Posts

Showing posts from September, 2015

Chew Vitalea si Multi-Vitamin untuk kanak-kanak

Image
Assalamualaikum...

Pentingkah vitamin untuk kanak2?
Ini antara persoalan yang selalu di ajukan pada kami para pengedar Shaklee. Ada setengah ibu bapa yang tidak alert tentang pemberian vitamin pada anak2 mereka, hingga lah anak2 mereka menampakkan perubahan pada fizikal diri.

Biasanya ibu bapa akan tersedar bila anak2 tu kerap demam, kerap sakit, kurus, kurang aktif. Betul?
Ini lah adat manusia.

Jadi, anda berada di golongan yang mana? prihatin tentang kesihatan anak2 atau tunggu hingga perkara yang tak di ingini berlaku?




Baiklah, hari ni saya nak kongsikan tentang Multi-vitamin untuk kanak2 iaitu Chewable Vitalea.

* Merupakan Multivitamin yang sesuai untuk anak yang sering lesu, letih dan tidak bermaya serta sering sakit

* Ianya mudah di kunyah oleh kanak-kanak

* Rasanya yang sedap dan berbau anggur, memang menarik selera anak-anak untuk mencubanya.

* Vitamin ini merangkumi lebih 18 jenis vitamin dan mineral dalam tablet.

* TIADA PEMANIS TIRUAN. Hanya xylitol ada dalam vitamin ini. X…

Nutriwhite Make Up Remover

Image
MAKEUP REMOVER dari Nutriwhite ni antara produk penjagaan luaran kulit wajah yang saaaangat laris. 

Fungsi nya bukan sahaja untuk menanggalkan Make up. tapi dia digunakan untuk singkirkan kotoran yang melekat di wajah kita. Almaklum, kulit muka kita ni terdedah dengan kotoran dari habuk, minyak, debu dan macam2 lagi lah kan.

Jadi, Makeup remover ni gunanya untuk buang dulu kotoran tu. kemudian, baru lah guna pencuci muka untuk bersihkan kulit muka kita tu.

Cara gunanya senang je. hanya sedikit je kita guna. 

1 tiub Make up remover ni tahan hingga berbulan tau. Jadi, sangat lah untung membeli produk Nutriwhite dari shaklee ni. Bayangkan, 1 tiub boleh tahan lebih 3 bulan.




Nahhhhhhhh... ini dia testimoni Happy Sokmo dari pengguna Makeup remover shaklee.
Dina ni baru je start guna tau. X sampai seminggu kot. Tapi, terserlah kepuasan hatinya tu disitu.. 

Make up remover shaklee ni mmg tak pernah mengecewakan pun.
Boleh katakan, semua yang baru cuba pasti jatuh hati tak terkata.

1 lagi testimoni ber…

Peppermint Ginger bantu Kurangkan angin dalam badan dengan Mudah

Image
PEPPERMINT GINGER 


Si Agen pembuang angin TerrrrrrrrBAIK!

Al kisah nya, cerita di cameron tempohari. Kakak saya ni terlebih makan ubi keledek dan jagung yg sgt sdp di cameron tu. Akibat sedap sangat tu, maka bermula lah episod angin sebu kus kus masuk ke perut dan segenap tubuh nya.. bila dah masuk angin, memang buat apa pun tak kena lh kan.. 
Saya yang kesian tengok dia menahan angin sebu kus kus tu, mengOfferkan Peppermint Ginger ni pada dia. Tapi, dia tolak. "Tak mau lah.." katanya..
Saya bgtau dia, peppermint ni baguslah utk kuarkan angin ko tu..
Tapi, dah dia tak mau..ku pun x paksa lh kn..

Pastu dia masuk bilik.. ingatkan dia dah tidur, tup2 kuar bilik n mengadu sakit lg.. sy pun capai 2biji peppermint dan suh dia telan. Lepastu dia masuk bilik balik..

Esok nya dah ok dah.. alhamdulillah..

********************************************************************************************** Kita berkenalan dengan si Peppermint Ginger ni ye..


Peppermint Ginger ni banyak manfaat nya dan b…

I Love Blogging! - satu Masa Dulu -

Aduh.. Tajuk nya kok sedap benarrrrr keh keh keh keh...

