Posts

Showing posts with the label Performance Drink

Berpuasa ketika Hamil

Image
Tips Berpuasa Ketika Hamil..

Assalamualaikum..
Alhamdulillah, hari ni hari ke-6 saya berpuasa dalam ramadhan kali ni. Syukur, saya masih di beri peluang untuk menikmati ramadhan, walaupun sedang hamil masuk minggu ke-38.

Setakat hari ni, saya,masih lakukan rutin harian seperti ramadhan yang lepas. Rasa macam tengah tak sarat je ni haaa..

Kerja rumah, jaga anak, ber biznes dan aktiviti masak memasak untuk juadah berbuka dan bersahur masih lagi kuat untuk saya buat setakat ni.

Syukur..semua dengan izin Allah atas doa yg sy minta setiap hari supaya dapat menikmati puasa dengan mudah.
Selain tu, ada juga tips lain tau.. nak tahu??

Ini antara tips yang saya buat ketika berpuasa ni.

1. Saya akan tidur awal. Biasanya paling lewat pun pada jam 11.00 malam.
Sebelum tidur, saya pastikan dah minum air secukupnya dan semestinya saya minum bancuhan Performance Drinks shaklee yg dah siap di bancuh dan saya banyakkan minum air kosong.
Kemudian, saya akan ambil 4biji Ostematrix shaklee (pil kalsium)…

Koleksi Air paling best untuk berbuka puasa!!

Image
Assalamualaikum.. Kita dah pun memasuki 4 Ramadhan.. Alhamdulillah, masih di beri ruang dan peluang untuk berpuasa lagi..
Ok, saya nak share beberapa resipi air paling best untuk menu berbuka puasa ni.
Seriously, saaaangat sedap dan yang paling penting, betkhasiat!!
semuanya mix dengan Performance Drinks Shaklee..

Mix Kan Sebotol Vitagen (Apa2 perisa pun boleh) + Performance drinks (sukatan ikut suka ye) Kalau manis, boleh tambah air kosong.

Performance Drinks + Ribena Masukkan Ribena dan Performance Drinks dalam shaker, kemudian shake hingga sebati. Sukatan juga, ikut sedap kita. kalau manis, tambah sedikir air masak. Peformance Drinks dan Juice Mangga Masukkan Performance drinks dan Jus Mangga ni dalam Shaker or shake n take, dan blend sebati. jika manis, boleh tambah air..
Performance Drinks dan ais cube Masukan Performance drinks dan ketulan ais kedalam shake n take ni, dan blend bagi sebati.. sedappp!!

Performance Drinks dan Blackcurrent Bancuh dahulu air Blackcurrent ni, kemudi…

Air Oren wajib untuk juadah berbuka!!

Image
Assalamualaikum... Alhamdulillah, tinggal beberapa hari je lagi kita nak bertemu Ramadhan ni..
Bagaimana persiapan ramadhan anda? Makesure selitkan Air Oren berkhasiat ni dalammenu berbuka anda setiap hari ye.
Lihat lah air oren yang sedap dan segar ni.. memang meruntun jiwa si peminumnya tau.. Rasanya memang sedap.. terrrbaik!!
Dari kita minum air kordial yang penuh dengan bahan pengawet dan pewarna tambahan tu, lebih baik kita bekalkan diri kita yang dah seharian berpuasa dengan minuman berkhasiat ni.. Bukan untuk orang dewasa je ye.. malah boleh di minum oleh kanak-kanak. Terutama anak anda yang sedang belajar berpuasa tu..
Jom kenali serba sedikit tentang Performance Drinks Shaklee ni.
Performance® Natural Orange
Minuman Hidrasi Tulen - Sebelum, Semasa dan Selepas latihan

Penghilang Dahaga untuk Si Juara
Penyahhidratan merupakan penyebab biasa bagi kelesuan dan tahap pencapaian yang kurang memberangsangkan bagi para atlet. Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokon…