Posts

Showing posts with the label Giveaway

Aduiyai lah..

Salam..

Aduyai...!!
Lamanye aku tak bersiaran kat blog ni..

aduiyai..!!
aku sedang di landa kesibukan yang amat sangat..
kerja berlambak kat opis..
masa yang terhad kat rumah..
dan projek2 paper yang sedang hangat di buat..

Pada kawan2 yang nak tengok gambar terbaru anak2ku,
nanti aku try update cerita2 mereka ye..
dan cerita2 ku jua..
Jangan kecik ati tau.. memang nak upload gambar Fadiah dalam entri 2bulan umur dia,
tapi kekangan waktu yang sangat2 terhad..
harap jangan sedih ye kawan2..

aduyai.. !!
dah tak meriah dah blog ku ini,
kawan2 pun dah tak datang bertandang..
aku pun dah lama tak ziarah kawan2..
rindunye kat korang..

aduiyai...!!
dah terbabas pulak!
sebenarnya nak umumkan yang aku dah pun post kan hadiah untuk GA aritu..
Pada Nureen, Aziatie sayang dan Dilla, sila inform bila dah dapat hadiahnye ye..

BERAPA BANYAK ADUIYAIIIIIIII LAH KAN??

k lah, harus pergi dulu..
-chugie-

Pemenang Ragam Anakku dalam Pantang

Image
Salam..

Dengan lafaz bismillah, aku akan umumkan pemenangnya...
memandangkan kisah2 peserta semuanye hebat2 belaka,
maka aku gunakan random.org ni untuk cabutannye ye..

Pemenangnya adalah...

V
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
NO 7 : Azatie Sayang

dan

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

NO 4 : Dilla Ady


ada lagi surprise!!!

untuk

V
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


NUREEN...
sebab jadi peserta pertama join contest ni!

tahniah semua...

sila beri Nama penuh, Alamat dan no talifon ye..
emailkan pada zumizie@yahoo.com re: Pemenang Ragam anakku dalam pantang

terima kasih semua..

-chugie-

Giveaway : RAGAM ANAKKU DALAM BERPANTANG

Salam...

Dengan lafaz bismillah arrahman arrahim,
dengan ini aku anjurkan Giveaway....
" RAGAM ANAKKU DALAM BERPANTANG"

GA yang sangat simple dan mudah...

****Syarat2 nya****


Terbuka kepada bloggers yang menetap di MALAYSIA sahaja
Terbuka kepada bloggers yang telah mempunyai anak -dah tentu lah kan??
1 penyertaan sahaja
Tarikh tutup pada : 15/4/2011, 12 tengah hari
Dua (2) orang pemenang akan dipilih..
pemilihan pemenang berdasarkan cerita yang menarik hati aku dan aku akan meniliti kisah tu berdasarkan cerita2 yang korang siarkan dalam blog korang ye.. so, dont tipu2 ok! sebab aku nak tengok kisah2 yang mencabar lain tentang ragam anak dalam berpantang, selain kisah aku sendiri...
****Cara2nya****
Hanya ceritakan kisah/ragam anak anda ketika berpantang yang betul2 menduga/ menguji kesabaran atau kalau yang tak punye ragam (ada ke yang tak meragam ek??) korang cerita lah tentang pe'el anak korang dalam pantang tu je..
tak perlu cerita panjang lebar, pendek je, yang penting cerita tu a…

aku dah spot check peserta GA ku..

Salam..

Alhamdulillah, dah de peserta yang join GA ku ni..
walaupun tak ramai, tapi boleh lah..
silap2 semua peserta tu bakal dapat hadiah kan.??

emm, rajin juga peserta2 karang ayat panjang2 ye...
pada aku, buat pendek2 macam beri kan komen pun dah cukup, janji ada isi yang padat tentang ragam tu..

tapi bagus juga kalau buat panjang2 kan?? bleh jadi tatapan untuk kita masa depan nanti, dan juga buat tatapan anak2 kita nanti, tak gitu??

apa pun, good luck pada yang sudi join GA ku ini..
pada yang masih belum join tu, jom ler masuk wei, mana tau ada penambahan hadiah ke kan??

k lah, daaaa
-chugie-

Pemenang GAku.. -Lucky Draw!

