Posts

Showing posts from October, 2015

KENAPA PILIH SAYA SEBAGAI MENTOR ANDA?

Image
Nak mulakan Biznes Shaklee?

Kecil-kecilan dahulu, besar-besaran kemudian.

Saya bukan MENTOR tersohor. Saya bukan Mentor glamour.. tapi saya ingin jadi MENTOR anda supaya jadi hebat, bukan sehebat saya tapi lebih HEBAT dari saya. Saya ingin mendidik Anda yang benar2 telus, fokus, ingin belajar, suka dan berminat untuk berniaga produk shaklee.

BAGAIMANA SAYA MULA TERJEBAK DENGAN BIZNES SHAKLEE??

Mengenali shaklee sejak tahun 2012.
Asalnya kerana kurang stok susu akibat kekangan kerja yg banyak di pejabat dan ketika itu saya baru memulakan biz mumnbaby. Akibat badan yang sering letih dan production susu semakin kurang. Akhirnya saya mencari produk yg dpt bantu masalah sy ni. Terjumpalah dengan shaklee.. Alhamdulillah, pembelian set trial menyusu tika itu memberikan hasil yang superEXTRApower pada diri. Hanya mereka yg dh cuba je akan tahu RASA tu.

Di situ lah terjebak nya saya dengan biz shaklee ni..

Bulan Feb 2012, saya ambil keputusan untuk berhenti kerja kerana situasi di pejabat yan…

Benvenuto ke Italy!!

Image
AlhamdulillaH...

Surat dari shaklee untuk trip PERCUMA kami ke Italy dah pun di terima melalui penghantaran email semalam.

In shaa allah, kami akan berangkat ke Italy dan menikmati percutian tajaan sepenuhnya dari shaklee ini pada pertengahan bulan November nanti.

Rasa macam bermimpi ja. Kali ni saya bakal ke Italy tanpa perlu mengeluarkan apa2 bayaran dan wang ringgit.

Best nya lah shaklee ni.
Sambil menjual, dapat pula bonus. sambil dapat bonus, dapat pula keuntungan2 lain dari meraka.
Alhamdulillah, segalanya berkat kekuatan semangat dan kerja keras dalam biznes shaklee ni.

Saya yakin dan sentiasa berharap, anak2 didik shaklee saya juga dapat rasa trip ke luar negara tajaan shaklee ni secara percuma akan datang.


Buat seluruh Shaklee Independent Distributor yang sedang, masih berniaga produk shaklee, saya sarankan anda teruskan lah usaha dan kejar impian serta cita2 yang anda inginkan dalam shaklee. Segala yang shaklee beri kan dan tawarkan bukan lah sekadar rekaan semata. ianya ada…

DIY - Dari Botol vitamin ke Pasu Bunga

Image
Assalamualaikum.. selamat petang. Alhamdulillah, setelah menghilang beberapa hari, hari ni saya dapat juga luangkan masa untuk tajuk 'best' ni, DIY pasu dari Tong Vitamin.
Ok lah, mudah je pun nak buat pasu ni. Apa yang kita perlukan, Tong suplimen dan Garfu je..
Rata2 rakyat malaysia sekarang ni mengambil suplimen untuk jaga kesihatan betul? Jadi, dah tentulah botol-botol dan tong-tong vitamin yang telah habis tu di buang atau disimpan tanpa digunapakai semula kan?
Sekarang ni, saya nak tunjuk tong ESP dan tong Performance Drinks yang telah habis dan saya jadikan pasu untuk tanam pokok2 bahan masakan saya ni.  Cara ni sangat mudah di urus dan di ubah kedudukan sebab kecil dan ringan.

Tong ESP ni saya gunakan untuk tanam Pokok Kesum.

Caranya, pelekat ESP tu di buang dahulu.
Kemudan, ambil garfu besi dan panas kan di atas api hingga garfu tu panas dan mudah untuk menebuk bahagian bawah tong ESP tu.

Kemudian, tebuk lah dalam 2 ke 4 tebukan dengan menggunakan garfu panas tadi. U…