My Lovely Followers

Google+ Followers

Showing posts with label Travel. Show all posts
Showing posts with label Travel. Show all posts

Friday, November 15, 2013

London Paris.. cuti2 fully sponsored by Shaklee

Alhamdulillah..

Bagai mimpi DULU, jadi realiti HARI INI..

Ye, dulu2 mmg ku banyak bermimpi nak jejakkan kaki ke LONDON dan PARIS... sapa sangka, mimpi yang tak di sangka ni bakal jadi kenyataan sekarang ni..

Ya Allah.. tak de perkataan yang paling hebat nak ku ungkapkan selain rasa bersyukur dengan rezeki yang kau limpahkan pada ku..

In shaa Allah.. dengan izinNYA, Esok saya dan suami akan ke kota london.. kemudian baru ke Paris. Menikmati percutian percuma dan fully sponsor dari Shaklee..

Betul2 macam mimpi je ni..

Dalam suka, ada rasa sedih yang tak dapat di bendung sebab dua puteri kami tak ikut sekali.. harapnya puteri2 ku sihat dan dlm lindunganMu bersama Wan dan Atoknye nanti..


Ok.. nak sambung sesi packing baju..
Daaa dulu ye..

Chugie a.k.a Suzie
Shaklee Independent Distributor
012.3814786
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, February 17, 2011

Cuti2: Genting Highlands - part 3

***Auto publish entry***
salam..
Hari kedua di genting..
Ni time breakfast!
sangat2 ramai orang ok...
mujur tempat makannye besar.. tp tu pun still kena beratur untuk ambil makanan..


see.. ramainye manusia kan?
mostly yang datang kat sini adalah chinese..
yelah.. CNY time kan??
nak tunggu turn untuk ambil makanan..
kene beratur lama gila time ni.
yang berebut nak ambil makanan pun ade..
macam lah tak cukup, ekekek;p

ni suasana pagi di outdoor theme park..
sejuk gila time ni tau! tak sanggup nak turun ke bawah..
walaupun niat di hati nak jalan2 kat luar tu..

ni di bahagian dalam indoor game..
ada stage untuk persembahan CNY malam tu..
tapi malangnye, kami dah pun nak balik pagi tu..
so memang x sempat nak tengok CNY show..

Memang genting sangat2 sejuk time aku ke sana..
di tambah dengan hujan gerimis dan angin yang agak kuat..

Tapi bila dah turun dari genting, panasnye.. tuhan je yang tahu..
rasa nak naik balik g genting time tu tau!

k lah.. till next,
g jalan ke sepang plak!
-chugie-

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Cuti2: Genting Highlands - part 2

***Auto publish entry ***
salam...
Masih lagi di hari pertama kami di genting..
hubby & fatin pun tak ketinggalan bergambar kenangan di luar lobby hotel..
cantik betul lampu2 tu tau!

aktiviti kami di waktu malam..
bowling!!
aku juga yang rugi, sebab tak leh nak buat balingan..


abg ipar dan anaknye..
poyo betul anak beranak ni tau..
siap standby pegang bola lagi.. x sabar ni!

fatin jadi peneman ummi time main bowling..

ayah yang happy sebab dpt jatuh kan semua pin..
tu pun sekali je! ekekekek;p

dah abis main bowlin.. kami lepak kat luar kejap..
owh, suhu nye jangan cite lah..
aku yang dh pakai baju 3 lapis ni pun still terasa kesejukannya sampai ke tulang!
sekejap je aku lepak.. tak tahan seh!
see.. berkabus tebal..
tak sanggup nak dok lepak lelama kat luar tu..
tp akak aku and family die memang bleh tahan betul lah dengan kesejukan tu..
aku n hubby...

ummi and fatin..

owh.. perut itu..ekekekek;p
gambar goyang lah!
kami naik bende alah ni banyak kali.. sebab time tu dah malam,
ramai yang dh balik.. so kami balun main semua permainan kat indoor tu..

ayah and fatin lagi...
-chugie-

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, February 16, 2011

Cuti2 : Genting Highlands - part 1

****Auto publish entry ****
Salam..
Cuti2 kami masa CNY aritu..
Kami ke Genting pada cuti hari wilayah, 2 hari 1 malam je..
tu pun sebab dapat book bilik yang murah (rm48 semalam) kat theme park hotel..
Jom layan pics je lah k.. tak mo bebel pepanjang..

untuk ibu mengandung cam aku ni, memang x best lah g genting..

sebab tak leh nak main banyak bende yang best2..

just tengok sign kat atas tu jelah.. mencik tau!

