Q & A tentang B Complex Shaklee

Assalamualaikum semua.. 

Lamanya dah tak bersiaran. sibuk mengalahkan Menteri gamaknya...

Ok, nak bercerita skit tentang Bcomplex Shaklee ni. 
Untuk makluman semua, Bcomplex adalah vitamin larut air. Bermakna ianya tidk disimpan dalam badan. Jika berlebihan ianya akan dikeluarkan melalui air kencing. Tetapi jika kurang, kita akan mengalami kesan akibat dari kekurangan Bcomplex terutama masalah saraf dan metabolisme badan. Disebabkan ia tidak disimpan di dalam badan maka kita memerlukan Bcomplex setiap hari tidak kira lelaki mahupun wanita.



Ada Macam2 brand Bcomplex ni, dan dah tentulah korang memang mudah sangat nak jumpa Bcomplex. Tapi, B complex brand Shaklee lain dari yang lain tau. Korang perlu tahu, kelebihan Bcomplex Brand Shaklee ni.

Saya akan ulas skit soalan2 paling banyak orang tanya mengenai Bcomplex shaklee ni.

Here we go....!

1. Apakah kandungan Bcomplex shaklee? 

B Complex Shaklee menawarkan kesemua 8 jenis vitamin B untuk mengekalkan kesihatan yang sempurna.
  • B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu tubuh memetabolismekan protein, lemak dan karbohidrat kepada tenaga*
  • Asid folik dan B12 menyokong pembentukan sel-sel darah merah di dalam tubuh
  • Paras asid folik yang mencukupi dalam diet dapat mencegah kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang untuk hamil, sebelum hamil dan dalam 12 minggu pertama kehamilan dengan dos harian sebanyak 400 mcg*
2. Apa kelebihan dan kebaikan Bcomplex shaklee?
Ada banyak kelebihan dan kebaikan Bcomplex Shaklee. Boleh dikatakan 1001 fungsi yang bermanfaat. Dirngkaskan, Bcomplex membantu untuk fungsi normal saraf (sakit-sakit urat dan rasa menyucuk tu sesuai lah), untuk metabolisme badan dan memberi tenaga, cegah anemia dengan membantu penghasilan sel darah merah, galkkan perkembangan sel yang sihat, memberi ketenangan dan elak stress, kuatkan antibodi badan, membantu pertumbuhan rambut dan kuku yang sihat, membantu sintesis DNA dan sel-sel badan. 

3. Tahan berapa lama Bcomplex shaklee
Satu botol Bcomplex Shaklee mengandungi sebanyak 120 biji. Hanya 1 biji sehari dan ia tahan selama 4 bulan

4. Bagaimana cara makan Bcomplex shaklee
Bcomplex perlu dimakan 1 biji selepas makan pagi. Bcomplex adalah vitamin untuk meningkatkan tenaga jadi saranan pengambilan di waktu pagi amat digalakkan berbanding waktu-waktu lain. 

5. Adakah makan Bcomplex Shaklee boleh menyebabkan kegemukan?
Tidak benar. Yang sebenarnya fungsi Bcomplex adalah memetabolismekan karbohidrat, protin dan lemak kepada makanan. Makanan akan ditukarkan kepada tenaga. Jadi sebab itu mungkin pengguna cepat berasa lapar dan ada keinginan untuk makan. Sebenarnya bila rasa lapar, dinasihatkan untuk minum air bukan dengan makanan berat. Jika ingin makan, pilih snek ringan yang berkhasiat atau makan buah-buahan. 

6. Kenapa warna urin sangat kuning selepas pengambilan Bcomplex Shaklee?
Warna kuning pada urin setelah pengambilan Bcomplex adalah perkara yang normal. Ianya disebabkan oleh kandungan riboflavin (Vitamin B2) yang menghasilkan warna kuning. Pastikan minum air yang mencukupi (tidak kurang dari 2 liter) dan warna urin akan kembali normal. 

7. Berapa harga Bcomplex shaklee
1 botol Bcomplex hanya berharga RM53. Hanya RM13.25 sebulan. Berbaloi untuk kesihatan kelseuruhan tubuh badan berbanding kos rawatan jika ditimpa sakit. 

8. Siapa yang sesuai ambil Bcomplex Shaklee? 
Semua golongan bermula dari umur 18 tahun ke atas sesuai mengambil Bcomplex Shaklee. Sesuai untuk lelaki dan perempuan. Mereka yang mengalami stress, keletihan dan beban kerja yang menekan juga digalakkan mengambil Bcomplex. Tidak lupa untuk mereka yang menjaga kecantikan wajah dan kulit terutama mereka yang mengalami tona kulit yang tidak sekata kerana Bcomplex membantu menggalakkan peredaran darah yang baik. 

9. Ibu hamil sesuai tak ambil Bcomplex shaklee? 
Ibu hamil juga amat digalakkan untuk mengmabil Bcomplex kerana Bcomplex juga mengandungi asid folik. 
Asdi folik yang bagus adalah apabila ianya hadir bersama dengan vitamin B bukan semata-mata asid folic.

10. Ada tak testimoni keberkesanan Bcomplex Shaklee?
Berikut adalah antara komen mereka yang mengamalkan Bcomplex..ada banyak algi testimoni-testimoni hot yang mengambil vitamin lain bersama bcomplex. 

Nak tahu tak? :--->> Bcomplex sangat bagus untuk mereka yang mengalami migrain / Sakit kepala.

Ini Antara Kelebihan B complex shaklee mengikut kategori.

di bawah ni adalah antara Testimoni dari customer yang dah pun makan Bcomplex shaklee..






Bcomplex ni sangat best tau untuk korang yang selalu stressss dan nak control emosi tu. Terutama Mak2 ni.. biasalahkan, kalau dah jadi mak2 ni, tak kerja ke, kerje ke.. same je.. kalau suri rumah tu, part stress nya lain pulak. so masalah stress ni memang sangat berkait dengan kita. so, wajibkan diri korang tu untuk beli sebotol B complex ni.

Macam mana nak beli Bcomplex or mana2 produk shaklee?
Boleh lah hubungi saya terus ke : 012.3814786 (Suzie). nak sms/call / whatsapp pun boleh..

COD area : Sekitar Sg Buloh, Merbau Sempak, Paya Jaras, Kuang, Sri kundang, Kota Damansara, Damansara dan Sri Damansara.
Jom Follow Instagram saya di vitaminshopsgbuloh atau Page saya : Vitaminshopsgbuloh 


Sekian dulu.. 
next entri kita cerita pasal vitamin lain pulak ye.. :D


Suzie Maswar
iezmierah
@vitaminshopsgbuloh
Pengedar Sah Shaklee Sungai Buloh



Comments

Popular posts from this blog

Kenapa kaki bengkak ketika hamil?

Vitamin C shaklee atasi masalah demam dan selsema

Kenapa tak boleh nak log in ke blogger ni??