Posts

Showing posts with the label Travel

London Paris.. cuti2 fully sponsored by Shaklee

Image
Alhamdulillah..

Bagai mimpi DULU, jadi realiti HARI INI..

Ye, dulu2 mmg ku banyak bermimpi nak jejakkan kaki ke LONDON dan PARIS... sapa sangka, mimpi yang tak di sangka ni bakal jadi kenyataan sekarang ni..

Ya Allah.. tak de perkataan yang paling hebat nak ku ungkapkan selain rasa bersyukur dengan rezeki yang kau limpahkan pada ku..

In shaa Allah.. dengan izinNYA, Esok saya dan suami akan ke kota london.. kemudian baru ke Paris. Menikmati percutian percuma dan fully sponsor dari Shaklee..

Betul2 macam mimpi je ni..

Dalam suka, ada rasa sedih yang tak dapat di bendung sebab dua puteri kami tak ikut sekali.. harapnya puteri2 ku sihat dan dlm lindunganMu bersama Wan dan Atoknye nanti..


Ok.. nak sambung sesi packing baju..
Daaa dulu ye..

Chugie a.k.a Suzie
Shaklee Independent Distributor
012.3814786

Cuti2: Genting Highlands - part 3

Image
***Auto publish entry*** salam.. Hari kedua di genting.. Ni time breakfast! sangat2 ramai orang ok... mujur tempat makannye besar.. tp tu pun still kena beratur untuk ambil makanan..

see.. ramainye manusia kan? mostly yang datang kat sini adalah chinese.. yelah.. CNY time kan??
nak tunggu turn untuk ambil makanan.. kene beratur lama gila time ni. yang berebut nak ambil makanan pun ade.. macam lah tak cukup, ekekek;p

ni suasana pagi di outdoor theme park..
sejuk gila time ni tau! tak sanggup nak turun ke bawah..
walaupun niat di hati nak jalan2 kat luar tu..

ni di bahagian dalam indoor game..
ada stage untuk persembahan CNY malam tu..
tapi malangnye, kami dah pun nak balik pagi tu..
so memang x sempat nak tengok CNY show..

Memang genting sangat2 sejuk time aku ke sana..
di tambah dengan hujan gerimis dan angin yang agak kuat..

Tapi bila dah turun dari genting, panasnye.. tuhan je yang tahu..
rasa nak naik balik g genting time tu tau!

k lah.. till next,
g jalan ke sepang plak!
-chugie-

Cuti2: Genting Highlands - part 2

Image
***Auto publish entry *** salam... Masih lagi di hari pertama kami di genting.. hubby & fatin pun tak ketinggalan bergambar kenangan di luar lobby hotel.. cantik betul lampu2 tu tau!

aktiviti kami di waktu malam..
bowling!!
aku juga yang rugi, sebab tak leh nak buat balingan..


abg ipar dan anaknye..
poyo betul anak beranak ni tau..
siap standby pegang bola lagi.. x sabar ni!

fatin jadi peneman ummi time main bowling..

ayah yang happy sebab dpt jatuh kan semua pin.. tu pun sekali je! ekekekek;p

dah abis main bowlin.. kami lepak kat luar kejap.. owh, suhu nye jangan cite lah.. aku yang dh pakai baju 3 lapis ni pun still terasa kesejukannya sampai ke tulang! sekejap je aku lepak.. tak tahan seh!
see.. berkabus tebal.. tak sanggup nak dok lepak lelama kat luar tu.. tp akak aku and family die memang bleh tahan betul lah dengan kesejukan tu..
aku n hubby...

ummi and fatin..
owh.. perut itu..ekekekek;p gambar goyang lah! kami naik bende alah ni banyak kali.. sebab time tu dah malam, ramai yang dh balik.…

