Posts

Showing posts with the label Chewable vita c

Suplimen Shaklee untuk Telinga Berair / Bernanah

Image
Assalamualaikum.

Rasa terpanggil nak share sedikit info tentang masalah yang sering dihadapi oleh kanak2 iaitu, telinga berair or mungkin yang dah bernanah.



Ngeri kan?
Kita yang dewasa ni pun kalau kena gini, mesti dah tak senang duduk. Ini kan pulak budak2. Lagi lah risau.

Ok, sebenarnya tadi ada customer shaklee saya tanya pendapat untuk masalah telinga berair ni. Sejujurnya, ni pertama kali saya dapat soalan macam ni. So, saya google dulu punca berlakunya telinga berair ni.

Ada banyak sebab, antaranya jangkitan dari sistem pernafasan. Telinga berair or bernanah ni kita panggil Otitis Media. Virus ni datang dari tekak dan akan ke telinga.

Biasanya, kanak2 yg terkena sakit ni, dorang akan bagi sign macam, kerap demam, selsema, akan pegang telinga dia macam tak selesa dan akan keluar air.

Sebaiknya teruslah dapatkan rawatan doktor segera.

Biasanya, untuk masalah begini, kanak2 perlu di berikan suplimen yang boleh bantu boost up imune badan nya dan juga perlu vitamin secukupnya untuk t…

Testimoni Chewable Vit C untuk Anak

Image
Assalamualaikum..

Sedikit perkongsian ringkas dari saya tentang kesihatan anak.

Nah, lihat pic ni.


Terbaik kan, bila baca ayat si ibu tu. Siapa yang tak gembira bila tengok anak sihat? Semua ibu bapa akn lega dan senyum bila ank2 jarang sakit.
Ayuh ibu2.. kita tukar gula2 yang tak berfaedah tu dengan beri anak kita mkn cheawable Vita C ni.
Sihat Baik untuk antibodi Memberi selera makan Perlindungan segera jika selsema dan batuk Dan yang paling penting,ank kita kekal cergas dan aktif..
Sebotol chew c ni tak sampai rm50 pun. Semua mampu milik. Orang dewasa pun boleh mkn ye..
Berminat nak cuba? Hubungi saya di 012.3814786 Sharing is loving. Suzianti maswar SID anda..