Posts

Showing posts with the label Suppliment untuk ibu hamil

Saya WAJIB ambil Pil Kalsium sebab...

Image
Assalamualaikum..

Siapa yang tak pernah lihat pil kalsium a.k.a Ostematrix Shaklee, nah...ini lah wajah pil kalsium shaklee ye..

Kenapa saya WAJIB ambil pil ni?
Sebab....
1. Saya tidak minum susu
2. Saya sedang hamil
3. Bagus untuk anak dalam kandungan saya ni.
4. Untuk elak kan masalah kebas2 dan cramp.
5. Untuk tulang saya
6. Saya tak nak masalah osteoporisis masuk dlm kehidupan saya
7. Untuk gigi dan gusi saya, sebab saya mudah dapat sakit gigi.
8. Untuk bagi saya tidur lena
9. Untuk kurang kn rasa sakit kepala yang sering saya hadapi.
10. Untuk mudahkan saya 'membuang' esok pagi..

Wah.. banyak sebab kan?
Ada lagi sebab ni.. tapi dah tak tercapai dan tak terfikir dek kepala otak saya ni..

Banyak kebaikan ostematrix shaklee ni tau..
Boleh lihat link ini..

sekian info dari saya tentang Pil kalsium.
Jika anda merupakan ibu hamil dan ibu yang menyusukan anak, sila lah amalkan ostematrix shaklee ni..

Boleh hubungi saya di:
Page Eizmierah MNB Healthy Shop
Atau contact di no 012.…

Saya Hamil ank ke-3

Salam...

Aduhai.. macam mana lah sy boleh lupa nak buat mukadimah sebelum post 'air liur banyak keluar ketika hamil' tu..

Hihihi...

Buat pengetahuan sahabat semua, sy sedang hamil 8minggu.. Alhamdulillah, masih di beri rezeki dan peluang untuk tambah Harta Akhirat saya.

8minggu, memang dalam zone pening2 lalat dan dugaan maha hebat. Sy anggap ni 'Zone Rehat' saya.. ada hikmahnya kan? Dah beberapa tahun jd wanita yg x cukup masa nak rest dgn pjg nye.. maka Allah beri sy hadiah ni.. melepek je lah sepanjang hari.

Hahaha..

Tapi so far, zone rehat sy dah semakin nak tamat sebab muntah2 dah x over mcm awal dulu.. syukur alhamdulillah..

Lepas ni akn masuk ke zone 'menambah berat' plak ye..

Doakan saya dan kandungan sentiasa sihat sejahtera tau..

Supliment wajib saya sekarang dah tentulah dari Shaklee:
Vitalea - Multivitamin yang bantu berikan extra energy pd tubuh sy, sbb sy kerap muntah dan lembik.
B-Complex - ada kandungan folic asid yg bagus untuk janin saya ni..