Posts

Showing posts with the label Shaklee Halal

Status HALAL Shaklee

Assalamualaikum..
Pagi ni, terpanggil nak rungkai persoalan yang selalu di utarakan oleh pengguna baru dan juga pengedar produk shaklee.

Soalan yang sangat 'famous'
"Shaklee ni halal ke?"
"Kenapa di botol shaklee tiada tanda halal?"
"Kenapa hanya ada kenyataan halal di sijil?"

Haaa macam2 jenis soalan keluar.
Tapi soalan ni memang bagus pun. Itu tandanya kita berhati2..

Ok, ni jawapan untuk persoalan diatas ye..:

Jawapan 1:
Ya, Shaklee halal. Jom tengok sijil halal Shaklee yang dikeluarkan oleh 'Jabatan Agama Islam US', atau nama pendek dia ISA. Ni sijil tahun 2013, dikeluarkan pada Januari 2013. Siap tulis list nama vitamins kat situ lagik. Btw, Shaklee guna bovine yang disembelih (purified).

Kenapa bukan JAKIM yang keluarkan sijil halal untuk Shaklee?

JAKIM hanya keluarkan sijil halal untuk produk yang produced kat Malaysia. Untuk Malaysian product pun kemain susah JAKIM nak pantau satu-satu, tetiba pulak dia nak pantau international produ…