My Lovely Followers

Google+ Followers

Showing posts with label Restoran. Show all posts
Showing posts with label Restoran. Show all posts

Monday, February 14, 2011

Pannaz lagi...

Salam..

Nak cerita pasal makan lagi..
masih di tempat yang sama, Pannaz restoran!
euwww... aku gila makan kat sini plak dah skang ni..
Sanggup tu redah LDP tol time lunch hour yang sejam tu, semata2 nak ke restoran ni..
Jom layan menu2 kami...
Our starter..
-Mushroom soup with garlic butter bread-
RM11.90
Our main course..
-Nyonya Fried rice-
RM15.90
Besar gila set fried rice die ni tau!
makan sampai kenyang perut...
-Bilis Fried rice-
Yang ni lunch set..
RM10.90 je.. together with drinks..
Cam biasa, aku ambil ice lemonade.. sedap!

-Bread & butter puding with custard sos and a scope of ice cream-

RM10.90

sedap........ memang layan tau!

No tax ok!

layannnnnnnnnnnnnnnzzzz

-chugie-

psst: menu aritu, kami kene RM46.70 sahaja...


Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, November 8, 2010

Wendy's... owh, my!

salam..
dah nak masuk tengah hari ni,
sebab tu lah keluarkan entry makanan..
Owh, ada siapa2 pernah ke Wendy's?
aku tak pernah lagi..
Tiap kali ke GIANT Kota damansara,
mesti akan terpandang restoran Wendy's ni..
Rasa cam teringin nak try,
tp tak try2 jugak..




Tengok gambar burger yang di letakkan di cermin restoran tu,
memang buat hati teringin nak cuba tau!
best ke?
sedap ke?
ada siapa2 pernah ke Wendy's
sila beritahu aku..
-chugie-

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, June 10, 2010

Jus Alpukat..

Salam..

yeay.. arini dapat buat entry tentang makanan..sukenye hati ku. Korang suke tak???

Ok2.. nak tanye ni, pernah minum Jus Alpukat?? atau nama lainnye Jus Avocado.

Yep, aku dah minum! tp... aku x bape bleh terima lah rasa dia..
Sebabnye?? tekak aku ni pelik skit.. kalau dah rasa lain macam je.. aku memang tak sentuh dah.


ini lah die jus alpukat tu.. aku minum jus ni masa pergi makan kat Waroeng ayam penyet aritu.
Saje je try minum jus ni, sebab aku x pernah rasa.
Kata kawan aku, kalau kat indon rasa die lebih sedap. Tak macam yg ini.. ( kawan aku pernah minum jus ni masa ke bandung dulu)
So, jus alpukat ni, kawan aku tu yg abiskan..selamat bawak die tau!
dan untuk kali yang keberapa nth aku ke Waroeng ayam penyet ni,
makanye, untuk kali ni aku try makan bakso plak.
emm.. rasa pun ok. ade 5 ketul bebola daging kecil.
cuma cili sambal dia lain skit.
Aku biasa makan bakso buatan cik cleaner opis aku ni..
sedap bakso die... dan lain dr bakso kat atas tu..
So, part Bakso, aku still pilih Bakso buatan cleaner aku tu.. lebih umph!
betul.. aku x tipu.. kalau korang tak caya, meh datang opis aku rasa heheheh:D
k lah.. tercapai sudah entry makan2 aku!
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, June 8, 2010

Kami ke D'jendela..

Salam..

Alahai.. ini lah kerjeku kalau dh masuk ke tengah hari..
makan.. makan.. dan makan..

kerje tak siap2 gak, ekekekeke..

Jom layan pasal makan dulu lah ye..

Haritu, kami ke Giant Kota Damansara. Sedang perut berkeroncong dan mecari2 tempat makan yang sesuai, aku ternampak pampangan board yang tertera 'set ayam penyet' di restoran D'jendela...

Hanya di sebabkan ada set ayam penyet ni je, buat aku tertarik nak makan kat sini.. maka, D'jendela lah kami lunch aritu..