Cuti2 : Genting Highlands - part 1

Image
****Auto publish entry **** Salam.. Cuti2 kami masa CNY aritu.. Kami ke Genting pada cuti hari wilayah, 2 hari 1 malam je.. tu pun sebab dapat book bilik yang murah (rm48 semalam) kat theme park hotel.. Jom layan pics je lah k.. tak mo bebel pepanjang..
untuk ibu mengandung cam aku ni, memang x best lah g genting..sebab tak leh nak main banyak bende yang best2..just tengok sign kat atas tu jelah.. mencik tau! Suhu kat genting yang sangat2 sejuk.. menggeletar ok! bilik kami.,

ok lah bilik ni kan?
rm48 je..berbaloi pe?

time naik buaian.. fatin yang sangat2 takut..
bila dah 2 3 kali naik, baru die berani..

fatin with ayah..
time ni dah berani skit.. ;p


budak yang tak reti nak duduk diam.. ada je bende yang nak di buatnye.

sampaikan tiang ni pun die boleh buat tenpat main..

ummi juga harus posing sekaki kan..

budak yang belagak berani.. konon2 lah!

ni time tunngu turn ayah long fatin beli tiket.. kami hanya beli indoor ticket je.. sbb outdoor close!

siap posing duduk lagi kat atas lantai tu..

suasana…

|Langkawi| Part 3 : Jalan2 sekitar Langkawi..

Image
Salam..
ok, now part jalan2 pulak.. Sebenarnye takde lah banyak mana pun berjalannye kami ni.. sebab, kami lebih ke MISI bershopping!! ekekekek.. Cuma nak bawa ke tempat2 yang penting je lah..
ok jom! layannnnnnnnn piccas!
Destinasi jalan2 kami untuk hari pertama kat langkawi adalah ke Beras Terbakar!


Beras terbakar yang x seberapa je yang tinggal.. :D

Kat awana pun ade tempat untuk beraktiviti tau..
macam2 ada, cruise, boating, fishing, cycling and banyak lg lah..
cuma perlu sediakan RM je! :D

Kalau ke Langkawi ni, memang tak sah kalau tak singgah beli Minyak Gamat kan?
Kebetulan, Mil pun ade pesan Air Gamat dari sana, so aku pun shopping maping gak lah kat sini..

Lepas tu kami ke Kota Mahsuri..
Sebelum ni masa aku ke Langkawi tak berkesempatan nak ke Kota Mahsuri ni,
So, kali ni masuk lah jugak..

Kebetulan ada persembahan Gamelan,
so tak lepas peluang untuk bergambar juga..
Fatin boleh plak x pandang camera? adui!

Ini pulak pusara Mahsuri..
emm x nak komen banyak...layan pics..

dan ini pulak Rum…

|Langkawi| Part 2 : Awana Porto Malai..

Image
Salam..

Okies, berentri tentang langkawi lagi..

Tak habis2 kan?? Untuk makluman, pakej yang kami ambil ni termasuk dengan penginapan.. jadi, kami ambil Hotel Awana Porto Malai sebagai tenpat penginapan kami kat langkawi nun. Best gak kat awana ni.. walaupun tempat ni biasanye untuk mereka2 yang sedang honeymoon, tapi rata2 yang datang sini ada yang berkeluarga, dan group jugak.. Cuma, awana tak de pantai, cuma ada jeti dan tempat lepak tepi laut je.. but, semuanya best.. termasuk layanan pihak hotel! Memandangkan waktu check in adalah jam 3 ptg, makanya kami kena lah menunggu sementara pihak hotel uruskan bilik2 kami.. dan sempat juga lah kami snap2 pic kat awana tu.. jom layan piccas2 kat awana..


Sampai je kat awana, fatin dah terus terjah kat kolam yang terletak di kedua belah jalan menuju ke reception counter.. banyak betul ikan die.. Nasib baik fatin tak masuk sekali dalam kolam tu, sebab teruja sangat tengok ikan2 dalam tu, kalau tidak.. umminye jugak lah yang jadi mangsa keadaan..:D
Ini di…