My Lovely Followers

Google+ Followers

Showing posts with label Shaklee. Show all posts
Showing posts with label Shaklee. Show all posts

Tuesday, February 3, 2015

Migrain dan Suplimen Shaklee yang di cadangkan


Assalamualaikum


sedikit perkongsian tentang migrain dari saya..



Saya merupakan salah seorang yang sering mengalami masalah sakit kepala dan migrain.
Biasanya kalau stress, tak makan seharian, kurang minum air masak atau kerja yang terlampau banyak dan menyesak kan kepala, memang akan dapat serangan migrain Ni.

Migrain ni lebih kurang sama dengan sakit kepala, tapi keadaannya lebih teruk dan sakit yang berlarutan jika tak di atasi dengan makan ubat or 'painkiller'.

Tapi, sejak saya mula kenali lebih dalam lagi tentang vitamin shaklee, dan telah mengamalkannya, Alhamdullillah saya dah jarang sangat kena migrain atau sakit kepala yang teruk.


APA PUNCA MIGRAIN / SAKIT KEPALA?


DUA VITAMIN BAWAH NI ADALAH VITAMIN YANG SAYA AMALKAN UNTUK MENGURANGKAN MASALAH MIGRAIN YANG SAYA HADAPI.

1) Ostematrix.


Terdiri dari kalsium, magnesium dan vitamin D.

Kalsium yang dapat meringankan stress, memperbaiki jantung berdebar, memperbaiki depresi, mood swing dan sakit kepala.

Magnesium dapat membantu sistem saraf, pengecutan otot dan saraf, menstabilkan denyutan tidak sekata yang sering di hadapi oleh penghidap Migraine. 

Lagi satu, Ostematrix ni sangat2 bagus untuk membantu kita untuk tidur lebih lena.


2) B complex -




-> mengandungi vitamin B2 dan B6 yang terbukti dapat mengurangkan kesakitan akibat migrain.

-> Pengambilan vitamin ini dapat mengurangkan gejala stress, strok dan depressi.

-> Juga sangat terkenal dengan jolokan "painkiller semulajadi"


Pengambilan makanan yang betul dan berkhasiat serta mengamalkan gaya hidup sihat seperti bersenam dan rehat/tidur yang cukup mampu membantu mengurangkan masalah ini serta pengambilan supplement juga dapat membantu.

**JIKA ANDA TIDAK MINUM SUSU ATAU KEKURANGAN KALSIUM DALAM BADAN, KEMUNGKINAN ANDA BERISIKO UNTUK MENDAPAT MIGRAIN ATAU SAKIT KEPALA YANG TINGGI. ***

*DISCLAIMER: PRODUK INI TIDAK BERTUJUAN UNTUK MERAWAT PENYAKIT.

Moga sedikit perkongsian dari saya ni dapat membantu sahabat semua. Jom, kita sihat cergas dengan pemakanan yang sihat, seimbang dan suplimen yang berkualiti dan di sahkan HALAL.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan produk ini, 
Sila hubungi saya di:
FB Eizmierah Mumnbabyshop
Hp no 012.3814786
Suzie Maswar
SID
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, August 18, 2014

6 Star Trip Shaklee : Global Conference

Assalamualaikum..

Sambungan kisah 6Star trip reward dari shaklee...

Okies, walaupun bukan saya yang ikuti trip ini, tapi saya rasa seperti ada bersama2 suami dan seluruh warga jutawan shaklee di sana. Tipu lah kalau kata saya tak cemburu lihat gambar2 mereka di sana kn? Rasa nak terbang je ke LA tu. Tapi apakan daya, saya masih dalam zon berpantang.

Ini antara pic yang suami hantar melalui whatsapp..




Suami bersama warga S2U Families yang mengikuti rombongan trip ke LA..

Lihat pics ni pun dah terasa auranya.. kalau lah saya boleh bersama mereka, mesti lagi menikam hati rasanya..


Ini antara Masters Suami.. tulang belakang kami.. 
Suami saya, yg hujung belah kanan tu.. 


Pic atas ni, Suami saya sedang menerima award dari pihak shaklee coorperation.. 




Pic atas ni antara award yg kami terima.. alhamdulillah, rezeki dari Allah yang memang tak di sangka sebenarnya..
Kejayaan selama 2tahun berShaklee.

Saya yakin, lebih ramai muslimah islam yang bakal bergelar jutawan shaklee.

Kaya bukan sekadar dari sudut harta dan wang ringgit. Tapi kaya dari setiap sudut.
Kaya harta, kaya amalan, kaya sedekah.. ini yang islam ingin kan..

Sekian, 
Wasalam


Chugie a.k.a Master Suzianti Maswar
Penasihat Shaklee Anda
FB: Eizmierah Mumnbabyshop


Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Set Berpantang / Set Bersalin Shaklee

Assalamualaikum..

Kali ni, saya nak coretkan sedikit info tentang set bersalin / set berpantang shaklee yang telah saya amalkan sepanjang berpantang ni.

Ini kali pertama saya berpantang dengan produk shaklee ye. Sejujurnya, sangat berbeza dari saat berpantang yang lepas.

Apa yang saya suka tentang set bersalin ni?
1. Seawal 2 hari, saya dah rasa sihat dan tidak lesu.

2. Badan sangat bertenaga dan cergas.

3. Memandangkan kali ni saya berpantang sendiri, maka keadaan lebih padat dengan handle 3anak. Tapi alhamdulillah, segalanya berjalan lancar. Tidak mudah stress dan sgt cergas utk melayan kerenah anak2.

4. Luka di jahitan bersalin lebih cepat kering dan dalam 2 minggu saya rasa luka itu sudah sembuh dan tidak terasa sakit lagi.

5. Susu badan juga sangat banyak dan lancar.

6. Saya tidak mengalami sembelit yang kronik seperti berpantang sebelum ni.

APA SET BERSALIN SHAKLEE TU?

1. VITALEA
Merupakan Multivitamin hebat untuk membantu ibu kekal cergas dan bertenaga sepanjang tempoh berpantang. Dapat melakukan kerja rumaj yang ringan di samping menjaga anak.

2. B Complex
Membantu dalam mengawal emosi ibu supaya tidak stress dan memberi rasa relax dan tenang.

3. Zinc Complex
Merupakan vitamin yang membantu dalam proses penyembuhan luka bersalin samada bersalin normal atau pembedahan

4. Vita c
Meningkatkan sistem imunisasi ibu dan anak. Yang mana dapat membantu lagi dalam proses penyembuhan. Vitamin c juga sangat bagus untuk mencerahkan kulit yang kusam dan untuk kecantikan.

