Posts

Showing posts with the label Petua

Nak Minta petua..

Salam..

emm, aku masih lg di opis ni.. x jd amik half day!
kerja xsiap lagi..

Sejak mengandung ni, macam2 gak dugaan dtg.
especially bab loya, muntah dan tak lalu makan..
aku tau itu masalah biasa bg ibu mengandung.
Tapi, nak juga tau petua yang kalian amalkan masa kena masalah ni..

Macam aku sekarang ni, bukan saje alami simptom atas tu,
tapi aku juga mengalami masalah air liur berlebihan..
ish... rasanye, ini lah masalah paling berat aku buat masa ni tau!
memanjang je rasa nak buang air liur..
Jadi, cara aku nak kurangkan masalah2 ni,
adalah dengan mengunyah chewgum dan makan asam..
Tapi, hubby dah bising lah..
sebab asam kan x bagus..
chewgum pun sama, tak bagus gak..

apa yang nak aku buat ni??
kadang tu, minum air pun boleh buat aku muntah2 tau..

korang2 semua, ada apa2 idea atau petua tak??
boleh lah bgtau dan share kat sini..

sekian dulu,
-chugie-