Posts

Showing posts from January, 2017

Vitamin C shaklee atasi masalah demam dan selsema

Image
Assalamualaikum semua..

Moga semua yang membaca entri di blog saya ni sedang sihat2 je ye.. Saya ni sedang tak berapa nak sihat, sedang proses nak sihat dari selsema ni haa.. seriously sangat2 menguji betul. sebab saya tak ambil apa2 ubat. memang sedaya upaya elak2 makan ubat ni.. bukan saje2 tau. tapi cuba treat badan untuk tidak makan ubat. alhamdulillah, sejak amalkan makan suplimen shaklee ni, kalau demam or batuk selsema pun, saya sebolehnya akan elak ubat. so lets nature take it course pada tubuh badan saya. lagi pun, bila kita di hinggapi demam, selsema n batuk ni, tanda imun badan kita sedang bekerja. bukan selalu pun dapat penyakit kan... sekali sekala ja.. tapi yang sekali sekala ni lah yang teruk.

Badan minta rehat ni. hehehehehe...

ok lah, selama tak sihat ni, memang suplimen shaklee lah yang saya dok pulun. Vitamin asas macam Vitalea dan Bcomplex memang sy ambil lebih. Vitalea dan bcomplex tu saya ambil 2biji siang dan 2 biji belah malam. Ada masa ambil extra 1-2 biji lag…

Q & A tentang B Complex Shaklee

Image
Assalamualaikum semua.. 

Lamanya dah tak bersiaran. sibuk mengalahkan Menteri gamaknya...

Ok, nak bercerita skit tentang Bcomplex Shaklee ni. 
Untuk makluman semua, Bcomplex adalah vitamin larut air. Bermakna ianya tidk disimpan dalam badan. Jika berlebihan ianya akan dikeluarkan melalui air kencing. Tetapi jika kurang, kita akan mengalami kesan akibat dari kekurangan Bcomplex terutama masalah saraf dan metabolisme badan. Disebabkan ia tidak disimpan di dalam badan maka kita memerlukan Bcomplex setiap hari tidak kira lelaki mahupun wanita.



Ada Macam2 brand Bcomplex ni, dan dah tentulah korang memang mudah sangat nak jumpa Bcomplex. Tapi, B complex brand Shaklee lain dari yang lain tau. Korang perlu tahu, kelebihan Bcomplex Brand Shaklee ni.
Saya akan ulas skit soalan2 paling banyak orang tanya mengenai Bcomplex shaklee ni.
Here we go....!
1. Apakah kandungan Bcomplex shaklee? 
B Complex Shaklee menawarkan kesemua 8 jenis vitamin B untuk mengekalkan kesihatan yang sempurna. B1, B2, B3, B6, b…