5. ESP SOY PROTEIN
ESP merupakan protin soya yang berfungsi membekalkan protein pd tubuh terutamanya dalam pertumbuhan sel kulit yang baru dan lebih sht. Mencerahkan kulit dan membantu dlm melancarkan penghasilan susu badan.

DI SAMPING SET INI, SAYA JUGA MENAMBAH SUPPLIMENT BAWAH NI UNTUK KESIHATAN BADAN YANG LEBIH OPTIMUM.

1. OSTEMATRIX
Kalsium yang mengandungi Magnesium  bagus dalam masalah penghadaman dan sembelit. Melembutkan najis dan semestinya bantu penghasilan susu.

2. vivix
Vivix ni sy ambil utk bantu optimum kan lagi kesihatan sy. Vivix ni merangkumi seluruh masalah, beri tenaga berganda dan hasil susu pun berganda tau.

Okies, ni je yang sy nak share..

Bagi yang berminat, boleh lah hubungi saya.

Sekian dulu,
Chugie a.k.a Master Suzianti Maswar
Penasihat vitamin anda.
Fb: Eizmierah Mumnbabyshop
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Sunday, August 17, 2014

WAJIB BACA!! Info Terbaik tentang GLA Complex.

Assalamualaikum..

Hari ini saya nak berkongsi Manfaat penting GLA ni untuk penyakit2 glamer rakyat malaysia..

Jom baca ni..

BEST INFO FOR GLA Complex:


---> GLA complex For High blood pressure (Hypertension)

There is some preliminary evidence that GLA may help reduce high blood pressure, either alone or in combination with the omega-3 fatty acids eicosapentaenoic acid (EPA) and docosahexaenoic acid (DHA), found in fish oil. In one study, men with borderline high blood pressure who took 6g of blackcurrant oil had a reduction in diastolic blood pressure compared to those who took placebo.

Another study examined people with intermittent claudication, pain in the legs while walking that is caused by blockages in the blood vessels. Those who took GLA combined with EPA had a reduction in systolic blood pressure compared to those who took placebo.

More research is needed to see whether GLA is truly effective for hypertension.

--> GLA complex for Breast cancer

One study found that women with breast cancer who took GLA had a better response to tamoxifen (a drug used to treat estrogen sensitive breast cancer) than those who took only tamoxifen.

-->GLA Complex for Diabetic neuropathy

Some studies show that taking gamma linolenic acid (GLA) for 6 months or more may reduce symptoms of nerve pain in people with diabetic neuropathy. People who have good blood sugar control may find GLA more effective than those with poor blood sugar control.

--> GLA Complex for Osteoporosis

Some studies suggest that people who don’t get enough of some essential fatty acids (particularly EPA and GLA) are more likely to have bone loss than those with normal levels of these fatty acids. In a study of women over 65 with osteoporosis, those who took EPA and GLA supplements had less bone loss over 3 years than those who took placebo. Many of these women also experienced an increase in bone density.

wow!! best kan info atas ni?
jadi, buat anda yang punya masalah or sedang alami penyakit ini atau nak hindari penyakit ini, Sila lah mulakan mengamalkan memakan GLA Complex Shaklee ni.

Apa pun, semuanya adalah dengan izin Allah..

Jom, dapatkan Offer GLA Complex bu

lan August 2014 ni. Dengan setiap belian 6 botol, anda akan mendapat sebotol lagi dengan percuma.


Sekian, info dari say.
Pengedar Sah Shaklee
Chugie a.k.a Master Suzianti Maswar
FB Eizmierah Mumnbabyshop

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, August 15, 2014

6Star Trip Shaklee: Long Beach California, US


Assalamualaikum..

Alhamdulillah, syukur sebab di berikan ruang untuk menulis dalam blog iezmierah ni lagi..

Ok, saya nak cerita pasal reward shaklee ni. Alhamdulillah, ni kali kedua saya dapat reward trip travel ke oversea. Tahun lepas kami (suami isteri) berpeluang ke Londan dan Paris. Tahun ni, peluang untuk kami jejakkan kaki ke US pula. Trip kali ni bukan sekadar trip, malah lebih dari itu.

Owh ye, trip kali ni, saya dapat 4 tiket. Tapi, perancangan Allah lebih sempurna.. saya tak dapat mengikuti trip ni kerana sedang berpantang lagi. Lagi pun, puteri kedua saya baru 3tahun. Jadi, tiket yg saya dapat tu  saya hadiahkan buat suami, anak sulong dan mak ayah mertua saya. Ni semua hadiah buat orang yg sgt sy sayang dan banyak sangat bantu, support dan doakan kejayaan saya dalam shaklee ni.

Trip ni, bukan sekadar trip bercuti tau, tapi lebih dari tu...

Tunggu next entry ya..
Saya sambung cerita lagi.

Sekian,

Chugie a.k.a Master Suzianti Maswar
PAGE: Eizmierah Mumnbabyshop / Eizmierah MNB Healthy Shop
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, July 25, 2014

ESP Shaklee dan Cyst / Kanser / Fybroid

Issue Cyst dan ESP ni memang tak pernah habis di perkatakan. Walaupun dah di terangkan banyak kali, tapi masih lagi ada yg was2 dan ada yang ajukan lagi soalan yang sama..

jom baca info lengkap tentang ESP SHAKLEE yang sangat HOT ni..
Terutama anda yang menghidap Cyst / fibroid / kanser.

******************************
Copy paste info dari blog ini
Jika anda risau Soya mengakibatkan Cyst, anda patut baca entry ini sampai habis. Ini serius, kerana apa yang kita percaya kadang-kadang tak betul. Baca, selidik dan kaji sendiri fakta fakta dibawah.

Pastikan anda mengambil Soya yang berlabel NON-GMO.

Non-GMO tu ape?
Non-GMO ialah Non-Genetically Modified Organism. Iaitu soya yang ditanam secara organik dan tidak menjalani proses genetik. Kacang Soya yang berbahaya;

KACANG SOYA TIDAK ORGANIK
Penanaman yang menggunakan baja kimia, pestisid dan lain-lain baja kimia menyebabkan soya mengandungi khasiat yang rendah tapi tinggi nitrat. Kandungan nitrat yang tinggi membawa kepada RISIKO PENYAKIT KANSER.