Ye, dulu2 kan saya memang seorang yang addicted dengan dunia blog. Apa sahaja yang saya rasai, saya lalui, saya hadapi, saya makan, saya guna, dan apa sahaja perkara best yang berlaku. Blog adalah tempatnya..

Blog adalah dunia Online pertama yang saya jelajah. Blog lah yang menambah ramaikan sahabat maya saya. dari blog yang simple dan kaku. kemudiannya bertukar kepada blog yang ramai follower. ramai penkomen. t

Masa tu, saya tiada sebarang komitmen.
Belum Kahwin
Single mingle
Belum ada anak
Belum ada bisnes

Saya punya masa dan ruang untuk berblog. tiada sekatan. Pantang ada perkara menarik, terus on blog.

pegi mana2, mesti snap pic sebab nak masukkan dalam blog.

sampai lah satu ketika, saya dah kahwin dan hamil anak pertama. Biasalah, orang mengandung ni. alahannya terlalu banyak. salah satu alahan saya adalah jengah blog. Maka, dari saat saya hamil tu, Blog ni jadi TUKUN. heheheheh...

seriously, nak karang entry pun tak ada ide…

ESP Shaklee dan kombinasi terbaik dari kami! #Part 1

Image
pic ehsan Google

Sempena Promosi ESP besar-besaran di bulan September ni kan, saya nak kongsi lah juga set2 atau kombinasi2 yang paling larissssss


Pic Ehsan dari Google

ok, bawah ni antara kombinasi2 yang memang pelanggan saya di Eizmierah Mumnbabyshop atau IG@Vitaminshopsgbuloh akan beli dan ianya memang tersangat lah larisnya.

1. ESP + Vitalea (Multivitamin) = Kesihatan Optimum
Kombinasi dua produk ni akan bekalkan vitamin dan mineral yang diperlukan untuk seharian supaya kekal bertenaga.
Set ni sesuaiiii sangat buat korang2 yang terlalu sibuk bekerja dan dengan tugas harian tu

2. ESP + Performance Drinks = Tambah Tenaga
Set ni buat si pengamalnya kekal bertenaga berpanjangan. Untuk korang yang mengamalkan gaya hidup aktif dan gemar bersukan.
Set ni juga antara set yang terlaris sepanjang bulan puasa dan ketika berpuasa sunat.

3. ESP + Zinc = Kesuburan Lelaki
Haaaa.. ni mesti lelaki suka.
Set ni bantu pelihara kesihatan prostat lelaki.
Bantu dalam penyembuhan luka terutamanya pembe…

Satay Minang

Image
Satay Minang / Satay Padang, haaa sama lah tu. Sama tapi tak serupa. Sama, sebab rupanya. tak serupa sebab namanya jee...

ni pun baru pekena satay minang. Adik belikan. rezeki malam hari... hihi..

ada yang tak pernah tengok rupa satay minang ke? Ni ha!.. lihat pic bawah ye.



rasa dia, Mavelesssss!! tak percaya? kena lah rasa sendir ye..



Khasiat Biji Rambutan untuk pesakit Diabetes Tahap 2

Image
Khasiat Biji Rambutan.

Biji rambutan, kalau orang yang tak tahu khasiatnya, memang tak pandang lah si biji rambutan ni. Makan buah rambutan, habis isi, biji buang masuk tong sampah je lah kan..

Tapi, untuk pengetahuan korang semua, Biji Rambutan ni ada khasiatnya tau. Iaitu boleh digunakan dalam rawatan pesakit diabetes tahap 2. Kajian penyelidikan memberitahu, ektstrak methanol pada biji rambutan tu mengandungi falvaniod dan fenolik. Manfaatnya, aktiviti hipoglikemik menjadi berpotensi utk bantu pesakit yang menghidap diabetes.

Biji rambutan ni juga dikatakan boleh menguati penyakit buah pinggang.

Rambutan memiliki kandungan karbohidrat, lemak, protein, fosfor, besi, vitamin C dan kalsium. Kulit buahnya mengandung tannin dan saponin. Bijinya mengandung polifenol dan lemak, kulit batangnya mengandung tannin, flavonida, saponin, zat besi dan pectic substance. Sedangkan daun rambutan mengandung saponin dan tannin. Di dalam buah rambutan tersimpan khasiat sebagai ubat yang tidak ternila…

Insiden Kren Tumbang di Mekah - September 2015

Image
Allahuakbar.. Allahuakbar.. Allahuakbar..



