My Lovely Followers

Google+ Followers

Showing posts with label Hubbyku. Show all posts
Showing posts with label Hubbyku. Show all posts

Monday, February 14, 2011

Saat cemas semalam...

Salam..

Harini aku MC, tak larat rasanye nak kerja..
penat, penat, penat sesangat... dan mengantuk..
Kebetulan juga, arini ade hal yang nak di uruskan sebelum bersalin,
makanye ku gagahkan jua ke tempat itu..
nasib tak terberanak..

owh, tentang saat cemas semalam..
memang buat aku menangis..
tentang hubby yang tiba2 tak sedar diri lepas makan ubat demam..

Hubby memang dh lama demam, dalam 4 ke 5 hari,
semalam, ubat yang dia dapat dah abis..
makanye aku pun bawalah dia ke klinik semula, sebab demamnye x kebah2 juga.
Lepas makan ubat die pun baring..
aku pun ke dapur siapkan lauk makan tengah hari..
Tak lama lepastu dia panggil aku, suruh jaram kepala dengan air asam jawa,
tapi, kepala and badan die still panas, dan dia minta aku letak towel basah pulak..
mana tau bleh kurangkan panas dalam tu..

tak lama lepas tu, aku tengok nafas die dah cam tersekat2..
dia kate panas sangat, tangan ngan kaki dia pun dah cramp time tu..
ape lagi, aku pun kelam kabut lah di buatnye..
try panggil nama dia, tp die dah tak menyahut..just bernafas cam tersekat2..
ape lagi, menggelabah lah aku dibuatnye..
aku pun terus jerit panggil semua adik2 dan abang aku mintak tolong bawakkan ke hospital

dalam kereta pun nafas die dah macam tak tentu arah je..
tangan dah terkulai, tak gerak dah..
aku panggil2 nama die, dah tak berjawab just dapat dengar pernafasan die yang tersekat tu je.
aku yang kat dalam keta pun jadi kelam kabut..x tau dah nak kata ape..
memang dah leleh air mata time tu.. takut kalau pape jadi kat dia.. uwwwaa...
sampai spital kat bahagian emergency, terus panggil paramedik tu bawak hubby masuk..
doc and beberapa orang nurse terus bg bantuan kat hubby,
aku pulak dah macam orang blur2 je.. tak tau nak buat ape dah..
just tergamam tengok die camtu..
sebab ni 1st time hubby kena camtu, and memang buat aku betul2 terkujat!

tak lama lepas tu doc kuar and kata, die dah stabil skit..
doc explain yang hubby jadi camtu sebab terlalu panas, dan oksigen dah terlalu banyak terkumpul, so nafas jadi tak menentu..

Mujur tak kena admit..
aduiyai.. memang saat2 cemas yang buat aku pikir macam2 dah..

hari ni, tengok hubby cam ok skit..
cuma badan die je rasa tak sedap lagi..
malam tadi, aku dah tak boleh tido dengan lenanye, sebab masih lagi takut kalau2 jadi macam siangnye..
kejap2 aku cek suhu badan hubby, and tanye die ok ke tak..
di tambah pulak dengan fatin yang batuk agak teruk malam tadi, sampai muntah2..
makanye, aku memang tak cukup tido di buatnye..

nasib lah aku tak rasa sakit nak bersalin lagi ni..
hope dapat jaga dorang berdua sementara x bersalin ni..
dah hujung2.. macam2 hal pulak jadi.
dugaan.. oh dugaan..

doakan kami ye kawan2 semua..

-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, December 2, 2010

Hubby and Qayyum..

salam...
ngeh ngeh ngeh... arini nak berentri tentang hubby dan Qayyum ni..
Si kecik yang kuat nangis..
Bila time mood baik, akan senyum je..
tapi bila angin puting beliun sampai..
buat lah ape pun, pujuk lah camne pun, tak kan di layan!!
En. hubby memang sangat2 suka gomol baby..
Kalau dulu fatin lah yang jadi mangsanya,
tapi skang ni, Qayyum lah pulak..
Sian die..
kadang2 bila Qayyum nampak je muka hubbyku,
cepat2 die mencebik and menangis..
agaknye die pun dah paham yang dirinya bakal di gomol oleh Pak yangnye..ekekeke..
Jom layan piccas hubby and baby Qayyum..

Qayyum yang comel..

bakal di gomol!

Kadang2 die ok je..
kadang2, mood die x ok..
n sure melalak!
dah mula nak nangis dh tu..

muka stim je.. nak tido agaknye..

ha! kan dh bgtau td.. die sure akan nangis punye.. ekekeke...
k lah, daaaaaaa..
-chugie-

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, October 5, 2010

Yeay! dah leh kuar...

