Posts

Showing posts with the label Mealshake

Suplimen Shaklee untuk Telinga Berair / Bernanah

Image
Assalamualaikum.

Rasa terpanggil nak share sedikit info tentang masalah yang sering dihadapi oleh kanak2 iaitu, telinga berair or mungkin yang dah bernanah.



Ngeri kan?
Kita yang dewasa ni pun kalau kena gini, mesti dah tak senang duduk. Ini kan pulak budak2. Lagi lah risau.

Ok, sebenarnya tadi ada customer shaklee saya tanya pendapat untuk masalah telinga berair ni. Sejujurnya, ni pertama kali saya dapat soalan macam ni. So, saya google dulu punca berlakunya telinga berair ni.

Ada banyak sebab, antaranya jangkitan dari sistem pernafasan. Telinga berair or bernanah ni kita panggil Otitis Media. Virus ni datang dari tekak dan akan ke telinga.

Biasanya, kanak2 yg terkena sakit ni, dorang akan bagi sign macam, kerap demam, selsema, akan pegang telinga dia macam tak selesa dan akan keluar air.

Sebaiknya teruslah dapatkan rawatan doktor segera.

Biasanya, untuk masalah begini, kanak2 perlu di berikan suplimen yang boleh bantu boost up imune badan nya dan juga perlu vitamin secukupnya untuk t…

Slurrrppp.. Sedapnya Shaklee Collagen Powder & Mealshake

Image
Minuman rutin saya di malam hari, sebelum nak masuk tidur..

Kenapa saya suka bancuh Collagen Powder Shaklee ni dengan Mealshake?

1- Dah tentulah sebab rasanya.. Rasa Mealshake tu sendiri dah memang superb dengan rasa Susu Vanila.. bukan tu je, Mealshake ni memang berkhasiat dan penuh sumber multivitamin yang di perlukan oleh tubuh.. Jadi, biasanya bila dh ambil Mealshake, Vitalea (Multivitamin) memang saya x ambil untuk hari tu.

2- Untuk Elakkan rasa Collagen Powder yang memang x berapa nak masuk dek tekak, saya akan campurkannya dengan minuman yang berperisa. Contohnye Mealshake ni, or ESP (Energizing Soy Protein dari shaklee juga).. Bila di gabungkan kedua suppliment ni, kurang lah sikit bau hanyir sisik ikan tu.. :D

3- Sebelum ni saya pernah juga campur dengan Peel Fresh Juice orange tu.. sedap memang lah sedap kan.. memang rasa nak minum banyak kali je.. tapi, setelah di pikir2 balik, ada baiknya saya jaga kualiti suppliment tu sendiri, yang tidak mencampurkan dengan minuman lain…