dah ke dalam bilik, dia tak kasi tutup pintu bilik..
lepas tu menangis..
yang si umminye ni dah lah dengan tak laratnye..
ayahandanye pulak balik lewat, jam 12 baru sampai rumah..
uwwwaa.. cedih betul lah..
biasanye jam 9 lebih fatin dah lena tido,
tapi malam tadi kul 11 baru die tido..
tu pun puas lah ummi nye ni nak bg die tido,
kejap berdukung.. lepas tu menangis..
memang menguji kesabaran aku betul!
dalam tengah2 bersabar dengan kerenahnya, terlepas jugak tengkingan aku kat fatin..
pastu die nangis, aku pun join nangis sekali..
uwwwaaaa...
Cepat lah sembuh fatin..
ummi tak larat,
awak pulak tak sihat..
aduhai lah!



Gambar atas ni, saje aku tempek kat entry ni..
gambar masa fatin sihat..
ceria dan gembira je..
melasak sana sini..
tapi tak nyusahkan ummi pun..
cuma kali ni fatin demam + meragam + menangis sekali..
buat ummi rasa tahap kesabaran tu agak tercabar sikit..
Cepat2 sembuh ye cayang ummi!!
-sekian dari ummi chugie ^_^-

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, May 24, 2010

Ayah p layan paintball, Ummi dan fatin layan Kamera..

Salam..
Semalam aku & fatin teman ayahnye layan Final paintball kat PJ.
Memandangkan team dia kalah ari sabtu, so die pun saje2 datang tengok game yang masuk separuh akhir semalam..
Dan aku n fatin jadi pengikut setianye.. Ingatkan sekejap, rupenye.. lame giler..
Bayangkan lah, kami sampai dalam jam 11pg, jam 5 ptg baru game tu abis..
memandangkan Cuaca yang panas, aku n fatin dok dalam keta je lah..
Jom layan pics kami yang kebosanan tahap KING KONG!!


fatin yang cun melecun dh jadi comot dah..
sebab lama sangat tunggu ayahnya layan paintball..
Rambut tu pun.. nth ape pesen nth.. sian anak aku. heheh

Fatin pun tak banyak ragam sangat.. so senang gak nk layan dia semalam..
kalau tidak, memang aku balik je lah!

Selamat ade mainan2 sampingan dalam keta, bleh bg fatin layan dulu..

dan juga layan umminye snap2 gambar die.. kn fatin kan???

apesal lah buat muka camtu cayang uit??

aha.. ummi pun nak enterprem gak..
bosan tahap dewa wei..

selamat ber-aircond, kurang skit ketensionan menunggu..

macam2 kan...
bosan dan penat menunggu, kami jadi model free dalam kereta dan dalam blog ni..
hehehhe...
Pada korang2 yang bosan menunggu tu, jadikan idea kami bergambar dalam kereta sebagai sebahagian acara mengisi masa lapang anda ye..
Supaya tidak bosan!
ahahahah:))
k lah.. sekian dulu..
chow!
-chugie-

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Sunday, October 18, 2009


Salam...

emm.. ni entry suka2 ok...

Agak2nye fatin ikut rupa sape ek??? rupa aku atau rupa ayahnye???

Kata orang, kalau anak perempuan mirip rupa ayah.. sejuk perut ibu yang mengandungkannye.. betul ke???

adakah ianya satu mitos, kepercayaan, atau satu kebetulan??? emm korang pikir lah sendiri..
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