KACANG SOYA GMO
Adalah lebih murah kerana ia menghasilkan TOKSIK. Tetapi pengambilannya LEBIH BERISIKO kepada kesihatan.

9 ASID AMINO
Asid amino yang sangat penting untuk proses penghasilan hormon, antibodi dan enzim. Kekurangan asid amino ini MELAMBATKAN, MENGGANGGU & MEMBANTUTKAN proses penting tubuh badan.

KACANG SOYA DIPROSES DENGAN ALKOHOL
Soya mempunyai sumber Isoflavone, berfungsi untuk tindakan horman, pembentukan jisim tulang dan merendahkan serta mengurangkan risiko kanser. Namun, penggunaan ALKOHOL boleh mengakibatkan KEHILANGAN 88% Isoflavone daripada kacang soya.

BAHAN ANTI-TIROID & ANTI-PERTUMBUHAN
Menyebabkan fungsi tubuh terganggu dan membantu meningkatkan risiko KANSER terutamanya bagi individu yang normal.

KACANG SOYA YANG DIPANASKAN
Kacang soya yang dipanaskan MELEBIHI 60C akan merosakkan kandungan proteinnya! Dah tak ada protein, buat apa nak ambil soya tu lagi,kn?

KACANG SOYA YANG DITAMBAH KALSIUM
Memang kalsium diperlukan oleh tubuh. Namun, dalam proses pembuangan minyak soya, soya menjadi berasid. Penambahan Kalsium akan menyebabkan PENEUTRALAN soya. Alaa, kalau dah neutral, mana khasiatnya?

ESP* adalah contoh Soya Non-GMO. ESP mengandungi Genistein yang terbukti berkeupayaan untuk mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam pemulihan uterus, ovari, menopous dan pembesaran prostat. So ianya sangat selamat untuk penghidap cyst.

ESP juga tidak mengandungi hormon Estrogen yang dikatakan penyebab kanser.
Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.
Soy Protein Shaklee tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.
25% daripada badan kita berasal (diperbuat?) daripada Protein. – kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah protein. Malah Dr. Bruce Miller dalam bukunya mengatakan kita adalah protein.

Protein berasal dari perkataan Greek (PROTOS) bermaksud – ‘the first’ dan badan kita terdiri daripada :-

1. 66% Water
2. 25% Protein
3. 8% Fats
4. 1% Combination of Minerals & Vitamins 100%

Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.

Jadi, sebelum anda mengatakan tidak kepada Soya, selidiklah dulu Soya jenis apakan itu?

********************-*******************
tiada bukti yang menunjukkan bahawa soya pencetus cyst..
Kalau tidak, masakan tempe tu jd makanan orang jawa.. kn?

jadi, kenali perbezaan GMO dan Non-GMO ye..

Sekian..
Info dari saya,
Chugie a.k.a Suzie
Pengedar sah shaklee

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, July 9, 2014

Set Breastfeeding 3M - Booster!!




Set Breastfeeding 3M yang memang MARVELLOUS!!

Kenapa Marvellous???
Meh baca ini..

1- ESP -
Protein soya yang memang sedap.
Protein merupakan Komponen UTAMA susu ibu.
Menghilangkn rasa letih dan lesu

2- Vitalea -
Merupakan Multivitamin penting untuk tubuh.
Bila badan kurang nutrisi, ini akan effect pada penghasilan susu kita.
Vitalea juga merupakan ENERGY BOOSTER!!

3- Alfalfa -
Merupakan sumber 'milkbooster'.
Alfalfa juga membantu untuk menghilangkan keputihan
Sebagai agen seperti Kacip Fatimah, yang mengetatkan faraj.
alfalfa juga membantu masalah keintiman dalam hubungan suami isteri.

4- Ostematrix-
Merupakan Kalsium yang penting untuk tubuh dalam penghasilan susu.
Juga merupakan salah satu MILKBOOSTER. bagi yang tidak boleh ambil alfalfa, OsteMatrix adalah optionnya
Bantu utk atasi masalah lenguh2 badan, sakit2 belakang, Masalah sembelit dan kebas2 tangan.

5-Vitamin C -
Sebagai komponen antibody semulajadi.
Bertindak sebagai collagen untuk mengubati luka pada kelenjar susu.

6- Bcomplex -
Anti stress, yang mana dpt kurangkan rasa stress.
Emosi yang terganggu akan menggangu penghasilan susu juga.
Bcomplex juga meransang hormon Serotonin, iaitu hormon 'happy' dalam tubuh ibu.

Nah.. dh baca? dah paham kenapa Ibu2 menyusu wajib ambil Set breastfeeding 3M ni??
Ha.. cepat2lah dapatkan suppliment untuk tubuh anda ni ye..

Untuk dapatkan set INI, sila PM atau Whatsapp saya di 012-3814786
SID 866440 suzianti maswar
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

hebatnya NUTRIFERON SHAKLEE!!

TESTIMONI NUTRIFERON

 #Demam, batuk, selsema#
 Pada mulanya, saya hanya menelan Vitamin C SR sahaja, tetapi untuk express skit, saya mengambil Nutriferon, selepas 3 sachet (1 sachet 1 hari), demam, selsema dan batuk saya terus hilang. Bahkan, jika saya dapati bayi saya panas badan, selsema atau batuk, saya juga akan menelannya. Bayi saya akan bertindak balas dengan Nutriferon itu selepas beberapa jam pengambilannya. Tak jadi lah virus dan kuman menceroboh. Saya tidak pernah sesekali menelan ubat daripada doktor selama tempoh penyusuan ini.

 #Asma#
Dari kecil lagi, saya memang menghidap asma yang sangat teruk. Anak-anak saya pun sama, Qsha dan Hazriq. Selepas mengambil Nutriferon setengah peket seorang, (kerana mereka masih kecil), asma mereka tidak lagi menyerang pada malam hari. Sangat berkesan untuk saya dan anak-anak. Anak saya kini mengambil Omega Guard setiap hari.

#Susu banyak#
Oh yer! Sangat terkejut saya, apabila usia bayi 1 tahun, saya masih lagi demam bengkak susu (Mastitis). Mungkin sifat Nutriferon itu sendiri yang panas, maka merangsang penghasilan susu yang banyak selepas beberapa jam pengambilannya.