Ini lah die set ayam penyetnye.. macam2 ada.
ayam di penyek kan, sambal belacan dan ulam2man..
~sambal belacan yang kureng.. dan ayam yang di goreng biasa je.. tanpa marinate~
dan ini nasi putih dan keropok..
nasinye keras.. x bape sedap..
lain dari original kedai ayam penyet..
mungkin sebab melayu yang masak kot.
~WALAUPUN SET AYAM PENYETnye KURENG.. TAPI LICIN gak aku buat ekekeke~
Bihun tomyam..
owh, ini sedap ok! seriously.. memang sedap..
sampai licin suamiku makan..
aku pun tumpang sekaki eheheheh..
Selain dari tu, nasi goreng cina, laksa dan nasi goreng kampung pun sedap jugak ( 3 menu ni kakak dan abang iparku yang makan, bukan kami ye..)
teringin nak try??
sila ke D'jendela, Giant Kota Damansara.
berdekatan dengan KFC
senang je nak cari, korang tawaf lah satu giant tu, sure jumpe punye
So, selamat men-try
sekian dulu laporan dari,
-chugie-


Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, May 27, 2010

Lamb Chop.. uuu..yummie!!!

Salam...

Dah nak masuk tengah hari ni, cini lah keje aku...
Berpikir2 nak makan apa untuk lunch hari ni..

Owh, sedap jugak kalau pekena western food kan??
Sekali sekala basahkan tekak dengan western food sedap juga.

Jom layan Lamb Chop ni...

Lamb Chop ni, incek suamiku yang punye masa dinner kat Cafe D'Manggis aritu..

Aku layan Grill Chicken Chop je.. sedap!

Nak tau lebih lanjut?? jom ke Dapur Chugie...hohohoh.. promote! promote!
Selamat makan tengah hari ye kawan2...

-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, May 24, 2010

Teringin nak makan kat sini...

Salam...


alahai... makan, makan, dan makan je kerjeku ini tau...


Sekarang ni, nafsu makan ku dah sampai ke tahap yang tak dapat di kawal dah..


walaupun sebelum2 ni memang kuat.


Tapi yang memusykilkan ku, selepas je makan dengan banyak dan puasnye..

musti akan rasa nak muntah balik..


agaknye terover makan kot ek??


Sebenarnye aku teringin nak makan kat Le Chateau de Puah..



tadi g jenjalan balik kat blog kawan2 yang datang terjah blog aku ni masa aku tengah bz aritu..



So tersinggah lah kat blog etieyerywan
jadinye, aku masukkan restoran ini dalam list restoran yang akan aku terjah..
insyaallah, akan aku riview tentang restoran ni dalam blog ini ye..
tunggu tau!!!
k lah, chow!
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, May 21, 2010

Makan2 @ BBQ Chicken

Salam...
Selamat hari jumaat... semoga kita semua sentiasa dalam lindunganNYA..
Hari ni entry makan2 je lah ek..
Dua hari lepas kawan opis aku ni belanja makan. Setelah puas cari tempat nak makan, akhirnye kawan tu suggestkan untuk makan kat BBQ Chicken di Desa Park City.
Memandangkan tempat tu pun tak jauh dari opis kami, maka kami pun set je ler..
Orang nak belanja, kita terima je ler.. tak gitu??


BBQ Chicken..
Nampak tu, Restoran korea.. Halal ye..
Mostly meals yang ada kat restoran ni adalah berasaskan ayam..

Menu..macam2 ada..

semuanya ala2 western gitu..
Selamat ada nasi. nasi goreng ala Korean style..

Minuman yang aku order..
-Iced cappucino-
Sedap gak..

Antara makanan kami..
-ayam panggang + coleslow+ mash potato-
Antara recommended meals by the restaurant

ayam panggang pedas dengan nasi goreng ala korea..

Salad..

Makanan yang aku order..
Fried Chicken + Fried rice + coleslow..
Ayam yang di goreng menggunakan olive oil..
Chicken Sandwich..
Memang besar, boleh makan 2-3 orang ni.
Price, not bad.. standard macam restoran2 western yang lain..
Korang nak try ke?? bleh lawat laman web dia jugak.. klik SINI
Now dorang sedang buat promotion, untuk setiap RM50, akan dapat 1 desert (ABC korean style)
dari 5 bintang, aku bagi 3 1/2 bintang..
Sekian dulu, makan2 review!
-chugie-

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, April 29, 2010

Nan Taj Mahal...

Salam
Before ni aku ada cerita ttg Mumtaz Nan,
Kali ni nak show tentang Nan Taj Mahal pulak.
Very the exclusive name right???
Dah lama nak update ttg Nan ni.. baru la ni dpt create entrynye..
Cam biasa lah.. kami pekena nan ni untuk supper..
Jom Layan piccas!


Ini lah dia Nan Taj Mahal tu..
Nama sikit punye gempak kn??
Rasa not bad.. Rupa plak same je macam Mumtaz nan cuma ada hirisan daging ayam tandori dalam nan tu.
Price: Rm11.00


Close up sket.. nampak tak???
Kalau x nampak, p kedai tu n makan lah ape lg kn??

Nampak tak Ayam Tandori yang dah di cincang halus tu..
sedap wo..
Kuah nye.. Dhal dan mint.. sedap juga!
nak makan tanpa kuah pun boleh je.. ikut selera sendiri..

Yang ni kami makan bertiga je - Aku, hb dan fatin..-

last slice.. dah tentu lah aku yg harus abiskan..

aha.. jangan tak tau.. fatin pun suka makan nan ni tau! ;p
Sekian dulu..
cheeerssssssssssssss
-chugie-

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, April 22, 2010

Dinner @ Nandos..

Salam...

Aha... nekad ku tercapai jua...

Rancangnye semalam nak ke pasar malam je.. last2 incek suami ajak p makan kat Nandos pulak.. Teman pun ngikut kan je ler.. ate, nama pun makan free kan?? western pulak tu.. ape lagi, suke yang amat lah teman...

Kami Makan di One Utama je..


Nandos's Menu...
Lai..lai.. order..order..


Choose either Lemon & Herbs, Mild, Hot or extra hot...
Aku semestinye pilih hot je..
4 jenis sos yang boleh korang pilih... Hanya di nandos ni saje boleh jumpa sos ni tau.. kat tempat lain, teman tak tau lah pulak..
Ice lemon tea.. bleh refill. Minum ler banyak mana yang kita nak.. harga tetap sama ok!

Incek suami punye... 1/4 Chicken with 2 sideline ( coleslow & fries)

Ini MEM besar Chugie punye.. Chicken Pita with 1 sideline ( fries )

Incek suami yang memang tengah lapar.. mata merah lg tu sebab die dah tumpah kan 1 gelas air ice lemon tea.. heheh.. celamat budak2 waiter tu sume baik2 belaka.. bila suh bersihkan air yg tumpah tu, dorang just senyum je.. :p

Owh, fatin pun tak ketinggalan juga dapat mamam tau..
Die share fries ngan ummi.. sedap kan fatin??
Semalam Fatin sangat behave tau...Senang hati ummi tengok die makan. selalunya, die lah yang paling lasak..
Sedap sangat ke kentang tu yang??

Pas abis makan2.. tiba lah masanya kami jalan2 kat OU New Wing ni.. sambil jamu mata dan jamu duit.. ahahahahah:))
Nak tau ape yg kami beli?? tunggu next entry k.
Nak titon ler..
cheeerssssssssssssss
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, April 20, 2010

Lunch @ Waroeng Penyet

Salam..

Tadi aku ber'lunch' di Waroeng Penyet @ The Curve. Mulanya hanya plan nak makan kat Big Apple je, sbb nak belanja sahabatku Imah yang kebetulan Hari lahir nye jatuh hari ni, 20/4/2010.. Minah tu dah banyak kali kate nak makan Big Apple, so aku pn volunteer lah nak belanja die sekotak (6pcs) donut khas untuk hadiah hari lahir nye tu..

Dah sampai kat The Curve tu, otak rs cam blur2 je.. n bila sampai kat Big Apple, tekak rasa nak makan nasi.. so kami hanya tapau je Donut tu dan terus lah menuju ke Waroeng Penyet..