Image
Salam.. Seperti yang telah di war2kan, cabutan bertuah telah pun aku lakukan, memandangkan tiada peneka yang tepat untuk Go Go travel Giveawayku itu. Makanye dengan rasa penuh kesyukuran dan gembiranya, aku umumkan.. pemenang bertuah itu adalah.. * * * * * jeng.. jeng.. * * * * * * * *

NO 24 - iaitu, nieda.... tahniah! tahniah!!!!! Dan dek kerana hatiku yang sangat baik ini, ada 1 lagi cabutan bertuah aku telah buat tau! pemenangnya adalah.......... * * * * * * * * * *
No 17 - iaitu, kayyana... sila beri Nama, alamat dan no talifon korang pdku ye.. boleh tinggalkan di entry ini, atau boleh email ke zumizie@yahoo.com sekian dulu... pada yang tidak bertuah, jangan putus asa ya!! cuba lagi.. daaaaaaaaaaa -chugie-

Pemenangnya adalah...

Image
Salam... yep.. kali ni aku ingin mengumumkan bahawa... Pemenang bagi Giveaway Go Go travel ku ini jatuh kepada....... drummm rolll... jeng.. jeng.. jeng... * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * TIADA PEMENANG... sebab tekaan korang semua tak tepat! Jawapannye adalah... * * * * * * * * * * * * * * PEKAN BARU INDONESIA.. Sila Lihat bukti ini ye.. * * *
zoom untuk lebih jelas..
ini pula departure's ticket..
dari Pekan baru ke Kuala Lumpur.

Kami ke sana bercuti2 sambil melawat saudara mara kami yang berada kat sana.
Sambil berjalan2 di sekitar Pekan baru, Padang dan Bukit Tinggi.


Jadi, harap maaf ye.. jawapan yang kalian bagi tu tidak tepat sama sekali..

Makanya, 1 cabutan akan di buat..untuk ketahui sapa yang bertuah untuk terima hadiah ole2 dari sana.
Insyaallah.. akan aku buat secepat yang mungkin..

Sila tunggu keputusannya nanti k!

sekian dulu..
-chugie-

2nd Update My GA : List peserta & macam2 jawapan..

Salam..

ok2, 2nd update! Ini adalah antara peserta yang dah pun menjoinkan diri dengan jawapan mereka..

1) Anakanakku- Bukit Tinggi
2) Mamalyna - Bukit Fraser
3) Ibu Ayra - Pulau Pangkor
4) Zura - Bandung
5) Zai kulim - Bukit Tinggi
6) Ya Alya - Sentosa island
7) Mummy Qis - Bali
8) Nana - Cameron highlands
9) Anin - Langkawi
10) Syidasyakirin -Langkawi
11) Kura-kura - Cherating
12) Echa -Bandung
13) IzzatulIman - Pulau redang
14) AdyShariz - Kota kinabalu
15) eima - Medan
16) tiefazatie - Bandung
17) kayyana - Cameron highlands
18) My Lovely note - Cameron Highlands
19) Miko itu nana - Bandung
20) Fuadnis - Langkawi
21) iewa - Bandung
22) Mr yadayadayada - Bandung
23) maszmadi - Langkawi
24) nieda - Medan
25) syakila - Pulau Pinang
26) Rosilah - Genting
27) SoFiAhB - PD
28) illaFira - Kuching
29) izan cute - Phuket
30) yaya - Medan


emmm..macam2 jawapan adakan?? rata2 bg jawapan yg sama... pada yang tak join lagi,sila2 lah join... sebab hadiahnye dah ready! souvenir dari tempat percutianku.. x rugi kalau dapat tau!

B…

Go Go Travel GiveAway...

Image
This is sticky post! please scroll down to latest entry!


Salam..



Cewah, sempat lagi aku mengupdate entry kan??



ok2.. ramainye dok tanye chugie nak g mana kan??



jom!jom! teka...



mana tau betul ke tekaan korang tu..



kalau betul, nanti aku bg hadiah lg..



hadiahnye maybe dr tempat holiday tu.. atau kalau xpun something best.



nk join tak??



syarat2nye...


- Buat lah 1 entry tentang GA ni ye..
-terbuka pada blogger di malaysia sahaja.
-teka tempat holiday kami (1 tekaan je) guna ayat ni je " chugie ke........(nama tempat ye.. x mo nama negara.)"

