Posts

Showing posts with the label Omega Guard

Suplimen Shaklee untuk Telinga Berair / Bernanah

Image
Assalamualaikum.

Rasa terpanggil nak share sedikit info tentang masalah yang sering dihadapi oleh kanak2 iaitu, telinga berair or mungkin yang dah bernanah.



Ngeri kan?
Kita yang dewasa ni pun kalau kena gini, mesti dah tak senang duduk. Ini kan pulak budak2. Lagi lah risau.

Ok, sebenarnya tadi ada customer shaklee saya tanya pendapat untuk masalah telinga berair ni. Sejujurnya, ni pertama kali saya dapat soalan macam ni. So, saya google dulu punca berlakunya telinga berair ni.

Ada banyak sebab, antaranya jangkitan dari sistem pernafasan. Telinga berair or bernanah ni kita panggil Otitis Media. Virus ni datang dari tekak dan akan ke telinga.

Biasanya, kanak2 yg terkena sakit ni, dorang akan bagi sign macam, kerap demam, selsema, akan pegang telinga dia macam tak selesa dan akan keluar air.

Sebaiknya teruslah dapatkan rawatan doktor segera.

Biasanya, untuk masalah begini, kanak2 perlu di berikan suplimen yang boleh bantu boost up imune badan nya dan juga perlu vitamin secukupnya untuk t…

Omega Guard Shaklee

Image
Bulan ni bulan untuk kesihatan jantung. Jadi, jom kita kenali si Omega Guard atau di kenali dengan nama minyak ikan..

OmegaGuard™
Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan  Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam.

DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.Shaklee

OmegaGuardTM merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan.  Satu hidangan OmegaGuardTM menyediakan 1000mg asid lemak omega 3  termasuk DHA dan EPA.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Sebarang pertanyaan berkenaan harga dan konsultasi, sila hubungi saya di:-
FB ~ Eizmierah Mumnbabyshop
Contact ~ 012.3814786
suzianti maswar | SID 866440