Tapau 2 bungkus Big Apple... 1 box untuk aku and 1 box lagi untuk imah.. mesti die happy sbb dpt makan donut!! heheh
Lepas tu baru lah kami ke sini.. untuk makan2.. memang blur2 je masa sampai kat restoran ni. yelah, 1st time jejak kaki kat restoran tu.. dan tak tau camne prosedure nak order..
Rupenye, kene beratur dulu...
Lepas tu amik order form kat kaunter dan pensil.. lepastu boleh lah tick kan ape yg korang nak makan tu...

Dah siap pilih ape yang nak di makan, sampai je turn..baru lah bagi order form tu pada cashier.. dan buat pembayaran.. then dorang akan kasi Nombor, yang mana makanan tu akan di hantar ke meja kita mengikut no yang di beri tu.. senang kn?? pada korang2 yang maybe plan nak makan kat sane, so dah tau cmne cara nak order bila baca entry aku ni.

Ini lah birtday women nye.. hahahaha.. dah 29 tahun dah kawan aku ni.. going to 30's next year.. ei! cam x cayo je kan mah kn??? heheheh

Dan ofcoz ler aku sebagai tuan punye blog nak enterprem same.. with the no yang di bagi masa buat bayaran kat kaunter tu..

Kami order yang sama.. Ayam penyet with rice and drinks.. harga untuk kedua2 makanan kami ni hanya RM19.80 sahaja... murah kan?? alhamdulillah, sedap gak ler.. walaupun nampak cam pelik je makan tanpa kuah.. hehehe:P

close up sket gambar ayam penyet tu.. di hidang dengan sekeping timun, tauhu, tempe dan kobis...

Ini pulak cili nye.. kira cam sambal lah.. untuk di makan dengan nasi tu. Selain 2 jenis sambal ni, ade lagi sambal lain spt Cili kicap, sos and kicap.. kalau x silap ade 5 jenis semua..

Licin ko... sedap gak ler..
memandangkan lunch cuma sejam.. makanya aku makan dengan express nye.. abis makan je terus angkat kaki.. gila kentang betullah lunch arini.. Dah ler lunch sekejap, tapi rehat nak g jauh2.. hehehe..
Selamat lah masa sampai opis tadi bos takde.. kalau idak, ade juga yang kene jelingan manja die nanti.. hehehe:P
Resit, bukti yang kami telah makan kat Waroeng Penyet ni... next time bleh ler try dish yang lain, cam soto ke.. bakso ke.. ei, macam2 ade...
k lah.. sekian dulu entry express dari aku!
psst: bos tarak, mak nenek sorang tu pun tgh bz duk buat kerje kat tempat lain, tu yg aku bleh layan blog ni.. hehehe..
cheerssssssss..
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, February 10, 2010

Company Dinner @ Bangsar Seafod Garden

Salam..


Last friday, kami adakan company dinner cum nak celebrate sambut chinese new year.. memandang kan opis aku ni di concur penuh oleh bangsa cina, maka.. dinner dan bonus pun tentulah dekat2 nak time raya cina kn?.. n alhamdulillah, tahun ni dapat bonus seperti biasa.. x mo lah kasi tau bape aku dapat kn?? kang ramai yang mintak hahahahha:)) kedekut aku ni


Tahun ni buat pertama kalinye kami adakan company dinner luar dr kawasan tegar kami (Kelab golf sri damansara).. itu pun sebab chinese restoren yang dah berzaman beroperasi kat kelab tu dah berpindah ke kawasan lain.. makanye, dapat lah kami rasa masakan chinese kat restoran lain tahun ni..


Memandangkan kawasan bangsar ni memang kawasan yang sesak masak, espc time balik kerja..jadi abis je kerja kul 5 tu, aku dah siap2 kemas barang dan kul 5.30 terus ke bangsar.. dalam kul 6 suku kami sampai kat sane. Dinner yang patut mula jam 7-00p.m, delay ke jam 8.00 pm sebab ada antara staff kami yang tersesat dan tersekat dalam trafic jem.


K lah, jom layan pics sambil aku cerita ye..


