My Lovely Followers

Google+ Followers

Monday, October 27, 2014

'Pack' nya hari isnin saya...

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, saya masih di beri ujian kesihatan. Masih lagi dalam proses nak sihat ni..

Selsema
Sakit tekak
Sakit kepala a.k.a migrain

Jarang2 saya kena sekarang ni, kali ni kena time tengah sibuk nak closing oktober.
Mungkin ada hikmahnya kan..

Hari ni agak terasa letih dan penatnya badan dan sendi2 ni.
Awal pagi dah kelam kabut ke HO shaklee untuk memborong, dengan tak makan paginya. Angkut pula sekumpulan kanak2 riang gumbira yg sangat aktif, maka naik jugalah blood pressure di kala kita sedang nak cepat mengejar masa untuk jemput ank.

Sampai di rumah, dah sibuk dengan sesi packing list order dari customer pulak. Skip lagi makan tengah hari..

Dah malam, baru lah dapat jamah nasi, alhamdulillah...selesai tugas hari ni yang penuh cabaran.

Sekarang, nak tidur dulu, nak rehat kan tulang, sendi, otot untuk bekerja esok..
Sebelum tidur, saya ambil 4biji ostematrix, 1biji B complex dan 2biji vitamin C yang di patah dua.
Ni semua untuk beri tidur yang lena dan berkualiti untuk tubuh saya rehat dan untuk penghasilan susu yang meriah..

Ok, selamat malam..

Ingat saya selalu
Pengedar shaklee anda
Suzianti Maswar
012.3814786

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

15..15..15..

Ya..
Saya nak 15 ya bulan ni..

Tolong doa kn saya capai 15 bulan ni..

15
15
15
15
15

BUAT BAGI JADI..

ada apa dengan 15???

Hahaha
15JUTA...




Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Saturday, October 25, 2014

S2uTour: inspirasi Tusukan Qalbu, Desaru JB

Assalamualaikum..

Perancangan last minit kami untuk join tour S2U ni berjalan lancar.
Dapat juga saya sampaikan ilmu yang ada buat sideline s2u.

Kami sampai di Lotus Desaru Jb ni hari jumaat, bertolak dari rumah jam 10pg, sampai sini jam 2.30ptg.

 Hari ni kami bersesi ITQ seawal jam 8pagi
Sesi tusukan qalbu ni ala2 sesi motivasi dan sharing pengalaman dari master.

Saya bawa tajuk S.O.I.F.. Plan tindakan untuk capai impian kita atau capai target kita.

Actly tour ni best. Merapatkan ukhuwah. Yang tak kenal, jadi kenal. Yang tak pernah jumpa, boleh jumpa..

Best.. ukhuwah yang tak boleh di jual beli.

Mana nak dapat? Hanya di group kami ni je..

Ruginya yang join ahli shaklee tanpa mengenali orang yg men'sponsor' tu..





Master Suzianti Maswar
Shaklee Independent Distributor
012.3814786

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, October 22, 2014

Tips turun kan Kolesterol

Assalamualaikum..

Kolesterol oh kolesterol.. ada yg baik dan ada yang jahat. Kolesterol ni adalah lemak pada tubuh yg kita panggil lipid. Kolesterol baik beri kebaikan pd tubuh, contohnya, penyusun struktur pada membran sel, melindungi kulit dari racun dan masalah kekeringan, pembentukan vitamin D (bersama sinar UV) serta membentuk asam empedu di usus.
Tapi kalau kolesterol jahat ni dah terlalu baNyak dan meningkat, maka akan datang macam2 jenis penyakit pada tubuh kita, antaranya gangguan ereksi, gagal ginjal, serangan jantung, stroke serta meningkatnya resiko penyakit Alzheimer..

TIPS Turun kan Kolesterol:

Ni merupakan 7 makanan yang menurunkan kadar kolesterol jahat dalam tubuh kita :

1. Tomato. Tomato dapat membantu menurunkan kadar kolesterol jahat dalam tubuh. Anda boleh membuat jus tomato yang enak dan minumlah dua gelas jus tomato setiap hari.

2. Delima. Buah bulat merah kecil sangat baik untuk menurunkan kadar kolesterol dalam tubuh khususnya berfungsi mengurangi kumpulan plak kolesterol serta mampu meningkatkan produksi oksida nitrat yang dapat membantu dalam mengurangi plak pada arteri

3. Avokado. Buah yang bulat lonjong dan bewarna hijau ink merupakan salah satu buah yang dapat meningkatkan kadar kolesterol baik dalam tubuh. Ini kerana, ada dua jenis kolesterol dalam tubuh kita yaitu kolesterol jahat (Low-density lipoprotein) dan kolesterol baik (High-density lipoprotein).