Insiden Kren Tumbang di Masjidil Haram yang berlaku pada jumaat lepas, 11/9/15 amat memeranjat kan seluruh rakyat malaysia. Insiden yang buat seluruh umat islam berasa pilu dan sedih bila di maklumkan, antara yang terlibat adalah jemaah dari malaysia. Yang menjadi semakin pilu bila mereka yang terlibat tu meninggal dunia.  Allahu... sedangkan kita yang tiada kaitan hubungan kekeluargaan dengan jemaah yang terlibat pun rasa sedih dan pilu dengar berita ni, apatah lagi ahli keluarga sendiri yang menerima berita ni kan..

Bila lihat gambar2 insiden di sana yang di viral kan di FB, buat hati makin di gamit sayu dan pilu. Tapi semua ni ada hikmahnya, ada rahmatnya dan ada asbab nya.. Ap yang berlaku ni adalah dalam perancangan Allah, Dia lebih tahu apa yang berlaku kan..

Kalau kita rasa ianya musibah, adalah sebaiknya jika ia di pandang dari sudut yang baik dan positif, ianya adalah satu rahmat. Mereka yang terkorban tergolong dalam syahid. Bertuahn…

Tips SIHAT ketika jerebu

Image
Bismillah...

Jerebu makin teruk minggu ni. Hari jumaat, paling teruk sekali jerebu di kawasan sungai buloh ni tau. Ada yang sampai accident, trailer bertembung dengan lori. Ngeri tengok berita tu.

Ok, saya pun tak nak cerita panjang lebar, hanya nak bagi beberapa tips perlindungan tubuh dari cuaca yang teruk ni.

Untuk diri sendiri, Di samping vitamin asas yg saya ambil tiap hari, saya juga ambil Nutriferon/ up kan pengambilan vitamin c dan minum Performance drinks sepanjang minggu ni.
Ini untuk elak tubuh saya dehidrasi dan imun badan saya kurang. Dalam cuaca begini, vitamin yg bantu boost up imun badan adalah sangat penting.

Untuk anak-anak pula, saya berikan mereka:
chew vitalea  Chew vitalea ni multivitamin, khas untuk anak2. Anak2 saya memang suka makan Chew V ni. Sedap katanya, rasa anggur. Tak masam, tak manis sangat, tapi wangiii sangat bau anggur. Si hana yang baru setahun 2bulan ni pun sukakan chew V ni. 
 Saya berikan juga anak2 saya chew vita C ni. Untuk boost up imune bada…

Masalah Lutut ACL pulih lepas Makan AJHT Shaklee

Image
Alhamdulillah...

Satu berita yang buat saya seronok sangat lepas adik beritahu yang kawannya pulih dari cedera Lutut ACL selepas makan AJHT Shaklee ( Advance Joint Health Shaklee) ni.

Balik je kerumah petang semalam, adik lelaki saya tanya tentang stok AJHT ni. Katanya, kawan dia nak beli  AJHT lagi sebab lutut dia dah sembuh lepas konsisten makan AJHT ni.
Mujur lah saya ada ready stok kat tangan. jadi, dapatlah kawan adik tu makan suplimen ni tanpa skip.

Syukur sangat bila semakin ramai yang punya masalah ACL ni, sembuh selepas amalkan memakan AJHT shaklee.

Sebab tu lah, saya berani sarankan pelanggan saya untuk makan AJHT ni, kerana kesannya sangat bagus dan ternyata berkesan.

Bawah ni video sharing dari suami saya sendiri yang merupakan salah seorang pesakit cedera ACL ni. Suami saya telah di operate kerana mengalami kecederaan yang teruk hingga tak boleh berjalan. Jadi selepas operate tu, dia masih rasa sakit dan tak boleh lakukan aktiviti berat. Jadi saya paksa suami untuk makan …

Set Berpantang shaklee

Image
Tahniah buat Ibu2 yang telah pun selamat melahirkan anak!!

Alhamdulillah, ibu2 sudah pun memasuki zone BERPANTANG..

buat ibu2 yang masih belum punya kelengkapan untuk diri yang sedang berpantang tu, saya nak syorkan set berpantang shaklee ni..

