Pengalaman kerjakan umrah ketika hamil..

PENGALAMAN KERJAKAN UMRAH KETIKA HAMIL 6 BULAN..

.
.
Teringat Kenangan mengerjakan umrah ketika hamil hana dulu.

Masa tu memang rasa takut2 juga. Takut tak mampu nak buat aktiviti umrah yang boleh tahan lah kan.

Kita pulak tengah mengandung 6bulan lebih. Nak bawak perut yang dah semakin membesar.

Risau sakit pinggang or kaki sebab masa kat sana memang perlukan extra tenaga untuk buat ibadah semua.

Tapi Alhamdulillah.. berkat doa dan semangat yg sangat2 kuat nak ke tanah suci, nak ziarah rumah Allah.. hati dan jiwa tu bersatu jadi sangat kuat dengan tubuh yang berbadan dua ni..๐Ÿ˜ญ

Dengan kudrat yang ada, sampai je tengah malam di masjidil haram, kami para jemaah yg ada terus buat ibadah umrah.

Memang tak rest lama pun bila tiba kat sana tau. Siap2 check in, bersihkan diri yang mana patut dan terus je kami buat umrah pertama sebabnya time tu kami dah dalam ihram.

Kalau biar lama, takut nanti terbatal. Jadi mutawwif kata kita terus je buat umrah yg pertama ni.

Memang penat dan mengantuk juga time tu, bayangkan kaki sampai di mekah dah tengh malam. Time orang mula bangun tahajjud.

Tapi bila jejak je dalam masjidil haram tu kan, terus semua rasa penat tu hilang... di tukar dengan rasa semangat nk buat umrah.

Alhamdulillah...
Part tawaf, saie, semua saya dapat buat dengan lengkap..

Sampai makcik pakcik yang 1 group dengan saya cakap, "kuatnya mak yong ni.." ☺️☺️

Balik je ke bilik hotel, OSTEMATRIX lah benda pertama saya telan. Sebab saya tahu, ostematrix mampu legakan sakit2 pinggang dan sengal2 kaki lepas penat dengan ibadah tawaf dan saie yg sy buat tu.

Syukur, bangun pagi pun rasa kuat dan cergas balik.

Hari kedua, kami 1 group buat lagi umrah sunat.. sampai lah beberapa hari kat sana.

Bukan tu je tau..
Saya yang tengah mengandung ni pun boleh daki bukit marwah yang tinggi tu..
bila tengok balik, rasa ngeri dan tak percaya je  saya dengan bawak perut ni boleh naik ke atas tu.

Syukur.. semua ni kenangan terindah ketika hamil di tanah suci.

Syukur juga ada bawa bekalan Pil Kalsium tu tau. OSTEMATRIX memang sangat membantu saya lakukan aktiviti lasak.

Badan jadi kuat๐Ÿ’ช๐Ÿป๐Ÿ’ช๐Ÿป

Uols yang rasa susah nak minum susu tu.
Mak2 yong yang takut kurang kalsium dan takut kena cramp2 tu
Or mak ayah kita yang bakal buat umrah nanti,
Sila lah bekalkan OSTEMATRIX ni dalam beg travel ye..

Suplimen wajib ketika travel๐Ÿ‘๐Ÿ˜Š

*OSTEMATRIX OFFER BELI 3 LESS 5% tau..*

Jom dapatkan cepat.

Hanya sah dari 18-20 Oktober 2017 ni je tau..

Boleh whatsapp ke๐Ÿ‘‡
http://www.wasap.my/60123814786
http://www.wasap.my/60123814786
http://www.wasap.my/60123814786

#ShakleeSgBuloh
#PengedarShakleeSgbuloh
#OstematrixMurah

Comments

Popular posts from this blog

Kenapa kaki bengkak ketika hamil?

Ice Room Kota Damansara

Vitamin C shaklee atasi masalah demam dan selsema