4 Anggur. Buah anggur juga sangat baik untuk meningkatkan kadar kolesterol baik dalam tubuh. Dengan rutin minum dua gelas jus anggur setiap hari dapat menjaga kadar kolesterol baik dalam tubuh anda.

5. Bawang Putih. Bawang putih sangat efektif membantu menurunkan kadar kolesterol jahat dalam tubuh.

6.  Tahu dan tempe. Kedua jenis makanan tersebut juga sangat baik untuk menurunkan kadar kolesterol jahat dalam tubuh anda. Manfaat lain yang dapat diperoleh iaitu terdapat sumber protein dalam kedua jenis makanan tersebut.

7. KeKacang. Kekacang yang dimaksud seperti kacang tanah, kenari, almond serta edamame. Kandungan lemak omega 3 dan antioksidan dalam kacang-kacangan sangat baik untuk menurunkan kadar kolesterol jahat pada tubuh anda.  

Nah, cuba lah amalkan mknn di atas dalam setiap mknan anda.. mudah ke?
Rasanya agak sukar kn. 

Ni tips paling mudah untuk anda yang mahu elakkan dari mendapat kolesterol yg tinggi..hanya perlu amalkan Vitamin Phytocol-ST ni sahaja.. mudah dan cepat.

Pengambilan: 2biji sehari.

Buat anda yang ingin dapatkan phytocol ni boleh hubungi saya.

Suzianti maswar
012.3814786

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, October 21, 2014

Wow, turun 16kg dalam 4bulan?!

Assalamualaikum...


Psssst.. nak tahu tak?
Abang ipar saya dapat turun berat 16kg sejak amalkan makan Phytocol ni bulan 6 yang lalu tau..

Ingatkan nak bagi dan elak kolesterol je, rupanya dapat turun berat.
Best juga phytocol ni..

Nah testimoninya..



Antara aktiviti riadah yang dia lakukan adalah, berbasikal di hujung minggu dan bermain badminton 2hari seminggu..

Makan pun dia ambil seperti biasa, tak de nak skip2 pun. Abg ipar saya ni bukan jenis berdiet tau. apa jenis masakan Kambing, memang jadi fav dia.

Alhamdulillah, sekarang dia konsisten makan Phytocol-St ni..

Sekiranya anda berminat nak cuba phytocol, jangan segan hubungi saya.

Suzianti Maswar
SID anda..
012.3814786

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, October 17, 2014

Testimoni Chewable Vit C untuk Anak

Assalamualaikum..

Sedikit perkongsian ringkas dari saya tentang kesihatan anak.

Nah, lihat pic ni.


Terbaik kan, bila baca ayat si ibu tu. Siapa yang tak gembira bila tengok anak sihat?
Semua ibu bapa akn lega dan senyum bila ank2 jarang sakit.

Ayuh ibu2.. kita tukar gula2 yang tak berfaedah tu dengan beri anak kita mkn cheawable Vita C ni.

Sihat
Baik untuk antibodi
Memberi selera makan
Perlindungan segera jika selsema dan batuk
Dan yang paling penting,ank kita kekal cergas dan aktif..

Sebotol chew c ni tak sampai rm50 pun. Semua mampu milik.
Orang dewasa pun boleh mkn ye..

Berminat nak cuba?
Hubungi saya di 012.3814786
Sharing is loving.
Suzianti maswar
SID anda..

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, October 15, 2014

Tips berniaga

Assalamualaikum..

Ramai orang nak berniaga, tapi tak nak belajar cara berniaga.

Akhirnya, gagal..

Apa yang penting untuk jadi peniaga?

1. Kena ada minat. Bila,ada minat, semua pun boleh jadi. Sebab dari minat datangnya semangat

2. Kena ada ilmu.
Nak jual brg, kena lah ada ilmu tentang brg yg nak kita jual tu. Samada barang tu kita dah guna atau kita dah study terlebih dahulu.

3. Kena ada semangat.
Jangan hangat2 tahi ayam. Peniaga yang berniaga tanpa semangat yg kuat, mudah rebah. Bila semangat kuat, sudah tentulah istilah putus asa sukar nak melekat dlm diri..

Ok, tu je tips simple dari saya.

Sekian,
Sharing is loving...

