Posts

Showing posts with the label Restoran

Pannaz lagi...

Image
Salam..
Nak cerita pasal makan lagi.. masih di tempat yang sama, Pannaz restoran! euwww... aku gila makan kat sini plak dah skang ni.. Sanggup tu redah LDP tol time lunch hour yang sejam tu, semata2 nak ke restoran ni.. Jom layan menu2 kami... Our starter.. -Mushroom soup with garlic butter bread- RM11.90 Our main course.. -Nyonya Fried rice- RM15.90 Besar gila set fried rice die ni tau! makan sampai kenyang perut... -Bilis Fried rice- Yang ni lunch set.. RM10.90 je.. together with drinks.. Cam biasa, aku ambil ice lemonade.. sedap!
-Bread & butter puding with custard sos and a scope of ice cream-RM10.90sedap........ memang layan tau!No tax ok!layannnnnnnnnnnnnnnzzzz-chugie-psst: menu aritu, kami kene RM46.70 sahaja...


Wendy's... owh, my!

Image
salam.. dah nak masuk tengah hari ni, sebab tu lah keluarkan entry makanan.. Owh, ada siapa2 pernah ke Wendy's? aku tak pernah lagi.. Tiap kali ke GIANT Kota damansara, mesti akan terpandang restoran Wendy's ni.. Rasa cam teringin nak try, tp tak try2 jugak..



Tengok gambar burger yang di letakkan di cermin restoran tu, memang buat hati teringin nak cuba tau! best ke? sedap ke? ada siapa2 pernah ke Wendy's sila beritahu aku.. -chugie-

Jus Alpukat..

Image
Salam..

yeay.. arini dapat buat entry tentang makanan..sukenye hati ku. Korang suke tak???

Ok2.. nak tanye ni, pernah minum Jus Alpukat?? atau nama lainnye Jus Avocado.

Yep, aku dah minum! tp... aku x bape bleh terima lah rasa dia..
Sebabnye?? tekak aku ni pelik skit.. kalau dah rasa lain macam je.. aku memang tak sentuh dah.


ini lah die jus alpukat tu.. aku minum jus ni masa pergi makan kat Waroeng ayam penyet aritu. Saje je try minum jus ni, sebab aku x pernah rasa. Kata kawan aku, kalau kat indon rasa die lebih sedap. Tak macam yg ini.. ( kawan aku pernah minum jus ni masa ke bandung dulu) So, jus alpukat ni, kawan aku tu yg abiskan..selamat bawak die tau!
dan untuk kali yang keberapa nth aku ke Waroeng ayam penyet ni, makanye, untuk kali ni aku try makan bakso plak. emm.. rasa pun ok. ade 5 ketul bebola daging kecil. cuma cili sambal dia lain skit. Aku biasa makan bakso buatan cik cleaner opis aku ni.. sedap bakso die... dan lain dr bakso kat atas tu.. So, part Bakso, aku still pilih Bakso buat…

Kami ke D'jendela..

Image
Salam..

Alahai.. ini lah kerjeku kalau dh masuk ke tengah hari..
makan.. makan.. dan makan..

kerje tak siap2 gak, ekekekeke..

Jom layan pasal makan dulu lah ye..

Haritu, kami ke Giant Kota Damansara. Sedang perut berkeroncong dan mecari2 tempat makan yang sesuai, aku ternampak pampangan board yang tertera 'set ayam penyet' di restoran D'jendela...

Hanya di sebabkan ada set ayam penyet ni je, buat aku tertarik nak makan kat sini.. maka, D'jendela lah kami lunch aritu..

Ini lah die set ayam penyetnye.. macam2 ada. ayam di penyek kan, sambal belacan dan ulam2man.. ~sambal belacan yang kureng.. dan ayam yang di goreng biasaje.. tanpa marinate~ dan ini nasi putih dan keropok.. nasinye keras.. x bape sedap.. lain dari original kedai ayam penyet.. mungkin sebab melayu yang masak kot.
~WALAUPUN SET AYAM PENYETnye KURENG.. TAPI LICIN gak aku buat ekekeke~
Bihun tomyam.. owh, ini sedap ok! seriously.. memang sedap.. sampai licin suamiku makan.. aku pun tumpang sekaki eheheheh.. Selain dari tu, n…

Lamb Chop.. uuu..yummie!!!