Di sebabkan kami sampai ke restoran ni awal, sempat jugak kami snap2 + posing maut bagai.. macam ape ntah ktorg ni masa kat sane. Masing2 pakat pegang hp nak tangkap gambar punye pasal.. selamat aku x de dslr, kalu tak.. sure gambar2 dalam ni lg cun melecun..hehhe



Meja makan kami.. sapa yang tak pernah join dinner chinese style ni.. ha, korg bleh tengok ni ek..



before makan, posing lagi ngan geng2 opis... lapar punye pasal sebab tunggu staff yang lambat sampai, abis gak 2 pinggan kacang goreng kami sental!


Masa ni dah ramai yang hadir, dan sedang tunggu makanan untuk di hidangkan je..


ini die Yee Sang.. tiap2 tahun bila time dinner, mesti ada makanan ni.

waiter tu tengah buat preparation tuk sediakan YeeSang..

yeah... happy new year! lai..lai.. kasi sudu ini yee sang..

Antara makanan kami malam tu :- Sharkfin soup, ayam kukus halia, ikan kerapu masak sweet sour, prawn with mayo and ape nath.. rase die masam2 manis mayo tu.. n satu lagi sayur + cendawan, aku lupa nak snap pics.

lastly.. lepas belasah makan semua dish kat atas tu, baru lah makan nasi pulut goreng ni.. sedap! die goreng ngan kacang, cendawan dan ayam..

tara.. desert kami.
abis je makan2 yang berat2.. kami di sajikan dengan 2 desert. satu yang atas ni, dan satu lagi sea coconut.. desert atas ni aku x suke sangat sebab manis yang amat.. aku cuma suke tengok kulinarinye je.. tp sea coconut mmg aku suke.. sangat sedap lah!

dan ini minuman aku.. 2 gelas orange jus + kopi panas.
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