Suzianti Maswar
SID anda
012.3814786
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, October 14, 2014

Tips berhenti merokok

Assalamualaikum..

Jom Berhenti merokok. Tak ada faedahnya pun merokok ni.. lebih banyak rugi dari untung ye..Membakar duit je tau.

Buat perokok tegar, sayangilah diri anda. Kanser, masalah jantung, sukar bernafas dan masalah paru2 sedang menunggu anda. Ayuh usaha untuk berhenti merokok. Merokok bukan hanya melibatkan anda seorang,malah akan terkesan pada keluarga anda yang menghidu asap rokok anda itu. Elakkan lah diri anda menjadi pembunuh senyap pada orang tersayang.

Bagaimana nak berhenti rokok?
Jom cuba amalkan vivix ini..


Bagaimana vivix membantu?
1. Supliment antioksidan yang sangat tinggi
2. Melawan radikal bebas oleh nikotina
3. Lindungi sel2 yang rosak.

Testimonial kami:



Berminat? 
Cari saya untuk belian ya. 

Suzianti Maswar
SID pilihan anda
012.3814786



Suka baca? Mekaseh! (^_^)

MISI: Kempiskan Perut

Assalamualaikum..

Dah tengah malam baru dapat peluang update blog.

Ok, misi perut kempis buat ibu2 yang lepas bersalin. Bagaimana nak kempiskan perut anda tu dengan cepat?

Ini tips paling mudah boleh anda amalkan.

1. Menyusukan anak.
Mudah kan? It is a nature situation. Tak perlu susah payah. Hanya susukan bayi anda secara berterusan, dah pastinya perut undercontrol. Saya dah cuba ye.  Memang menjadi.. terrrbaik. Menyusukan anak ni bantu burn kalori dari dalam tau..
Untungnya ibu yang menyusukan anak ni..kan??

2. Berbengkung.
Bagi yang bersalin secara normal, usai je bersalin,anda dah boleh terus berbengkung. Sapu minyak panas dan bengkung lah perut anda hingga ke pinggul. Saya guna bengkung zip zap tu je. Mudah dan rasa selesa sangat. Harga pun murah.
Berbengkung juga bantu menyokong kekenduran perut kita. Bagi ibu yang bersalin secara cezer, boleh berbngkung selepas luka sembuh atau lepas 3minggu bersalin. Pastikan luka dah kering ye

3. Jaga makan.
Makan lah berpada2,dan seadanya. Jangan makan ikut hawa nafsu dan geram balas dendam ya.. pastikan pilihan makanan juga adalah yang seimbang.

4. Bersenam
Amalkan gaya hidup sihat dengan senaman ringan. Berjalan, jogging, seat up antara senaman ringan yg boleh di praktikan. Mudah dan boleh di lakukan di rumah.

5. Detoks
Haaa ni paling mudah rasanya. Detoks..
Amalkan pengambilan vitamin detoks seperti alfalfa atau herblax dari shaklee..
Alfalfa bantu boost up susu. Herblax bantu kempiskan perut dengan cepat dan melancarkan pembuangan..

Mudah je nak kempiskan perut ni.. yang penting, USAHA..KONSISTEN..DISIPLIN.
Ianya,semudah ABC..kan???

Berminat nak dapatkan Herblax dan Alfalfa?
Hubungi saya.

Sharing is loving
Suzianti Maswar
SID pilihan ramai
012.3814786
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Sunday, October 12, 2014

Tips Hamil: Wajib kah Multivitamin?

Assalamualaikum..
Sedikit info untuk ibu hamil..

Saya yakin, mesti ada yang tidak suka dan kurang senang bila disogok dengan vitamin yang pelbagai jenis ketika hamil. Sampaikan ibu2 confuse perlu atau tidak vitamin itu untuk kesihatan..betul?

Baiklah, tujuan utama kita di minta untuk mengambil vitamin adalah untuk menjaga kesihatan bayi dalam kandungan dan ingin anak dilahirkan dengan cergas dan bijak.

Persoalannya, perlukah wanita hamil mengambil suplemen multivitamin? Sebenarnya selagi kehamilan anda sihat dan tidak bermasalah, cuma satu sahaja vitamin yang perlu diambil sebagai suplemen iaitu vitamin B atau asid folik.
Doktor juga biasanya akan membekalkan suplemen ini sejak awal kehamilan lagi. 

Tetapi, Sebaiknya ibu hamil mendapatkan pelbagai khasiat vitamin dan mineral lain yang diperlukan sepanjang hamil dengan memakan pelbagai makanan yang sihat. 

