Posts

Showing posts from August, 2015

Ke ITALY pula kita nanti..

Image
Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. Allahuakbar.. Syukur..syukur.. Allah dah beri banyak nikmat pada kami sejak kami bertapak dalam dunia perniagaan shaklee. Tak tahu dah nak ungkap kan rasa syukur tu dengan kata2..

Setahun bershaklee, kami suami isteri dapat tiket melancong ke London & Paris.

Tahun Kedua, Kami dapat 4 tiket melancong ke US & San Fransisco, Tiket2 tu saya hadiahkan buat kedua ibu bapa mertua, suami dan anak sulong saya.

Tahun Ketiga, Kami dapat 3 tiket melancong ke Italy pula. In shaa allah, kami akan bertolak pada bulan November 2015 ni.

Sejujurnya, saya tak pernah terfikir yang saya akan dapat merasa pelancongan percuma tajaan orang ni. lebih2 lagi di taja oleh MAJIKAN biznes shaklee kami ni.

Dulu masa kerja di perodua dealer, 13 tahun saya kerja, dapat lah sekali melancong ke bangkok dan sekali tu melancong ke langkawi. bayang kan, 13 tahun kerja, tahun ke 12 tu baru dapat rasa melancong free dari company..

Tapi,  berbeza sangat berniaga produk shaklee ni. ta…

Harga Emas naik. Wow!!

Image
Assalamualaikum...

Wow.. wow.. wow!!
HARGA EMAS NAIK banyak tuuuuu...

Yang simpan Emas banyak berkoyan2 tu sure tersenyum leborrrr time ni kan. Sebab emas sangat berharga time ni. Dengan keadaan ekonomi negara dan ringgit malaysia jatuh menjunam ni, korang2 yang ada stok emas dah tentu tarik nafas lega kn..

Ni harga emas terkini.. 25/8/2015


Haaaa mau tercekik, tersedak dan ternganga mulut tengok harga emas yang makin tinggi ni kan? 
Tunggu dia naik rm500/g, baru kita juallll weeeeee muehehehe.. *macam lah den ada simpan emas*
Tahniah lah buat anda yang dah berjaya menyimpan emas tu ye. Anda boleh jadi orang kaya baru (OKB).
emas owh emas.. 
Sekian berita dari, Suzie Maswar

Pelupa? nah doa untuk elak pelupa.

Image
Assalamualaikum..

aduhai.. pagi tadi, punya lah banyak idea nak mengupdate blog ni.
pung pang pung pang buat macam2 kerja, last2 idea semua hilang entah kemana.. muahahahaha..

Biasalah, Emak anak tiga, urat dah banyak na putus nye ni ha..

Mesti anda semua pun dah biasa hadapi masalah macam ni kan? betul? :D

Di awal pagi, ilham setinggi gunung. macam2 cerita nak di ungkapkan dalam blog. bila masuk ke tengahhari, ilham pun hilang.

ok, ni tips yang di kongsikan sahabat saya untuk tidak berlakunya keadaan PELUPA ni ye..

1. Bila ilham tu datang, cepat2 tulis.
2. Bila ilham datang, tapi x sempat nak tulis, boleh buat voice rekod.
3. Banyakkan makan Kismis ye..
4. Banyak kan makan kurma
5. Jangan lupa makan Omega Guard. Minda akan kuat mengingat kalau kita amalkan Omega guard tau. tak tipu punya! hihi.. saya ni memang pengelat no 1 nak makan Omega guard sebab saya tak suka dengan baunya yang hanyir.. :P
6. Cuba lah amalkan doa2 bawah ni. Kita orang islam kan, jadi kena lah berbalik pada qala…

Ostematrix Shaklee dan Gastrik

Image
Assalamualaikum..
PENTINGNYA Ostematrix untuk pesakit Gastrik
Dulu kan, saya antara manusia yang mengalami gastrik. walaupun tidak kronik, tapi dah cukup menyiksakan diri. Mana tidaknya, bila gastrik tu datang menyerang, satu kerja pun tak terbuat.
Tapi sejak saya amalkan pengambilan Ostematrix setiap hari sebanyak minimum 4 biji sebelum tidur, saya dah jarang sangat mengalami Gastrik ni.  Mulanya tak perasan pun, tapi bila dah lama tak kena sakit perut dan pedih ulu hati, baru saya tersedar yang pengambilan Ostematrix secara konsisten tanpa skip memang berkesan pada masalah gastrik yang saya alami sebelum ni.
Baik lah, saya nak cerita tetang Gastrik dan Peranan Ostematrix untuk Pesakit Gastrik:-

APA ITU GASTRIK? Ok, Secara mudah nya, perut kita ni umpama kipas, berlipat2 sepanjang 25cm dan mampu menampung hampir segelen air dan makanan. Bila perut kosong, tisu perut tadi berlipat2, dan akan mengembang bila ada makanan atau minuman masuk. Disinilah makanan dan minuman akan diproses dan d…