-bagi nama ngan url link korang kat entry ni.




senang kan??

Due date: 20/6/2010 2:22PM

ok.. selamat meneka..!!

bye
-chugie-

Kepada para pemenang my GA

Salam..
1stly nak ucapkan tahniah pada semua pemenang.. 2ndly- hope semua pemenang dapat beri address secepat mungkin ye.. setakat ni hanya Anis, mamalieyna dan ena je yang dah bagi.. yang lain2 masih belum bagi lagi.. pada ZELLA, NAFIRAA, EZAN, LILY@mummyQis dan Cicakgirls, sila beri alamat anda cepat2 ye.. Lastly, Selamat bercuti pada semua kawan2.. Semoga selamat dalam percutian korang ye.. Chiaow!! -chugie-

Pemenang My Giveaway!!!

Image
Salam .... Dengan Lafaz Bismillahirrahmanirrahim.. dengan ini, aku umumkan pemenang Iezmierah's Special Giveaway!!! Sebelum tu, meh layan piccas dulu k...

yeah.. ini lah orang yang telah mencabut undi bagi kategori 2...
Sesi mencabut kertas yang pertama..

Ini yang kedua...

dan ini yang ke tiga...

Bukan mudah ye nak suruh budak ini pilih kertas2 tu.. memang bikin umminye fening lah!

Dan pemenangnye untuk KATEGORI 2 adalahhhhhhhhhh!!!!

taraaaaaaaaaaaaaa
*
*
*
*
*

NO 41 - Ezan
NO 31 - Zura
NO 19 - Cicakgirls

Dan bagi KATEGORI 1

Pemenangnya adalah!!!!
Taraaaaaaaaa!!!!!!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

MAMALIEYNA
LILY@MUMMYQISTINA
NAFIRAA
ZELLA
ENA

Dan aku dengan rasa sangat suka citanye nak bagi hadiah juga pada peserta PERTAMA!!
iaitu....
*
*
*
*
ANIS
Yang mana, anis juga merupakan antara penkomen dan sahabat yang sangat rajin datang komen dalam blogku ini..

Tahniah pada semua pemenang ye!!!
kalau ikut hati, nak bagi hadiah pada semua yang join GA ni..
tapi apakan daya.. rezeki ku sekadar sampai di situ je..

sila email:-
Nama penuh, nickna…

Senarai Peserta Iezmierah's Giveaway..(Update till 22/5/2010 11:55PM)

Salam...ku dah kompil senarai peserta giveaway aku...Sehingga 22/5/2010 11:55mlm*********************************************************************************************KATEGORI 1
1.anis 2. ayu idris 3. Alya
4. maszmadi
5. Alynndanishamza
6. Nafira
7. iewa
8. nia
9. ezan
10. Eina
11. Zella12. Huda13. Lily @ MummyQistina14. Rose @ IbuRafiq15. Ena16. unlisted_one*************************************************************************************KATEGORI 21. Anis
2. MamaLyna
3. Ayu idris
4. syakila
5. ogy2112
6. mama zharfan
7. shaza
8. faris
9. cadlynn
10. jUNIZA
11. inasepi
12. inahasan
13. sakinah
14. Alya
15. maszmadi
16. izancute
17. Sarah
18. Alynndanishamza
19. cicakgirls
20. shidasyakirin
21. deardelaila
22. ANIN
23. rosilah
24. Nida
25. iceaisya
26. usharapa
27. sofiahb
28. Nafira
29. iewa
30. Ayuayu101
31. zura
32. fatin
33. kay
34. zaikulim
35. nia
36. taufid
37. shieda
38. barine
39. kakngah
40. bumble_bee
41. ezan
42. eina @ mamalieyna
43. Zella 44. Adda 45. Asya46. tiefazatie47. Huda48. Lily @ MummyQistina49. ~~Ro…

Diumumkan..My GA Sudah TUTUP...