 #Encik Hubby#
Kali ni, En Hubby terkena jangkitan pada telinga. Tak tahu apa puncanya, beliau sudah mengunjungi beberapa klinik, tetapi tidak jugak sembuh. Malah menambahkan lagi kesakitan beliau. Setelah 2 minggu, baru lah saya terfikir, Nutriferon. Saya suka jadi doktor sendiri ni, bab-bab ni, bagi saya, life is about try and error. Alhamdulillah, selepas 3 hari makan
 Nutriferon, telan begitu sahaja, sakit pada telinga beliau sudah hilang. Sejak hari itu, kami tidak lagi pandang ubat doktor. Antibiotik!!! Antibiotik!!! Yeah... Ini antara testi2 yg dh guna sendiri..



.


Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Sunday, June 29, 2014

Salam Ramadhan...

Assalamualaikum..
Selamat bersahur semua..

Di kesempatan ini, saya nak ucapkan selamat menyambut Ramadhan dan selamat berpuasa kepada seluruh sahabat blogger Iezmierah dan para pelawat blog ini..

Moga Ramadhan kali ini lebih terkesan di hati dan jiwa kita dalam meningkatkan dan melakukan amal ibadah pada Allah..

Rutin puasa saya seperti tahun2 lalu,
Biasanya saya akan bangun awal, kemudian bersolat sunat, dan barulah siapkan makanan bersahur untuk keluarga..

Tahun ini merupakan pengalaman pertama saya berpuasa dalam keadaan sarat hamil..
Moga saya masih di beri ruang dan peluang untuk berpuasa dengan mudahnya..

SET BERPUASA SHAKLEE

Alhamdulillah,
Ni pun baru selesai bersahur.
kudapan awal saya dah tentulah kurma 3biji, dan Suppliment pilihan saya, ESP shaklee mix FreshMilk, kemudian sebiji Vitalea shaklee.
Mudah2an lancar berpuasa hari ni...

Moga sahabat semua sentiasa dalam lindunganNYA..

salam subuh,
Chugie a.k.a Suzie
Pengedar Shaklee Anda..
Cover area: Sg buloh, Kuang, Sri Kundang, Paya Jaras.
Hubungi saya di: 012.3814786
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, June 25, 2014

Air Oren wajib untuk juadah berbuka!!

Assalamualaikum...
Alhamdulillah, tinggal beberapa hari je lagi kita nak bertemu Ramadhan ni..

Bagaimana persiapan ramadhan anda?
Makesure selitkan Air Oren berkhasiat ni dalammenu berbuka anda setiap hari ye.

Lihat lah air oren yang sedap dan segar ni.. memang meruntun jiwa si peminumnya tau..
Rasanya memang sedap.. terrrbaik!!

Dari kita minum air kordial yang penuh dengan bahan pengawet dan pewarna tambahan tu, lebih baik kita bekalkan diri kita yang dah seharian berpuasa dengan minuman berkhasiat ni..
Bukan untuk orang dewasa je ye.. malah boleh di minum oleh kanak-kanak. Terutama anak anda yang sedang belajar berpuasa tu..

http://iezmierah.blogspot.com/2014/06/air-oren-wajib-untuk-juadah-berbuka.html
Jom kenali serba sedikit tentang Performance Drinks Shaklee ni.

Performance® Natural Orange

Minuman Hidrasi Tulen - Sebelum, Semasa dan Selepas latihan

Penghilang Dahaga untuk Si Juara
Penyahhidratan merupakan penyebab biasa bagi kelesuan dan tahap pencapaian yang kurang memberangsangkan bagi para atlet. Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air.  Tambahan pula, Performance mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain.

Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari   dengan campuran unik karbohidrat kami  dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.

Terbukti secara klinikal
Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat:
•    Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan
      hidrasi
•    Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk
      kalsium dan magnesium (bukan untuk jenama unggul)
•    Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan
      keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.

Dapatkan yang Terbaik, Serlahkah yang Terbaik

Nutrisi untuk para atlet sukan Shaklee memberikan apa yang tubuh anda perlukan; sebelum, semasa dan selepas latihan, dengan formula yang terbukti secara klinikal  dapat membantu anda bertahan lebih baik, berlatih lebih lama dan kembali bertenaga dengan lebih cepat.

Jaminan Ketulenan Shaklee
Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Ini lah rupa serbuk Performance drinks tu.. sedap wooo.. ratah gitu je pun sodap hihih..

Nasihat sy: Anda wajib cuba dulu PD ni.. memang tak rugi pun. Malah sangat berbaloi, begitu juga dengan harganya.. 
Tak mahal pun..

HARGA SETONG HANYA RM82.50

Hubungi saya untuk maklumat lanjut di:
PAGE: Eizmierah MNB Healthy Shop
atau Whatsapp/sms ke 012.3814786

Pengedar Shaklee Anda..
Suzie a.k.a Chugie


Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, June 16, 2014

Kempis perut dengan mudah!!

Assalamualaikum...


Buncit owh buncit..
Malu kan, bila punya perut yang buncit ni. Lebih2 lagi golongan wanita. Lagi memalukan bila wanita tu belum berkahwin, lagilah 1000 kali ganda risau dan malu. Tak tahu mana nak sorok.

Pakai korset pun belum tentu dapat sorok perut buncit tu.. ☺

Kali ni saya nak bantu anda cara paling mudah untuk kempiskan perut yang buncit tu..
Caranya dengan pengambilan Herblax Shaklee yang mudah dan cepat.
Hanya telan dan ia akan bantu melawaskan.

Herblax ni di kenali sebagai Julap lembut. Ia melawas dan memudahkan proses pembuangan bahan buangan kita. Bukan tu je, ia juga bantu proses detoks juga. Penyingkiran lemak2 dan toksin juga akan berlaku bagi anda yang mengamalkan memakan Herblax Shaklee ni.


APA KANDUNGAN HERBLAX SHAKLEE?
Seperti yang anda sedia maklum, produk shaklee memang semula jadi, berkesan dan tanpa bahan pengawet.

Antara kandungam dalam Herblax adalah:
Alfalfa leaves
Senna leaves
Anise Seed
Blue malva flower
Buckhorn bark
Licorice root
Rhubarb root
Fennel seed
Cilver's root

Di bawah ni merupakan kebaikan Herblax
1. Membersihkan najis yg tersekat
2. Membantu dalam masalah sembelit
3. Proses pembersihan yg lembut bantu pengempisan perut secara semulajadi.
4. Meransang usus dalam proses pembersihan secara lembut terhadap najis yg tersimpan lama dalam tubuh kita.

💜Herb-Lax akan menampakkan kesan dalam masa 8-12 jam selepas pengambilan. Mereka yang mengalami masalah sembelit yang serius boleh meningkatkan dos kepada 5-8 biji dan boleh kembali ke dos asal setelah proses pembuangan kembali normal.💜

Herblax ni pun ada juga fungsi yang istimewa..
1. Bagus untuk yang menghidap GOUT
2. Hilangkan jeragat
3. Mengalami masalah sembelit dan sukar membuang
4. Pembersihan usus
5. Badan berbau

Sebotol Herblax mengandungi 120biji tablet.
Harga Runcit bagi produk ini adalah RM52.50.

sekiranya ada yang berminat nak cuba, boleh lah beli sebotol dulu.. murah je..kan??

Hubungi saya segera untuk dapatkan stok sedia ada..

Chugie a.k.a Suzie
Pengedar Sah Shaklee
012. 381 4786
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Saturday, June 14, 2014

Awasi Kolesterol dalam badan anda! Phytocol boleh membantu!!

AWAS!!

Kolesterol boleh mengakibatkan penyakit yang sangat merbahaya!!

Kajian menunjukkan bahawa, mereka yang berisiko punya kolesterol tinggi bakal berdepan dengan penyakit Angin Ahmar dan serangan jantung..



Selain itu, Penyakit lain seperti KETIDAKSUBURAN, TEKANAN DARAH TINGGI dan PENYAKIT HATI juga boleh hinggap pada anda yang punya kolesterol tinggi ni..



BAGAIMANA NAK ATASI MASALAH INI???

Phytocol Shaklee.. boleh membantu anda mengatasi masalah Kolesterol yang tinggi dalam badan!!



Jom kenali Phytocol - St ini


Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH) Mengesyorkan penambahan sebanyak 2000mg FITOSTEROL ke dalam diet harian kita bagi merendah kan paras kolesterol secara semulajadi.

Fitosterol ini berfungsi untuk menghalang penyerapan kolesterol.

Untuk mendapatkan Fitesterol secukupnya bagi keperluan badan, Makanan2 di bawah ini perlu kita ambil setiap hari:

200 batang Lobak Merah
70 Keping Roti Gandum dan;
425 biji Tomato.

Mampu kah kita makan kesemua makanan ini dalam sehari?????
dah tentulah tidak kan???

Nah.. shaklee menawarkan Phytocol-st, yang mudah dan berkesan. Telan saja...

APA KEISTIMEWAAN PHYTOCOL -ST SHAKLEE INI?
1.  Mengandungi 2000mg Fitosterol
2.  Tiada Perisa, pewarna, pemanis atau pengawet tambahan
3.  Sentiasa Berkesan
4.  Di sahkan HALAL

Ada yang berminat?
Boleh hubungi saya untuk keterangan lanjut mengenai produk ini.


Suzianti Maswar
Shaklee Independent Distributor 
COD Area : Sg buloh, Kuang, Sri Kundang, Paya Jaras dan kawasan sekitarnya.
Hubungi saya di: 012.3814786


Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, June 12, 2014

INI KISAH SAYA : Permulaan saya bergelar Peniaga online

Assalamualaikum semua..

Alhamdulillah.. Eizmierah Mumnababyshop kepunyaan hamba dah pun beroperasi lebih 3 tahun..
pejam celik, pejam celik.. dah lebih 3 tahun Eizmierah Mumnbabyshop bertapak dalam dunia perniagaan online ni. Eizmierah Mumnbabyshop bertapak dari bulan 4 2011. Kini FB saya dah cecah 5000 friendlist. alhamdulillah...

Kejayaan hari ini tidak datang bergolek dan tidak datang dengan singkat. Ada banyak dugaan, ujian yg saya dah lalui.. fasa demi fasa, yang buat saya lebih matang. masalah demi masalah yang buat saya lebih berhati2. Untung Rugi juga dah jadi perkara biasa dalam hidup saya. Apa yang menguatkan saya? 1 je.. NIAT.. niat saya untuk berkongsi dengan ramai org. berkongsi info, berkongsi rahsiah, berkongsi kejayaan dan berkongsi pendapat.

Syukur... Hasil Percaya sebelum Berjaya.

Dari hanya menjual barang2 baby dan barangan kelengkapan produk penyusuan, kemudian saya masuk ke produk kesihatan. Semua nya kerana ingin beri yang terbaik buat Ibu2 yang menyusu kan anak..

Niat saya hanya untuk sebarkan pengalaman diri yang menjadi Ibu yang menyusukan anak sepenuhnya, serta mengamalkan pemakanan suppliment untuk membantu tubuh saya supaya bertenaga sepanjang hari.

apa yang saya amalkan ketika menyusukan anak saya dulu?
saya amalkan set 3M iaitu:
Vitalea shaklee
Vitamin C Shaklee
Ostematrix Shaklee
B complex shaklee
Alfalfa Shaklee dan
ESP shaklee

Sejujurnya, set suppliment ni memang membantu tubuh saya yang sangat2 penat dengan urusan kerja di pejabat, di rumah, dengan biz online lagi.. makan minum memang tunggang langgang.. lunch pun kadang2 saya skip. breakfast apatah lagi.. jadi, setelah meneliti dan mencari info2 suppliment utk ibu menyusu yang nak tenaga untuk tubuh, saya terjuma dengan produk shaklee.

Alhamdulillah.. saya cuba makan produk ni dan ianya memang berkesan pada saya dan sangat2 membantu. Malahan hasil susu saya pada ketika itu meningkat dan susu saya lebih pekat dari sebelum nya.

Dari situ lah saya mula jatuh hati dengan suppliment. Bukan jatuh hati dengan shaklee tau.. tp dengan suppliment. Rupanya, vitamin mmg patut di amalkan oleh ibu2 menyusu. sebelum ni saya hanya amalkan pemakanan ulam2 saje, memang membantu, tapi pada susu sahaja. lebih2 lagi saya jenis manusia yang makannya memang tak teratur. Jadi, saya buat pilihan untuk mengamalkan Suppliment, dan Vitamin pilihan saya dah tentulah shaklee. BERKESAN, SELAMAT, SEMULAJADI.

lepas mulakan sharing pengalaman makan produk kesihatan shaklee dengan ibu2 bf, ramai yang beri feedback yang bagus. Sorang demi sorang customer2 saya yang bergelar Ibu menyusu mengamalkan suppliment shaklee ni. Dari mereka kurang susu hingga lah punya susu yang banyak. Tapi AWAS!! bukan suppliment yang membuahkan hasil susu yg banyak tau.. WAJIB kena dengan cara dan pemakanan suppliment yg betul. Ilmu penyusuan juga memainkan peranan penting.