Suhu kat genting yang sangat2 sejuk..
menggeletar ok!
bilik kami.,

ok lah bilik ni kan?
rm48 je..berbaloi pe?

time naik buaian.. fatin yang sangat2 takut..
bila dah 2 3 kali naik, baru die berani..

fatin with ayah..
time ni dah berani skit.. ;p


budak yang tak reti nak duduk diam..
ada je bende yang nak di buatnye.

sampaikan tiang ni pun die boleh buat tenpat main..

ummi juga harus posing sekaki kan..

budak yang belagak berani.. konon2 lah!

ni time tunngu turn ayah long fatin beli tiket..
kami hanya beli indoor ticket je.. sbb outdoor close!

siap posing duduk lagi kat atas lantai tu..

suasana di luar theme park hotel..
cantik betul lampu2 ni.. ada yang di buat menggunakan botol plastik tau.
fatin with ayah kat luar lobby hotel..

aku and anak buahku..
nampak tak perut ku itu???ekekekeke...
k... next entry, part 2 di genting plak k!
daaaaa
-chugie-

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, October 19, 2010

|Langkawi| Part 3 : Jalan2 sekitar Langkawi..

Salam..

ok, now part jalan2 pulak.. Sebenarnye takde lah banyak mana pun berjalannye kami ni..
sebab, kami lebih ke MISI bershopping!! ekekekek..
Cuma nak bawa ke tempat2 yang penting je lah..

ok jom! layannnnnnnnn piccas!

Destinasi jalan2 kami untuk hari pertama kat langkawi adalah ke Beras Terbakar!


Beras terbakar yang x seberapa je yang tinggal.. :D

Kat awana pun ade tempat untuk beraktiviti tau..
macam2 ada, cruise, boating, fishing, cycling and banyak lg lah..
cuma perlu sediakan RM je! :D

Kalau ke Langkawi ni, memang tak sah kalau tak singgah beli Minyak Gamat kan?
Kebetulan, Mil pun ade pesan Air Gamat dari sana, so aku pun shopping maping gak lah kat sini..

Lepas tu kami ke Kota Mahsuri..
Sebelum ni masa aku ke Langkawi tak berkesempatan nak ke Kota Mahsuri ni,
So, kali ni masuk lah jugak..

Kebetulan ada persembahan Gamelan,
so tak lepas peluang untuk bergambar juga..
Fatin boleh plak x pandang camera? adui!

Ini pulak pusara Mahsuri..
emm x nak komen banyak...layan pics..

dan ini pulak Rumah Mahsuri..
Rumah ni pun aku x masuk gak, sebab... emm x yah tau lah!

Ini pulak telaga Mahsuri..
Airnye memang sejuk dan sangat jernih!
Kami siap basuh muka lagi tau..

Sempat juga bergambar kenangan..
Gambar ni sebenarnye di frame kan dalam piring, tp aku try snap guna camera..
so, x de lah clear sangat.. emm so sad!
Tapi aku memang suka gambar ni tau! Berseri2 muka ku ekekekek:D

ok, ni pulak bergambar di Dataran helang..
Panas giler time ni. aku tak pergi sampai ke Helang besar tu pun.. tak larat!

yang lain ada lah pergi..

Ni plak gambar kat Tanjung Aru..
Cantik pantai die. Putih je pasirnye tau.
Tapi tu lah, ramai Mat n minah saleh salai kat situ..
X sessuaiii utk budak2!

Fatin plak, sangat2 takut dengan bunyi ombak an air laut tu..
Mujur sangat2.. kalau idak, mau aku jd mangsa keadaan die. :D

Ada lagi tempat lain yang kami jelajah, tapi x de gambar nye..
Telaga tujuh, kolam air panas (under renovation) Muzium Tun Mahathir dan etc..
semuanya tak de lah masuk sampai ke dalam pun.. duk luar je, sebab masa sangat singkat.
Di tambah masing2 yang malas nak terjah ke dalam..

Dan waktu selebihnye, adalah waktu shopping kami di IDAMAN SURI dan HJ ISMAIL GROUP..
abis rabak duit aku kat sana tau! haishhhhhhhhhhh...

Sorry, no pics on shopping session to show off here!
sebab aku sangat2 bz bershopping. ekekekek...


k lah.. nanti kan episod akhir Langkawi aku ye..
daaaaaaaaaaaaa..
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, October 18, 2010

|Langkawi| Part 2 : Awana Porto Malai..

Salam..


Okies, berentri tentang langkawi lagi..


Tak habis2 kan??
Untuk makluman, pakej yang kami ambil ni termasuk dengan penginapan..
jadi, kami ambil Hotel Awana Porto Malai sebagai tenpat penginapan kami kat langkawi nun.
Best gak kat awana ni.. walaupun tempat ni biasanye untuk mereka2 yang sedang honeymoon,
tapi rata2 yang datang sini ada yang berkeluarga, dan group jugak..
Cuma, awana tak de pantai, cuma ada jeti dan tempat lepak tepi laut je..
but, semuanya best.. termasuk layanan pihak hotel!
Memandangkan waktu check in adalah jam 3 ptg, makanya kami kena lah menunggu sementara pihak hotel uruskan bilik2 kami.. dan sempat juga lah kami snap2 pic kat awana tu..
jom layan piccas2 kat awana..



