Posts

Showing posts from 2016

Mandi manda ke Gold Coast Morib tanpa Gambar kenangan

Assalamualaikum.

Tajuk tak boleh blah laaaa!

Semalam incek suami baik hati, bawa kami anak beranak main air ke Gold Coast Morib. *jauh sungguh main air kan?* maklum ler, anak2 semua memang hantu air. Termasuk mak pak eih.

sebenarnya nak cerita pasal pergi mandi manda (berjalan) tapi tak snap2 pic. sayang sungguh lah kan..

handphone dah canggih manggih laki bini ni ha. Tapi, nak snap2 gambo kenangan mandi kat gold coast morib tu pun tak ado.. hahaha. *adeh*

semua barang simpan kat locker, jadinya. dengan handphone2 sekali simpan lah kan.. :P
bila tengok orang lain dok posing ngn family bergambar, baru rasa ruginya x bawa keluar handphone tu haa.. kalu tidak, mesti boleh snap2 gambar anak2 tengah mandi. Jadi kenangan dorang time2 kecik ni kan. sok2 dah besar boleh lah tengok balik gambar2 tu.

Makanya, dah nak balik tu baru dapat snap pics. itu pun hanya Picture hadapan Gold Coast Morib tu je. alahai.. sadis sungguh kami ni.

Tok laki pun memang bukan jenis suka ambil gambar isteri dan an…

Lupa PASSWORD blog ni

Phew..

Mujur lah masih di beri peluang untuk log in balik ke blog ni.
Dah berbulan tak jengah blog, arini baru tergerak nak post something as coretan suka suki kehidupan ku.. Muahahaha.

Berapa kali cuba, baru lah boleh log in. Mujur juga ada save no handphone dalam setting time create blog dulu, jadi boleh lah reset password thru handphone je..

Cemas i kejap tau 😅😅
So uolss jangan lah malas nak berblog ye.
Atau kata nama lainnya, sedar diri yang kita ni ada yang dah lanjut usia. Urat saraf otak pun dah banyak yang dah putus lepas bersalin kan? Hehe..

So, makesure keep your password safely. Nak simpan tang mana, ikut suka hampa lah. Janji hampa tau mana nak cari bila kes lupa password berlaku.

Ok lah ye, fukup takat ni hakak bebel. Esok sambung lagi ya!

Chow..!

Chugie a.k.a Suzianti Maswar
Women - wife- ummie- SID ♥️
Love ya!

Kanser Payudara. Jom Ambil tahu!

Image
Assalamualaikum..



Petang yang damai, sebab sedang hujan kat luar kedai ni.

Hari ni nak bercerita tentang Kanser Payu Dara. Ramai yang pernah dengar or pernah nampak ayat 'Kanser Payu Dara'. Tapi, berapa ramai yang 'Ambil Tahu'?

Saya pun antara orang yang tak ambil tahu juga sebelum ni, tapi kebelakangan ni rasa nak ambil tahu tentang kanser payu dara ni amat ketara. Lebih lagi bila agak kerap terima khabar dari rakan2 terdekat tentang kisah kawan/mak/saudara perempuan mereka meninggal kerana penyakit Kanser Payu Dara ni.

Baik lah, Tahu ke apa itu Kanser Payu Dara?





Seperti yang kita semua sedia maklum, setiap manusia ni telah pun punya sel kanser di dalam tubuh, tapi ianya samada sel yang aktif menjadi kanser atau sel yang tidak berubah (sihat).  Lumrah keadaan sel-sel dalam tubuh kita ni, biasanya sel-sel ni akan membuat pembahagian dengan keadaan yang terkawal dan ia di hasilkan mengikut keperluan tubuh kita. Bila sel2 ini di hasilkan berlebihan dari keperluan, makan …