Diet yang seimbang adalah cara terbaik untuk mendapatkan nutrien yang ibu dan bayi perlukan.

Makanan yang sihat mestilah mengandungi empat kumpulan makanan berikut:
*Buah-buahan dan sayur-sayuran, sama ada segar, sejuk-beku, dalam tin atau yang kering. Cuba makan lima hidangan buah-buahan dan sayur-sayuran setiap hari.

*Makanan berkanji dan mengenyangkan (karbohidrat) seperti roti, pasta, nasi dan kentang. Jadikan makanan berkanji sebagai asas hidangan anda dan sebaik-baiknya pilihlah bijian penuh.

*Makanan yang kaya dengan protein seperti daging, ikan, telur dan kekacang. Makanan-makanan ini juga merupakan sumber zat besi yang bagus.

*Makanan berasaskan tenusu yang mana mengandungi kalsium, seperti susu, keju dan yogurt. Sama seperti ikan dan garam laut, produk tenusu adalah sumber iodin baik yang diperlukan oleh ibu hamil untuk membantu perkembangan otak bayi.

Sebaiknya elakkan daripada makan terlalu banyak makanan dan minuman berlemak atau manis. Makanan ini mungkin mengenyangkan untuk jangka masa pendek, tetapi tidak membekalkan mineral dan vitamin yang diperlukan.
Walaupun tidak dinafikan, kadang kala sukar untuk ibu mendapatkan diet yang seimbang terutama sekiranya mengalami masalah loya, muntah, tiada selera makan dan terlalu sibuk di pejabat, maka suplemen mungkin dapat membantu anda mendapatkan nutrient yang diperlukan.


Sekiranya ibu hamil tidak mampu untuk mengikuti penyediaan makanan kumpulan ini, adalah sebaiknya ibu hamil mengambil multivitamin supaya cukup nutrien yg sepatutnya.

Jgn lupa, dapatkan multivitamin yang bagus,mudah larut dan tidak ada unsur sintetik.
Pilihan saya sejak dulu adalah multivitamin dari shaklee, iaitu VitaLea. Mudah larut, sumber yang di yakini, dan kesan keatas tubuh yang cepat dirasai.

*infodarimajalahPAMA*

Sekian, perkongsian kasih sayang dari saya.
Rakan shaklee anda.
Suzianti Maswar
012.3814786
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