Sampai je kat awana, fatin dah terus terjah kat kolam yang terletak di kedua belah jalan menuju ke reception counter.. banyak betul ikan die..
Nasib baik fatin tak masuk sekali dalam kolam tu, sebab teruja sangat tengok ikan2 dalam tu,
kalau tidak.. umminye jugak lah yang jadi mangsa keadaan..:D
Ini di ruangan menunggu yang terletak di lobby berdekatan dengan reception counter.
Sementara kami uruskan hal2 bilik, hubby dapatlah duduk dan rehatkan badan jap kat situ.
Cantik tempat ni..
dan ini adalah bilik kami..
masuk2 je,fatin dah buat hal..
terus masuk ke toilet, n tak nak keluar..
dan yang paling tak boleh lupe, fatin dah p main air yang ade dlm toilet bowl! eee ngeri je..
aishhhhhhhh.. mcam2 hal anak ku ini!

Biliknya ok, not bad, cuma toiletnye asing2.. bilik mandi dan tandas di asingkan..
rasanya, kebanyakan hotel sekarang ni dah combine kan bilik mandi dan tandas jadi satu..
Tp kat awana, still guna style lama..
Owh, sila abaikan model di atas katil itu ye.. hubbyku yang kepenatan..sian die!
Ini pulak katil dalam bilik kami tu..
ada 2 queen bed. untuk kami memang terlebih cukup lah! hehehe..
Rasanye, kalau dua keluarga duk dalam bilik ni pun ok kot kan?
sebab katilnye besar dan ada dua tu! :D
Sampai2 je, masing2 dah tak tunggu lama.. terus terjun ke swimming pool!
cuma kami anak beranak je yang turun lambat skit.. sebab penat!
dah sejam lebih duk berehat, baru aku bawa fatin join budak2 tu madi kolam..
tapi lepas tu, payah pulak aku nak pujuk si kecik ni naik atas! haisssssssss...
Gambar ni aku ambil pada hari kedua.. masa ni kami lepas breakfast dan nak mulakan sesi jalan2 kami..
Cantik rumah ni.. i like!!

Hubby bergambar di tepi laut.. bersantai lepas breakfast!
best je lepak2 kat tepi ni.. kebetulan malam tu hujan lebat,
so pagi2 memang sejuk dan nyaman je..

huhu.. fatin dan umminye yang suke berposing..
best betul tengok pic ni tau!

owh, saya dan hubby pun nak abadikan kenangan bersama di Awana juga..
berlatar belakang kan kapal2 dan bot! hehehh:D


Gambar fatin lagi... cun arrrr!


antara aksi2 mereka..
gambar ni pun aku suke tengok jugak!
1st time fatin bergambar dengan aksi yang lain dari lain.. eekekeke...
k lah, pasni nak cerita pasal sesi jalan2 kami pulak ye..
tunggu...
daaaaaaaaaa
-chugie-

