Posts

Showing posts with the label Pelupa

Pelupa? nah doa untuk elak pelupa.

Image
Assalamualaikum..

aduhai.. pagi tadi, punya lah banyak idea nak mengupdate blog ni.
pung pang pung pang buat macam2 kerja, last2 idea semua hilang entah kemana.. muahahahaha..

Biasalah, Emak anak tiga, urat dah banyak na putus nye ni ha..

Mesti anda semua pun dah biasa hadapi masalah macam ni kan? betul? :D

Di awal pagi, ilham setinggi gunung. macam2 cerita nak di ungkapkan dalam blog. bila masuk ke tengahhari, ilham pun hilang.

ok, ni tips yang di kongsikan sahabat saya untuk tidak berlakunya keadaan PELUPA ni ye..

1. Bila ilham tu datang, cepat2 tulis.
2. Bila ilham datang, tapi x sempat nak tulis, boleh buat voice rekod.
3. Banyakkan makan Kismis ye..
4. Banyak kan makan kurma
5. Jangan lupa makan Omega Guard. Minda akan kuat mengingat kalau kita amalkan Omega guard tau. tak tipu punya! hihi.. saya ni memang pengelat no 1 nak makan Omega guard sebab saya tak suka dengan baunya yang hanyir.. :P
6. Cuba lah amalkan doa2 bawah ni. Kita orang islam kan, jadi kena lah berbalik pada qala…