Kemudian, setelah beberapa bulan menyalur kan pengalaman dan info, customer2 saya tadi tu memberi cadangan supaya saya menjadi ahli shaklee supaya mudah mereka berurusan membeli produk dengan saya. setelah berfikir2 sebanyak2nya maka, terbuka lah pintu hati saya untuk menjadi ahli shaklee.. Saya join shaklee bukan kerana shaklee syarikat MLM ye.. tapi kerana saya ingin menyalurkan info produk yang saya rasakan sangat bagus buat para ibu yang bermasalah seperti saya.

Sejujurnya, saya tidak terfikir untuk terjebak dengan Biznes Shaklee ni hingga mencapai kejayaan demi kejayaan macam sekarang ni. Niat awal saya hanya 1, iaitu untuk menyalurkan informasi tentang produk suppliment yg saya dah makan pada teman2 Breastfeeding saya. Alhamdulillah, dengan niat itu juga saya dapat banyak hikmah dalam kehidupan.

okies.. nanti saya sambung cerita kisah saya dengan shaklee dan bina base sekarang ni ye..
tungguuuu...

chugie a.k.a Master Suzianti Maswar
Ummie JMS
SID Shaklee
Owner Eizmierah Mumnbabyshop
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Saya WAJIB ambil Pil Kalsium sebab...

Assalamualaikum..

Siapa yang tak pernah lihat pil kalsium a.k.a Ostematrix Shaklee, nah...ini lah wajah pil kalsium shaklee ye..

Kenapa saya WAJIB ambil pil ni?
Sebab....
1. Saya tidak minum susu
2. Saya sedang hamil
3. Bagus untuk anak dalam kandungan saya ni.
4. Untuk elak kan masalah kebas2 dan cramp.
5. Untuk tulang saya
6. Saya tak nak masalah osteoporisis masuk dlm kehidupan saya
7. Untuk gigi dan gusi saya, sebab saya mudah dapat sakit gigi.
8. Untuk bagi saya tidur lena
9. Untuk kurang kn rasa sakit kepala yang sering saya hadapi.
10. Untuk mudahkan saya 'membuang' esok pagi..

Wah.. banyak sebab kan?
Ada lagi sebab ni.. tapi dah tak tercapai dan tak terfikir dek kepala otak saya ni..

Banyak kebaikan ostematrix shaklee ni tau..
Boleh lihat link ini..

sekian info dari saya tentang Pil kalsium.
Jika anda merupakan ibu hamil dan ibu yang menyusukan anak, sila lah amalkan ostematrix shaklee ni..

Boleh hubungi saya di:
Page Eizmierah MNB Healthy Shop
Atau contact di no 012.3814786

Chugie..
Ur SID..

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, June 11, 2014

Ini kejayaan ku bersama shaklee


Assalamualaikum..
Alhamdulillah.. alhamdulillah.. alhamdulillah..

Tiada yang lebih berkuasa melainkan Allah..

Syukur, ini merupakan sebahagian dari kejayaan kami selama berkecimpung dalam Biz Shaklee..

Kalau dulu, saya lah orang yang sangat benci pada MLM..
kalau dulu, saya lah orang yang paling tidak suka di sogok dengan biznes ini..
Kalau dulu, saya lah orang paling malas bila di hadapkan dengan biz yang perlu cari orang..

Tapi itu semua dulu..
Kerana tidak tahu apa2 tentang biz ini.
Kerana terlalu banyak alasan dan nehatif dalam diri..
Kerana tidak mahu di beri peluang..

Kini,
Segalanya telah terbongkar..
Baru lah ku tahu, biznes shaklee biznes yg sangat enjoy.
Saya punya mentor2 hebat yang berjaya mendidik diri sy jadi insan hebat di sisi Allah..
Saya punya team yang hebat menjadi tunggak kejayaan saya..
Saya punya suami dan ahli keluarga yamg menyokong dan membantu saya 100%..

Syukur..
Peluang yg datang dahulu tidak saya sia2kan..
Dan ini adalah bukti kejayaan saya..

Ini bukan perhentian utk sy berhenti.
Saya masih punya banyak tanggung jawab untuk bawa lebih ramai ank2 didik jadi seperti saya..
Saya belum puas membantu ramai insan2 hebat dan ingin jadi luar biasa..

Sy doakan, team JMS saya akan mencapai impian mereka.

JMS terbaik!!
♡JMS♡


Master Ummie
-Chugie-
Eizmierah Mumnbabyshop
012.3814787
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, May 26, 2014

Atasi masalah selulit dengan Shaklee

Selulit..

Sapa yang suka dengan selulit kan?
Lemak yang terperangkap di bahagian kulit tubuh kita memang sangat di geruni. Lebih2 lagi oleh kaum wanita.. jangan ingat Orang gemuk je ada selulit ya.. orang kurus pun ada selulit juga tau..

Selulit merupakan lemak yang terperangkap di bahagian bawah lapisan kulit. lemak2 yang gagal di buang ini akan bergumpal menjadi 1 gelombang pada permukaan kulit kita.

Rupanya, memang sangat hodoh!

Apa punca berlakunya Selulit ni?
1. Disebabkan Hormon
2. Perubahan fizikal badan.
3. Apabila duduk terlalu lama dan dalam posisi yang salah.
4. Pengambilan kafein juga boleh mengakibatkan selulit, jadi kurang atau stop lah pengambilan teh, kopi, nescafe dan yg bersoda.
5. Berat badan yang tidak stabil juga mengundang berlakunya selulit
6. Pola makanan yang tidak teratur. Terlalu banyak makanan berlemak akan menyebabkan lemak itu lambat di urai maka ia akan terus tersimpan di dalam tubuh kita.

Bagaimana nak hilang kan selulit dengan Produk shaklee??
Nah.. ini ada tips paling mudah untuk anda yang nak cuba hapuskan selulit yang Huduh tu.