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

.Advancd Joint Health Complex (1) #ShakleeEffect (4) agama (1) Air selusuh (1) Ajht (2) AJHT shaklee (1) aktiviti (7) Alfalfa Shaklee (3) angpow (3) Artis (1) award (8) B Complex (2) baby (7) Bancuhan Performance drinks (1) Basic H (1) Bau badan (1) bau mulut (1) Bawang putih (1) Bayi (1) Bebelanku (114) berpantang (5) Berpuasa (2) Bersyukur (1) birthday (16) blogger (4) blogku (1) bonus (3) Bonus Shaklee (2) breastcanser (1) Breastfeeding (2) Buang angin (1) Buasir (1) Cara nak banyak kan susu (2) Cara Simpan susu badan (1) Carotomax (1) Cedera Lutut ACL (1) Cekodok bilis (1) check up baby (4) chew c (1) chew vitalea (2) Chewable vita c (2) Chinch Shake Shaklee (1) Cinch Shake (1) cita-cita (1) Collagen Powder Shaklee (5) Conference Global (1) confinement set (2) contest (31) control Berat ketika hamil (1) CoQ health Shaklee (1) CoQ10 (1) cramps (1) cuaca (2) Cyst (1) Darah Tinggi (1) decoration (1) Demam Kuning (1) detoks (1) Dhuha (1) Diabetes (2) dinner (1) DIY (1) Doa (1) Doa Ramadhan ke 8 (1) Eizmierah Mumnbabyshop (1) Emas (1) ESP dan Cyst (1) ESP Shaklee (7) Fadia (1) Fadiah (22) fatin (75) free trip shaklee (5) Garlic Complex (1) Garlic shaklee (1) Gastrik (1) gastrik dan shaklee (1) geram (6) Giveaway (22) Gla (1) GLA Complex (1) GLA OFFER (1) Gout (1) Gout dan Shaklee (1) hadiah (8) harga emas terkini (1) help (1) Herbal Blend Cream (1) Herblax Shaklee (3) Hubbyku (6) iklan (4) info (24) insuran (1) IT (1) Italy (2) jalan2 (17) Jantung (1) Jaundice (1) Jaundis (1) Jerebu (1) Join Ahli Shaklee (3) kad (1) Kanser (2) Kanser Pankreas (1) KANSER PAYUDARA (1) Keahlian shaklee (2) Kebaikan Vivix (2) kehamilan (12) Kejadian (3) kejayaan (2) keluarga (3) Kempis Perut (1) Kenapa vivix mahal (1) Kencing Manis (1) kesihatan (13) kisah (6) Kisah motivasi (1) Kolesterol (1) Kombinasi set (1) Kombinasi Set ESP (1) komen (1) krim Herbal Blend (1) Kronologi kelahiran (3) Kurma (1) Kurus (1) Lappyku (1) Lecithin Shaklee (1) Lenguh (1) Maher Zain (1) Majalah Wanita (1) MAK (1) Makanan (43) MAke up Remover Shaklee (1) Manfaat Bawang putih (1) Manfaat Garlic Complex (1) Manfaat menjadi ahli shaklee (1) Masakan (9) masalah berdengkur (1) Master Coordinator (3) MBP (2) Mealshake (2) melancong (1) Menu berbuka (1) Merokok (1) Migrain (1) mood (4) mothercare (1) Multivitamin (1) nilai emas (1) nuffnang (6) Nuffnang (3) nutriferon (1) Nutriferon Shaklee (1) Nutriwhite Make Up Remover (2) Nutriwhite Shaklee (2) Offer (2) Omega Guard (2) Omega Guard Shaklee (2) open day (1) open house (1) Ostematrix (4) OsteMatrix Shaklee (5) pampers (1) Pasu Bunga (1) Pelupa (1) penjawat awam (1) Penyimpanan susu ibu (1) Penyusuan (3) Peppermint Ginger (1) perayaan (1) Performance Drink (3) Performance Drink Shaklee (2) Performance Drinks Shaklee (1) permainan (3) pet pet (2) Petua (1) Phytocol shaklee (2) Pil Kalsium (1) poem (1) Pomo oktober (1) Power Pumping (1) Promo August (1) Promo March (1) Promo Oktober (1) Promosi (1) promote (1) puasa (3) puting luka (1) Q & A (1) Ramadhan (1) raya (8) Razzi ArMansur (1) resepi (8) Resipi Bancuhan (2) resipi masakan (1) Restoran (14) reunion (1) Reward Shaklee (2) rezeki (2) Ringtone (1) Rumahku (4) sabtu (1) Sakit (2) sakit kepala (1) Salam jumaat (1) sale (6) Sarapan (1) secret (1) Selulit (2) Selulit dan shaklee (1) Sengal (2) set berpantang (3) SET BERPANTANG ASAS (1) SET BERPANTANG OPTIMUM (1) SET BERPANTANG SHAKLEE (1) Set bersalin (1) Set Breastfeeding Shaklee (2) Set Buasir (1) Set Buasir Shaklee (1) set kanak kanak (3) Set Kesuburan (1) Set Milkbooster (1) Set nak hamil (1) Shaklee (45) Shaklee Halal (1) Sharing (1) Shopping (2) show (1) Sijil Halal Shaklee (2) Slimming (2) sok sek (1) song (3) Soy Protein Isolate Powder Shaklee (1) speck (1) SR Vita C shaklee (1) stamp (1) sukan (3) suppliment (1) Suppliment Shaklee untuk Gout (1) Suppliment untuk ibu hamil (2) susu ibu (14) Tag (2) Tak sihat (1) taman (1) tanamanku (1) Telinga berair (1) telinga bernanah (1) Terima kasih (1) Testimoni AJHT (1) testimoni Bcomplex (1) Testimoni Nutriferon (1) Tips (4) Tips berpuasa Ibu Menyusu (1) Tips Biznes (1) toksin (1) Travel (11) Tukaran wang (1) ulser (1) ulser mulut (1) ummi (3) ummi dan baby (10) Ummi dan fatin (9) Ustaz Don (1) Video Collagen (1) virus (3) vita C (1) Vitalea Shaklee (3) Vitamin (1) vitamin c (1) Vitamin C Shaklee (5) Vitamin E (1) Vitamin E Shaklee (1) Vitamin E untuk masalah berdengkur (1) Vitamin kanak-kanak (1) Vivix (4) Vivix Shaklee (4) wedding (4)
 
Copyright @ Iezmierah 2012 | Designed By Shahada Fauzi