APA YANG ADA DALAM SET BERPANTANG SHAKLEE?



1. SET ASAS
Set asas ni merangkumi vitamin asas untuk tubuh si ibu, iaitu Vitalea (multivitamin), B complex, Zinc Complex dan Vitamin C.

Vitalea :
* merupakan multivitamin dan mineral yang lengkap untuk memberi tenaga pada kadar segera buat ibu yang baru lepas bersalin.
* Membantu ibu yang hadapi masalah tidur semasa berpantang.
* Bantu masalah kurang selera, kekurangan darah, tekanan darah rendah, kebas-kebas, letih dan masalah anemia serta Gula rendah.

Zinc Complex:
* Bantu dalam proses metabolisme terutama dalam pembentukan sel-sel yang telah rosak
* bantu meningkatkan daya tahan melawan penyakit.
* bantu kembalikan kitaran haid wanita yg baru melahirkan anak.
* Bantu dalam proses penyembuhan luka de…

Korang tau tak???

E'eh... fenomena ke hapa?

Korang tak tau kan?
Nahhhh kami para SID jutawan nak kasi tahu ni..

Fenomena 'Korang tahu tak?' Akan menggegar dunia.. heeee

Ok, bagi yang ada instagram, jangan lupa ler searching2 hashtag #kttshaklee or #korangtautak /#korangtahutak

Ada baaaanyak sangat info pendek dan padat untuk korang tahu. Seriously, korang mesti suka..

Okies, tu je nak habaq weeeeii..

Jgn lupa klik2 hashtag #eizmierah or #eizmierahshaklee ye..

Produk shaklee boleh COD ke serata kawasan #sgbuloh #payajaras #kuang #srikundang #bandartasikputeri

Penghantaran produk shaklee masih di buat untuk keseluruh malaysia.

Jom beli dengan saya, konsultasi no 1!!!!

Suzie Eizmierah
Founder of Eizmierah!
012.3814786

Siapa rasa dia RABUN, meh baca ni..

Image
Assalamualaikum..
Alahai.. maaf ler, tajuk tu kasar sikit. Tapi memang saja di biar kasar, supaya mereka yang senasib rabun macam saya, ALERT dan membacanya.
Rabun ni ada kategorinya juga kan. Rabun jauh, rabun dekat, dan silau. 
Melalui pengalaman saya lah kan, rabun dan silau, silau lagi menyeksakan kot. Sebabnya, bila dah terkena pancaran cahaya tu ke mata, sakit dan pedih Allah je yang tahu. Lebih lebih lagi masa sedang memandu. 
Jadi, untuk mengurangkan masalah rabun dan silau ni, saya amalkan memakan suplimen CAROTOMAX.

Carotomax
Secara umumnya Carotomax boleh membantu: kesihatan retina mata - Ia mampu bantu mengurangkan masalah rabun. Jika diamalkan secara konsisten, in shaa allah, rabun akan terus pulih.kesihatan tulangkesihatan tisu kulit, terutama jeragat dan jerawat.pembentukan sel darah putih & sel darah merahpembentukan membran mukusmengekalkan sistem imunisasi badan yg sihat
Apa yang terkandung dalam sebiji Carotomax?


Di bawah ni, antara testimonial dari pengguna carot…

Membaca surah Al-Mulk sebelum tidur

KELEBIHAN SURAH AL MULK.. Biasanya sebelum tidur, kita akan baca doa tidur, 3 kul, alfatihah dan kemudian mengucapkan? Apa kata, kita tambahkan dengan mengamalkan membaca surah Al mulk ni pula.  APA ITU SURAH AL MULK? Surah Al Mulk adalah surah keamanan dan keselamatan, kerana ia akan menjadi penyelamat dan pendinding dari seksa kubur kepada pembacanya.  Surah Mulk hendaklah dibaca secara istiqamah dengan menjadikan amalan kehidupan seharian.  Ada Ulama berkata: “Sesungguhnya Rasulullah Shallallahu ‘Alaihi Wasallam tidak akan beradu melainkan setelah membaca surah As Sajadah dan surah Al Mulk.” Ada juga hadis yg menyatakan “Sesungguhnya Rasulullah SAW tidak akan tidur melainkan setelah membaca surah As Sajadah dan surah Al Mulk.”
Di antara kelebihan Surah ini ialah: 1. Surah ini akan menjadi penyelamat. 2. Penegah pembacanya dari seksa kubur. 3. Berada di bawah naungan sayap malaikat (mendapat rahmat Allah). 4. Di hari kiamat rupanya akan dicerahkan seperti wajah Nabi Yusuf (cantik). …

BADAN RASA LENGUH? SILA AMBIL OSTEMATRIX SECUKUPNYA!

