Posts

Showing posts with the label Sijil Halal Shaklee

Status HALAL Shaklee

Assalamualaikum..
Pagi ni, terpanggil nak rungkai persoalan yang selalu di utarakan oleh pengguna baru dan juga pengedar produk shaklee.

Soalan yang sangat 'famous'
"Shaklee ni halal ke?"
"Kenapa di botol shaklee tiada tanda halal?"
"Kenapa hanya ada kenyataan halal di sijil?"

Haaa macam2 jenis soalan keluar.
Tapi soalan ni memang bagus pun. Itu tandanya kita berhati2..

Ok, ni jawapan untuk persoalan diatas ye..:

Jawapan 1:
Ya, Shaklee halal. Jom tengok sijil halal Shaklee yang dikeluarkan oleh 'Jabatan Agama Islam US', atau nama pendek dia ISA. Ni sijil tahun 2013, dikeluarkan pada Januari 2013. Siap tulis list nama vitamins kat situ lagik. Btw, Shaklee guna bovine yang disembelih (purified).

Kenapa bukan JAKIM yang keluarkan sijil halal untuk Shaklee?

JAKIM hanya keluarkan sijil halal untuk produk yang produced kat Malaysia. Untuk Malaysian product pun kemain susah JAKIM nak pantau satu-satu, tetiba pulak dia nak pantau international produ…

Sijil Halal Shaklee tahun 2013

Image
Salam semua..
Ni adalah sijil Halal Shaklee yang baru.. ramai yang tanya "HALAL ke Shaklee ni??" so andayg tercari2 jawapannya, nah... ini buat anda.

Ini adalah sebagai bukti bahawa produk Shaklee yang dipasarkan di Malaysia adalah halal, saya lampirkan sijil halal Shaklee yang disahkan oleh Islamic Services of America I.S.A.

Sijil halal ini perlu diperbaharui setiap tahun, supaya tak berlaku kes guan sijil halal tamat tempoh dan sebagainya.

 haaaa..macam mana nak tau I.S.A tu betul-betul organisasi yang bertauliah? Jangan bimbang. I.S.A adalah badan keislaman yang diiktiraf oleh JAKIM. Boleh layari laman web JAKIM dan tengok halaman 18 ye..

Jika anda berminat untuk dapatkan produk shaklee, hubungi saya di;
Eizmierah MNB Healthy Shop ~ Page FB
sms/call/whatsapp ~ 012.3814686
Suzie
SID 866440