1. Detox
Antara step paling awal yang harus kita buat adalah, Detoks tubuh kita dulu supaya toksin2 di keluarkan dari tubuh kita.
Saya cadangkan : Alfalfa Complex atau/dan Herblax Shaklee

2. Pecah/Bakar Lemak
Lemak2 degil yang lambat terurai harus di uraikan dahulu, supaya makanan2 lemak lain yg bakal masuk kedalam tubuh kita tidak terus terkumpul.
Saya Cadangkan : Omega Guard (Lebih Pantas) atau Lecithin Shaklee (slow sikit)

3.  Bina Otot
Protein merupakan sumber dan agent paling penting untuk membina otot.
Otot2 yang kendur dapat di tegang kan semula dengan pengambilan protein yg mencukupi.
Saya cadangkan : Chinch Shake / ESP Shaklee

nah.. atas ni antara suppliment shaklee yang boleh di amalkan bagi atasi masalah SELULIT tu..

ada lagi beberapa vitamin shaklee lain yg dapat membantu. Seperti Collagen dan vit e. dua vitamin ni boleh di add-on saja.. hasil akan jadi lebih mantop. sebab Collagen shaklee memang membantu dalam menghasilkan kulit yang cantik.

Nak tahu hasilnya cepat atau lambat, ANDA WAJIB lah mencubanya..

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Sekian edisi Sharing dan caring dari,
Chugie
Pengedar Sah Shaklee
Contact : 012.3814786



Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Saturday, March 29, 2014

2tahun dengan shaklee!!

Assalamualaikum..

owh, dah masuk mac 2014 dah.. adoi, ape sal boleh tak sedar yang bulan ni adalah bulan ke 2 ku di dalam shaklee??

pejam celik, pejam celik.. dah 2y pun..

alhamdulilah.. this is the best moment.
Penat lelah,
Kurang Rehat,
Kurang tidur,
Stress,
kurang itu, kurang ini..

semuaaaaaaa dah pun selamat ku redah!
berbaloi2...

betul lah kata pepatah melayu,
Bersusah2 dahulu..
Bersenang senang kemudian.

ianya bukan sekadar ayat suka2 tau.
tapi adalah benar belaka.

kalau nak di ingat balik detik2 awl berkecimpung dalam dunia perniagaan shaklee ni, memang penuh dengan pancaroba.. bersengkang mata dan mengalir air mata.

tapi, itu semua dh pun berlalu. Bila dah rasai HASILNYA, semua yg lama2 tu dah tak de dalam memori dah. Dah pun jadi KENANGAN TERINDAH.

Alhamdulillah, Syukur padaMU Ya Allah..
Perjuangan utk membantu lebih ramai lagi anak2 melayu utk melangkah maju belum berakhir.
Selagi hayat di kandung badan.

Saya akan terus bantu anda yang ingin MAJU!

Suzianti Maswar
Master Coordinator @ Shaklee
Shaklee Independent Distributor
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Saturday, December 28, 2013

Anda ada masalah Berdengkur??


Adsalamualaikum semua...

Pagi2 dah dapat soalan dr customer tentang Snoring.. bleh tahan gak soalan ni.

Snoring (berdengkur) ketika tidur jgn di bawa main ye.. bahaya sebenarnya. Boleh membawa maut ketika tidur jika tiba2 pernafasan kita tersekat. So elak lah sebelum parah..



Antara punca berlakunya masalah tidur bedengkur ni adalah:
1. Gaya Hidup
Gaya hidup yang tidak sihat boleh menyebabkan kita berdengkur. Cuba periksa gaya hidup anda dan ubahlah gaya hidup tersebut menjadi lebih baik.

2. Terlebih Berat Badan
Berat badan yang berlebihan juga boleh menyebabkan gangguan tiroid sehingga menyumbang kepada berdengkur. Penurunan berat badan dpt kurang kn mslh dengkuran.

3. Merokok
Memberi kesan buruk bagi jantung, menghalang kelancaran pernafasan, pembengkakan selaput lendir di hidung, pembengkakan rangkaian di tekak dan penyumbatan kecil di paru-paru. Berhentilah merokok jika ingin mengatasi dengkuran yang terjadi.

4. Pengambilan Alkohol
Peminum alkohol yang berlebihan boleh menyebabkan relaksasi saluran nafas selama tidur serta membuat suara dengkuran semakin keras.

5. Masalah perubatan
Gangguan perubatan apapun yang menyebabkan penyumbatan hidung, tekak atau paru berpotensi menyebabkan dengkuran. Selain itu adanya gejala diabetes atau hipotiroid pun berpotensi menyebabkan dengkura.. Jadi tentu saja untuk mengubati dengkuran tersebut iaitu dengan mengubati masalah perubatan itu sendiri.

6. Pola Tidur Tidak Stabil
Tidur yang tidak seimbang boleh menyebabkan perkembangan ketidakstabilan pernafasan yang signifikan saat tidur sehingga mencetuskan dengkuran. Untuk itu usahakan pola tidur yang teratur dan tidak terjaga beberapa kali ketika tidur malam.

Apa suppliment shaklee yg sesuai untuk masalah berdengkur ni??

Haaa ini dia..


VITAMIN E mempunyai antioksida dan membantu proses pengangkutan oksigen dalam darah. Ia mampu untuk mengatasi masalah dengkuran dengan membantu melancarkan saluran pernafasan semasa tidur. Vitamin E membolehkan hemoglobin dalam sel darah merah untuk membekalkan oksigen ke seluruh tubuh dengan lebih efisien.

Satu lagi..



OMEGA GUARD
Omega Guard juga baik untuk minima masalah dengkur. Omega Guard mengandungi EPA dan DHA.EPA penting untuk kesihatan jantung dan sendi, manakala DHA adalah penting untuk perkembangan dan fungsi otak .



Rawat segera masalah dengkuran ini sebelum nyawa anda tergadai..

Sekiranya anda berminat untuk membuat pembelian, boleh terus PM sy di FB: Eizmierah Mumnbabyshop atau terus Whatsapp ke 012.3814786

Sharing is caring....

