Posts

Showing posts with the label Performance Drinks Shaklee

Berpuasa ketika Hamil

Image
Tips Berpuasa Ketika Hamil..

Assalamualaikum..
Alhamdulillah, hari ni hari ke-6 saya berpuasa dalam ramadhan kali ni. Syukur, saya masih di beri peluang untuk menikmati ramadhan, walaupun sedang hamil masuk minggu ke-38.

Setakat hari ni, saya,masih lakukan rutin harian seperti ramadhan yang lepas. Rasa macam tengah tak sarat je ni haaa..

Kerja rumah, jaga anak, ber biznes dan aktiviti masak memasak untuk juadah berbuka dan bersahur masih lagi kuat untuk saya buat setakat ni.

Syukur..semua dengan izin Allah atas doa yg sy minta setiap hari supaya dapat menikmati puasa dengan mudah.
Selain tu, ada juga tips lain tau.. nak tahu??

Ini antara tips yang saya buat ketika berpuasa ni.

1. Saya akan tidur awal. Biasanya paling lewat pun pada jam 11.00 malam.
Sebelum tidur, saya pastikan dah minum air secukupnya dan semestinya saya minum bancuhan Performance Drinks shaklee yg dah siap di bancuh dan saya banyakkan minum air kosong.
Kemudian, saya akan ambil 4biji Ostematrix shaklee (pil kalsium)…