Image
Assalamualaikum..


Saya kerap nampak post sahabat2 FB yang katanya sakit kepala, cramps, sembelit, badan lenguh2, badan sakit2, badan penat, badan itu..badan ini,..

Kesian sungguh.. kan?

Tahu tak, anda sepatutnya mencuba Ostematrix Shaklee ni.

Kenapa??

1. Ostematrix Shaklee adalah pilihan Terbaik. Cuba lah korang tengok comparison brand2 yang ada di pasaran tu..

2. Kandungan Ostematrix yang semestinya Lebih daripada KALSIUM.. di dalam Ostematrix terdapat Magnesium, Vitamin D, Boron, Magnese, kopper dan Zinc..  sebab itu lah Brand Shaklee TerrrrrBAIK!

3. Ostematrix Shaklee bantu anda tidur lena dan dapatkan rehat yang di ingini.. Bantu kuatkan Tulang, gigi dan kuku. Mencegah dari masalah Osteoporosis.

Bagi anda yang Tidak suka minum susu, tak selera nak bau susu, sukar nak menelan susu, Sila lah cuba telan Ostematrix ni pula...  Pengambilan yg di cadangkan adalah 4biji sehari. Makan sekali gus sebelum masuk tidur. Last but not least, sila semak jadual keperluan kalsium untuk badan anda …

Nak Seribu Daya, tak nak tu, Berjuta lah Alasan..

Kah.. kah.. kah..

Saya dapat Pertanyaan secara personal dari Anak didik Shaklee saya Semalam.

Soalannya : Ummie, lajunya ummie buat compilation feedback product ngn edit2 pic promo tu. Bestnya, tengok Ummie Free.. banyak masa.

Jawapan saya: hehehehehehe... (saya gelak je, membalas soalannya tu)

Okay, ini jawapan jujur sejujurnya ye...

FREE?
Saya lapang sangat? tak ada kerja ke saya? sampai Freeeeee sangat boleh edit2, boleh create2 pic promo, boleh chit chat..

haaaa memang FREE lah sangat kan..

meh nak habaq ye.

Saya Ada suami, yang wajib saya bantu dan sediakan kelengkapannya.

Saya ada rumah yang harus di uruskan sebelum saya memulakan tugas sebagai biz women setiap hari.

Saya ada anak2. 3 orang anak. 2 dah bersekolah tadika. Pergi jam 8pg dihantar oleh ayahnya. balik jam 11.30pg diambil oleh saya..

Saya ada sorang baby berumur setahun 1 bulan.. yang memang perlukan perhatian dan semuanya perlu saya selesaikan dari mandi, pakaikan baju, beri makan dan menyusu serta mengasuh.

Saya Ada…

Tanda-tanda hati kotor

Jaga2 ye bila hati telah kotor, busuk dan mati..

Ada lebih 20 tanda2 hati yg kotor, antaranya...
1. Solat yg tidak pernah khusyuk
2. Gelisah walaupun tiada masalah
3. Suka membangga diri
4. Selalu mencari keaiban orang dan menyebarkannya
5. Lidah yang tajam atau laser
6. Selalu mencari salah orang
7. Materialistik
8. Mementingkan duniawi
9. Kagum dengan diri sendiri
10. Suka menyalahkan orang lain
11. Membesar2kan perkara kecil
12. Suka menjatuhkan orang lain
13. Suka mendengar gosip
14. Suka menabur fitnah
15. Derhaka kepada ibu bapa
16. Talam dua muka

Dannnnn banyak lagi lah..
Serammmm kan.. adakah kita tergolong dalam golongan ini?
Mudah2an kita tak masuk dlm list diatas ye..

Perbanyakkan lah istighfar.. mudah2an kita terhindar dari menjadikan hati kita ini kotor..

