Posts

Showing posts with the label Resipi Bancuhan

Koleksi Air paling best untuk berbuka puasa!!

Image
Assalamualaikum.. Kita dah pun memasuki 4 Ramadhan.. Alhamdulillah, masih di beri ruang dan peluang untuk berpuasa lagi..
Ok, saya nak share beberapa resipi air paling best untuk menu berbuka puasa ni.
Seriously, saaaangat sedap dan yang paling penting, betkhasiat!!
semuanya mix dengan Performance Drinks Shaklee..

Mix Kan Sebotol Vitagen (Apa2 perisa pun boleh) + Performance drinks (sukatan ikut suka ye) Kalau manis, boleh tambah air kosong.

Performance Drinks + Ribena Masukkan Ribena dan Performance Drinks dalam shaker, kemudian shake hingga sebati. Sukatan juga, ikut sedap kita. kalau manis, tambah sedikir air masak. Peformance Drinks dan Juice Mangga Masukkan Performance drinks dan Jus Mangga ni dalam Shaker or shake n take, dan blend sebati. jika manis, boleh tambah air..
Performance Drinks dan ais cube Masukan Performance drinks dan ketulan ais kedalam shake n take ni, dan blend bagi sebati.. sedappp!!

Performance Drinks dan Blackcurrent Bancuh dahulu air Blackcurrent ni, kemudi…

Slurrrppp.. Sedapnya Shaklee Collagen Powder & Mealshake

Image
Minuman rutin saya di malam hari, sebelum nak masuk tidur..

Kenapa saya suka bancuh Collagen Powder Shaklee ni dengan Mealshake?

1- Dah tentulah sebab rasanya.. Rasa Mealshake tu sendiri dah memang superb dengan rasa Susu Vanila.. bukan tu je, Mealshake ni memang berkhasiat dan penuh sumber multivitamin yang di perlukan oleh tubuh.. Jadi, biasanya bila dh ambil Mealshake, Vitalea (Multivitamin) memang saya x ambil untuk hari tu.

2- Untuk Elakkan rasa Collagen Powder yang memang x berapa nak masuk dek tekak, saya akan campurkannya dengan minuman yang berperisa. Contohnye Mealshake ni, or ESP (Energizing Soy Protein dari shaklee juga).. Bila di gabungkan kedua suppliment ni, kurang lah sikit bau hanyir sisik ikan tu.. :D

3- Sebelum ni saya pernah juga campur dengan Peel Fresh Juice orange tu.. sedap memang lah sedap kan.. memang rasa nak minum banyak kali je.. tapi, setelah di pikir2 balik, ada baiknya saya jaga kualiti suppliment tu sendiri, yang tidak mencampurkan dengan minuman lain…