Chugie a.k.a Suzie
Shaklee Independent Distributor
866440
COD: Bdr Baru Sg Buloh, Bukit Rahman Putra, Kuang, Sri Kundang
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

.Advancd Joint Health Complex (1) #ShakleeEffect (4) agama (1) Air selusuh (1) Ajht (2) AJHT shaklee (1) aktiviti (7) Alfalfa Shaklee (3) angpow (3) Artis (1) award (8) B Complex (2) baby (7) Bancuhan Performance drinks (1) Basic H (1) Bau badan (1) bau mulut (1) Bawang putih (1) Bayi (1) Bebelanku (114) berpantang (5) Berpuasa (2) Bersyukur (1) birthday (16) blogger (4) blogku (1) bonus (3) Bonus Shaklee (2) breastcanser (1) Breastfeeding (2) Buang angin (1) Buasir (1) Cara nak banyak kan susu (2) Cara Simpan susu badan (1) Carotomax (1) Cedera Lutut ACL (1) Cekodok bilis (1) check up baby (4) chew c (1) chew vitalea (2) Chewable vita c (2) Chinch Shake Shaklee (1) Cinch Shake (1) cita-cita (1) Collagen Powder Shaklee (5) Conference Global (1) confinement set (2) contest (31) control Berat ketika hamil (1) CoQ health Shaklee (1) CoQ10 (1) cramps (1) cuaca (2) Cyst (1) Darah Tinggi (1) decoration (1) Demam Kuning (1) detoks (1) Dhuha (1) Diabetes (2) dinner (1) DIY (1) Doa (1) Doa Ramadhan ke 8 (1) Eizmierah Mumnbabyshop (1) Emas (1) ESP dan Cyst (1) ESP Shaklee (7) Fadia (1) Fadiah (22) fatin (75) free trip shaklee (5) Garlic Complex (1) Garlic shaklee (1) Gastrik (1) gastrik dan shaklee (1) geram (6) Giveaway (22) Gla (1) GLA Complex (1) GLA OFFER (1) Gout (1) Gout dan Shaklee (1) hadiah (8) harga emas terkini (1) help (1) Herbal Blend Cream (1) Herblax Shaklee (3) Hubbyku (6) iklan (4) info (24) insuran (1) IT (1) Italy (2) jalan2 (17) Jantung (1) Jaundice (1) Jaundis (1) Jerebu (1) Join Ahli Shaklee (3) kad (1) Kanser (2) Kanser Pankreas (1) KANSER PAYUDARA (1) Keahlian shaklee (2) Kebaikan Vivix (2) kehamilan (12) Kejadian (3) kejayaan (2) keluarga (3) Kempis Perut (1) Kenapa vivix mahal (1) Kencing Manis (1) kesihatan (13) kisah (6) Kisah motivasi (1) Kolesterol (1) Kombinasi set (1) Kombinasi Set ESP (1) komen (1) krim Herbal Blend (1) Kronologi kelahiran (3) Kurma (1) Kurus (1) Lappyku (1) Lecithin Shaklee (1) Lenguh (1) Maher Zain (1) Majalah Wanita (1) MAK (1) Makanan (43) MAke up Remover Shaklee (1) Manfaat Bawang putih (1) Manfaat Garlic Complex (1) Manfaat menjadi ahli shaklee (1) Masakan (9) masalah berdengkur (1) Master Coordinator (3) MBP (2) Mealshake (2) melancong (1) Menu berbuka (1) Merokok (1) Migrain (1) mood (4) mothercare (1) Multivitamin (1) nilai emas (1) nuffnang (6) Nuffnang (3) nutriferon (1) Nutriferon Shaklee (1) Nutriwhite Make Up Remover (2) Nutriwhite Shaklee (2) Offer (2) Omega Guard (2) Omega Guard Shaklee (2) open day (1) open house (1) Ostematrix (4) OsteMatrix Shaklee (5) pampers (1) Pasu Bunga (1) Pelupa (1) penjawat awam (1) Penyimpanan susu ibu (1) Penyusuan (3) Peppermint Ginger (1) perayaan (1) Performance Drink (3) Performance Drink Shaklee (2) Performance Drinks Shaklee (1) permainan (3) pet pet (2) Petua (1) Phytocol shaklee (2) Pil Kalsium (1) poem (1) Pomo oktober (1) Power Pumping (1) Promo August (1) Promo March (1) Promo Oktober (1) Promosi (1) promote (1) puasa (3) puting luka (1) Q & A (1) Ramadhan (1) raya (8) Razzi ArMansur (1) resepi (8) Resipi Bancuhan (2) resipi masakan (1) Restoran (14) reunion (1) Reward Shaklee (2) rezeki (2) Ringtone (1) Rumahku (4) sabtu (1) Sakit (2) sakit kepala (1) Salam jumaat (1) sale (6) Sarapan (1) secret (1) Selulit (2) Selulit dan shaklee (1) Sengal (2) set berpantang (3) SET BERPANTANG ASAS (1) SET BERPANTANG OPTIMUM (1) SET BERPANTANG SHAKLEE (1) Set bersalin (1) Set Breastfeeding Shaklee (2) Set Buasir (1) Set Buasir Shaklee (1) set kanak kanak (3) Set Kesuburan (1) Set Milkbooster (1) Set nak hamil (1) Shaklee (45) Shaklee Halal (1) Sharing (1) Shopping (2) show (1) Sijil Halal Shaklee (2) Slimming (2) sok sek (1) song (3) Soy Protein Isolate Powder Shaklee (1) speck (1) SR Vita C shaklee (1) stamp (1) sukan (3) suppliment (1) Suppliment Shaklee untuk Gout (1) Suppliment untuk ibu hamil (2) susu ibu (14) Tag (2) Tak sihat (1) taman (1) tanamanku (1) Telinga berair (1) telinga bernanah (1) Terima kasih (1) Testimoni AJHT (1) testimoni Bcomplex (1) Testimoni Nutriferon (1) Tips (4) Tips berpuasa Ibu Menyusu (1) Tips Biznes (1) toksin (1) Travel (11) Tukaran wang (1) ulser (1) ulser mulut (1) ummi (3) ummi dan baby (10) Ummi dan fatin (9) Ustaz Don (1) Video Collagen (1) virus (3) vita C (1) Vitalea Shaklee (3) Vitamin (1) vitamin c (1) Vitamin C Shaklee (5) Vitamin E (1) Vitamin E Shaklee (1) Vitamin E untuk masalah berdengkur (1) Vitamin kanak-kanak (1) Vivix (4) Vivix Shaklee (4) wedding (4)
 
Copyright @ Iezmierah 2012 | Designed By Shahada Fauzi