Posts

Showing posts with the label Hubbyku

Saat cemas semalam...

Salam..

Harini aku MC, tak larat rasanye nak kerja..
penat, penat, penat sesangat... dan mengantuk..
Kebetulan juga, arini ade hal yang nak di uruskan sebelum bersalin,
makanye ku gagahkan jua ke tempat itu..
nasib tak terberanak..

owh, tentang saat cemas semalam..
memang buat aku menangis..
tentang hubby yang tiba2 tak sedar diri lepas makan ubat demam..

Hubby memang dh lama demam, dalam 4 ke 5 hari,
semalam, ubat yang dia dapat dah abis..
makanye aku pun bawalah dia ke klinik semula, sebab demamnye x kebah2 juga.
Lepas makan ubat die pun baring..
aku pun ke dapur siapkan lauk makan tengah hari..
Tak lama lepastu dia panggil aku, suruh jaram kepala dengan air asam jawa,
tapi, kepala and badan die still panas, dan dia minta aku letak towel basah pulak..
mana tau bleh kurangkan panas dalam tu..

tak lama lepas tu, aku tengok nafas die dah cam tersekat2..
dia kate panas sangat, tangan ngan kaki dia pun dah cramp time tu..
ape lagi, aku pun kelam kabut lah di buatnye..
try panggil nama dia, tp die dah tak m…

Hubby and Qayyum..

Image
salam... ngeh ngeh ngeh... arini nak berentri tentang hubby dan Qayyum ni.. Si kecik yang kuat nangis.. Bila time mood baik, akan senyum je.. tapi bila angin puting beliun sampai.. buat lah ape pun, pujuk lah camne pun, tak kan di layan!! En. hubby memang sangat2 suka gomol baby.. Kalau dulu fatin lah yang jadi mangsanya, tapi skang ni, Qayyum lah pulak.. Sian die.. kadang2 bila Qayyum nampak je muka hubbyku, cepat2 die mencebik and menangis.. agaknye die pun dah paham yang dirinya bakal di gomol oleh Pak yangnye..ekekeke.. Jom layan piccas hubby and baby Qayyum.. Qayyum yang comel..bakal di gomol! Kadang2 die ok je.. kadang2, mood die x ok.. n sure melalak!
dah mula nak nangis dh tu..

muka stim je.. nak tido agaknye..

ha! kan dh bgtau td.. die sure akan nangis punye.. ekekeke... k lah, daaaaaaa.. -chugie-

Yeay! dah leh kuar...

Salam..

Aduh, ku kepenatan ni.. sebab nak menyiapkan kerja2 di saat akhir.
Sok dah start cuti.. Langkawi trip.
Mulanya plan x nak pegi pun, sebab hubby dah accident kan.
So, agak sedihlah gak..
Tapi semalam hubby kate die mungkin bleh kuar dah hari ni,
sebab die dah berjaya dlm fisio nye tu..

Dan tadi, masa lunch hour hubby call,
katanye boleh discharge hari ni...
haih, gembira gak lah ni..
Mana tau, die leh pegi ikut aku ke langkawi kn?

Hubby skang ni dah boleh mula berjalan, tapi menggunakan tongkat tangan tu..
agaknye semangat die yang kuat kot masa sesi fisio kot,
so, dapat lah die berjalan skit, walaupun gunakan tongkat..

Sok kami akan berangkat ke Langkawi..
Cuma tak pasti hubby nak join atau tak,
harapnye die nak ikutlah, lagipun by flight
so xde lah die penat sangat kan?..
hope semuanya berjalan lancar lah..
amin..

Lagi beberapa minit aku nak berangkat ke hospital untuk jemput hubby..
Best betul bila hubby dah boleh balik kerumah..


k lah, daaaaaaa
-chugie-

Hubby @ ward DSH..

Image
Salam.. Alhamdulillah.. syukur, pembedahan lutut hubbyku sabtu lepas dah selamat di jalankan. Hubby pun sihat2 je.. cuma masih belum boleh berjalan seperti biasa. Dia perlukan fisioterapi untuk berjalan semula, mungkin kena tahan kat wad dalam seminggu dua ni lagi.. Nampaknye hubby kena cuti panjang lah dari kerjanye.. Hari ni masuk hari ke-4 aku berulang alik ke hospital untuk jaga hubby, Fatin x dapat bawa sama, sebab die terlalu lasak.. tak dapat nak control dah! kalau die jenis yang behave, memang aku dah bawa die sekali teman ayahnye.. Makanye, die di jaga oleh wan and atoknye kat umah.. Bila dah bertamu kat wad ni, aku pun rasa cam nak demam dan mula selsema ni.. agaknye banyak sangat virus kuar masuk kot kan? Hope tak teruk lah selsema ku ini.. Penat, jangan cakap lah.. makan pun tak selera bila dah ada kat spital ni. Jom layan piccas ye.. Muka orang sakit.. sian b.. xpe lah, duk kat wad diam2 ek.. muka hubbyku yang bosan.. selamat ada tv, kalau x.. memang mati kutu lah dlm wad tu..

ini lah has…

Suamiku accident..

Salam..

Dugaan...
Datang tanpa di rancang atau di pinta,
dan memang tak di duga..

Semalam hubby accident..
tapi tak teruk mana lah.. cuma lututnye yang parah.
Luka luaran tak nampak, cuma luka sikit je akibat terjatuh tu..
Tapi luka dalaman tu yang teruk.

Ceritanya begini,
Tengah hari semalam, motor kawan hubby rosak..
Jadi dengan baik hatinye die membantu untuk menolak motor kawannye tu..
Sampai di TTDI, tiba2 baju sejuk kawannya tu tersadung kat handle moto die,
Lalu jatuh lah hubby ku itu..
Mujur lah tak ada kenderaan lain di belakang, kalau tak.. adoiyai!
Hubby terjatuh dengan motor2 nye..
dan terus tak boleh nak bengkokkan kakinye..

Dorang cuba tahan kenderaan yang lalu kat situ, minta di hantar ke hospital,
tapi tak ada sorang pun yang sudi..
akhirnye kawan hubby datang dan hantar die ke Damansara specialist..
Lutut hubbyku alami kecedaraan yang teruk gak ler,
dan tengah hari ni akan di bedah.
Kata doctor, selaput ototnye koyak dan satu urat nya putus..
Moga pembedahan hari ni berjalan lancar
dan hubb…

Hubbyku memasak..

Image
Salam..

Semalam kerana keletihan yang amat, aku tak de lah memasak untuk makan malam kami, lagi pun memang rasa malas nak masak. Mulanya aku plan nak ajak hubby untuk makan di luar je, tapi die pun rasa malas nak keluar dan fatin pula dah lena, jadi aku tanyalah hubby, nak makan apa malam ni, die pun jawab makan maggie je lah. Aku plak ambil kesempatan ni buat permintaan kat hubby untuk suruh die masak maggie tu, selamat die nak masak, agaknye mood die baik kot smlm heheh. Hubby aku ni bukan lah teror sangat bab2 masak ni, setakat maggie dan nasi goreng tu bleh lah kot. Buat masa ni aku tak pernah lagi cuba masakan die yang lain selain dari maggie ni je. Bukan senang sebenarnye nak suruh die masak heheh..

Ini lah die 2 bungkus maggie yang menjadi santapan kami malam tadi.. (aku makan skit je k, x leh makan maggie sangat, tak bagus tau!). Maggie ni memang biasa ada kat rumah sebagai stock kalau2 rasa malas nak memasak atau teringin nak makan maggie, tapi bukan selalu ye..

gambar atas.. …