Posts

Showing posts from February, 2015

Tudung sekolah bersih dengan Basic H

Image
Kisah siang tadi..

Tudung dengan hasil contengan color magic dan Basic H.
Hari ni, saje letak color magic yang abah saya belikan untuk fadiah dalam beg sekolahnya. Dalam hati memang dah terdetik, "mesti akan ada kisah pasal color magic hari ni di sekolah".
Jadi, seperti biasa saya jemput lah fadiah dan kakaknya balik sekolah. Memang saya akan berdiri tunggu depan pintu kelas fadiah. Bila cikgu buka je pintu kelas, saya tengok ada beberapa pelajar yang baju nya ada kesan contengan color magic. Bila fadiah muncul je, memang mengucap panjang saya di buat nya, bila tengok tudung dia yg putih tu dah ada contengan yg banyak. Memang dah tak ada rupa tudung putih dah. sabar je lah tengok tudung dia tu. 

sampai je rumah, ambil tudung tadi dan terus rendam dalam titisan Basic H dan sebesen air. Saya rendam dalam 3 jam lebih je kot. Bila angkat je tudung dari rendaman tu, nahhh ini lah hasilnya...

Alhamdulillah, lega rasa hati bila tudung yg di conteng2 tu dapat kembali bersih macam bi…

Mudahnya menjemput rezeki

Image
Assalamualaikum..
Alhamdulillah, pagi yang indah..
Syukur kerana kita masih di beri peluang untuk hidup, bernafas dan menikmati alam ni.

Setiap hari adalah sama, tetapi tidak serupa..

Pagi tadi rasa tenang sangat. Ini lah cara saya nak mulakan hari yang positif. Bangun awal pagi, selepas solat subuh, saya keluar ambil angin pagi di luar rumah. Damai dan sejuk.. baru lah rasa semangat nak mulakan kerja harian, terutama mencari rezeki.

Rezeki, jika nak dia dtg, mestilah di Jemput. Jemput rezeki adalah lebih mudah di lakukan berbanding cari Rezeki.

Macam dalam buku MMR tu tulis, Nak cari semut tu susah, tapi nak jemput semut tu mudah. Letak lah gula di atas meja, dah pasti akan ada semut yang datang ke gula tu.

Sama lah macam kita, hamba Allah.. jika nak kan sesuatu, wajib minta dari dia. Buat apa yang di suruhnya. Pasti, akan di makbulkan olehNYA nanti.

Apa yang wajib kita lakukan untuk?
Solat 5 waktu, Sedekah, berbuat baik sesama manusia dan sebagainya..

Mudah je kan?
So apa tunggu la…

Advance Joint Health Tablet - AJHT Shaklee

Image
Soalan lazim bagi Shaklee Advanced Joint Health Tablet. S: Apakah Shaklee Advanced Joint Health Tablet? J: Shaklee Advanced Joint Health Tablet iaitu satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan – bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi – sendi.
S : Siapakah yang memerlukan khasiat Shaklee Advanced Health Joint Tablet? J : Lelaki dan wanita yang mencari satu produk semulajadi dalam mengekalkan kesihatan sendi mereka. Orang muda yang mempunyai gaya hidup yang lasak dan aktif boleh memanfaatkannya.
S: Apakah ekstrak jagung? J : Ekstrak jagung secara semulajadinya kaya dengan glukosamina yang merupakan gula amino dan merupakan blok binaan utama bagi proteoglikan. Ia digunakan untuk membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sesendi.                Glukosamina mengandungi bahan yang juga dij…

Migrain dan Suplimen Shaklee yang di cadangkan

Image
Assalamualaikum

sedikit perkongsian tentang migrain dari saya..



Saya merupakan salah seorang yang sering mengalami masalah sakit kepala dan migrain.
Biasanya kalau stress, tak makan seharian, kurang minum air masak atau kerja yang terlampau banyak dan menyesak kan kepala, memang akan dapat serangan migrain Ni.

Migrain ni lebih kurang sama dengan sakit kepala, tapi keadaannya lebih teruk dan sakit yang berlarutan jika tak di atasi dengan makan ubat or 'painkiller'.

Tapi, sejak saya mula kenali lebih dalam lagi tentang vitamin shaklee, dan telah mengamalkannya, Alhamdullillah saya dah jarang sangat kena migrain atau sakit kepala yang teruk.