Salam..

Aduh, ku kepenatan ni.. sebab nak menyiapkan kerja2 di saat akhir.
Sok dah start cuti.. Langkawi trip.
Mulanya plan x nak pegi pun, sebab hubby dah accident kan.
So, agak sedihlah gak..
Tapi semalam hubby kate die mungkin bleh kuar dah hari ni,
sebab die dah berjaya dlm fisio nye tu..

Dan tadi, masa lunch hour hubby call,
katanye boleh discharge hari ni...
haih, gembira gak lah ni..
Mana tau, die leh pegi ikut aku ke langkawi kn?

Hubby skang ni dah boleh mula berjalan, tapi menggunakan tongkat tangan tu..
agaknye semangat die yang kuat kot masa sesi fisio kot,
so, dapat lah die berjalan skit, walaupun gunakan tongkat..

Sok kami akan berangkat ke Langkawi..
Cuma tak pasti hubby nak join atau tak,
harapnye die nak ikutlah, lagipun by flight
so xde lah die penat sangat kan?..
hope semuanya berjalan lancar lah..
amin..

Lagi beberapa minit aku nak berangkat ke hospital untuk jemput hubby..
Best betul bila hubby dah boleh balik kerumah..


k lah, daaaaaaa
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, October 4, 2010

Hubby @ ward DSH..

Salam..
Alhamdulillah.. syukur,
pembedahan lutut hubbyku sabtu lepas dah selamat di jalankan.
Hubby pun sihat2 je.. cuma masih belum boleh berjalan seperti biasa.
Dia perlukan fisioterapi untuk berjalan semula,
mungkin kena tahan kat wad dalam seminggu dua ni lagi..
Nampaknye hubby kena cuti panjang lah dari kerjanye..
Hari ni masuk hari ke-4 aku berulang alik ke hospital untuk jaga hubby,
Fatin x dapat bawa sama, sebab die terlalu lasak..
tak dapat nak control dah!
kalau die jenis yang behave, memang aku dah bawa die sekali teman ayahnye..
Makanye, die di jaga oleh wan and atoknye kat umah..
Bila dah bertamu kat wad ni, aku pun rasa cam nak demam dan mula selsema ni..
agaknye banyak sangat virus kuar masuk kot kan?
Hope tak teruk lah selsema ku ini..
Penat, jangan cakap lah.. makan pun tak selera bila dah ada kat spital ni.
Jom layan piccas ye..
Muka orang sakit..
sian b..
xpe lah, duk kat wad diam2 ek..
muka hubbyku yang bosan..
selamat ada tv, kalau x.. memang mati kutu lah dlm wad tu..

ini lah hasil pembedahan tu..
pasni die tak leh nak melasak sangat..
aktiviti Paint ball and Futsal pun terpaksa di tangguhkan dalam jangka waktu yang panjang.
**aku kate: baik bersara je lah b dari aktiviti2 lasak tu.."

Dalam dok sakit2 kat spital tu, tetap bz layan call..
kawan2 pun ramai yang dtg ziarah die..
tak henti2 datang sejak hari pertama die accident tu.

isteri yang sangat setia menemani suaminye.. hhuhuhu.. ahaks!
aku pun nak enterprem sama, so snap ler sekeping gambar ni..
kenangan di spital bersama hubby! :D


sekian dulu...
daaaaaaaaaa..
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Saturday, October 2, 2010

Suamiku accident..

Salam..

Dugaan...
Datang tanpa di rancang atau di pinta,
dan memang tak di duga..

Semalam hubby accident..
tapi tak teruk mana lah.. cuma lututnye yang parah.
Luka luaran tak nampak, cuma luka sikit je akibat terjatuh tu..
Tapi luka dalaman tu yang teruk.

Ceritanya begini,
Tengah hari semalam, motor kawan hubby rosak..
Jadi dengan baik hatinye die membantu untuk menolak motor kawannye tu..
Sampai di TTDI, tiba2 baju sejuk kawannya tu tersadung kat handle moto die,
Lalu jatuh lah hubby ku itu..
Mujur lah tak ada kenderaan lain di belakang, kalau tak.. adoiyai!
Hubby terjatuh dengan motor2 nye..
dan terus tak boleh nak bengkokkan kakinye..

