Posts

Showing posts with the label Collagen Powder Shaklee

Info TERBAIK tentang Collagen by Nona Tv3

Assalamualaikum..
Ada siapa2 tonton NONA Ahad lepas? Dalam rancangan tu ada sedutan khas tentang pengambilan dan memilih Collagen yang bagus tau..

Saya kongsi kan sedikit info tentang siaran di Nona tu..

NONA | AHAD | 20/10/13

INFO MENARIK TTG COLLAGEN:
♥collagen yg berkualiti diperbuat daripada BAHAN2 SEMULAJADI yg sukar didapati. Sbb tu la collagn yg berkualiti, harganya mahal.

♥pengambilan collagen perlulah berterusan untuk mendpt kesannya. Collagen yg asli dan berkualiti perlukn 90 hari utk sebati dgn bdn dan memberikn hasil yg diingini.
Kalau baru sehari mkn collagen, dah nmpk kesan yg drastik mksdnya collagen tu ada campuran bahan kimia.

♥collagen tidak boleh diambil dlm kuantiti yg bnyk dlm sehari. Maximum 5000mg shj.

[ciri2 collagen yg tinggi kualiti:]
1. mudah larut dlm air. Bila dh mix dgn air kosong, air tu tidak berubah warna.
2. bila letak atas lidah, lidah terasa panas.
3. bila disentuh serbuk collagen tu dengan jari yg bsh, dia akan jdk melekit.


Haa adakah anda telah m…

8 Panduan memilih Kolagen yang baik

Image
Assalamualaikum...
Ada sapa2 yg amalkan kolagen tak?? Ok.. info ini adalah sangat penting buat anda yang sangat2 suka kolagen ye.


8 PANDUAN MEMILIH KOLAGEN YANG BAIK

1) Lebih baik pilih dalam bentuk makanan dari di suntik untuk memastikan sistesis enzim mengoptimumkan serapan ke dalam tubuh badan

2) Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi efect lebih cepat.

3) Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelempaban yang berpanjangan.

4) Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan

5) pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri

6) Kolagen juga penting bukan sahaja untuk kekal cantik tapi kesihatan sendi juga perlu dijaga maka adanya…

Slurrrppp.. Sedapnya Shaklee Collagen Powder & Mealshake

Image
Minuman rutin saya di malam hari, sebelum nak masuk tidur..

Kenapa saya suka bancuh Collagen Powder Shaklee ni dengan Mealshake?

1- Dah tentulah sebab rasanya.. Rasa Mealshake tu sendiri dah memang superb dengan rasa Susu Vanila.. bukan tu je, Mealshake ni memang berkhasiat dan penuh sumber multivitamin yang di perlukan oleh tubuh.. Jadi, biasanya bila dh ambil Mealshake, Vitalea (Multivitamin) memang saya x ambil untuk hari tu.

2- Untuk Elakkan rasa Collagen Powder yang memang x berapa nak masuk dek tekak, saya akan campurkannya dengan minuman yang berperisa. Contohnye Mealshake ni, or ESP (Energizing Soy Protein dari shaklee juga).. Bila di gabungkan kedua suppliment ni, kurang lah sikit bau hanyir sisik ikan tu.. :D

3- Sebelum ni saya pernah juga campur dengan Peel Fresh Juice orange tu.. sedap memang lah sedap kan.. memang rasa nak minum banyak kali je.. tapi, setelah di pikir2 balik, ada baiknya saya jaga kualiti suppliment tu sendiri, yang tidak mencampurkan dengan minuman lain…

PROMOSI SHAKLEE COLLAGEN POWDER

Image
Jom Cantik dan sihat dengan Collagen Powder Shaklee... Hasil yang sangat2 memuaskan hati..

YES promo utk Collagen Powder Shaklee ni akan berlansung hingga 31hb Disember 2012.. so jangan lepas kan peluang untuk memilikinya!!


Jom Pakat ramai2 SHARE beli 6 kotak terus!!

Apa yang anda BAKAL DAPAT dengan COMBO YES ni??

*Beli 6 Kotak, anda akan dapat SEKOTAK COLLAGEN POWDER PERCUMA
* Anda Jimat SEBANYAK RM313
* Penghantaran PERCUMA KESELURUH MALAYSIA
* REBATE CASH BONUS RM 110++
* KEAHLIAN Shaklee PERCUMA
* Peluang untuk sertai KELUARGA JUTAWAN SHAKLEE KAMI untuk jana SIDE INCOME dan bimbingan PERCUMA!!

Untung bukan??
Tak cukup duit mahu beli??
Jom pakat-pakat share beli dengan adik beradik, rakan sepejabat, keluarga, jiran tetangga.

Hubungi:
Shaklee Independent Distributor 866440
[Suzie] 012.3814786 sms/Whatsapp
PM Eizmierah Mumnbabyshop

Berkolagen dengan Collagen Powder Shaklee

Image
Salam..

Seriously.. teruja sangat bila nk start berkolagen ni.. dan dah semestinya lah Collagen Powder Shaklee..
dah 2 hari pun makan Collagen Powder Shaklee ni.. nak tahu rasa apa? owh.. rasa best sangat2..

Baru 2 paket saya amalkan Collagen Powder Shaklee ni.. tp, dh mula rasai kesannya..
Tapak tangan, kulit, tubuh, n pegang pipi pun rasa moist je.. pastu rasa licin..
Tapi jeragat2 masih belum ilang ok... x sabar nak tengok kesan yg lain lagi..

Kesan lain pada Breastfeeding ku, Kolagen ni ni sedikit panas.. so, bila badan panas, dah tentulah Breast cepat penuh.. tapi, jujur lah.. dh lama x merasa bengkak susu kan? lepas 2 hari makan Collagen Powder shaklee ni, malam tadi dh kene bengkak susu balik.. memang kaw2 kena.. apa lagi.. perah dan kasi Cik Fadiah pulun isap sampai kurang bengkak nya.. Alhamdulillah.. Collagen Powder Shaklee ni x effect hasil susu saya..

Hari pertama saya mix kan Collagen Powder dengan Orange Juice Twister.. memang sedap.. ilang rasa ikan kolagen tu hehehe..