Nota kaki: hati banyak toksin boleh di nyah dengan mkn Dtx Complex. Tapi hati yg kotor, perlu di bersihkan dengan istighfar dan minta ampun dari Allah..

Sharing is caring,
Suzie Eizmierah


NW Make Up Remover yang Awesome!

Image
MAKE UP REMOVER by Nutriwhite, Shaklee


Aha, hari ni saya nak cerita sikit je tentang Make up Remover ni.  Kalau baca nama bende alah ni, sure anda akan fikirkan yang ianya adalah hanya sesuai untuk yang suka atau menggunakan make up sahaja, betul???

Tapi, anda silap!
Nama je MAKE UP REMOVER. tapi, bukan lah terhad buat anda yang suka bermake up je. tapi sesssssssuuuuaiiiii sesangat2 untuk semua orang. Lelaki ka, perempuan ka, semua boleh guna ye.. bukan di khas kan untuk wanita sahaj.

Ok, apa lah fungsi si make up remover ni ye?

secara mudah nak cerita dan bagi korang semua faham, make up remover ni penanggal kotoran di kulit muka kita ni. Bukan pencuci tau. Tapi lebih kepada menanggalkan atau menyental kotoran seperti daki, sisa2 minyak dan dah tentulah sisa2 make up atau apa sahaja yang korang dah tenyeh kat muka korang tu. Jadi, fungsi make up remover ni adalah membersih dan menyental kotoran tu. Bila guna, memang kuar ler daki2 tu..

Make up remover ni di gunakan sebelum anda mencu…

Breastfeeding is a RESPONSIBILITY.. not a CHOICE

Assalamualaikum..

Ape ke hal lah dengan tajuk tu kan?
Ya, penyusuan itu bukan pilihan tapi kewajipan. KEWAJIPAN ye, bukan ikut suka je. Dalam Alquran pun dah terang2 perintahkan kita untuk menyusukan anak sekurangnya 2tahun.. melainkan lah kita ada masalah yang memang tidak dapat di elakkan. Dah cuba macam2 cara pun still juga tak dapat nak menyusukan anak tu, then it is consider ok lah kn..

Tapi, untuk yang saja2 tak mahu susukan anak atas alasan nanti badan tak cun, cik B tak mantap, itu tak cantik, ini tak elok.. rasanya itu tidak patut. Anda telah menafikan hak bayi anda.

Kasihan lah anak tu. Sepatutnya di beri air susu badan ibunya yang penuh khasiat dan berkualiti, tapi tak dapat..

Jadi, ibu2 yang masih belum berjaya memberi hak anak atau ibu2 yang belum menempuh saat menyusukan anak, saya amat sarankan supaya anda beri masa dan ruang untuk diri anda berjinak2 dalam informasi tentang penyusuan ni.

Ianya akn jadi lebih mudah bila anda punya ilmu. Cari lah mentor untuk guide anda …

JANGAN Beli set ini jika anda tidak mahu CANTIK!

Image
Assalamualaikum...

Haaaaa Tajuk entry sikit punya gempak kan? Hihihi..

Ok, ini seriously. Siapa yang tak nak cantik, tak nak berubah untuk cantik, tak nak pah cerah.. jangan beli set ni ye.

Tapi, anda akan rugi! Tak kan nak tengok muka sendiri yang kusam! Yang comot! Yang tak terurus! Yang SAKIT! tu kan???

Cepat dapatkan set cantik.CERAH.Gebu ni...!



ESP Soy protein ni berkesan untuk memperbaiki struktur kulit kita. Luar dan dalam.
Kulit yg sihat dah tentulah disebabkan pengambilan protein yg betul dan mencukupi..

Vitamin c, vitamin yg sangat sinonim dengan kecantikan kulit. Terutama kulit wajah. Yang kusam pun boleh jadi cerah sihat tau.. vitamin c juga bantu nyahkan jerawat2 tu..

Meh lihat testimoni yg dah pun ambil ESP dan Vitamin C shaklee ni. Anda mesti teruja!!





Haaaaaa puas hati dengan testimoni2 ni? Apa lagi, jom lah guna plak... ada offer untuk belian set cantik.cerah.gebu ni ye..
Boleh hubungi saya di 012.3814786 (wa/sms)
Sumber testimoni: pokcik Google
Sekian,
Suzie Eizmierah …