Dorang cuba tahan kenderaan yang lalu kat situ, minta di hantar ke hospital,
tapi tak ada sorang pun yang sudi..
akhirnye kawan hubby datang dan hantar die ke Damansara specialist..
Lutut hubbyku alami kecedaraan yang teruk gak ler,
dan tengah hari ni akan di bedah.
Kata doctor, selaput ototnye koyak dan satu urat nya putus..
Moga pembedahan hari ni berjalan lancar
dan hubby akan sembuh macam biasa lepas ni..

Risau jugak tengok die semalam, menahan sakit walaupun dah di beri ubat.
katanye sakit tu berdenyut2.. alahai lah.. sian..x tau nak kate ape.
Kawan2 semua, doa2kan hubbyku ye..

daaa dulu,
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, August 7, 2009

Hubbyku memasak..

Salam..

Semalam kerana keletihan yang amat, aku tak de lah memasak untuk makan malam kami, lagi pun memang rasa malas nak masak. Mulanya aku plan nak ajak hubby untuk makan di luar je, tapi die pun rasa malas nak keluar dan fatin pula dah lena, jadi aku tanyalah hubby, nak makan apa malam ni, die pun jawab makan maggie je lah. Aku plak ambil kesempatan ni buat permintaan kat hubby untuk suruh die masak maggie tu, selamat die nak masak, agaknye mood die baik kot smlm heheh. Hubby aku ni bukan lah teror sangat bab2 masak ni, setakat maggie dan nasi goreng tu bleh lah kot. Buat masa ni aku tak pernah lagi cuba masakan die yang lain selain dari maggie ni je. Bukan senang sebenarnye nak suruh die masak heheh..

Ini lah die 2 bungkus maggie yang menjadi santapan kami malam tadi.. (aku makan skit je k, x leh makan maggie sangat, tak bagus tau!). Maggie ni memang biasa ada kat rumah sebagai stock kalau2 rasa malas nak memasak atau teringin nak makan maggie, tapi bukan selalu ye..

gambar atas.. hubby tengah kusyuk memasak.. sampai aku nk ambil gambar pun die marah.

Ini lah die maggie sup yang hubby masak.. penuh dengan tomatonye.. memang fav die pun. nampak kelakar pun ade heheh.. belasah je lah bi oii.. janji awak kenyang sudah.
Aku dan baby fatin hanya jadi penonton setia masa hubby tengah sibuk di dapur.. (sekali sekala bagi can kat aku untuk berehat dari masak heheheh)
Pe pun, terima kasih lah kat hubby yang sudi nak masak untuk makan malam semalam..memang cedap maggie tu bi. Len kali bleh lah masak nasi goreng plak ye bi.. huhuhu cayang bibi..
p/s: ada2 sapa nak resipi maggie ni?? hahhahaha:))
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