Image
Salam...
Dah nak masuk tengah hari ni, cini lah keje aku... Berpikir2 nak makan apa untuk lunch hari ni..
Owh, sedap jugak kalau pekena western food kan?? Sekali sekala basahkan tekak dengan western food sedap juga.
Jom layan Lamb Chop ni...

Lamb Chop ni, incek suamiku yang punye masa dinner kat Cafe D'Manggis aritu..
Aku layan Grill Chicken Chop je.. sedap!
Nak tau lebih lanjut?? jom ke Dapur Chugie...hohohoh.. promote! promote! Selamat makan tengah hari ye kawan2...

-chugie-

Teringin nak makan kat sini...

Salam...

alahai... makan, makan, dan makan je kerjeku ini tau...

Sekarang ni, nafsu makan ku dah sampai ke tahap yang tak dapat di kawal dah..

walaupun sebelum2 ni memang kuat.

Tapi yang memusykilkan ku, selepas je makan dengan banyak dan puasnye..
musti akan rasa nak muntah balik..

agaknye terover makan kot ek??

Sebenarnye aku teringin nak makan katLe Chateau de Puah..


tadi g jenjalan balik kat blog kawan2 yang datang terjah blog aku ni masa aku tengah bz aritu..


So tersinggah lah kat blog etieyerywan jadinye, aku masukkan restoran ini dalam list restoran yang akan aku terjah.. insyaallah, akan aku riview tentang restoran ni dalam blog ini ye.. tunggu tau!!! k lah, chow! -chugie-

Makan2 @ BBQ Chicken

Image
Salam... Selamat hari jumaat... semoga kita semua sentiasa dalam lindunganNYA.. Hari ni entry makan2 je lah ek.. Dua hari lepas kawan opis aku ni belanja makan. Setelah puas cari tempat nak makan, akhirnye kawan tu suggestkan untuk makan kat BBQ Chicken di Desa Park City. Memandangkan tempat tu pun tak jauh dari opis kami, maka kami pun set je ler.. Orang nak belanja, kita terima je ler.. tak gitu??

BBQ Chicken.. Nampak tu, Restoran korea.. Halal ye.. Mostly meals yang ada kat restoran ni adalah berasaskan ayam..
Menu..macam2 ada..

semuanya ala2 western gitu..
Selamat ada nasi. nasi goreng ala Korean style..

Minuman yang aku order..
-Iced cappucino-
Sedap gak..

Antara makanan kami..
-ayam panggang + coleslow+ mash potato-
Antara recommended meals by the restaurant

ayam panggang pedas dengan nasi goreng ala korea..

Salad..

Makanan yang aku order.. Fried Chicken + Fried rice + coleslow.. Ayam yang di goreng menggunakan olive oil.. Chicken Sandwich.. Memang besar, boleh makan 2-3 orang ni. Price, not b…

Nan Taj Mahal...

Image
Salam Before ni aku ada cerita ttg Mumtaz Nan, Kali ni nak show tentang Nan Taj Mahal pulak. Very the exclusive name right??? Dah lama nak update ttg Nan ni.. baru la ni dpt create entrynye.. Cam biasa lah.. kami pekena nan ni untuk supper.. Jom Layan piccas!

Ini lah dia Nan Taj Mahal tu.. Nama sikit punye gempak kn?? Rasa not bad.. Rupa plak same je macam Mumtaz nan cuma ada hirisan daging ayam tandori dalam nan tu. Price: Rm11.00

Close up sket.. nampak tak??? Kalau x nampak, p kedai tu n makan lah ape lg kn??

Nampak tak Ayam Tandori yang dah di cincang halus tu.. sedap wo.. Kuah nye.. Dhal dan mint.. sedap juga!
nak makan tanpa kuah pun boleh je.. ikut selera sendiri..