.Advancd Joint Health Complex (1) #ShakleeEffect (4) agama (1) Air selusuh (1) Ajht (2) AJHT shaklee (1) aktiviti (7) Alfalfa Shaklee (3) angpow (3) Artis (1) award (8) B Complex (2) baby (7) Bancuhan Performance drinks (1) Basic H (1) Bau badan (1) bau mulut (1) Bawang putih (1) Bayi (1) Bebelanku (114) berpantang (5) Berpuasa (2) Bersyukur (1) birthday (16) blogger (4) blogku (1) bonus (3) Bonus Shaklee (2) breastcanser (1) Breastfeeding (2) Buang angin (1) Buasir (1) Cara nak banyak kan susu (2) Cara Simpan susu badan (1) Carotomax (1) Cedera Lutut ACL (1) Cekodok bilis (1) check up baby (4) chew c (1) chew vitalea (2) Chewable vita c (2) Chinch Shake Shaklee (1) Cinch Shake (1) cita-cita (1) Collagen Powder Shaklee (5) Conference Global (1) confinement set (2) contest (31) control Berat ketika hamil (1) CoQ health Shaklee (1) CoQ10 (1) cramps (1) cuaca (2) Cyst (1) Darah Tinggi (1) decoration (1) Demam Kuning (1) detoks (1) Dhuha (1) Diabetes (2) dinner (1) DIY (1) Doa (1) Doa Ramadhan ke 8 (1) Eizmierah Mumnbabyshop (1) Emas (1) ESP dan Cyst (1) ESP Shaklee (7) Fadia (1) Fadiah (22) fatin (75) free trip shaklee (5) Garlic Complex (1) Garlic shaklee (1) Gastrik (1) gastrik dan shaklee (1) geram (6) Giveaway (22) Gla (1) GLA Complex (1) GLA OFFER (1) Gout (1) Gout dan Shaklee (1) hadiah (8) harga emas terkini (1) help (1) Herbal Blend Cream (1) Herblax Shaklee (3) Hubbyku (6) iklan (4) info (24) insuran (1) IT (1) Italy (2) jalan2 (17) Jantung (1) Jaundice (1) Jaundis (1) Jerebu (1) Join Ahli Shaklee (3) kad (1) Kanser (2) Kanser Pankreas (1) KANSER PAYUDARA (1) Keahlian shaklee (2) Kebaikan Vivix (2) kehamilan (12) Kejadian (3) kejayaan (2) keluarga (3) Kempis Perut (1) Kenapa vivix mahal (1) Kencing Manis (1) kesihatan (13) kisah (6) Kisah motivasi (1) Kolesterol (1) Kombinasi set (1) Kombinasi Set ESP (1) komen (1) krim Herbal Blend (1) Kronologi kelahiran (3) Kurma (1) Kurus (1) Lappyku (1) Lecithin Shaklee (1) Lenguh (1) Maher Zain (1) Majalah Wanita (1) MAK (1) Makanan (43) MAke up Remover Shaklee (1) Manfaat Bawang putih (1) Manfaat Garlic Complex (1) Manfaat menjadi ahli shaklee (1) Masakan (9) masalah berdengkur (1) Master Coordinator (3) MBP (2) Mealshake (2) melancong (1) Menu berbuka (1) Merokok (1) Migrain (1) mood (4) mothercare (1) Multivitamin (1) nilai emas (1) nuffnang (6) Nuffnang (3) nutriferon (1) Nutriferon Shaklee (1) Nutriwhite Make Up Remover (2) Nutriwhite Shaklee (2) Offer (2) Omega Guard (2) Omega Guard Shaklee (2) open day (1) open house (1) Ostematrix (4) OsteMatrix Shaklee (5) pampers (1) Pasu Bunga (1) Pelupa (1) penjawat awam (1) Penyimpanan susu ibu (1) Penyusuan (3) Peppermint Ginger (1) perayaan (1) Performance Drink (3) Performance Drink Shaklee (2) Performance Drinks Shaklee (1) permainan (3) pet pet (2) Petua (1) Phytocol shaklee (2) Pil Kalsium (1) poem (1) Pomo oktober (1) Power Pumping (1) Promo August (1) Promo March (1) Promo Oktober (1) Promosi (1) promote (1) puasa (3) puting luka (1) Q & A (1) Ramadhan (1) raya (8) Razzi ArMansur (1) resepi (8) Resipi Bancuhan (2) resipi masakan (1) Restoran (14) reunion (1) Reward Shaklee (2) rezeki (2) Ringtone (1) Rumahku (4) sabtu (1) Sakit (2) sakit kepala (1) Salam jumaat (1) sale (6) Sarapan (1) secret (1) Selulit (2) Selulit dan shaklee (1) Sengal (2) set berpantang (3) SET BERPANTANG ASAS (1) SET BERPANTANG OPTIMUM (1) SET BERPANTANG SHAKLEE (1) Set bersalin (1) Set Breastfeeding Shaklee (2) Set Buasir (1) Set Buasir Shaklee (1) set kanak kanak (3) Set Kesuburan (1) Set Milkbooster (1) Set nak hamil (1) Shaklee (45) Shaklee Halal (1) Sharing (1) Shopping (2) show (1) Sijil Halal Shaklee (2) Slimming (2) sok sek (1) song (3) Soy Protein Isolate Powder Shaklee (1) speck (1) SR Vita C shaklee (1) stamp (1) sukan (3) suppliment (1) Suppliment Shaklee untuk Gout (1) Suppliment untuk ibu hamil (2) susu ibu (14) Tag (2) Tak sihat (1) taman (1) tanamanku (1) Telinga berair (1) telinga bernanah (1) Terima kasih (1) Testimoni AJHT (1) testimoni Bcomplex (1) Testimoni Nutriferon (1) Tips (4) Tips berpuasa Ibu Menyusu (1) Tips Biznes (1) toksin (1) Travel (11) Tukaran wang (1) ulser (1) ulser mulut (1) ummi (3) ummi dan baby (10) Ummi dan fatin (9) Ustaz Don (1) Video Collagen (1) virus (3) vita C (1) Vitalea Shaklee (3) Vitamin (1) vitamin c (1) Vitamin C Shaklee (5) Vitamin E (1) Vitamin E Shaklee (1) Vitamin E untuk masalah berdengkur (1) Vitamin kanak-kanak (1) Vivix (4) Vivix Shaklee (4) wedding (4)
 
Copyright @ Iezmierah 2012 | Designed By Shahada Fauzi