Salam... Yep.. now... sekarang... dah tepat jam 9:22PM (malam).. dengan ini, secara rasminya aku umumkan bahawa... Iezmierah's special giveaway telah pun di TUTUP!!! Penyertaan yang di buat selepas 9:22 malam, samada terlebih seminit pun, tidak akan aku ambil kira... Kepada yang menjoinkan diri.. terima kasih banyak2.. Pada yang tak sempat tu, tunggu lain Giveaway ye.. keputusan akan di umukan minggu hadapan.. Insyaallah akan aku umumkan sebelum berlabuhnya tirai MAY 2010.. Sekian dulu.. daaa....

..iEzMieRaH SPECIAL GIVEAWAY..

Image
iEzMieRaH SPECIAL GIVEAWAY
Salam all... Dengan lafaz Bismillahirrahmannirrahim...Aku ingin menganjurkan satu giveaway!! yeay..Giveaway ni adalah sempena menyambut kelahiran anakandaku Nur Fatin Adlina yang PERTAMA pada 11/05/2010...Mulanye nak lah ajak kawan2 dalam alam blogger (especially yang selalu komen dlm blog chugie ni) join sambutan birthday fatin, tapi aku sure.. ramai yang agak susah nak hadir kan diri kan?? makanye.. aku anjurkan giveaway ini..Dalam pada masa itu aku nak menghargai kawan2 blogger yang sangat rajin tinggal komen dan datang bertandang membaca dan melihat posting2 kucar kacir aku ni..Ok lah, tak nak bebel pepanjang.. Ada 2 kategori..korang pilih je mana yg korang suke tau! Nak masuk dua2 pun boleh..Kategori 1: Pengkomen tertinggi- Kategori ni khas untuk kawan2 yang baik hati datang tinggal kan komen kat blog ni.. jadi aku akan buat kiraan berdasarkan komen2 yang telah korang tinggalkan dalam setiap entry aku tu dan pilih 5 orang yang paling banyak tinggalkan kom…

Aha... aku dah tau dah..

Image
Salam semua..
Owh, hari ni sabtu kan?? bosan nye lah..
Sebenarnye tak mahu men-post any entry hari ni..


sebab....





sebab...





sebab...


Sebab aku tak mahu lah...

Tapi.... aku kan blogger TEGAR! sama macam kalian2 yang TEGAR berblogger..



Sebab itu lah aku gagahkan jua diri ini untuk men-post entry ini




***bebelan lagi***

Ok lah, seperti tajuk kat atas tu kan..

Memang dah tahu dah..

nak tahu ke ape yang aku dah tau tu??

Ye... aku dah tau ape yang tersurat dan tersirat bila anjurkan GIVEAWAY ni..

Nampak senang, tapi sebenarnye SUSAH tau!!

Yang senangnye, bila kita posting kan entry tentang GIVEAWAY tu...

Nah! beratur ko yang datang join...

walaupun, sebenarnya takut sangat kalau2 GIVEAWAYku ini tidak mendapat sambutan..

Dan nah! kini ku tahu.. ramai yang menjoinkan diri..

memang tidak ku sangka..

Kalian.. kalian.. kalian semua ni memang sangat2 baik hati sebab sudi menjoinkan diri dalam GA ku..

Aku memang sangat2 hargai...

yeap! aku sangat TERHARU dan GUMBIRA.. tak terkata..

TERIMA KASIH SEMUA..

ahaaaa... Kini a…

Esok last day untuk join My Giveaway..

Image
Salam...

Hari ni dah 21/5/2010...

Esok dah 22/5/2010...

Jom! jom! jom!jom... kite heboh.. heboh...

~~Kepada semua blogger~~

Giveaway ku ini akan ditutup esok pada 9:22PM..

Makanya, sila lah pay sepenuh perhatian pada yang masih tak join lagi ye...

Pada yang telah menjoinkan diri... TUNGGGUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Keputusan akan di beri secepat mungkin!

Jangan risau! aku akan bagi result secepat yang boleh...

sekarang ni aku sedang mengira komen2 untuk bulan 5..
pening betul lah.. banyak tuuuuuuuuuuu!


k lah, nak chow n counting lagi.. dan lagi.. dan lagi...
daaaaaaaaaa
-chugie-

Are u addicted to Blogging???

Salam... Korang semua!! Adakah korang sangat2 addicted to blogging??? aku dah cuba!!! nak tau ke korang tu addicted atau tidak?? Jom try quiz ni! * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

75% Lets101 - free online dating

cheeeerssssssssss!-chugie-

Fuh! penat tu kira komen..