.Advancd Joint Health Complex (1) #ShakleeEffect (4) agama (1) Air selusuh (1) Ajht (2) AJHT shaklee (1) aktiviti (7) Alfalfa Shaklee (3) angpow (3) Artis (1) award (8) B Complex (2) baby (7) Bancuhan Performance drinks (1) Basic H (1) Bau badan (1) bau mulut (1) Bawang putih (1) Bayi (1) Bebelanku (114) berpantang (5) Berpuasa (2) Bersyukur (1) birthday (16) blogger (4) blogku (1) bonus (3) Bonus Shaklee (2) breastcanser (1) Breastfeeding (2) Buang angin (1) Buasir (1) Cara nak banyak kan susu (2) Cara Simpan susu badan (1) Carotomax (1) Cedera Lutut ACL (1) Cekodok bilis (1) check up baby (4) chew c (1) chew vitalea (2) Chewable vita c (2) Chinch Shake Shaklee (1) Cinch Shake (1) cita-cita (1) Collagen Powder Shaklee (5) Conference Global (1) confinement set (2) contest (31) control Berat ketika hamil (1) CoQ health Shaklee (1) CoQ10 (1) cramps (1) cuaca (2) Cyst (1) Darah Tinggi (1) decoration (1) Demam Kuning (1) detoks (1) Dhuha (1) Diabetes (2) dinner (1) DIY (1) Doa (1) Doa Ramadhan ke 8 (1) Eizmierah Mumnbabyshop (1) Emas (1) ESP dan Cyst (1) ESP Shaklee (7) Fadia (1) Fadiah (22) fatin (75) free trip shaklee (5) Garlic Complex (1) Garlic shaklee (1) Gastrik (1) gastrik dan shaklee (1) geram (6) Giveaway (22) Gla (1) GLA Complex (1) GLA OFFER (1) Gout (1) Gout dan Shaklee (1) hadiah (8) harga emas terkini (1) help (1) Herbal Blend Cream (1) Herblax Shaklee (3) Hubbyku (6) iklan (4) info (24) insuran (1) IT (1) Italy (2) jalan2 (17) Jantung (1) Jaundice (1) Jaundis (1) Jerebu (1) Join Ahli Shaklee (3) kad (1) Kanser (2) Kanser Pankreas (1) KANSER PAYUDARA (1) Keahlian shaklee (2) Kebaikan Vivix (2) kehamilan (12) Kejadian (3) kejayaan (2) keluarga (3) Kempis Perut (1) Kenapa vivix mahal (1) Kencing Manis (1) kesihatan (13) kisah (6) Kisah motivasi (1) Kolesterol (1) Kombinasi set (1) Kombinasi Set ESP (1) komen (1) krim Herbal Blend (1) Kronologi kelahiran (3) Kurma (1) Kurus (1) Lappyku (1) Lecithin Shaklee (1) Lenguh (1) Maher Zain (1) Majalah Wanita (1) MAK (1) Makanan (43) MAke up Remover Shaklee (1) Manfaat Bawang putih (1) Manfaat Garlic Complex (1) Manfaat menjadi ahli shaklee (1) Masakan (9) masalah berdengkur (1) Master Coordinator (3) MBP (2) Mealshake (2) melancong (1) Menu berbuka (1) Merokok (1) Migrain (1) mood (4) mothercare (1) Multivitamin (1) nilai emas (1) nuffnang (6) Nuffnang (3) nutriferon (1) Nutriferon Shaklee (1) Nutriwhite Make Up Remover (2) Nutriwhite Shaklee (2) Offer (2) Omega Guard (2) Omega Guard Shaklee (2) open day (1) open house (1) Ostematrix (4) OsteMatrix Shaklee (5) pampers (1) Pasu Bunga (1) Pelupa (1) penjawat awam (1) Penyimpanan susu ibu (1) Penyusuan (3) Peppermint Ginger (1) perayaan (1) Performance Drink (3) Performance Drink Shaklee (2) Performance Drinks Shaklee (1) permainan (3) pet pet (2) Petua (1) Phytocol shaklee (2) Pil Kalsium (1) poem (1) Pomo oktober (1) Power Pumping (1) Promo August (1) Promo March (1) Promo Oktober (1) Promosi (1) promote (1) puasa (3) puting luka (1) Q & A (1) Ramadhan (1) raya (8) Razzi ArMansur (1) resepi (8) Resipi Bancuhan (2) resipi masakan (1) Restoran (14) reunion (1) Reward Shaklee (2) rezeki (2) Ringtone (1) Rumahku (4) sabtu (1) Sakit (2) sakit kepala (1) Salam jumaat (1) sale (6) Sarapan (1) secret (1) Selulit (2) Selulit dan shaklee (1) Sengal (2) set berpantang (3) SET BERPANTANG ASAS (1) SET BERPANTANG OPTIMUM (1) SET BERPANTANG SHAKLEE (1) Set bersalin (1) Set Breastfeeding Shaklee (2) Set Buasir (1) Set Buasir Shaklee (1) set kanak kanak (3) Set Kesuburan (1) Set Milkbooster (1) Set nak hamil (1) Shaklee (45) Shaklee Halal (1) Sharing (1) Shopping (2) show (1) Sijil Halal Shaklee (2) Slimming (2) sok sek (1) song (3) Soy Protein Isolate Powder Shaklee (1) speck (1) SR Vita C shaklee (1) stamp (1) sukan (3) suppliment (1) Suppliment Shaklee untuk Gout (1) Suppliment untuk ibu hamil (2) susu ibu (14) Tag (2) Tak sihat (1) taman (1) tanamanku (1) Telinga berair (1) telinga bernanah (1) Terima kasih (1) Testimoni AJHT (1) testimoni Bcomplex (1) Testimoni Nutriferon (1) Tips (4) Tips berpuasa Ibu Menyusu (1) Tips Biznes (1) toksin (1) Travel (11) Tukaran wang (1) ulser (1) ulser mulut (1) ummi (3) ummi dan baby (10) Ummi dan fatin (9) Ustaz Don (1) Video Collagen (1) virus (3) vita C (1) Vitalea Shaklee (3) Vitamin (1) vitamin c (1) Vitamin C Shaklee (5) Vitamin E (1) Vitamin E Shaklee (1) Vitamin E untuk masalah berdengkur (1) Vitamin kanak-kanak (1) Vivix (4) Vivix Shaklee (4) wedding (4)
 
Copyright @ Iezmierah 2012 | Designed By Shahada Fauzi