Posts

Showing posts with the label #ShakleeEffect

Benvenuto ke Italy!!

Image
AlhamdulillaH...

Surat dari shaklee untuk trip PERCUMA kami ke Italy dah pun di terima melalui penghantaran email semalam.

In shaa allah, kami akan berangkat ke Italy dan menikmati percutian tajaan sepenuhnya dari shaklee ini pada pertengahan bulan November nanti.

Rasa macam bermimpi ja. Kali ni saya bakal ke Italy tanpa perlu mengeluarkan apa2 bayaran dan wang ringgit.

Best nya lah shaklee ni.
Sambil menjual, dapat pula bonus. sambil dapat bonus, dapat pula keuntungan2 lain dari meraka.
Alhamdulillah, segalanya berkat kekuatan semangat dan kerja keras dalam biznes shaklee ni.

Saya yakin dan sentiasa berharap, anak2 didik shaklee saya juga dapat rasa trip ke luar negara tajaan shaklee ni secara percuma akan datang.


Buat seluruh Shaklee Independent Distributor yang sedang, masih berniaga produk shaklee, saya sarankan anda teruskan lah usaha dan kejar impian serta cita2 yang anda inginkan dalam shaklee. Segala yang shaklee beri kan dan tawarkan bukan lah sekadar rekaan semata. ianya ada…

Nak Seribu Daya, tak nak tu, Berjuta lah Alasan..

Kah.. kah.. kah..

Saya dapat Pertanyaan secara personal dari Anak didik Shaklee saya Semalam.

Soalannya : Ummie, lajunya ummie buat compilation feedback product ngn edit2 pic promo tu. Bestnya, tengok Ummie Free.. banyak masa.

Jawapan saya: hehehehehehe... (saya gelak je, membalas soalannya tu)

Okay, ini jawapan jujur sejujurnya ye...

FREE?
Saya lapang sangat? tak ada kerja ke saya? sampai Freeeeee sangat boleh edit2, boleh create2 pic promo, boleh chit chat..

haaaa memang FREE lah sangat kan..

meh nak habaq ye.

Saya Ada suami, yang wajib saya bantu dan sediakan kelengkapannya.

Saya ada rumah yang harus di uruskan sebelum saya memulakan tugas sebagai biz women setiap hari.

Saya ada anak2. 3 orang anak. 2 dah bersekolah tadika. Pergi jam 8pg dihantar oleh ayahnya. balik jam 11.30pg diambil oleh saya..

Saya ada sorang baby berumur setahun 1 bulan.. yang memang perlukan perhatian dan semuanya perlu saya selesaikan dari mandi, pakaikan baju, beri makan dan menyusu serta mengasuh.

Saya Ada…

Ke ITALY pula kita nanti..

Image
Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. Allahuakbar.. Syukur..syukur.. Allah dah beri banyak nikmat pada kami sejak kami bertapak dalam dunia perniagaan shaklee. Tak tahu dah nak ungkap kan rasa syukur tu dengan kata2..

Setahun bershaklee, kami suami isteri dapat tiket melancong ke London & Paris.

Tahun Kedua, Kami dapat 4 tiket melancong ke US & San Fransisco, Tiket2 tu saya hadiahkan buat kedua ibu bapa mertua, suami dan anak sulong saya.

Tahun Ketiga, Kami dapat 3 tiket melancong ke Italy pula. In shaa allah, kami akan bertolak pada bulan November 2015 ni.

Sejujurnya, saya tak pernah terfikir yang saya akan dapat merasa pelancongan percuma tajaan orang ni. lebih2 lagi di taja oleh MAJIKAN biznes shaklee kami ni.

Dulu masa kerja di perodua dealer, 13 tahun saya kerja, dapat lah sekali melancong ke bangkok dan sekali tu melancong ke langkawi. bayang kan, 13 tahun kerja, tahun ke 12 tu baru dapat rasa melancong free dari company..

Tapi,  berbeza sangat berniaga produk shaklee ni. ta…

6 Star Trip Shaklee : Global Conference

Image
Assalamualaikum..

Sambungan kisah 6Star trip reward dari shaklee...

Okies, walaupun bukan saya yang ikuti trip ini, tapi saya rasa seperti ada bersama2 suami dan seluruh warga jutawan shaklee di sana. Tipu lah kalau kata saya tak cemburu lihat gambar2 mereka di sana kn? Rasa nak terbang je ke LA tu. Tapi apakan daya, saya masih dalam zon berpantang.

Ini antara pic yang suami hantar melalui whatsapp..




Suami bersama warga S2U Families yang mengikuti rombongan trip ke LA..

Lihat pics ni pun dah terasa auranya.. kalau lah saya boleh bersama mereka, mesti lagi menikam hati rasanya..


Ini antara Masters Suami.. tulang belakang kami..  Suami saya, yg hujung belah kanan tu.. 

Pic atas ni, Suami saya sedang menerima award dari pihak shaklee coorperation.. 



Pic atas ni antara award yg kami terima.. alhamdulillah, rezeki dari Allah yang memang tak di sangka sebenarnya.. Kejayaan selama 2tahun berShaklee.
Saya yakin, lebih ramai muslimah islam yang bakal bergelar jutawan shaklee.
Kaya bukan sekada…