.Advancd Joint Health Complex (1) #ShakleeEffect (4) agama (1) Air selusuh (1) Ajht (2) AJHT shaklee (1) aktiviti (7) Alfalfa Shaklee (3) angpow (3) Artis (1) award (8) B Complex (2) baby (7) Bancuhan Performance drinks (1) Basic H (1) Bau badan (1) bau mulut (1) Bawang putih (1) Bayi (1) Bebelanku (114) berpantang (5) Berpuasa (2) Bersyukur (1) birthday (16) blogger (4) blogku (1) bonus (3) Bonus Shaklee (2) breastcanser (1) Breastfeeding (2) Buang angin (1) Buasir (1) Cara nak banyak kan susu (2) Cara Simpan susu badan (1) Carotomax (1) Cedera Lutut ACL (1) Cekodok bilis (1) check up baby (4) chew c (1) chew vitalea (2) Chewable vita c (2) Chinch Shake Shaklee (1) Cinch Shake (1) cita-cita (1) Collagen Powder Shaklee (5) Conference Global (1) confinement set (2) contest (31) control Berat ketika hamil (1) CoQ health Shaklee (1) CoQ10 (1) cramps (1) cuaca (2) Cyst (1) Darah Tinggi (1) decoration (1) Demam Kuning (1) detoks (1) Dhuha (1) Diabetes (2) dinner (1) DIY (1) Doa (1) Doa Ramadhan ke 8 (1) Eizmierah Mumnbabyshop (1) Emas (1) ESP dan Cyst (1) ESP Shaklee (7) Fadia (1) Fadiah (22) fatin (75) free trip shaklee (5) Garlic Complex (1) Garlic shaklee (1) Gastrik (1) gastrik dan shaklee (1) geram (6) Giveaway (22) Gla (1) GLA Complex (1) GLA OFFER (1) Gout (1) Gout dan Shaklee (1) hadiah (8) harga emas terkini (1) help (1) Herbal Blend Cream (1) Herblax Shaklee (3) Hubbyku (6) iklan (4) info (24) insuran (1) IT (1) Italy (2) jalan2 (17) Jantung (1) Jaundice (1) Jaundis (1) Jerebu (1) Join Ahli Shaklee (3) kad (1) Kanser (2) Kanser Pankreas (1) KANSER PAYUDARA (1) Keahlian shaklee (2) Kebaikan Vivix (2) kehamilan (12) Kejadian (3) kejayaan (2) keluarga (3) Kempis Perut (1) Kenapa vivix mahal (1) Kencing Manis (1) kesihatan (13) kisah (6) Kisah motivasi (1) Kolesterol (1) Kombinasi set (1) Kombinasi Set ESP (1) komen (1) krim Herbal Blend (1) Kronologi kelahiran (3) Kurma (1) Kurus (1) Lappyku (1) Lecithin Shaklee (1) Lenguh (1) Maher Zain (1) Majalah Wanita (1) MAK (1) Makanan (43) MAke up Remover Shaklee (1) Manfaat Bawang putih (1) Manfaat Garlic Complex (1) Manfaat menjadi ahli shaklee (1) Masakan (9) masalah berdengkur (1) Master Coordinator (3) MBP (2) Mealshake (2) melancong (1) Menu berbuka (1) Merokok (1) Migrain (1) mood (4) mothercare (1) Multivitamin (1) nilai emas (1) nuffnang (6) Nuffnang (3) nutriferon (1) Nutriferon Shaklee (1) Nutriwhite Make Up Remover (2) Nutriwhite Shaklee (2) Offer (2) Omega Guard (2) Omega Guard Shaklee (2) open day (1) open house (1) Ostematrix (4) OsteMatrix Shaklee (5) pampers (1) Pasu Bunga (1) Pelupa (1) penjawat awam (1) Penyimpanan susu ibu (1) Penyusuan (3) Peppermint Ginger (1) perayaan (1) Performance Drink (3) Performance Drink Shaklee (2) Performance Drinks Shaklee (1) permainan (3) pet pet (2) Petua (1) Phytocol shaklee (2) Pil Kalsium (1) poem (1) Pomo oktober (1) Power Pumping (1) Promo August (1) Promo March (1) Promo Oktober (1) Promosi (1) promote (1) puasa (3) puting luka (1) Q & A (1) Ramadhan (1) raya (8) Razzi ArMansur (1) resepi (8) Resipi Bancuhan (2) resipi masakan (1) Restoran (14) reunion (1) Reward Shaklee (2) rezeki (2) Ringtone (1) Rumahku (4) sabtu (1) Sakit (2) sakit kepala (1) Salam jumaat (1) sale (6) Sarapan (1) secret (1) Selulit (2) Selulit dan shaklee (1) Sengal (2) set berpantang (3) SET BERPANTANG ASAS (1) SET BERPANTANG OPTIMUM (1) SET BERPANTANG SHAKLEE (1) Set bersalin (1) Set Breastfeeding Shaklee (2) Set Buasir (1) Set Buasir Shaklee (1) set kanak kanak (3) Set Kesuburan (1) Set Milkbooster (1) Set nak hamil (1) Shaklee (45) Shaklee Halal (1) Sharing (1) Shopping (2) show (1) Sijil Halal Shaklee (2) Slimming (2) sok sek (1) song (3) Soy Protein Isolate Powder Shaklee (1) speck (1) SR Vita C shaklee (1) stamp (1) sukan (3) suppliment (1) Suppliment Shaklee untuk Gout (1) Suppliment untuk ibu hamil (2) susu ibu (14) Tag (2) Tak sihat (1) taman (1) tanamanku (1) Telinga berair (1) telinga bernanah (1) Terima kasih (1) Testimoni AJHT (1) testimoni Bcomplex (1) Testimoni Nutriferon (1) Tips (4) Tips berpuasa Ibu Menyusu (1) Tips Biznes (1) toksin (1) Travel (11) Tukaran wang (1) ulser (1) ulser mulut (1) ummi (3) ummi dan baby (10) Ummi dan fatin (9) Ustaz Don (1) Video Collagen (1) virus (3) vita C (1) Vitalea Shaklee (3) Vitamin (1) vitamin c (1) Vitamin C Shaklee (5) Vitamin E (1) Vitamin E Shaklee (1) Vitamin E untuk masalah berdengkur (1) Vitamin kanak-kanak (1) Vivix (4) Vivix Shaklee (4) wedding (4)
 
Copyright @ Iezmierah 2012 | Designed By Shahada Fauzi