.Advancd Joint Health Complex (1) #ShakleeEffect (4) agama (1) Air selusuh (1) Ajht (2) AJHT shaklee (1) aktiviti (7) Alfalfa Shaklee (3) angpow (3) Artis (1) award (8) B Complex (2) baby (7) Bancuhan Performance drinks (1) Basic H (1) Bau badan (1) bau mulut (1) Bawang putih (1) Bayi (1) Bebelanku (114) berpantang (5) Berpuasa (2) Bersyukur (1) birthday (16) blogger (4) blogku (1) bonus (3) Bonus Shaklee (2) breastcanser (1) Breastfeeding (2) Buang angin (1) Buasir (1) Cara nak banyak kan susu (2) Cara Simpan susu badan (1) Carotomax (1) Cedera Lutut ACL (1) Cekodok bilis (1) check up baby (4) chew c (1) chew vitalea (2) Chewable vita c (2) Chinch Shake Shaklee (1) Cinch Shake (1) cita-cita (1) Collagen Powder Shaklee (5) Conference Global (1) confinement set (2) contest (31) control Berat ketika hamil (1) CoQ health Shaklee (1) CoQ10 (1) cramps (1) cuaca (2) Cyst (1) Darah Tinggi (1) decoration (1) Demam Kuning (1) detoks (1) Dhuha (1) Diabetes (2) dinner (1) DIY (1) Doa (1) Doa Ramadhan ke 8 (1) Eizmierah Mumnbabyshop (1) Emas (1) ESP dan Cyst (1) ESP Shaklee (7) Fadia (1) Fadiah (22) fatin (75) free trip shaklee (5) Garlic Complex (1) Garlic shaklee (1) Gastrik (1) gastrik dan shaklee (1) geram (6) Giveaway (22) Gla (1) GLA Complex (1) GLA OFFER (1) Gout (1) Gout dan Shaklee (1) hadiah (8) harga emas terkini (1) help (1) Herbal Blend Cream (1) Herblax Shaklee (3) Hubbyku (6) iklan (4) info (24) insuran (1) IT (1) Italy (2) jalan2 (17) Jantung (1) Jaundice (1) Jaundis (1) Jerebu (1) Join Ahli Shaklee (3) kad (1) Kanser (2) Kanser Pankreas (1) KANSER PAYUDARA (1) Keahlian shaklee (2) Kebaikan Vivix (2) kehamilan (12) Kejadian (3) kejayaan (2) keluarga (3) Kempis Perut (1) Kenapa vivix mahal (1) Kencing Manis (1) kesihatan (13) kisah (6) Kisah motivasi (1) Kolesterol (1) Kombinasi set (1) Kombinasi Set ESP (1) komen (1) krim Herbal Blend (1) Kronologi kelahiran (3) Kurma (1) Kurus (1) Lappyku (1) Lecithin Shaklee (1) Lenguh (1) Maher Zain (1) Majalah Wanita (1) MAK (1) Makanan (43) MAke up Remover Shaklee (1) Manfaat Bawang putih (1) Manfaat Garlic Complex (1) Manfaat menjadi ahli shaklee (1) Masakan (9) masalah berdengkur (1) Master Coordinator (3) MBP (2) Mealshake (2) melancong (1) Menu berbuka (1) Merokok (1) Migrain (1) mood (4) mothercare (1) Multivitamin (1) nilai emas (1) nuffnang (6) Nuffnang (3) nutriferon (1) Nutriferon Shaklee (1) Nutriwhite Make Up Remover (2) Nutriwhite Shaklee (2) Offer (2) Omega Guard (2) Omega Guard Shaklee (2) open day (1) open house (1) Ostematrix (4) OsteMatrix Shaklee (5) pampers (1) Pasu Bunga (1) Pelupa (1) penjawat awam (1) Penyimpanan susu ibu (1) Penyusuan (3) Peppermint Ginger (1) perayaan (1) Performance Drink (3) Performance Drink Shaklee (2) Performance Drinks Shaklee (1) permainan (3) pet pet (2) Petua (1) Phytocol shaklee (2) Pil Kalsium (1) poem (1) Pomo oktober (1) Power Pumping (1) Promo August (1) Promo March (1) Promo Oktober (1) Promosi (1) promote (1) puasa (3) puting luka (1) Q & A (1) Ramadhan (1) raya (8) Razzi ArMansur (1) resepi (8) Resipi Bancuhan (2) resipi masakan (1) Restoran (14) reunion (1) Reward Shaklee (2) rezeki (2) Ringtone (1) Rumahku (4) sabtu (1) Sakit (2) sakit kepala (1) Salam jumaat (1) sale (6) Sarapan (1) secret (1) Selulit (2) Selulit dan shaklee (1) Sengal (2) set berpantang (3) SET BERPANTANG ASAS (1) SET BERPANTANG OPTIMUM (1) SET BERPANTANG SHAKLEE (1) Set bersalin (1) Set Breastfeeding Shaklee (2) Set Buasir (1) Set Buasir Shaklee (1) set kanak kanak (3) Set Kesuburan (1) Set Milkbooster (1) Set nak hamil (1) Shaklee (45) Shaklee Halal (1) Sharing (1) Shopping (2) show (1) Sijil Halal Shaklee (2) Slimming (2) sok sek (1) song (3) Soy Protein Isolate Powder Shaklee (1) speck (1) SR Vita C shaklee (1) stamp (1) sukan (3) suppliment (1) Suppliment Shaklee untuk Gout (1) Suppliment untuk ibu hamil (2) susu ibu (14) Tag (2) Tak sihat (1) taman (1) tanamanku (1) Telinga berair (1) telinga bernanah (1) Terima kasih (1) Testimoni AJHT (1) testimoni Bcomplex (1) Testimoni Nutriferon (1) Tips (4) Tips berpuasa Ibu Menyusu (1) Tips Biznes (1) toksin (1) Travel (11) Tukaran wang (1) ulser (1) ulser mulut (1) ummi (3) ummi dan baby (10) Ummi dan fatin (9) Ustaz Don (1) Video Collagen (1) virus (3) vita C (1) Vitalea Shaklee (3) Vitamin (1) vitamin c (1) Vitamin C Shaklee (5) Vitamin E (1) Vitamin E Shaklee (1) Vitamin E untuk masalah berdengkur (1) Vitamin kanak-kanak (1) Vivix (4) Vivix Shaklee (4) wedding (4)
 
Copyright @ Iezmierah 2012 | Designed By Shahada Fauzi