Yang ni kami makan bertiga je - Aku, hb dan fatin..-

last slice.. dah tentu lah aku yg harus abiskan..

aha.. jangan tak tau.. fatin pun suka makan nan ni tau! ;p Sekian dulu.. cheeerssssssssssssss -chugie-

Dinner @ Nandos..

Image
Salam...

Aha... nekad ku tercapai jua...

Rancangnye semalam nak ke pasar malam je.. last2 incek suami ajak p makan kat Nandos pulak.. Teman pun ngikut kan je ler.. ate, nama pun makan free kan?? western pulak tu.. ape lagi, suke yang amat lah teman...

Kami Makan di One Utama je..


Nandos's Menu... Lai..lai.. order..order..

Choose either Lemon & Herbs, Mild, Hot or extra hot... Aku semestinye pilih hot je.. 4 jenis sos yang boleh korang pilih... Hanya di nandos ni saje boleh jumpa sos ni tau.. kat tempat lain, teman tak tau lah pulak..
Ice lemon tea.. bleh refill. Minum ler banyak mana yang kita nak.. harga tetap sama ok!

Incek suami punye... 1/4 Chicken with 2 sideline ( coleslow & fries)

Ini MEM besar Chugie punye.. Chicken Pita with 1 sideline ( fries )

Incek suami yang memang tengah lapar.. mata merah lg tu sebab die dah tumpah kan 1 gelas air ice lemon tea.. heheh.. celamat budak2 waiter tu sume baik2 belaka.. bila suh bersihkan air yg tumpah tu, dorang just senyum je.. :p

Owh…

Lunch @ Waroeng Penyet

Image
Salam..

Tadi aku ber'lunch' di Waroeng Penyet @ The Curve. Mulanya hanya plan nak makan kat Big Apple je, sbb nak belanja sahabatku Imah yang kebetulan Hari lahir nye jatuh hari ni, 20/4/2010.. Minah tu dah banyak kali kate nak makan Big Apple, so aku pn volunteer lah nak belanja die sekotak (6pcs) donut khas untuk hadiah hari lahir nye tu..

Dah sampai kat The Curve tu, otak rs cam blur2 je.. n bila sampai kat Big Apple, tekak rasa nak makan nasi.. so kami hanya tapau je Donut tu dan terus lah menuju ke Waroeng Penyet..

Tapau 2 bungkus Big Apple... 1 box untuk aku and 1 box lagi untuk imah.. mesti die happy sbb dpt makan donut!! heheh
Lepas tu baru lah kami ke sini.. untuk makan2.. memang blur2 je masa sampai kat restoran ni. yelah, 1st time jejak kaki kat restoran tu.. dan tak tau camne prosedure nak order.. Rupenye, kene beratur dulu... Lepas tu amik order form kat kaunter dan pensil.. lepastu boleh lah tick kan ape yg korang nak makan tu...

Dah siap pilih ape yang nak di maka…

Company Dinner @ Bangsar Seafod Garden

Image
Salam..


Last friday, kami adakan company dinner cum nak celebrate sambut chinese new year.. memandang kan opis aku ni di concur penuh oleh bangsa cina, maka.. dinner dan bonus pun tentulah dekat2 nak time raya cina kn?.. n alhamdulillah, tahun ni dapat bonus seperti biasa.. x mo lah kasi tau bape aku dapat kn?? kang ramai yang mintak hahahahha:)) kedekut aku ni


Tahun ni buat pertama kalinye kami adakan company dinner luar dr kawasan tegar kami (Kelab golf sri damansara).. itu pun sebab chinese restoren yang dah berzaman beroperasi kat kelab tu dah berpindah ke kawasan lain.. makanye, dapat lah kami rasa masakan chinese kat restoran lain tahun ni..


Memandangkan kawasan bangsar ni memang kawasan yang sesak masak, espc time balik kerja..jadi abis je kerja kul 5 tu, aku dah siap2 kemas barang dan kul 5.30 terus ke bangsar.. dalam kul 6 suku kami sampai kat sane. Dinner yang patut mula jam 7-00p.m, delay ke jam 8.00 pm sebab ada antara staff kami yang tersesat dan tersekat dalam trafic jem.


K …