Image
Salam...

Fuhhhh!! Giler Kentang lagi.............
Baru je pas abis kira komen korang dalam bulan 4..
Tinggal bulan 5 je ni nak di kira menjelang tarikh akhir GA ku pada 22/5/2010...


pic credit to yahoo.. Adei lah... penat woooooooooo buat kira2! Berpinar biji mata aku ni ha. Em.. macam dah ada pemenangnye.. tapi belum lagi masuk bulan 5 punya komen.. Ramai jugak yang dalam ranking tertinggi ni.. Nampaknye kena tambah lagi hadiah untuk kalian2 yang sudi memberi komen dalam blogku ni. Akan dipikirkan lagi..huhuhu.. bajet2!
Lagi beberapa hari je nak sampai ke due date GA.. cepat! cepat! sapa yang tak join lagi tu..

Hadiah dah beli pun.. tapi tak mo tunjuk dulu.. nanti tak best!

k lah... nak g buat kiraan lagi...
sementara den tak berapa bz ni!

chiaoooowwowwwwww!!
-Chugie-

PENTING!!!!!! :Tentang GA aku untuk Kategori 1

Salam semua,

Kepada rakan2 bloggers yang sudi menjoinkan diri pada GA aku ni.. entry ni sebagai pemberitahuan dan maklumat serta syarat untuk KATEGORI 1. Yang mana ada beberapa blogger buat pertanyaan tentang syarat yg aku letak tu.. rasa nye ada yang tak berapa paham kot..

ok, tentang syarat berkenaan KIRAAN..
PENGKOMEN TERTINGGI - Aku kira komen2 start dari 1/4/2010 - 22/5/2010 sahaja.. seperti yang di catat pada entry GA. Pada korang2 yang baru letakkan komen untuk entry2 lama iaitu letakkan komen selepas 1/5/2010, pada entry2 aku yang bertarikh1/4/2010-30/4/2010, komen2 korang tidak akan di ambil kira...Hanya komen2 yang korang letak selepas 1/5/2010 pada entry2 aku yang start 1/5/2010-22/5/2010 sahaja yang aku kira..

Kategori 1 ni sebenarnye di buka khusus untuk kawan2 blogger aku yang sangat rajin dan baik hati tinggal kan komen kat blog ni dari dulu sampai sekarang, kalau ikutkan hati, nak bagi pada semua yang tegar tinggalkan komen kat blog ni, tapi apakan daya.. bajet x banyak.. …

Gift from Momma's Dough giveaway..

Image
Salam...

Yeah.. aku menang giveaway lagi.. kali dari momma's dough's blog plak.. aku antara yang berjaya pick counter no yang di minta.. alhamdulillah, memang rezeki di tahun 2010 agaknye..

So sebagai hadiahnye.. die telah memberi ini pada pemenangnye.. best sangat lah sebab dapat cupcakes & tart free.. sedap plak tu..

Untuk hadiah ni, aku kene ambil by hand dari tuan punye blog tu.. jadi, die dah set date n time pada hari ahad untuk jumpa di Petrol pump Caltex Bdr Baru Sg Buloh.

From Momma's Dough..

dapat 2 kotak lagi ko.. cup cakes & tart..
see.. banyak kan?? berbaloi2...
ini lagi..kenyang kami makan semua ni di hujung minggu aritu..

wah aku menang!!! yahooooooooo

Image
Salam..

Alhamdulillah.. tak sia2 aku hantar penyertaan dalam contest yang di anjurkan oleh zh-ena.. dan syukurnye sebab aku antara pemenangnye... x sabo ni nak dapat kan hadiah tu heheheh...

Gambar atas tu lah yang aku hantar untuk masuk dlm contest tu.. walaupun aku tak gunakan gambar anak sendiri.. tapi berjaya gak! heheheh.. syoknye lah join contest ni..

ok, pada puan penganjur, alamat saya di : No 10 Jalan Tembaga Sd5/2A bdr sri damansara 52200 kuala lumpur.. aku gunakan alamat opis ye ena.. Nama dan no tel aku ko tau kn?? hehehhe..

TERIMA KASIH SEKALI PUAN PENGANJUR DAN JURI2 YANG BIJAKSANA... heheheh :D

p/s: len kali buat lagi ek..